Ody Mandrell Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Sokat szoktuk emlegetni a kedvenc jelenteket, így szerintem beszélni is érdemes róluk. Nehezebb a dolgunk ha egy konkrét képsort kell csak megjelölni. Most épp ez lenne a feladat! Írjátok az EPIV számotokra lekedevsebb jelentéről, ha lehet, egy kis indoklással megfűszerezve. Miért az tetszik a legjobban a filmben? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 X-Wingek és Y-Wingek indulása a Halálcsillag ellen. A felszállás, meg ahogy mennek a Yavin felé. Szóval a csatába vonulás jelenetet. Impozáns, cool, látványos és gyönyörűek a gépek, a zene. Remek felvezetés, szinte kedvem lenne beülni az egyik Incomba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coce_Plant Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Ikernaplemente. Mert kiráz a hideg tőle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Leiát szöktetik a cellából ahztán Leia szökteti a megmentőit a börtönfolyosóról. Van egy lendülete neki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orki Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Vader Tagget folytogatja, jajj nem nem is, hanem Leila beszól Tarkinnak, bakker ez se. Az7 egész film a kedvecn jelenetem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Ugyan az mint Dzséjté. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Ugyanaz, mint Coce-nál. Ahogy John Williams Skywalker szimfóniájára lemennek a Tatuin napjai... egészen elképesztő, frenetikus, érzelemgazdag jelenet... az egyik kedvencem az egész Star Wars sagában! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szafina Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 (edited ) Az ünnepség, amikor Luke, Han és Chewie bevonulnak John Williams zseniális zenéjére. Az egész jelenet annyira felemelő. Edited May 10, 2008 by Szafina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Az ikernapos, mint lentebb írtátok, és a filmvégi bevonulás Egyelőre nem tudok választani közöttük. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 (edited ) Obi vs Vader plusz Obi halála Edited June 16, 2017 by Rog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Nekem is az iker naplemente a kedvencem, mert gyönyörű a zenéje, és ahogy Luke a távolba néz, az ember egyszerűen érzi (én anno ezt így éltem meg), hogy ez a fiú még nagy dolgokra lesz képes. Ez benne van a képben és a zenében egyaránt, nagyszerű egységet alkot a kettő. Ha egyetlen jelenetet kellene választani az egész Saga-ból, akkor ezt választanám. Íme az SW - pedig nincs benne sem fénykard, sem űrhajó, sem semmi dinamika, és mégis... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Mert nem csak ezek a tárgyszerűségek teszik SW-szá az SW-t És ez jó, mert nem csak a látvány, a külcsín a lényeg ezeknél a filmeknél Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Én az első halálcsillag felrobbanásakor lettem SW rajongó. Illik, hogy ezt írjam ide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonZ Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Nos, ez pedig a legegyszerűbb feladat: a kettős naplemente. Nem írok róla semmit, már minden lényeges elhangzott. (Na jó, csak annyit, hogy Erő-téma. A kedvenc motívumom a Star Wars-ban. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 A Tantive IV elkapása és elfoglalása. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lada Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ha nem lenénnek a prequelek, akkor biztos nem ez lenne, de Obi1 visszaemlékezése a régi időkre azzal a finom háttérzenével, nagyon mély lett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 23, 2008 Author Share Posted June 23, 2008 Itt számomra az előzmények hoztak fel egy amúgy átlagosnak és beszédesnek szánt jelenetet. Obi-Wan és Luke beszélgetése a remete házában érdekes, ám nem igazán átérezhető. Legalábbis ez volt a helyzet a közelmúltig. Aztán persze jöttek az előzmények, és minden megváltozott. Amikor az agg Jedi a régmúlt időkről és Anakinnal való kapcsolatáról beszél, az most már emlékképek lavináját indítja el a fejünkben. Már nincs bamba tekintet és értetlenkedés ennél a jelenetnél. Ma már teljesen más a helyzet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyoka Lamaro Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Sorolhatnám a kedvenc jeleneteket a Tantiv IV. és a Devastator elvonulásától a film végi ünnepségig. Legalább egy tucatnyi lenne. De mivel a Force Theme az abszolút kedvenc zeném (nem csak a Star Wars-ban), így itt könnyű a választás: az iker naplemente és közvetlen mögötte a film végi bevonulás. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 De mivel a Force Theme az abszolút kedvenc zeném (nem csak a Star Wars-ban) Off Végre valaki, akinek ez az abszolút kedvence rajtam kívül Persze azért SW-n kívül vannak, amik ilyen jók még On Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyoka Lamaro Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Off Örülök, hogy egyezik ebben az ízlésünk. On Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 (továbbmehetnénk: kedvenc képkocka? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyoka Lamaro Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 Paracsolj: ( ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 Igazad van, ez a két dolog, az Erő-téma és ez a képkocka számomra is örökre összefonódtak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 (továbbmehetnénk: kedvenc képkocka? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Mikor Wedge kilövi a Luke-ot üldöző TIE vadászt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Nekem az, amikor Tarkin bejelenti a birodalmi főtiszteknek a Szenátus feloszlatását. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Számomra a legszuperebb az a jelenet, amikor Obi-Wan megpillantja Vadert, és ahogy Vader ott áll kivont karddal. Amikor még nem voltak prequelek mindig azon agyaltam, hogy mi minden kattanhat be Obi agyába?! Nyilván hirtelen feltört egy csomó emlék, illetve az a tudat is, hogy Ő miatta kényszerült Vader ebbe a "ruhabörtönbe", a Mustafar-i lávaparton lángoló megcsonkított Anakin képe, akinek éppen leég többek között a haja, biztos előtört. Vajon most először látta meg így Obi-Wan, vagy esetleg előzőleg már megsasolhatta esetleg valami birodalmi híradásban stb.? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Számomra a legszuperebb az a jelenet, amikor Obi-Wan megpillantja Vadert, és ahogy Vader ott áll kivont karddal. Amikor még nem voltak prequelek mindig azon agyaltam, hogy mi minden kattanhat be Obi agyába?! Nyilván hirtelen feltört egy csomó emlék, illetve az a tudat is, hogy Ő miatta kényszerült Vader ebbe a "ruhabörtönbe", a Mustafar-i lávaparton lángoló megcsonkított Anakin képe, akinek éppen leég többek között a haja, biztos előtört. Vajon most először látta meg így Obi-Wan, vagy esetleg előzőleg már megsasolhatta esetleg valami birodalmi híradásban stb.? Ez nagyon jó kis gondolatmenet Lenci. Ki tudja, lehet a Rebels erre is választ ad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 A felvetés már csak azért is érdekes, mert mint ahogy az Empire Day-ben láthattuk, Palpatine-ról hamisított képek vannak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 (edited ) ... Vajon most először látta meg így Obi-Wan, vagy esetleg előzőleg már megsasolhatta esetleg valami birodalmi híradásban stb.? ... Ki tudja, lehet a Rebels erre is választ ad. Szerintem erre már van válaszunk; epIV, Obi-wan: -"inkább gép mostmár mint ember.." Arra következtetek, hogy látta már valamilyen formában, de hogy tisztában van az átalakításokkal az biztos.. Hogy milyen formában szembesült vele, arra valóban válaszolhat a Rebels.. Szerk.: ezt benéztem..hisz ezt az ep VI-ban mondja... Edited November 26, 2014 by csoli1138 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts