Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Április 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 24. Azért a Régi Köztársaság korszakából nem is tudok mondani rossz regényt (kivéve a Halálvilág, de ott a kronológia már-már mellékes). Bár a Megsemmisítést pl. még nem olvastam, azért Karpyshyn-ben nem hiszem, hogy nagyon csalódni fogok. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Állítólag 79 Legendák regény van, mely még nem jelent meg amiben benne vannak az e-bookok és antológiák is. Próbáltam utánaszámolni, de valahogy nem jön ki. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Igazából ha levesszük a NJO és az utána következő sorozatokat, nem sok marad. Azért a Coruscant Nights-szériáért és a Tatooine Ghost-ért fáj a szívem, a többi számomra annyira nem lényeges (vagy csak most nem jut eszembe). 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Tehat aTatooine ghost, The new jedi order, Med Star ,Coruscant Night,Legacy of the force,Dark nest,Xwieng,Boba fet ,Fate of the jedi Jung jedi knight,,Jedi padawan,Jedy Quest,csak ez simán 65 könyv 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Igazából ha levesszük a NJO és az utána következő sorozatokat, nem sok marad. Azért a Coruscant Nights-szériáért és a Tatooine Ghost-ért fáj a szívem, a többi számomra annyira nem lényeges (vagy csak most nem jut eszembe). Pedig mind jo én szivesen kiolvasnam öket magyarul Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 25. (szerkesztve) Beleszámoltam az ifjúságiakat is, de úgy meg jóval több jön ki, mint 79. Na mindegy. A Disney a nemzetközi piacon meg fogja engedni bizonyos kiadóknak, hogy Legendák könyveket adjanak ki. A rossz hír: nem tudni, hogy Magyarországon is ez lesz-e a helyzet. Majd a jövőben kiderül. Szerkesztve: 2016. Április 25. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Zééé Hozzászólás ideje: 2016. Április 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Április 28. (szerkesztve) J. W. Rinzler a Twitteren jelentette be, hogy nem dolgozik többet a LucasFilmnek. A tweet hangvételéből semmi jót nem olvasok ki. Ez a "nem vagyok szóvivő, már nem dolgozom" ott eléggé arra hajaz, hogy el lett küldve. Októberben adták volna ki a nevével fémjelzett újabb Making of könyvet, ezúttal az EPVII kapcsán, de hirtelen törölve lett a könyv. "Now this would be some seriously depressing news if it turns out to be true. Our friends over at Making Star Wars have posted an update showing the removal of J.W. Rinzler's The Making of The Force Awakens from the Abrams Books website. The comprehensive 368-page hardcover was slated to be released on October 25 of this year." Ő szállította a legjobb SW kiadványokat. Szerkesztve: 2016. Április 28. - Zééé Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. 25 éve, 1991. május elsején jelent meg A Birodalom örökösei. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 2. Egy új korszak kezdődött az EU-ban ekkor. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
sirszalhasogato Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Ma érkezett a Kóbor lovag példányom, és van rajta Legendák felirat! Ráadásul úgy, mint Az elveszett Sith törzs esetén, hogy a gerincre is átnyúlik. Vajon ez azt jelenti, hogy egy borítócsere után folytatódhat itthon a korábbi kötetek újranyomása? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Igen, valószínűleg így lesz. Legalábbis reméljük. Azért még a szerződés meghosszabbítást biztos rendezni kell. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Négy új, Kolibrinál megjelenő Legendák képes forrás könyv előrendelhető már a Szukits honlapján is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
luke19 Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Érdemes beruházni rájuk? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. A Sithek könyve állítólag nagyon jó kiadvány. A többit nem tudom, rég hallottam róluk valamit. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 4. A Book of Sith valóban jónak tűnik. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Jól hangzónak, jól hangzanak, de bárcsak a kánon kategóriába tartoznának. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Nem baj az, ha más kategória. Attól nem lesz jobb, vagy rosszabb. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Természetesen, csak engem zavar ez a megkülönböztetés. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 7. Engem már nem. Egyik verzió, másik verzió. Meg aztán van átjárás is. A lényeg, hogy jó legyen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 15. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 15. James Luceno: Sötét Nagyúr Már vagy harmadjára olvastam újra. Annak idején ez volt az első olyan regény, mely nem sokkal A Sithek bosszúja után játszódott. Ezt a könyvet tarják a Darth Vader trilógia zárásának is (A gonosz útvesztője, az első, A Sithek bosszúja a második.) Luceno megint zseniális munkát végzett. Annak idején az éppen aktuális lucasi koncepciókat is beépítette a regénybe. A 66-os parancs ugyebár itt még egy vészhelyzeti tartalék terv volt, melyet nem „programoztak” bele a klónokba. James ugyebár ebben az időben tette a dolgát: beépítette azt, amit a mester épp akkor mondott. Arról nem ő tehet, hogy Lucas sportot űz abból, hogy X évenként megváltoztatja a véleményét. Érdekes lehet az olvasónak Palpatine viselkedése. Nem sokkal A Sith-ek bosszúja után kevésbé tartja fontosnak a túlélő Jedik felkutatását és megölését. Úgy gondolja, hogy ráér az majd, Vader később elintézi, most a Birodalom uralmának megszilárdítása a legfontosabb. Ez is Lucastól ered. Annak idején megkérte a regény és képregény írókat, hogy Palpatine pontosan így viselkedjen. (Ehhez képest sokan az írók h*lyeségének tartották ezt). Talán Lucasnak ezzel valami célja lehetett, mert akkoriban még tervben volt egy a Sötét Időkben játszódó tv sorozat. A regény nem csak Vader-re fókuszál, nagy szerepet kapnak benne a menekülő Jedik, szenátorok, csempészek és egyéb alvilági elemek. A történet eleje még a Klónháború végén indít, a 66-os parancs kiadásakor. A további részek hetekkel, illetve 1-2 hónappal a film után. Roan Shryne és Olee Startone Jedik, akik a murkhanai csatában szembekerülnek a klónokkal. Menekülniük kell, ehhez az alvilág segítségét is igénybe veszik. Olee reménykedik abban, hogy mások túlélték. Először Siadam Forte és Iwo Kulka csapatát szedik fel, majd további túlélők után kutatnak először a Jaguada bázisát felhasználva, majd a Kashyyyk-re menve. Roan kezdi felfogni, hogy a Jedi vesztettek, el kéne menekülniük és máshogyan szolgálni az Erőt. Olee nem akarja elfogadni, hogy elmúltak a régi idők, mindenáron fel akarja támasztani a Jedi-rendet. Darth Vader a regény másik fontos szereplője. James nagyon jól ábrázolja az ifjú Sithet, az első lépéseit a sötét oldalon, kételyeit, kétségeit, fájdalmát, végül megerősödését. A cselekmény folyamán Vader megerősödik a sötét oldalon, Shryne pedig visszatalál a Jedik útjára. Ehhez a találkozásaik kellenek. James nagyon jól elmélyedt Vader és Sidious kapcsolatában. A Sith-mester meg akarja erősíteni tanítványa hitét a sötét oldalban, Vadernem csak az uralkodó maradt meg, de jól tudja, hogy túl sok mindent vesztett, már most azt tervezi, hogy előbb-utóbb megtalálja a módját, hogy Sidioust is legyőzze. Jula Shryne, Roan anyja érdekes színfolt volt a törtnetben. Bail Organa és Mon Mothma már többször tárgyalnak a lázadásról, de Bail úgy érzi, hogy még túl korai. Félti Leiát. Az Alderaan-on történtek emlékezetesek maradtak. Vader keményen elintézte Fang Zart. A csúcs, a végső összecsapás volt, mely a Kashyyykon zajlott le. Csubakkát is sikerült bevonni. Shryne áldozata megható volt. A regény nagyszerű, élvezetes volt újraolvasni. James Luceno egy nagyszerű történetet hozott össze. Ötös. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2016. Május 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 15. J. W. Rinzler a Twitteren jelentette be, hogy nem dolgozik többet a LucasFilmnek. A tweet hangvételéből semmi jót nem olvasok ki. Ez a "nem vagyok szóvivő, már nem dolgozom" ott eléggé arra hajaz, hogy el lett küldve. Októberben adták volna ki a nevével fémjelzett újabb Making of könyvet, ezúttal az EPVII kapcsán, de hirtelen törölve lett a könyv. "Now this would be some seriously depressing news if it turns out to be true. Our friends over at Making Star Wars have posted an update showing the removal of J.W. Rinzler's The Making of The Force Awakens from the Abrams Books website. The comprehensive 368-page hardcover was slated to be released on October 25 of this year." Ő szállította a legjobb SW kiadványokat. Ez a legrosszabb hír, amit SW-könyves fronton hallottam az utóbbi években. Rinzler Making of-könyvei mindig a kedvenceim voltak, és nagyon vártam az EP7-kiadványát. Ezt a könyvet már újra október végére ígérik, csak más szerzővel, Mark Cotta Vazzal együtt. Luceno Sötét nagyurát én is szerettem, amikor először megjelent. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 16. Revan! Én is nagyon bírtam A sötét nagyúr-t! De az új kánon miatt épp a napokban gondolkodtam, hogy eladom a legends könyveim megmaradt példányait is. De a kis beírásod égi jelnek tekintem ennek az ellenkezőjére: marad! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 17. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 17. (szerkesztve) Az ember a kedvenceit szereti megtartani. Kivéve akkor, ha véletlenül van plusz példány az adott könyvből és neki elegendő csak egy. Szerkesztve: 2016. Május 17. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2016. Május 17. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 17. De az új kánon miatt épp a napokban gondolkodtam, hogy eladom a legends könyveim megmaradt példányait is. De a kis beírásod égi jelnek tekintem ennek az ellenkezőjére: marad! Már miért adnád el? Ne ám már a Disney döntse el, mit érdemes megtartanod és mit nem... Én meg nem válnék egy SW könyvemtől sem, pláne így, hogy teljes a kollekció. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2016. Május 19. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 19. Már miért adnád el? Ne ám már a Disney döntse el, mit érdemes megtartanod és mit nem... Én meg nem válnék egy SW könyvemtől sem, pláne így, hogy teljes a kollekció. detto hamarabb adnam el a kocsimat mint a SW barmely darabjat 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. (szerkesztve) A Han Solo fiatalkoráról szóló film be fog kavarni a Han Solo trilógia könyveibe vagy legalábbis időbeli elhelyezésükbe. Hiszen a film a yavini csata előtt 10-ben fog játszódni és akkor fog megismerkedni Csubakkával. Mi legendások tudjuk, hogy akkor játszódik az Éden pokla és 5 évvel később a Hutt játszma. Szerkesztve: 2016. Május 20. - tomcsi80 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Nem kavar bele, mert az egyik kánon, a másik Legends. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Nem kavar bele, mert az egyik kánon, a másik Legends. Az biztos, de a köztudatból csakis így lehet kiszorítani a legendákat. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Nem gondolom ezt, mert az ember ketté tudja ezt választani. Crispin regényei továbbra is nagyszerű olvasmányok maradnak, értékükből nem von le semmit, hogy immár nem a hivatalos kánon részei. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Van az egyik verzió, van a másik. Az, hogy Legendáknak, vagy kánonnak hívják lényegtelen kéne, hogy legyen. Mindkettőben lehetnek jó és rossz sztorik is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.