Ugrás a kommentre

2x01 - Spoils of War


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Kellemes felvezető rész volt! Nosztalgikus volt visszatérni Serennora, azt hittem többet kell majd várni rá, de már most megkaptuk. Dooku-nak nem semmi vagyona volt, amivel a Szeparatistákat is támogatta. Jól lerabolhatták a világokat, mint ahogy Echo is megjegyezte. A Birodalom erre is ráteszi a kezét, mint minden másra. Mondjuk Sidious pontosan tudhatta mi van ott, hisz Dooku az ő csicskája volt. 

A csapat hozta a szokásos formáját, jó volt őket megint akció közben látni. :) Felcsillant a valódi szabadság lehetősége, amit Dooku vagyonának töredéke már simán biztosítana nekik. Bár már most felmerült, hogy nem kellene a babérokon ülni, hanem segíteni lehetne a rászorulókon. Ez máris egy felvillant egy lehetséges fejlődési szakaszt a csapatnak. Ironikus, hogy a Szeparatisták pénze ismét egy Birodalom elleni szervezkedést pártolhat. :) Ami az egészben a kockázat, hogy ezzel az akcióval ismét magukra vonhatják a Birodalom figyelmét. Most pedig jöhet a folytatás. 

 

Ja és a "brown eyes" megvolt? :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett a rész, de nem volt olyan kiemelkedő évadnyitó mint amilyen az első évadé volt. Mindenesetre jó kis dilemmákat vetettek fel benne. Echo egyre inkább tolni akarja Huntert afelé, hogy kezdjenek is valamit az életükkel, hogy jobbá tegyék a galaxist. Mondjuk az elég durva volt, hogy Omegára tolta a felelősséget abban, hogy miatta élnek úgy ahogy. Ebben nyilván van részigazság, de teljes mértékben nem a lány tehet a 99-esek sorsáról, mert mégis csak Hunter az aki meghozza a döntéseket. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hihetetlenül szép ez a sorozat, ezt most is meg kell állapítanom. Amíg néztem az epizódot, rájöttem hogy én ehhez a csapathoz kötődöm, minden egyes tagjához, annyira jó volt őket viszont látni. A neveket illetően a Disney+ feliratát még szoknom kell.

 

Serenno szép volt, a vár egyszerre tükrözi a fényűző modernitást és az ódon hangulatot. Nyilván egy bolygó urának, mint amilyen Dooku, több kastély, kúria stb. is lehetett a birtokában a Serennón. A Birodalom itt is kezdi eltüntetni a nyomokat, úgy látszik Dooku egyben a legutolsó gróf volt a bolygón.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Felfigyeltetek a finom kapcsolódásra ami Cid pendített meg? Nevesül a közelgő birodalmi megszállásra? Az Andorban az egyik ISB ülésen szóba is kerül az Ord Mantell, mint amit már uralnak. :clap: 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • Nagyon tetszik 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 4
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis bevezető rész volt! Jó ötlet volt visszatérni Serranora, a kincseket meg igencsak kapósra sikerült megcsinálni. Az egyik ládát már maguk mögött is hagyták, (bár elvileg még mindig abban a konténerben "utaznak", vagyis hát zuhannak, a másik meg az erdőben várakozik. Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e valódi zsákmánnyal hazatérni, vagy annak is örülniük kell majd, hogy nem hagyják ott a fogukat.

 

Omega sokat fejlődött, sokkal jobban lő már, és nőtt is, nem is keveset. A hajók kapcsán pedig mélyült a tudása, ez már az első részből világossá vált. Cid meg Cid, minden alkalmat megragad, hogy belemanipulálja a Bad Batch-et egy kis melóba. :D 

 

Dooku trónterme pedig hozta a nosztalgia vonalat. Full TCW feeling. Ja és a Tales of Jedi-jal is jó összehozni a részt, gondolok itt arra, hogy Dooku, az igazság nagy bajnoka azt érte el az "ármánykodásával", hogy végül a saját bolygóját is szétbombázta a Birodalom, amit a mestere hozott létre. Szép volt Count... :clap: :fuckoff: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon szép indítás volt, nagyon tetszett. Akciódús, kellemesen kalandos. És e mellett érzelmeket is meg tudott pengetni. Jó volt látni újra Serennot és látni, hogy Dooku mennyire elmerült a sötét oldalban a bolygó kifosztását illetően. Az Omegával és az Echoval kapcsolatos szálak vitték el az epizódot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kellemes kis akciódús nyitány volt, de a lazább fajtából. Eltelhetett már egy kis idő Kamino lebombázása óta, hiszen Omega nőtt egy kicsit, a tudása is mélyült, és hát a csapat is simán átszínezte a páncélját. Amúgy tetszetős ez az új, személyre szabottabb dizájn. Serennóra is jó volt visszatérni, kellemes nosztalgiába lehetett részünk. Dooku vagyona végül oda került, ahová szerintem mindig is szánták, a Birodalom kasszájába. Amúgy jó látni, hogy az egykori elit szeparatista világok milyen sorsra jutottak. A múlt évadban láthattuk Raxus Secundust, most a Serennót, hát ja, a Birodalom nem bánt jól velük. Persze, ezek a világok talán akkor sem jártak volna jól, ha a háború valódi lett volna és a Köztársasággal szemben vesztett volna a Konföderáció. De azért na, az, hogy itt is szétbombázták a várost, az azért erőteljesen túlkapás. Mintha Sidious az emlékét is el akarná törölni egykori tanítványának.

Ami talán nem is áll távol a valóságtól, ha azt veszem, hogy az eggyel korábbi tanítvány otthona is a földdel lett egyenlő. A Sith lezúzta Maul szülővilágát, Dathomirt, és most Tyranus anyabolygóját, Serennót is. Jó kis párhuzam. Vajon, ha sikerült volna átállítani Luke-ot és Vader elbukik vele szemben, Tatooine is erre a sorsra jutott volna? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A küldetés alapjaiban véve hasonlított az Aldhani rabláshoz, viszont itt a siker elmaradt. Amikor a láda rácsúszik Tech-re és eltöri a lábát az még Nemik szerencsétlen gerinctörését is megidézte számomra. Szóval volt itt bőven hasonlóság és utalás az Andorra, amiből megint jól látszik az egységes univerzum koncepciója.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A küldetés alapjaiban véve hasonlított az Aldhani elleni rabláshoz, viszont itt a siker elmaradt. Amikor a láda rácsúszik Tech-re és eltöri a lábát az még Nemik szerencsétlen gerinctörését is megidézte számomra. Szóval volt itt bőven hasonlóság és utalás az Andorra, amiből megint jól látszik az egységes univerzum koncepciója.

 

Nekem is pont ez jutott eszembe, mikor már össze-vissza repkedtek a konténerben, hogy nem igaz, hogy semmi bajuk nem lesz, Nemik-et egy gyorsítás összezúzta egyből. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kettőt pislogtam és vége lett.

Lehet nem fogom hetente nézni, összevárok pár részt, mert a kettő együtt is gyors volt. Pörög és rövid. Mi az? A BB új évada. 

Két nap alatt toltuk le az első évadot.  Egy nap szünet. :sleep: NA, de Omega jócskán serdül közben.:o Nőnek, mint a gomba ezek a pulyák. :hug:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erős kezdés volt, nekem tetszett. Revanhoz csatlakozva, a tengerparti jelenetek nagyon hangulatosak, és megint úgy látom, hogy fejlődött az animáció minősége. A történet egyelőre nem nagy durranás, de még az építkezés időszakában vagyunk, a feketeleves majd később jön. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó volt nézni, visszatért egy kicsit a TCW stílusú SW. 

Pláne ilyen helyszínnel. A Gróf palotája felidézett pár jó részt, pár jó emléket. A láthatatlan éjnővérek támadását, az előkert Savage képzését, és megannyi Sidi/Tyranus holo-kontaktot. 

A csapat maradt a régi, tetszett a víz megjelenítése rögtön az elején. Az meg a Scarifre emlékeztetett. 

Az egyre fehéredő phase 2-es klónok is jók, finoman megy az átvezetés az érák közt! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sikerült újranézni az első évadot, úgyhogy most már megnéztem én is az új részeket. Ez az epizód hozta azt, amit az első évad nagy részében is megszokhattunk, egy jó kis BB kalandot, amiben minden csapattaganak kidomborodnak az erősségei és a korlátai is. Az is jópofa volt, hogy kapcsolódva az előző évad végéhez ebben az epizódban újra feltűnt AZ, bár az kissé csalódás volt, hogy nem vált részévé a csapatnak, hanem csak Cid felszolágálójáva tették meg. Jó kérdés, hogy ő mit tudott volna hozzáadni az osztaghoz, de amilyen érzelmes volt a megmenekülése az első évad fináléjában, utána azt gondoltam, hogy valamilyen kisegítő szerpben, de ő is a Marauder furcsa csapatát gyarapítja majd.

 

Annak is örültem, hogy visszatértünk a Serennora, igazából az egész sorozatnak van egy ilyen TCW utánérzése, hogy egyrészt ez már egy másik világ, egy másik éra, mégis még annyi minden van a változás folyamatában, hogy a régi világ mementói is visszaköszönnek. A klónkatonák már nem a hősök, hanem a legyőzendő ellenségek képében vannak jelen, a szeparatista infrastruktóra egy letűnt kor emlékének tűnik. Dooku kapcsán érdekes kalandokat láthattunk a Serennón, nekem rögtön bevillant az Asajj Ventress által vezényelt merénylet, vagy Moralo Eval és a "Box" próbája, de most egy teljesen más arcát mutatta a bolygó és azok a kronológia szerint néhány évvel ezelőtti események egy teljesen másik, elfeledett világnak a nyomai csupán. Ezzel együtt az, hogy behozták a képbe Dooku anyagi örökségének a problémáját több érdekes szempontot is felvetett.

Talán a legfontosabb és ami szerintem egy hosszabb léptékű, fajsúlyos elem is lehet ebben az évadban az az osztag jövője. Itt ugye a szeparatista vagyon megszerzésével felcsillan a lehetősége annak, hogy úgymond kiszálljanak ebből az életvitelből, ami azért nagyrészt a túlélésről szólt számukra. Egy olyan helyzetben találták magukat, amiben teljesen megváltozott körülöttük minden. Maguknak kellett gondoskodni az élelemről, a biztonságról, egy célt kellett találniuk és ebben például Omega érkezése mindenképpen kulcsfontosságú volt. Egyrészt azért, mert általa egy teljesen új perspektíva nyílott meg előttük, nem katonákként, hanem egy kvázi családként kellett működniük, vigyázniuk kellett Omegára, felelősséggel tartoztak iránta, nem csak úgy, mint egymásért, hanem mint egy gyerekért is. Másrészt pedig Omega nézőpontja, a kedvessége, segítőkészsége, jóra való törekvése hatással volt a csapatra is, akikből a legjobb énjüket hozta ki ez a közös kaland, szemben Crosshairrel, akiből pedig a legrosszabbat hozta ki a Birodalom.

 

Amikor felmerül Echóban, hogy lehet nem kellene teljesen kivonulniuk a galaxis ügyeiből, hanem a Birodalom ellen fel kellene lépni, akkor az egy olyan dilemmát, potenciális konfliktust alapoz meg, ami alaposan elő volt készítve már az előző évadban is. Volt az az emlékezetes epizód, amikor Rex segítségével kiszedik a chipeket a BB tagjaiból és utána Rex megemlíti nekik, hogy csatlakozhatnának hozzá, elkél a segítség... ott Hunter azzal utasítja vissza, hogy neki a sajátjaira kell vigyáznia. Ennek ellenére több ponton is az évadban belekeverednek az újonnan formálódó Birodalom és az ezt a változást elszenvedő egyszerű emberek konfliktusába, többször megtapasztalják ennek a rendszernek az embertelenségét és valahol jogos, hogy felmerül, hogy nekik is tenniük kellene/lehetne ez ellen valamit. Omegánál itt a két epizód során a legfontosabb mozgatórugú volt, hogy próbált annak az elvárásnak megfelelni, amit Echo fogalmazott meg Hunternek, hogy többet kellene tenniük a puszta túlélésnél és miért ilyen fontos ez az akció.

 

Önmagában az epizódban még mindig nagyon tetszik, hogy viszontlátjuk azt a művészi megvalósítást, aminek a keretei között a TCW készült. Az animációk nagyon szépek, különösen azoknál a kezdeti képeknél, a trópusi környezetben volt feltűnő, azokkal az élénk színekkel, hogy mennyire jól néz ki így a sorozat, az új karakter dizájn is tetszik amit a hőseink kaptak és az akciók is öteltesek, látványosak voltak (kifejezetten tetszett Omega terve a konténerek kieresztésével). Az, hogy még mindig leginkább kábítólövedékkel lőtték az ellenésget a BB tagjai, abban szerintem kifejeződik az a szolidaritás, amit a klónok iránt éreznek. Ők tisztában vannak az inhibitor chippel és annak hatásaival, Wrecker is mennyire kivetkőzött magából, mielőtt eltávolították volna belőle és ugyan hozzáidomulhat valaki a Birodalomhoz, ahogy láttuk Crosshair esetében, de azért valahol ezek a klónok is áldozatok. Tetszik, hogy figyelnek ilyenekre is és ettől olyan élettel telinek tűnik a sorozat.

Az újranézést most magyarul tettem meg az első évadot illetően és meglepően jó volt a magyar szinkron, úgyhogy ezek után most az új részeket is magyarul láttam, ez például egy olyan hozadéka a Disney+ megjelenésének, ami nélkül a premiert biztos, hogy nem magyarul nézem. Az amúgy oké, hogy ez egy duplarész volt, de a befejezés, így elvágva nem volt a legelegánsabb, persze most rögtön nézhettük is az új részt, de azért itt mégis két külön tagolt epizódban kaptuk meg a nyitányt, nem úgy egybe, mint az első évadnál és egy kicsit ez zavaró volt számomra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

38 perccel korábban, Wilde írta:

újra feltűnt AZ, bár az kissé csalódás volt, hogy nem vált részévé a csapatnak,

De hova lett Gonky? :D 

 

41 perccel korábban, Wilde írta:

Amikor felmerül Echóban, hogy lehet nem kellene teljesen kivonulniuk a galaxis ügyeiből, hanem a Birodalom ellen fel kellene lépni, akkor az egy olyan dilemmát, potenciális konfliktust alapoz meg, ami alaposan elő volt készítve már az előző évadban is. Volt az az emlékezetes epizód, amikor Rex segítségével kiszedik a chipeket a BB tagjaiból és utána Rex megemlíti nekik, hogy csatlakozhatnának hozzá, elkél a segítség... ott Hunter azzal utasítja vissza, hogy neki a sajátjaira kell vigyáznia. Ennek ellenére több ponton is az évadban belekeverednek az újonnan formálódó Birodalom és az ezt a változást elszenvedő egyszerű emberek konfliktusába, többször megtapasztalják ennek a rendszernek az embertelenségét és valahol jogos, hogy felmerül, hogy nekik is tenniük kellene/lehetne ez ellen valamit. Omegánál itt a két epizód során a legfontosabb mozgatórugú volt, hogy próbált annak az elvárásnak megfelelni, amit Echo fogalmazott meg Hunternek, hogy többet kellene tenniük a puszta túlélésnél és miért ilyen fontos ez az akció.

Szerintem ez a csapat előtt álló legfontosabb kérdés. Omega kapcsán már említettem ezt, de Hunterék szempontjából se utolsó dolog. A Batch-et nem tudom elképzelni egy olyan életben, mint Cut Laqwuane-t. Mert rájuk fokozottan igaz, hogy a harcra lettek teremtve. Még ha kiakarnának szállni az egészből, akkor is a természetükből fakadóan, nem tudnának gyökeresen megváltozni. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

De hova lett Gonky? :D 

Én úgy emlékszem a Warmantle epizódban, amikor üldözték őket a V-szárnyúak a Darón, feláldozta az energiáját, hogy a Batch megmeneküljön, mert még pár lövés és szétrobbantották volna őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kezdés, könnyed, kalandos küldetéssel, utána jön egy komolyabb, ami a csapat egész életére sorsdöntő hatással lehet, amennyiben sikerül. S közben rendre felmerül a kérdés, hogy csak magukon segítsenek, legyenek anyagilag is szabadok, vagy támogassák a lázadás ügyét. Hunter egyelőre Omega miatt elsősorban az első célt tartja szem előtt, de Echo érvei sem maradnak megfontolás nélkül, az látszik.

Jó volt látni Serenno-t, nekem is beugrott a TCW-ből, amikor Ventress erre járt, és annyira jellemző, hogy a Birodalom ezt a bolygót sem kímélte, amikor a Köztársaság utódaként revansot vett Dooku gróf szeparatista múltja miatt, s persze ez adott ürügyet arra is, hogy lenyúlják a gróf vagyonát. Kár, hogy Cid-hez nem jutott el hamarabb az információ, kisebb lett volna a tolongás a hadizsákmány körül.

Omega szemmel láthatólag nagyobb lett, ügyesedik és kevésbé is tiltják az akcióktól. Mókás tudni, hogy igazából idősebb, mint a BB csapat tagjai, s mégis kishúgukként kezelik.

 

2023. 01. 05. - 12:35, Darth Revan9 írta:

Ahogy a Rossz osztag menekült a rákok elől, olyan hamisítatlan Star Wars érzést keltett.

Nekem inkább a Karib-tenger kalózai: Holtak kincse elejét juttatta eszembe, a karibi hangulat és a menekülés módja miatt. :D De nagyon szép volt az animáció, és simán befogadtam SW élménynek. :) 

 

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

Az, hogy még mindig leginkább kábítólövedékkel lőtték az ellenésget a BB tagjai, abban szerintem kifejeződik az a szolidaritás, amit a klónok iránt éreznek. Ők tisztában vannak az inhibitor chippel és annak hatásaival, Wrecker is mennyire kivetkőzött magából, mielőtt eltávolították volna belőle és ugyan hozzáidomulhat valaki a Birodalomhoz, ahogy láttuk Crosshair esetében, de azért valahol ezek a klónok is áldozatok. Tetszik, hogy figyelnek ilyenekre is és ettől olyan élettel telinek tűnik a sorozat.

Ez nekem is nagyon szimpatikus megoldás in and out universe is. Ahhoz képest, hogy egy elit kommandóról van szó, akiket durva bevetésekre készítettek fel, nem várt módon empatikusak a kezdet kezdetétől, pl. ahogy Omegát befogadták maguk közé, de ahogy Crosshairhez viszonyulnak minden ellenséges akciója ellenére, és ahogy Crosshair is viszonyul hozzájuk, az mind ezt a törődést jelzi. Ugyan klónok, de emberibbek sok igazi embernél. Ebben is hasonlít a sorozat a TCW-re, méltó folytatása egy másik, a birodalmi érában.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.