MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Március 24. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Március 24. Ha meghalnak akkor mégse halhatatlanok Tegnap mi is megnéztük, anyám is nem kicsit mérgelődött azon a problémát, amit lentebb már kitárgyaltunk. Másodjára látva jöttem rá, hogy mennyire tetszik annak megvalósítása, ahogy Gandalf és Szauron találkozik és összecsap. Nagyon jól néz ki. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Március 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Március 24. Másodjára látva jöttem rá, hogy mennyire tetszik annak megvalósítása, ahogy Gandalf és Szauron találkozik és összecsap. Nagyon jól néz ki. Az nekem is nagyon bejött, főleg mert bár Gandalf a nagy varázsló, eddig alig-alig láthattuk mágiázni. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. A hobbit - Smaug pusztasága ősszel érkező bővített kiadása 25 perccel lesz hosszabb.! A hobbit 3. részének új címe lett: The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Peter Jackson jelentette be pár órája a facebook oldalon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. A 3. rész premiere után jöhet egy kibővített maraton a 6 film rendezői változatával. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. Bár az eredeti címmel sem volt különösképp semmi baj szerintem, ez a cím még jobban passzol. Jól előrevetíti, hogy a maradék puskaport is elropogtatják. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 24. A 3. rész premiere után jöhet egy kibővített maraton a 6 film rendezői változatával. Számból vetted ki a szót! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. A hobbit - Smaug pusztasága ősszel érkező bővített kiadása 25 perccel lesz hosszabb.! Szerintem már a mozis verzió is fél órával hosszabb lett, mint kellett volna Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Nekem az új cím jobban bejön mint az előző amit már első olvasatra nem komáltam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. A hobbit - Smaug pusztasága ősszel érkező bővített kiadása 25 perccel lesz hosszabb.! A hobbit 3. részének új címe lett: The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Peter Jackson jelentette be pár órája a facebook oldalon. Örvendetes hírek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. A hobbit 3. részének új címe lett: The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Mily "meglepő" cím Egyébként mi volt a régi? Már nem emlékszem rá. A 3. rész premiere után jöhet egy kibővített maraton a 6 film rendezői változatával. De előtte 10 órás alvás és 3 napi hideg élelemmel felkészülni Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Egyébként mi volt a régi? Már nem emlékszem rá. There and Back Again, ahogy Bilbo könyve. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 25. Mily "meglepő" cím Egyébként mi volt a régi? Már nem emlékszem rá. De előtte 10 órás alvás és 3 napi hideg élelemmel felkészülni Én sem emlékszem. A 3 Gyűrűk ura bővített változat maratonon már túl vagyok, az sem volt piskóta. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. (szerkesztve) Én is lenyomtam már egyszer a LOTR bővített maratont. Eléggé kegyetlen volt. Pláne, hogy belegondolva, a 3 LOTR film bővített változata összesen időre majdnam annyi, mint a 6 Star Wars film Durca! Szerkesztve: 2014. Április 26. - Darth Riddick Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. Elég hardcore-ban nyomjátok. Én még csak olyat tudtam, hogy egy hétvége alatt néztem meg a trilógiát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Április 26. (szerkesztve) There and Back Again, ahogy Bilbo könyve. Köszi, valóban, rémlik, mintha látnám ... Szerintem jobb az új cím, mert nagyjából leírja a 3. rész fő eseményét, a "régi" pedig az egész trilógiára vonatkozik. A 3 Gyűrűk ura bővített változat maratonon már túl vagyok, az sem volt piskóta. Úgy rémlik, hogy még egyszer sem vállalkoztam rá Egyedül a 3 mozis verziót láttam egymás után egy napon moziban. Ha a LOTR-filmeket nézem meg, akkor a bővítettet nézem lemezenként, vagyis hatszorra hat este Szerkesztve: 2014. Április 26. - MissKarrde Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Miért, a gyűrük ura Sauron? Szerintem nem, hanem azok, akik küzdenek ellene. A szövetség az emberek, törpök, tündék között. Akik dacolnak Szauron akaratával, és ... a végét tudjuk. Sosem gondoltam úgy erre a címre, mint egy kijelentésre, inkább egy kérdésre, hogy ki is vajon a Gyűrűk ura? De ők nem uralták még az Egy Gyűrűt sem, nemhogy az összeset! Hát pont ez volt a lényeg, hogy az Egy Gyűrűt csak Sauron tudja uralni. A Szövetség birtokában nem is volt sok gyűrű, csak az Egy, meg a Három Galadrielnél, Elrondnál és Gandalfnál. A Kilenc és a Hét Gyűrű meg Sauron birtokában voltak. Az Egy Gyűrű uralja a többi tizenkilencet, így bizonyos szemszögből valóban az a Gyűrűk Ura (ahogy Pildi írta), de az önmagában nem csinál semmit a testvéreivel, ahhoz kell az egyetlen Gyűrűhordozó, aki képes az Egy Gyűrűt uralni, és az Sauron. Tehát ő a Gyűrűk Ura. Az Egy Gyűrűt rajta kívül senki más nem tudja uralni, így a tizenkilenc másik fölött sem tud rajta kívül más hatalmat gyakorolni. Az Egy Gyűrű irányít mindenki Sauronon kívül, aki felveszi - ugye, vissza akar térni a gazdájához, és ezért elég keményen dolgozik. Plusz, Sauron a Második Korban Annatarnak hívta magát, aminek a jelentése az Ajándékok Ura (Lord of the Gifts), és tudjuk, mik voltak az ajándékok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Sokkal megfelelőbb választ, mint az az egy mondat, amit én írtam a filmek topikban És tökéletesen helytálló, legközelebb igyekszem fele ilyet jót összehozni én is Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Ok, köszi. Sajnos ennyire nem vagyok elmélyedve a LOTR világába. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. (szerkesztve) Én is köszönöm a magyarázatot. Ugyan sajnos én sem vagyok a háttérinfókkal teljesen tisztában, de ez pl. teljesen kikövetkeztethető lenne belőle: az Egy Gyűrűt csak Szauron tudja uralni, ezért haszontalan mindenki másnak, csak bajt okoz, így nincs más lehetőség, mint meg kell semmisíteni. Viszont az egész történeten átsüt, hogy a Gyűrűnek önálló akarata van, és mintha nem is Szauron, hanem a Gyűrű mozgatná a szálakat... Mintha nem is egy eszköz, hanem egy társ lenne. Szerkesztve: 2014. Május 1. - Pildi Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Én meg még a könyveket sem olvastam. Külön önálló akarata van az Egy Gyűrűnek, az fix, de voltaképpen végig egyvalamit akar: visszajutni Szauronhoz. Eme cél érdekében mozgatott meg szálakat, de a sztori fővonala és rengeteg mellékága tőle független mozgott: ezek mozgatórugója pedig Szauron volt, az ő általa létrehozott sereg elleni védekezés. Az Egy Gyűrű és a háború története két egymással párhuzamosan futó szál, és bár az elején a két szál összeér, voltaképpen egymásra nincsenek hatással. Mondanám, hogy Frodóék kálváriája voltaképpen mellékszál a nagy egészben, de ez azért nem lenne igaz. Szerintem a legátfogóbb az a meghatározás, hogy Szauron és az Egy Gyűrű együtt alkotják a Gyűrűk Urát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. (szerkesztve) Én meg még a könyveket sem olvastam. Jó guglizási és következtetési képesség is elég Nem mellékesen ajánlom a könyveket olvasásra Szerkesztve: 2014. Május 1. - Donát Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 1. Jó guglizási és következtetési képesség is elég Jah, bocsánat. Sajnos nekem egyik sem adatott meg, úgy látszik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Május 2. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 2. Nem komolyan írtam, ott van a végén egy smiley vagy mi, ne vedd már magadra Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2014. Május 2. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 2. Tegnap tekintettem meg először a Váratlan utazás kibővített változatát, és bár a plusz jelenetekben tőbb volt az ének, mint a cselekmény, legalább tényleg 3 órásra hosszabbították a részt, ami egyébként még mindig magával ragadó. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. (szerkesztve) Most értem A hobbit könyv végére. Aki elmélyültebb nálam a Tolkien világban, kérem írjon kicsit a követező film vs. könyv témájú felvetésekre, kérdéseimre: Ork vagy kobold Azog? Jól vettem ki, hogy a fia Bolg aki a könyvben van és Azog elvileg már rég halott Dain kezétől? A filmekben mégis Azog a "főgonosz". Kik az ötödik sereg? Törpök, tündék, Tóvárosiak, koboldok(vagy orkok?) és...? (ez négy..a hegyben lévő pár törp az 5.?) Ja és megint jön a kobold vagy ork kérdés. A filmből az jön le, hogy koboldok a köd hegységben voltak. Azogék pedik orkok, ez így van? Akkor felteszem befejező részben Azogék jönnek ide, de akkor mi lesz Azoggal és a Beorn-Bolg dologgal? És végül Gandalf és a sasok: A hobbitban maguktól jönnek mindkétszer ugye? Mégis, mint A Gyűrűk Urában Gandalf varázslatának van feltűntetve. Ez nekem mindig sántított. És kicsit sablonos is már ilyen sokadszorra bevetni őket. Tényleg nem tetszett, mikor A Hobbit-könyv végén megint ők mentették meg a napot.. Szóval pár szót kérnék a fenti témákban! Előre is köszi! Szerkesztve: 2014. Május 6. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Megkeresgélem a pontos válaszokat, de tedd spoiler mögé az írást, mert vannak, akik nem olvasták a könyvet, csak a filmet nézik! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. (szerkesztve) Megkeresgélem a pontos válaszokat, de tedd spoiler mögé az írást, mert vannak, akik nem olvasták a könyvet, csak a filmet nézik! Köszönöm előre is! Beraktam, igazad lehet, de aki nem olvasta az ne jöjjön főleg könyves témába! Szerkesztve: 2014. Május 6. - csoli1138 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 6. Köszönöm előre is! Beraktam, igazad lehet, de aki nem olvasta az ne jöjjön főleg könyves témába! De ahogy a topic címe oly egyértelműen és félreérthetetlenül mutatja is, ez nem exkluzív könyves topic. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. Május 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 7. De ahogy a topic címe oly egyértelműen és félreérthetetlenül mutatja is, ez nem exkluzív könyves topic. Dzséjt..Áthúzott szöveg és szmájli'. És szót is fogadtam. Legközelebb hogy érzékeltessem, ha valami nem komoly? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Werebazs Hozzászólás ideje: 2014. Május 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. Május 7. (szerkesztve) Most értem A hobbit könyv végére. Aki elmélyültebb nálam a Tolkien világban, kérem írjon kicsit a követező film vs. könyv témájú felvetésekre, kérdéseimre: Ork vagy kobold Azog? Jól vettem ki, hogy a fia Bolg aki a könyvben van és Azog elvileg már rég halott Dain kezétől? A filmekben mégis Azog a "főgonosz". Kik az ötödik sereg? Törpök, tündék, Tóvárosiak, koboldok(vagy orkok?) és...? (ez négy..a hegyben lévő pár törp az 5.?) Ja és megint jön a kobold vagy ork kérdés. A filmből az jön le, hogy koboldok a köd hegységben voltak. Azogék pedik orkok, ez így van? Akkor felteszem befejező részben Azogék jönnek ide, de akkor mi lesz Azoggal és a Beorn-Bolg dologgal? És végül Gandalf és a sasok: A hobbitban maguktól jönnek mindkétszer ugye? Mégis, mint A Gyűrűk Urában Gandalf varázslatának van feltűntetve. Ez nekem mindig sántított. És kicsit sablonos is már ilyen sokadszorra bevetni őket. Tényleg nem tetszett, mikor A Hobbit-könyv végén megint ők mentették meg a napot.. Szóval pár szót kérnék a fenti témákban! Előre is köszi! Huh...Amennyire én emlékszem: 1: A koboldok szimplán csak a hegyekben és mocsarakban bujkáló "elfajzott", satnya orkok, valódi különbség nincs a kettő "faj" közt. 2: Igen Azog már korábban meghalt az eredeti történet szerint. Az, hogy a filmekben életben vann adaptációs különbség. Nem érdemes rágódni rajta. 3: A sasok és Beorn voltak az ötödik sereg. 4: A sasok Manwé-nek a hínökei, aki az ég és szelek kis-kezdőbetűs "istene", a Világ uralkodó királya, és a Tolkienverse nagybetűs Istenének második leghatalmasabb arkangyala. Galdalf, Szarumán, Radagast és az első filmben említett két kék mágus kisebb angyalok, akiket Manwé és a tizenkét másik "isten" küldött Középföldre, hogy ellenszegüljenek Szauron-nak. Gandalf ezért tudja szorult helyzetben a sasokat segítségül hívni, de nem olyasmihez, mint amit a "How LOTR Should Have Ended" videóban kitaláltak. Szóval, amikor a sasok beavatkoznak, az a fogalom legszorosabb értelmében Deus ex Machina. Ja és egyébként, Tolkien a Hobbit-ban használta őket először Szerkesztve: 2014. Május 7. - Werebazs Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.