Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A fenti egy remek regény, de én nagyon szerettem olvasni a kevésbé ismert A titokzatos Kék Vonat című könyvet, és hát persze ott van a Tíz kicsi néger, ami nem véletlenül "bestof".

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Hmm, lehet egyszer olvasok majd egy Agatha könyvet.:D Te mit ajánlasz kezdésnek?

Még csak 16 könyvet olvastam az írónőtől, így lehet, hogy vannak még jó választások első olvasásnak. A tíz kicsi négert nekem is sokan mondták, idén szeretném pótolni.

Ezenkívül pár javaslat: A titokzatos styles-i eset (az első Agatha Christie regény és az első Poirot is), Halán a Níluson, Gyilkosság az Orient Expresszen, Az ABC-gyilkosságok.

Hozzászólás ideje:

Diák koromban én is szerettem Agatha Christie könyveit, de már csak azokra emlékszem igazán, amelyeket filmen is láttam, pl. A halál a Níluson is ilyen. :) Az viszont megmaradt, hogy élvezetes volt olvasni, nemcsak az izgalmak, hanem az írónő stílusa miatt is. A lányom is nagyon kedveli. :)

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Én mindig David Suchet-t képzelem el, ha Poirot-t olvasok.

Nekem mindegy, hogy előtte ki játszotta, és ki fogja Poirot a jövőben játszani, nekem Poirot az Suche és kész :D Én mást nem fogadok el. 

Hozzászólás ideje:

Poirot-t játszó színész tekintetében elég egyöntetű a vélemény ezen a fórumon, ugyanis én is Suchet-rajongó vagyok :D 

Hozzászólás ideje:
22 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Érdekes nekem a Gyilkosság az Orient Expresszen a David Suchet féle filmfeldolgozásban jobban tetszik mint könyvben :) 

David Suchet tökéletes Poirot, ezt kijelenthetjük. :) Kb. úgy, mint ahogy Palpatine csakis Ian McDiarmid lehet. :D

Az Orient expressz és a Halál a Níluson esetében nem is értem, miért csinálnak remake filmeket, teljesen felesleges, a Suchet-féle változatokat nem nagyon lehet felülmúlni. :)

Hozzászólás ideje:

Akkor ebben biztos nem fogunk összeveszni :D 

Én nem is láttam még az új filmeket, nekem tökéletesek a Suche félék. Az Orient expresszt szerintem nem fogják tudni mégegyszer olyan jóra megcsinálni. Én már rongyosra néztem de számomra megunhatatlan

Hozzászólás ideje:

Mondjuk a fent említett filmeknél egyáltalán nem Suchet játszotta a szerepet, hanem Albert Finney (Orient) és Peter Ustinov (Nílus). Suchet nem igazán mozifilmsztár, ő "csak" a Poirot sorozatban játsszotta a címszereplőt, de az hozzá is nőtt egy életre.

Hozzászólás ideje:

Megtaláltam magamnak a pandémia és a bezártság idejére a legideálisabb olvasnivalót:

Dr. Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auschwitzi krematóriumban

Ahogy olvastam a Saul Fiának is részben ez adta az alapot (nem láttam a filmet). Több könyvet olvastam már a megsemmisítő táborokról, meg a nácik általt elkövetett borzalmakról (férfiakról nőkről egyaránt), de ezek mindig történészek által megírt könyvek voltak.

Nyiszli Miklós viszont a saját auschwitzi élményeit írta meg 1946-ban, alig egy évvel azután, hogy kiszabadult és hazatérhetett. Sokkal megrázóbb egy túlélő szemszögéből olvasni ezekről a dolgokról. És nagyon nem is szépít semmin (mert hát mit lehetne szépíteni?), hanem kőkeményen leírja azokat. És ebbe beletartoznak a boncolásai is. Mivel orvos volt ezért ezeket a részeket sem hagyta ki, elég részletesen le vannak írva, és néhol érződik is hogy orvosibb szemmel néz bizonyos dolgokra. Érződik a reménytelenség is még az elején, mert még 1944-ben került be a táborba. Mivel eleinte semmi hírt nem halllottak, ki tudhatta hogy pár hónap és vége a háborúnak? Szerencsétlennek az volt a mákja, hogy orvos volt, mert így priviligalizáltabb helyzetben volt még zsidó létére is, a biztos halált is csak ezért kerülte el többször is. Amin lehidaltam az az volt, mikor Mengele engedte neki, hogy megkeresse lányát és feleségét a női munkatáborban, a krematórium parancsok is hajlandó volt egyszer segíteni a családján, hogy inkább németországi hadiüzembe kerüljenek mint a krematóriumba, valamint néha 1-1 SS őr is tett neki szívességet. De pusztán csak azért, mert Mengele elégedett volt a munkájával, valamint az SS-nek is ő volt ott az orvosa és többször segített rajtuk., 

Kell a könyvhöz idegzet, mert tele van borzalmas dolgokkal amiket nem részleteznék, de mindenképpen ajánlom elolvasásra

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Megtaláltam magamnak a pandémia és a bezártság idejére a legideálisabb olvasnivalót:

Dr. Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auschwitzi krematóriumban

Ahogy olvastam a Saul Fiának is részben ez adta az alapot (nem láttam a filmet). Több könyvet olvastam már a megsemmisítő táborokról, meg a nácik általt elkövetett borzalmakról (férfiakról nőkről egyaránt), de ezek mindig történészek által megírt könyvek voltak.

Nyiszli Miklós viszont a saját auschwitzi élményeit írta meg 1946-ban, alig egy évvel azután, hogy kiszabadult és hazatérhetett. Sokkal megrázóbb egy túlélő szemszögéből olvasni ezekről a dolgokról. És nagyon nem is szépít semmin (mert hát mit lehetne szépíteni?), hanem kőkeményen leírja azokat. És ebbe beletartoznak a boncolásai is. Mivel orvos volt ezért ezeket a részeket sem hagyta ki, elég részletesen le vannak írva, és néhol érződik is hogy orvosibb szemmel néz bizonyos dolgokra. Érződik a reménytelenség is még az elején, mert még 1944-ben került be a táborba. Mivel eleinte semmi hírt nem halllottak, ki tudhatta hogy pár hónap és vége a háborúnak? Szerencsétlennek az volt a mákja, hogy orvos volt, mert így priviligalizáltabb helyzetben volt még zsidó létére is, a biztos halált is csak ezért kerülte el többször is. Amin lehidaltam az az volt, mikor Mengele engedte neki, hogy megkeresse lányát és feleségét a női munkatáborban, a krematórium parancsok is hajlandó volt egyszer segíteni a családján, hogy inkább németországi hadiüzembe kerüljenek mint a krematóriumba, valamint néha 1-1 SS őr is tett neki szívességet. De pusztán csak azért, mert Mengele elégedett volt a munkájával, valamint az SS-nek is ő volt ott az orvosa és többször segített rajtuk., 

Kell a könyvhöz idegzet, mert tele van borzalmas dolgokkal amiket nem részleteznék, de mindenképpen ajánlom elolvasásra

A Mesterségem: a Halát olvastad Merlétől?

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Mesterségem: a Halát olvastad Merlétől?

Egyelőre még nem, de majd egyszer azt is el akarom. Most ezután inkább kismacskákról szóló képeskönyvet fogok kezembe venni :D 

Hozzászólás ideje:

Egy angol író, igazábók ez csak az írói álneve. A nagyon hosszú történelmi regényeiről ismert. El akarom majd olvasni a New Yorkot tőle a nyáron azért kérdeztem.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Itt olvasott már valaki Edward Rutherford-tól könyveket?

Már vagy "ezeréve" az Erdőt, az nagyon tetszett. Néhány éve neki kezdtem a Londonnak, de kicsit idegesített a túl részletezett bevezetés -lehet, hogy csak éppen nem volt abban a hangulatban -, ezért abba hagytam, és azóta sem olvastam el. Szerintem fuss neki, aztán meglátod. 

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Egy angol író, igazábók ez csak az írói álneve. A nagyon hosszú történelmi regényeiről ismert. El akarom majd olvasni a New Yorkot tőle a nyáron azért kérdeztem.

Jól hangzik. Felvettem pár könyvét az elég hosszú olvasási várólistámra.

Hozzászólás ideje:

Megérkezett Az Idő Kereke epikus fantasy sorozat, utolsó 14. része és így 16 évnyi gyűjtögetés most érik be, teljes a sorozat! Ennél hosszabb regényszériát még nem gyűjtöttem össze soha.
A TV-sorozat meg nemsokára jön.

Hozzászólás ideje:

Nekem csak az újvilági X-men van meg. Illetve kaptam egy rakás mindenféle képregényt nemrég egy havertól, de nem tudom, hogy azok közül van-e, amit keresel.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.