MissKarrde Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. A fenti egy remek regény, de én nagyon szerettem olvasni a kevésbé ismert A titokzatos Kék Vonat című könyvet, és hát persze ott van a Tíz kicsi néger, ami nem véletlenül "bestof". 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. 21 órával ezelőtt, Iqvi írta: Hmm, lehet egyszer olvasok majd egy Agatha könyvet. Te mit ajánlasz kezdésnek? Még csak 16 könyvet olvastam az írónőtől, így lehet, hogy vannak még jó választások első olvasásnak. A tíz kicsi négert nekem is sokan mondták, idén szeretném pótolni. Ezenkívül pár javaslat: A titokzatos styles-i eset (az első Agatha Christie regény és az első Poirot is), Halán a Níluson, Gyilkosság az Orient Expresszen, Az ABC-gyilkosságok. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Diák koromban én is szerettem Agatha Christie könyveit, de már csak azokra emlékszem igazán, amelyeket filmen is láttam, pl. A halál a Níluson is ilyen. Az viszont megmaradt, hogy élvezetes volt olvasni, nemcsak az izgalmak, hanem az írónő stílusa miatt is. A lányom is nagyon kedveli. 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Hozzászólás ideje: 2021. Április 14. Érdekes nekem a Gyilkosság az Orient Expresszen a David Suchet féle filmfeldolgozásban jobban tetszik mint könyvben 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Én mindig David Suchet-t képzelem el, ha Poirot-t olvasok. 3 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. 2 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Én mindig David Suchet-t képzelem el, ha Poirot-t olvasok. Nekem mindegy, hogy előtte ki játszotta, és ki fogja Poirot a jövőben játszani, nekem Poirot az Suche és kész Én mást nem fogadok el. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Nekem is, ő a tökéletes Poriot. 3 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Amúgy fun fact, de az 1985-ös Vacsora tizenhármasban ő játszotta Japp felügyelőt 2 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Poirot-t játszó színész tekintetében elég egyöntetű a vélemény ezen a fórumon, ugyanis én is Suchet-rajongó vagyok 3 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. 22 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Érdekes nekem a Gyilkosság az Orient Expresszen a David Suchet féle filmfeldolgozásban jobban tetszik mint könyvben David Suchet tökéletes Poirot, ezt kijelenthetjük. Kb. úgy, mint ahogy Palpatine csakis Ian McDiarmid lehet. Az Orient expressz és a Halál a Níluson esetében nem is értem, miért csinálnak remake filmeket, teljesen felesleges, a Suchet-féle változatokat nem nagyon lehet felülmúlni. 3 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Akkor ebben biztos nem fogunk összeveszni Én nem is láttam még az új filmeket, nekem tökéletesek a Suche félék. Az Orient expresszt szerintem nem fogják tudni mégegyszer olyan jóra megcsinálni. Én már rongyosra néztem de számomra megunhatatlan 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Mondjuk a fent említett filmeknél egyáltalán nem Suchet játszotta a szerepet, hanem Albert Finney (Orient) és Peter Ustinov (Nílus). Suchet nem igazán mozifilmsztár, ő "csak" a Poirot sorozatban játsszotta a címszereplőt, de az hozzá is nőtt egy életre. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. (szerkesztve) Azért szerepelt ő mozifilmekben, játszott pl. arab terroristát is. Szerkesztve: 2021. Április 15. - Ody Mandrell 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Hozzászólás ideje: 2021. Április 15. Ja. A Tűzparancsban. Abban is ott van a manus, 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Április 16. Hozzászólás ideje: 2021. Április 16. Amiben meghal a Steven Seagal? Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. Igen, az az... hogy az mekkora csalódás volt gyerekként emiatt, ha jól emlékszem végig se néztem Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. Azt hiszem gyorsan meghal, még az elején talán? Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. Hozzászólás ideje: 2021. Április 17. A negyvenharmadik percben. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. Megtaláltam magamnak a pandémia és a bezártság idejére a legideálisabb olvasnivalót: Dr. Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auschwitzi krematóriumban Ahogy olvastam a Saul Fiának is részben ez adta az alapot (nem láttam a filmet). Több könyvet olvastam már a megsemmisítő táborokról, meg a nácik általt elkövetett borzalmakról (férfiakról nőkről egyaránt), de ezek mindig történészek által megírt könyvek voltak. Nyiszli Miklós viszont a saját auschwitzi élményeit írta meg 1946-ban, alig egy évvel azután, hogy kiszabadult és hazatérhetett. Sokkal megrázóbb egy túlélő szemszögéből olvasni ezekről a dolgokról. És nagyon nem is szépít semmin (mert hát mit lehetne szépíteni?), hanem kőkeményen leírja azokat. És ebbe beletartoznak a boncolásai is. Mivel orvos volt ezért ezeket a részeket sem hagyta ki, elég részletesen le vannak írva, és néhol érződik is hogy orvosibb szemmel néz bizonyos dolgokra. Érződik a reménytelenség is még az elején, mert még 1944-ben került be a táborba. Mivel eleinte semmi hírt nem halllottak, ki tudhatta hogy pár hónap és vége a háborúnak? Szerencsétlennek az volt a mákja, hogy orvos volt, mert így priviligalizáltabb helyzetben volt még zsidó létére is, a biztos halált is csak ezért kerülte el többször is. Amin lehidaltam az az volt, mikor Mengele engedte neki, hogy megkeresse lányát és feleségét a női munkatáborban, a krematórium parancsok is hajlandó volt egyszer segíteni a családján, hogy inkább németországi hadiüzembe kerüljenek mint a krematóriumba, valamint néha 1-1 SS őr is tett neki szívességet. De pusztán csak azért, mert Mengele elégedett volt a munkájával, valamint az SS-nek is ő volt ott az orvosa és többször segített rajtuk., Kell a könyvhöz idegzet, mert tele van borzalmas dolgokkal amiket nem részleteznék, de mindenképpen ajánlom elolvasásra 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. 5 órával ezelőtt, NorbiLordi írta: Megtaláltam magamnak a pandémia és a bezártság idejére a legideálisabb olvasnivalót: Dr. Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auschwitzi krematóriumban Ahogy olvastam a Saul Fiának is részben ez adta az alapot (nem láttam a filmet). Több könyvet olvastam már a megsemmisítő táborokról, meg a nácik általt elkövetett borzalmakról (férfiakról nőkről egyaránt), de ezek mindig történészek által megírt könyvek voltak. Nyiszli Miklós viszont a saját auschwitzi élményeit írta meg 1946-ban, alig egy évvel azután, hogy kiszabadult és hazatérhetett. Sokkal megrázóbb egy túlélő szemszögéből olvasni ezekről a dolgokról. És nagyon nem is szépít semmin (mert hát mit lehetne szépíteni?), hanem kőkeményen leírja azokat. És ebbe beletartoznak a boncolásai is. Mivel orvos volt ezért ezeket a részeket sem hagyta ki, elég részletesen le vannak írva, és néhol érződik is hogy orvosibb szemmel néz bizonyos dolgokra. Érződik a reménytelenség is még az elején, mert még 1944-ben került be a táborba. Mivel eleinte semmi hírt nem halllottak, ki tudhatta hogy pár hónap és vége a háborúnak? Szerencsétlennek az volt a mákja, hogy orvos volt, mert így priviligalizáltabb helyzetben volt még zsidó létére is, a biztos halált is csak ezért kerülte el többször is. Amin lehidaltam az az volt, mikor Mengele engedte neki, hogy megkeresse lányát és feleségét a női munkatáborban, a krematórium parancsok is hajlandó volt egyszer segíteni a családján, hogy inkább németországi hadiüzembe kerüljenek mint a krematóriumba, valamint néha 1-1 SS őr is tett neki szívességet. De pusztán csak azért, mert Mengele elégedett volt a munkájával, valamint az SS-nek is ő volt ott az orvosa és többször segített rajtuk., Kell a könyvhöz idegzet, mert tele van borzalmas dolgokkal amiket nem részleteznék, de mindenképpen ajánlom elolvasásra A Mesterségem: a Halát olvastad Merlétől? Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. Hozzászólás ideje: 2021. Április 18. 21 perccel korábban, Darth Revan9 írta: A Mesterségem: a Halát olvastad Merlétől? Egyelőre még nem, de majd egyszer azt is el akarom. Most ezután inkább kismacskákról szóló képeskönyvet fogok kezembe venni 3 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Itt olvasott már valaki Edward Rutherford-tól könyveket? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Még nem. Ki ő? 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Egy angol író, igazábók ez csak az írói álneve. A nagyon hosszú történelmi regényeiről ismert. El akarom majd olvasni a New Yorkot tőle a nyáron azért kérdeztem. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. 2 órával ezelőtt, Iqvi írta: Itt olvasott már valaki Edward Rutherford-tól könyveket? Már vagy "ezeréve" az Erdőt, az nagyon tetszett. Néhány éve neki kezdtem a Londonnak, de kicsit idegesített a túl részletezett bevezetés -lehet, hogy csak éppen nem volt abban a hangulatban -, ezért abba hagytam, és azóta sem olvastam el. Szerintem fuss neki, aztán meglátod. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. Hozzászólás ideje: 2021. Április 19. 5 órával ezelőtt, Iqvi írta: Egy angol író, igazábók ez csak az írói álneve. A nagyon hosszú történelmi regényeiről ismert. El akarom majd olvasni a New Yorkot tőle a nyáron azért kérdeztem. Jól hangzik. Felvettem pár könyvét az elég hosszú olvasási várólistámra. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 20. Hozzászólás ideje: 2021. Április 20. Megérkezett Az Idő Kereke epikus fantasy sorozat, utolsó 14. része és így 16 évnyi gyűjtögetés most érik be, teljes a sorozat! Ennél hosszabb regényszériát még nem gyűjtöttem össze soha. A TV-sorozat meg nemsokára jön. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Végre., Nemsokára rendelhető lesz a legújabb Salvatore regény, Újra elmehetek a Démonháború világába a Coven sorozattal. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2021. Április 28. Hozzászólás ideje: 2021. Április 28. Valakinek nincsen meg azok az X-Men képregények, amelyek digitálisan fenn voltak a valamikori Nitrocomics.hu-n? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 29. Hozzászólás ideje: 2021. Április 29. (szerkesztve) Nekem csak az újvilági X-men van meg. Illetve kaptam egy rakás mindenféle képregényt nemrég egy havertól, de nem tudom, hogy azok közül van-e, amit keresel. Szerkesztve: 2021. Április 29. - Darth Revan9 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.