Jump to content

1x02 - Rising Malevolence


Recommended Posts

2. rész - Rising Malevolence / Erősödő Rosszakarat

 

epguide102.jpg

 

Írta: Steve Melching

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Abregado, Coruscant

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Plo Koon - James Arnold Taylor

Grievous tábornok - Matthew Wood

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Yoda - Tom Kane

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Palpatine kancellár (Darth Sidious) - Ian Abercrombie

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Boost közlegény - Dee Bradley Baker

Sinker őrmester - Dee Bradley Baker

2-1B - Tim Brock

R2-D2

 

Történet

Plo Koon Jedi mester a flottájával egy rejtélyes Szeparatista fegyver nyomában van, mely súlyos veszteségeket okozott a Köztársaságnak a Peremvidéken. Mikor sikerül rálelnie a Malevolence nevű hatalmas csatahajóra, Grievous tábornok és Dooku gróf bevetik a flotta ellen a hajó ionágyúját. Plo Koon három klónnal, Wolffe parancsnokkal, Sinker őrmesterrel és Boost közlegénnyel egy mentőkabinban menekül el a Triumphant romboló robbanása elől. Miközben kénytelenek szembenézni a kabinvadász droidokkal és mentőcsónakjuk műszaki hibáival, addig Anakin Skywalker ifjú tanítványa, Ahsoka Tano kíséretében a Jedi Tanács és a kancellár utasítása ellenére a túlélők felkutatására indul

 

Érdekességek

- Wolffe parancsnok katonáinak sisakján, így Sinkerén és Boostén, egy stilizált farkasfej rajz látható.

- A Triumphant mentőkabinjainak ajtaján a Köztársaság jelképe van.

- Booster és Sinker beszélgetése a kabin javítása közben utalás Han Solo és Chewbacca beszélgetésére, mikor az ep5-ben az aszteroidán javították a Millennium Falcont.

- Az 1977-es kabin száma egyértelmű utalás a Star Wars eredeti bemutatójára.

- A Malevolence ionágyújának elsütésének jelenete egy az egyben olyan, mint a Halálcsillag tüzelésének pillanata az ep4-ben.

S01E02a.jpg

 

S01E02b.jpg

- Az epizód a premier napján (2008. október 3.) 3,96 millió nézőt ültetett le a TV elé Amerikában, ami az anyacsatornán, a Cartoon Networkon új rekord lett.

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsoltaban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hát ha az első jó volt, akkor talán ez még jobb is. :)

Na jó nem tudom, de ez is írtó jó volt.

Grivi ion ágyús hajója, nagyon cool. EGyből mondom mobil mini halálcsillag. :D

És végre láthattuk egyszer Plo Koont is harcolni. Egyik kedvencem!!

Gondolom akk lesz majd Fisto is! :D

Nagyon ötletes volt az a Pod crasher, és hát az is ahogy Master Plo elbánt vele.

Az EMP shockwave-nál pedig már xanax után kellett nyúlnom. :o:P -enyhe túlzással-

Szóval nagyon jó lett ez a rész is.

Azt hiszem ma még párszor megnézem őket!!!

Link to comment
Share on other sites

Akármennyire tudtam, hogy a jó fog győzni ebben az epizódban is, de én kis naivként a könyökömig lerágtam az összes körmömet, úgy izgultam. :) Ez sokkal jobban tetszett, mint az előző. És mind két rész megnézése után azt kell mondanom, hogy nagyon szép a sorozat kidolgozottsága. Gyönyörű animációk. Én egyetlen egy dologtól félek, amit Bomarr is említett a másik topicban, hogy én is remélem az évad háromnegyed része nem abból fog kiállni, hogy Dooku meg Asajj intrikákkal meg akarják minden egyes bolygó góréját győzni, hogy a Jedik rossz arcok. Tudom, a klónháború végül is a peremvidék bolygóinak pártállásairól fog szólni, de remélem csavarosabb sztorikkal fogják megoldani!

 

Grievous első hajója meg nagyon vagány, nekem is egyből a Halálcsillag ugrott be róla, főleg mikor belülről mutatták a sugárgenerálást. Az áramlekapcsolásos hajóbujkálás meg a Birodalom visszavágot juttatta egyből eszembe, és töltött el nosztalgiával. :D

Link to comment
Share on other sites

Oké: le vagyok nyügözve. Ez egy igazi Star Wars sorozat. Teljesen méltó a nevéhez. Az első rész se volt rossz, de ott még éreztem azt a mellékizt "hogy ez nem teljesen nekem szól", de ez most maradéktalanul bejött (ha kukacoskodni akarok akkor megint egy-két robotpoént tudnék mondani amit én kivágtam volna, de most azok se voltak annyira dominánsak hála égnek).

 

A fordulópont ott volt, amikor Plo Koonék a mentőkabinban a szétlőtt űrhajó darabok között keringenek, majd észrevesznek egy másik podot. Koon megforditja az Erővel és láthatóvá válik, hogy a kabint valaki szétlőtte és a bentlévők mind meghaltak. S igy szól "We are not alone". Wow! Egy manapság népszerü szófordulattal élve: meg lettem véve kilóra.

Csatlakozva Coce-hoz: itt már feszültség is van! Én magam is éreztem, hogy szoritok a szereplőkért. Anakin-Ashoka párbeszédek remekül ültek: az elején amikor megfedi hogy "beszólt a tanács-tagoknak" úgy éreztem, hogy Anakint túl rendpártinak állitják be, ám ezt hamar feloldották azzal, hogy Anakin is megszegi a szabályt csak Ashokával ellentétben van annyira fifikáns, hogy ezt ne hozza a Tanács tudtára. De egyébként is: minden párbeszéd a helyén volt.

 

A végén a menekülés a "szuper-fegyver" elöl rohadt jó! Kiváncsian várom a folytatást! (egyébként érdemes a starwars.com-on az adott részhez való képregényt az epizód elött megnézni: itt például azt láthatjuk ahogy elöszőr lecsap a Malevolence. Tartalomban nem ad hozzá sokat, de ráhangolodásnak jó)

Link to comment
Share on other sites

Klasszisokkal jobb rész mint az előző. Sötétebb történet, drámaibb képbeállítások, kevesebb droid-humor. Tele SW elemekkel (hiperűrugrás fülkéből nézve rulezzz), és a dialógusok is jobban tetszenek.

Ahogy kivágták az üveget a droidok a mentőkabinon és kihullottak a klónok, nagyon durva volt.

Link to comment
Share on other sites

Hű, ez nagyon jó volt! Izgalmas és a figyelmet végig fogva tartó! A Malevolence kinézete hátborzongató; amikor közelről feltűnik Anakinék hajójának ablakában, olyan mint egy tátott szájú cápa. A titokzatos fegyver mechanizmusának ötlete telitalálat: egy ion ágyú, ami megsemmisíti a hajók elektronikus műszereit és hatástalanítja a védőpajzsot, így a hajó védtelenné válik kisebb hatásfokú fegyverek ellen is :) . Erről eszembe jutott, hogy a Birodalom visszavágban a Hoth-rendszerbeli felkelőbázis kiürítésekor is ion ágyúkat használtak a transzportok védelmére - ezek szerint ezt a technológiát is a szeparatisták találták fel?

 

Az Anakin-Ahsoka párbeszédek nekem is nagyon bejönnek, egyre jobban látszik, miért is kapta Anakin padawanként épp ezt a lányt. Kicsit tényleg olyan a helyzet, mintha mindez Obi-Wan fricskája lett volna: Ahsoka tükröt tart Anakin elé. :) És gondolom Obi-Wan és a Tanács reménykedik benne, hogy az ifjú Kiválasztott így jobban átérzi döntéseinek súlyát. :) Bár egyelőre úgy látszik, nagyon egy húron pendülnek ők ketten: az ifjú mester és a még ifjabb tanítványa. :)

Link to comment
Share on other sites

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Még jobb rész, mint az első. A Malevolence tényleg fenyegető, az epizód izgalmas és komolyan vehető. Kiváló hangulata van, az űrkabinba zárt emberek a kint leselkedő ismeretlen veszéllyel pedig a sci-fi egyik klasszikus szituációját idézik. Igazából ennek olyan science fiction-hangulata van, amilyet a mozifilmek sem mutattak fel. Ha ez lesz a tendencia, nagyon elégedett leszek... :)

Link to comment
Share on other sites

Baromi jó volt ez is, sokkal jobb, mint az előző, bár annak a könnyedsége jobban bejött. Szerintem ez az epizód a másik két Malevolence-os résszel lesz igazán értékelhető, mikor összeáll a trillógia egy egésszé (mint az első három a pilotban). Remélem a Malevolence elpusztítása valami gigászi űrcsata lesz, mert azt azért még hiányolok a TCW-ből. A pilotban inkább csak megmutatták, hogy a Chrisophsis fölött azért vannak hajók is (hehe, máris többet mutattak, mint Geonosisnál), a többi csata meg légkörben dúlt, az elsőben meg nagy hajók lőtték a kis hajókat. Szóval, dukál már egy igazán feelinges klónháborús űrcsata, és azt hiszem, a Malevolence elleni támadás már láthatatlanban is borítékolja ezt.

Apropó, Malevolence, már korábban is megjegyeztem, hogy nagyon tetszik, hogy egy korábbi ep3-as végül fel nem használt concept hajót vettek be. Remélem több ilyen is lesz (szívesen látnám "megelevenedni" az "eredeti" Millennium Falcont :) ). Szerintem sokkal pofásabban néz ki, mint az Invisible Hand, fenyegetőbb már a megjelenése is. Az ionágyúja meg nagy előnyt biztosít, hátránya, hogy sok idő elsütni. Gondolom ez lesz majd a veszte.

Az igazi sztár ebben a részben Plo Koon, akit láthattuk csendben ücsörögni az ep1-2-3-ban, harcolni Geonosison, meghalni a Cato Neimoidian, de ahhoz képest, hogy a Tanácsnak örök hűséget fogadott négy Jedi mester tagja, Yodával, Winduval és Ki-Adival ellentétben egyszer sem szólalt meg, pedig talán rá volt a legkíváncsibb a nép különleges feje miatt. Most végre megszólalt, sőt, egyenesen főszereplő lehetett, remélemnem utoljára. Kaphattunk egy kis ízelítőt abból, miért is lett a Jedi Tanács egyik vezető tagja (mert ugye, Obi-Wan megnyílvánulása szerint a Tanács székeit nem pofára osztogatják).

A klónok továbbra is jók voltak, tetszik az egyéniségük és saját létük boncolgatása. Az előző részben az jött elő, hogy tök egyformák, így nem sok néznivaló van bennük (vagyis teljesen egyformának tartják magukat), most meg az, hogy szerintük őket senki sem tartja többre feláldozható gyalogoknál. Persze, van benne valami, hiszen ha Plo Koon nincs velük, csak az ő bőrükért nem megy oda már senki, hiszen még Ashoka is csak Koonért aggódott. Talán Anakin tett volna kivételt miattuk.

Az egyetlen negatívum, vagyis inkább nekem nem jött be, az a kabinmegsemmisítő vacak. Nem lett volna egyszerűbb kiküldeni pár keselyűt és szétlőni a kabinokat? Ez így különös kegyetlenség volt a szeparatisták részéről (bár már az is elég kegyetlen, hogy szétlőnek védtelen kabinokat). Persze, SW hadakozásban sokszor inkább a látvány dominál, mintsem a logika (AT-AT-k, kullancs droidok, fedezékharc nem ismerete, stb), és ez rendjén is van. De mikor kirepült az a valami, olyan fenyegető volt, hát még mikor megtalálták a kilyuggatott kabint, azt hittem, valami veszedelmesebb dolog. Közben csak egy szállító eszköz, ami néhány idétlen B1-est szállított.

Szóval, nagyon jó rész volt, ezúttal már hosszabb sztorival, bele sem fért 22 percbe, de jó felvezetése volt a Malevolence-nak. Csak kár, hogy alig melegedik bele az ember, máris vége szakad (egek, hogyan bírtuk mi a CW 3 percével?). Viszont de jó lesz majd DVD-n nézni, remélem ezt is úgy egybevágják, mint a CW-ket, legalábbis az egybetartozó sztorikat.

Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus volt. A feszült tempó és a ehhez társuló zene nagyon jó elegyet alkotott.

Nem semmi hajó ez a Malevolence. :P

Érdekes volt Ashoka gyanakvását látni amikor Palpatine azt tanácsolta Anakinnak, hogy térjen vissza. :D No és persze az egész csipkelődő párbeszéd meg úgy minden piszkosul a helyén volt. :D

Link to comment
Share on other sites

Azt a mindenit! Itt aztán belevágtak a lecsóba. Hihetetlen jól kinéző beállítások garmadája... :D Amikor szétlövik a Köztársasági cirkálókat az nem semmi. Ahogy írtátok is előttem, kiváló hangulata volt a résznek, emellett nekem is bejött a klónok személyiség jegyeinek további kiemelése. A büdösség emlegetésénél csak lestem, hogy ez mennyire emberi már, és ilyen eddig még csak nem is volt SW-ben! Tetszett Palpatine feltűnése is, és a szinte már könyörgése Anakinnak, hogy azonnal hagyják el a rendszert. Persze ez nem véletlen, hisz ő se akarta, hogy felfedezzék a Malevolence-t. :D Plo-Koon végre aktív részévé vált az SW -nek, nem csak üldögél mint a filmekben. Nem hiába ő Filoni kedvence, ez itt meg is látszott. Remek cselekményt kanyarítottak neki. A vége pedig totál izgalom volt. Én is azon vettem észre magam, hogy izgulok mint egy dedós, hogy megmeneküljenek. :P

 

Szóval eszméletlen jó rész volt, és tűkön ülve várom a folytatást!

Link to comment
Share on other sites

Egy dologgal tudom jellemezni: rövid volt... nagyon...

 

Jóval sötétebb rész, mint az előző, de a humor itt is jelentkezik. Plo Koon valóban nagyot alakít. Pontosan az a típusú Jedi, akinek képzeltem. Nagyon ott van az a megoldás, ahogy elintézik a droidokat és a kabinvadászt.

Anakin és Ahsoka szintén hozták önmagukat. A "bölcs mester" megtanítja a padawanjának, hogy nem kell mindent a Tanács orrára kötni. Így nem tilthatják meg, amit tenni akarnak... :D

Az ionágyú nekem is a Halálcsillagot juttatta eszembe, de nekem annyira nem jön be. Túlságosan rögzített, az egész hajót kell mozgatni a célzáshoz.

Link to comment
Share on other sites

Nekem tetszett az a kabin megsemmisítő, és a robotok is. Kicsit szürreális volt, ahogy elkezdett dudorászni a konzerv, miközben haladtak az újabb célpont felé. :D De az abszolút drámát a kiszippantott klónok jelentették számomra. Az nagyon kemény volt.

Link to comment
Share on other sites

Ez egy To be continued...rész volt, ami nem baj, de majd csak a következő részekkel nyer értelmet, amikor tovább viszik vagy lezárják a Malevolance zászlóshajó történetét.

 

Jó volt ez is nagyon, de nekem az első jobban tetszett. Ez első rész 10/10, ez pedig 10/9. Számomra mindössze egy pont a különbség és ez az egy pont Yodából és a klónok természetéből adódik.

 

Míg az első részben Yoda értékes tanítása tetszett a barlangban, addig itt a kudarcba fulladt mentőhajók felszámolása folytán keletkezett néma de sokat mondó epizód végi csönd volt, ami elnyerte a tetszésemet. Számomra a két rész tetőpontját ezek a momentumok jelentették.

 

Annyit megjegyeznék, hogy a mozifilmben Anakin hajóját az "alkonyt" egy otromba és csúnya, dizájntalan formának ítéltem, ugyanakkor ebben a részben nagyon is megkedveltem a kidolgozását. Miértel nem tudok szolgálni, de a mozis pilótban a hajó számomra idegenül hatott és "ellenszenvesnek", míg itt nagyon tetszett. Talán a más kameraszögek folytán, de pontosan nem tudom megindokolni a dolog miértjét.

 

És még egy apróság.

 

Plo Koon angol hangja nagyon tetszik. Valahogy olyan idegen a karaktertől és az egész világtól és ez az extremitás méginkább vonzóvá tette számomra a személyét. Ha engem kértek volna fel hogy határozzam meg a hangtartományát amiben beszél, biztos hogy nem ezt a nagyon is kimért hangot választom. De most az egyszer beismerem, jól tették hogy nem engem kértek fel. :D Mert ez a mély, roppantul kimért és idegen hangszín nagyfokú különlegességet kölcsönöz neki.

 

Nagyon várom a következő részt.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Megnéztem én is.Egy fokkal nekem is jobban tetszett mint az elöző.A feszültség fokozása miatt.Itt már képet kapunk Grevious kegyetlenségéről.Kivágni egy kabin ablakát és úgy megölni a klónokat elég durva.Most egyértelmüen visszafogták a droidos poénokat.Ami nagyon tetszik, hogy vesznek ötleteket a filmekből.Mikor Anakinék menekülnek az ionágyú lövedéke elöl, az olyan mint mikor Han várta az ugrást hiperűrsebességre.Jó benyomást kelt bennem az is, ahogy Anakin karakterét bemutatják.Itt még egy jószívű Jedi aki mindenkit meg akar menteni.Nyoma sincs még az EP3-as kemény önző embernek.Plo-kom kapcsolata a klónokkal is tetszett, hogy fontos neki az életük.

Összeségében nagyon emberi az egész.emberként mutatják be a klónokat.

Ashoka szintén szuper volt.Ahogy csipkelődnek Anakinnal az is olyan kedves.

Azt már tudom, hogy ez a sorozat nálam a filmekkel egyenértékű.Tartottam tőle, hogy elrontják, de Lucas ismét megcsinálta a tuttit.

 

 

Lenne egy kérdésem.Anakin miért használja még mindig azt az ócska teherhajót?Az csak azért kellett nekik, hogy elmeneküljenek.Miért nem a Jedi-vadászát használja?

Edited by frenkie
Link to comment
Share on other sites

Lenne egy kérdésem.Anakin miért használja még mindig azt az ócska teherhajót?Az csak azért kellett nekik, hogy elmeneküljenek.Miért nem a Jedi-vadászát használja?

Tűlélőket ment keresni, mégsem mehetett egy egyszemélyes vadászgéppel. A Twilight elég nagy tehertérrel rendelkezik ahhoz, hogy sok ember beleférjen (plusz még orvos is van rajta, immár testtel rendelkező). És emellett fegyveres, és mint látható, strapabíró, hiszen még a jawák sem hordták el :D

De, hogy miért tartotta meg... lehet megszerette, mint későbbi veje a Falcont. Elvégre egy jó hajó a legnagyobb csávából is kihúz (már csak a nevét kéne benyögniük, és olyan lenne ez a hajó nekik, mint Hanéknak a Falcon).

Link to comment
Share on other sites

Mintha Twilight lenne a hajó neve. Egyébként nekem is a klónok személyiségének bemutatása tetszik eddig a legjobban. Az nagyon jó volt, amikor saját magukról úgy beszélnek, mint akiknek az élete semmit se ér. A za szomorú, hogy ez így is van. :D Ha nincs Plo-Koon, akkor tényleg nem indultak volna a keresésükre.

Link to comment
Share on other sites

Ami nagyon tetszett az epizódban (és ez vonatkozik az elsőre is, de itt dominánsabb), az az, ahogy a karaktereket "belesimítják" a filmek által megadott keretbe. Például Plo Koon eddig, ahogy írtátok is, nem kapott nagy szerepet a mozifilmekben. Meg se szólalt, de mégis tanácstag, tehát biztos tud valamit. Na most az egy dolog, hogy láttuk, tényleg tud, de fontosabb, hogy olyan jellemet kapott, amely nem mond ellent a filmeknek. Szerény, higgadt, mindig a háttérbe húzódik, és csak az utolsó pillanatban lép elő, akkor is csak annyira, amennyire szükséges. Hiába volt főszereplője ennek a résznek, mégis mindvégig az volt az érzésem, hogy kicsit a háttérben van, mégpedig önszántából. És ez tökéletesen passzol a filmes némaságához.

Ugyanez áll Yodára az első részből. Bámulatosan yodásra sikerült, hatalmas pillanatai vannak. És érvényes ez a toydari királyra is: pontosan tudták a készítők, hogy kell Watto jelleméből a jó dolgokat kiemelni, és megformálni valakit, akin érződik, hogy Watto fajából való, de az is, hogy mennyivel nagyobb jellem nála.

Visszakanyarodva, amit még aranyosnak találtam: amikor Palpatine kéri távozásra Anakint, akkor már eszébe sem jut ellenkezni. A tanács felé lazán engedetlenkedik, de a főkancellár felé... Ja, és Grievousnak itt még nincs köpenye, és nem köhög. Ennek biztos oka van. ;) A zárójelenet ("ezt megbeszélem a mesteremmel") is nagyon feszültre sikeredett.

Ashoka türelmetlen vergődése pedig irtóra emberi. ;)

Minden elismerésem a sorozat készítőinek.

Link to comment
Share on other sites

Én az RM-et csak kétszer láttam eddig. De persze ettől még tényleg nagyon feelingesek! Ha már effektek, meg kell említenem a Malevolence hangját. Elég borzongató. Teljesen illik a hajóhoz. A vizuális csúcspont az Anakinék menekülése. ;)

Link to comment
Share on other sites

Én az RM-et csak kétszer láttam eddig. De persze ettől még tényleg nagyon feelingesek! Ha már effektek, meg kell említenem a Malevolence hangját. Elég borzongató. Teljesen illik a hajóhoz. A vizuális csúcspont az Anakinék menekülése. ;)

Nem kicsit vágynék egy komplett DVD kiadásra a sorozatból. :D Valami brutál DD hanggal. :D

Az aláfestő zene is fenomenális. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information