Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. A mandi legutóbbi része kapcsán Spoiler valószínűleg most jön egy jó hosszú időszak, amikor az ST filmjei újra a gyűlölet középpontjában lesznek, mert hát: "ITT VOLT LUKE SKYWALKER, A HŐS, A MEGMENTŐ, A KIBEB*SZ*TT JEDI, ÉS NEM AZ A JAKE SKYWALKER, AKIT AZ ST BEMUTATOTT..." Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. 6 órával ezelőtt, Bence1997 írta: A mandi legutóbbi része kapcsán Spoileres tartalom megtekintése valószínűleg most jön egy jó hosszú időszak, amikor az ST filmjei újra a gyűlölet középpontjában lesznek, mert hát: "ITT VOLT LUKE SKYWALKER, A HŐS, A MEGMENTŐ, A KIBEB*SZ*TT JEDI, ÉS NEM AZ A JAKE SKYWALKER, AKIT AZ ST BEMUTATOTT..." Ne is mondd, megkaptam a bátyámtól is, hogy a mai résszel világossá tették a sorozat készítői, hogy nem értenek egyet a sequel trilógia irányával 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Spoiler Még sok mindent nem láttunk Luke életéből. Aki a Mandóból azt vonja le, hogy a készítők nem értenek egyet az ST irányával akkor, amikor KK a stúdió főnök, az szimplán ostoba, vagy rossz indulatú. Bocs' YJ. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. 7 órával ezelőtt, Yoda József írta: Ritkán olvasni ennyire színvonaltalan és tartalmi hibákkal teli cikket a Star Warsról egy vezető hírportálon: https://telex.hu/szorakozas/2020/12/18/a-mandalorian-megmentette-a-star-warst Amikor megláttam, hogy ki a szerző (Sajó D.), csak legyintettem egyet, hogy nem érdemes elolvasni. 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. (szerkesztve) 31 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Spoileres tartalom megtekintése Még sok mindent nem láttunk Luke életéből. Aki a Mandóból azt vonja le, hogy a készítők nem értenek egyet az ST irányával akkor, amikor KK a stúdió főnök, az szimplán ostoba, vagy rossz indulatú. Bocs' YJ. Spoiler Igen ez az amit az EpVIII kapcsán képtelenek voltak felfogni az emberek. Az EpVI és az EpVIII között 30 év telik el. Közte simán lehetett Luke Skywalker a hős, aztán jött a törés a jól ismert események következtében. Szerkesztve: 2020. December 19. - Ody Mandrell 3 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. 2 perccel korábban, Nute Gunray írta: Amikor megláttam, hogy ki a szerző (Sajó D.), csak legyintettem egyet, hogy nem érdemes elolvasni. A szerző nem igazán van tisztában azzal, hogy mit is jelentett az Expanded Universe rebootolása 2014-ben... Legalábbis, a cikkben lényegében azt állítja, hogy a 2. évadba behozott új karaktek mindegyike abból az expanded universe-ből érkezett, amelyiket a Disney kikukázta... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 19. Hozzászólás ideje: 2020. December 19. 18 perccel korábban, Donát írta: Igen ez az amit az EpVIII kapcsán képtelenek voltak felfogni az emberek. Az EpVI és az EpVIII között 30 év telik el. Közte simán lehetett Luke Skywalker a hős, aztán jött a törés a jól ismert események következtében. Spoiler Most pontosan ezt látjuk, amit remélem ha már elkezdték, tovább visznek. 22 perccel korábban, Nute Gunray írta: Amikor megláttam, hogy ki a szerző (Sajó D.), csak legyintettem egyet, hogy nem érdemes elolvasni. Én a bekezdésnél adtam fel, egy hangos "az anyád p*csáját" közepette. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 20. Hozzászólás ideje: 2020. December 20. Egy újabb cikk, még ha nem is értek egyet a mondandójával, az előzőnél mindenképp jobb (gondolatébresztőbb) The Mandalorian: 2. évad - A kimaxolt rajongósimogatás "Emlékszünk még, hogy minek indult a The Mandalorian? Hogy mi volt az ígéret? Az, hogy végre elkanyarodunk egy kicsit a jediktől, a Skywalkerektől, a Tatooine-tól, a Birodalomtól. Az, hogy egyfajta határvidéki űrwesternt kapunk egy badass fejvadásszal, és mélyebb bepillantást nyerünk a galaxis alvilágának a Jó és a Rossz közti szürkezónában mozgó életébe. És hogy mi valósult meg mindebből a (most már világos: csupán látszólagos, sőt egyenesen megtévesztő) koncepcióból? A nagy büdös semmi. Mire kettőt pislogtunk, Favreau és Filoni, a sorozat fejesei becsatornázták a The Mandaloriant a Star Wars főmitológiájába, és annak egy mellékszálává sorvasztották. A badass Mandóról gyorsan kiderült, hogy aranyszíve van, és egy-két mérsékelten durvább megmozdulásától eltekintve legfeljebb a megjelenésében karcosabb egy makulátlan átlaghősnél (már előre félek tőle, hogyan lesz családbarát jótétlélek Bobából a jövő decemberben érkező saját sorozatában). Tízszer jártunk a Tatooine-on, megint a Birodalom az ellenség, megint minden a jedik körül forog, megint itt van Boba, Ahsoka, Luke, Bo-Katan – az igazán eredeti elem nagyon kevés, ha valamit nem a klasszikus filmekből emeltek át, akkor jellemzően az animációs sorozatokból vagy a Lucasfilm felvásárlása után rögtön eltiport EU-ból." Nem értem, mit nézett a cikkíró, hiszen amikor Mando a pilot legvégén megtalálta Baby Yodát, akit a birodalmi maradvány keresett, már lehetett tudni, hogy milyen narratívát vesz fel a sorozat. 1 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 20. Hozzászólás ideje: 2020. December 20. Hogy tudsz ilyen sz*rokat megtalálni? A hozzászólások tragikusak. Istenem...ennyi buta és fantáziátlan embert miért hord hátán a föld? Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2020. December 21. Hozzászólás ideje: 2020. December 21. Spoiler 2020. 12. 19. - 0:53, Donát írta: Igen ez az amit az EpVIII kapcsán képtelenek voltak felfogni az emberek. Az EpVI és az EpVIII között 30 év telik el. Közte simán lehetett Luke Skywalker a hős, aztán jött a törés a jól ismert események következtében. Spoiler Ami főképp azért röhejes és szánalmas, mert Luke erre maga világít rá elég egyértelműen a 8-ban. Ahogyan a film vége is és Luke végső sorsa is ezt húzza alá. De hát mit is várunk olyan emberektől, akik a 8-ból csak a tejet fejő Luke-ot jegyezték meg és az eldobott fénykardot, az nem tűnt fel nekik, hogy Luke még ezeket a jeleneteket követően is szerepel a filmben. Ahogyan az se esett le sokaknak, hogy Luke maga ismeri be a hibáit és azt, hogy hülyeségeket beszél a 8-ban korábban, ezt pedig a Yoda-jelenetben meg is erősítik. De persze a 9-ben se fogták fel, hogy Luke beszólása Rey-nek a kard eldobása kapcsán rohadtul nem egy kiszóló beugatás Riannek, hanem univerzumom belül van jelentősége, és egy "belsős poén" is egyben a szereplők között. Az a baj, hogy aki teljesen el van merülve a saját tévhiteiben, az mindent úgy értékel és értelmez, hogy "na végre, ez alátámasztja, hogy igenis nekem volt igazam". Akkor is, ha amúgy pont cáfolja az igazát. Az ilyen emberek büszkén sétálgatnak csavarhúzóval a kezükben, és minden szöget bevernek vele, lyukakat fúrnak, még az ebédjüket is azzal eszik meg. Legyen is mindez mennyire kínkeserves, de ők a nap végén vérző kézzel, törött csavarhúzóval és éhesen is büszkén hirdetik, hogy márpedig a csavarhúzó mindenre jó és jó választás volt. 1 2 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. (szerkesztve) Ki hány hibát talált? Legyen az gépelési, helyesírási, vagy szimplán ordas nagy baromság. Szerkesztve: 2021. Március 20. - RacerX 1 5 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. "a gyerekkorban lévő Yoda nagymestert védelmezi." 1 5 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. De legalább élethű méretű Válasz
Adrián Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Razor Chest, mi lesz a következő Millenium Flakon? 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Tipikus bulvár f*s, nem kell tőle sokat várni. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. 4 órával ezelőtt, RacerX írta: Ki hány hibát talált? Legyen az gépelési, helyesírási, vagy szimplán ordas nagy baromság. Mégis melyik, magát sajtóorgánumnak hazudó, szennylap nyomta ki magából ezt a kukturális ciánmérgezést? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Szerintem aki ezt írta az nem látott egy percet se ebből a sorozatból. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. 4 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Szerintem aki ezt írta az nem látott egy percet se ebből a sorozatból. Az tuti, meg utánnanézni is lusta volt. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. 41 perccel korábban, Iqvi írta: Mégis melyik, magát sajtóorgánumnak hazudó, szennylap nyomta ki magából ezt a kukturális ciánmérgezést? Asszem a Bors. A képet nekem is küldték. Már csak az lett volna szebb ha Csillag Háborúknak fordítja. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. Hozzászólás ideje: 2021. Március 20. 16 perccel korábban, RacerX írta: Asszem a Bors. A képet nekem is küldték. Már csak az lett volna szebb ha Csillag Háborúknak fordítja. Akkor most írok a Borsnak. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Ezt most olvastam. Érdekes, hogy a folytatás trilógia alkotóiak koncepciója más volt. Akkor ezért is kelthetett felemás érzést az emberekben. https://ziro.hu/filmek/zarotrilogia/ezert-halhatott-meg-snoke-az-utolso-jedikben/ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. (szerkesztve) Ez a cikk meglepően alatta van a ziro színvonalnak. Mondhatnám a legrosszabb amit ott olvastam. Bulváros kiemelések, a lényege pedig csupán a szerző spekulációja. Szerkesztve: 2021. Március 31. - Ody Mandrell 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Attól még, hogy nem értesz egyet vele, nem lesz sem rossz, sem pedig bulváros semmi spekuláció nincs a cikkben amúgy, tudjuk, hogy nem volt átfogó koncepció. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. "Abrams szembement Johnson koncepciójával" - ez akkor mi? Azt se tudjuk mi volt Abrams koncepciója Snoke-ot illetően. Ezt a végén a szerző maga is leírja: "Értelmezésem szerint Abrams a fentieket elkövetve szembement Johnson koncepciójával." Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Szerintem is elég bulváros. Pláne ez: Snoke sorsa jó lakmuszpapírja annak, mennyire átgondolatlanul, átfogó koncepció nélkül készült a zárótrilógia. Ez ugyanis azt sejteti, hogy a többi trilógia jó előre ki volt gondolva. Pedig nem. Még a prequel sem pedig ott tudták hol köt ki a sztori. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Mindenestre elgondolkodtató és van benne némi igazság. Persze a korábbi filmek esetében, főleg a klasszikus trilógiánál is látható, hogy kidolgozatlanul indult az egész. Inkább az szűrhető le, hogy a Star Wars filmeknél folyamatosan változtatják a dolgokat és semmi sincs kőbe vésve. 3 Válasz
reaper Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. A SW mindig is mint egy homokvár épült, elég Lucas legendás önellentmondásaira gondolni, és hogy vagy háromszor változtatta meg a saga főmotívumát is. Igazából mostanság franchise filmeknél a Marvel-féle építkezés és a tévésorozatos gondolkodás lett a mérce, amihez képest a SW gyártása valóban egyeseknek kaotikusnak, értelmezhetetlennek, ódivatúnak tűnik. Az is tény, hogy RJ és JJ Abrams hozzáállása elég különböző - JJ a nosztalgiát keresi mindenek előtt, addig Johnson szerintem közelebb áll Lucas gondolkodásához - ami tényleg látható kihatással van a filmekre, de szerintem egyáltalán nem beszélhetünk direkt egymással kiszúrással, meg a másik munkájának széttrolkodásával, amivel sokan vádolják őket. 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Én se gondolom, hogy széttrolkodták volna egymás munkáját, de azért némely pontoknál látható a különbség a stílusuk és történetvezetésük között. Azt is gondolom, hogy Rian fejezte volna be a trilógiát, akkor teljesen más lett volna a végkifejlet. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. Hozzászólás ideje: 2021. Március 31. A cikk egyáltalán nem beszélt trollkodásról, csak arról, hogy a két rendező másképp képzelte el a trilógiát, ami tény. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.