Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

De az emeletről se látod? Mintha azt mondtad volna korábban, hogy onnan jól látható.

Csak akkor ha kihajolok az ablakon. De akkor jól.

Hozzászólás ideje:

Hát a császár se ért sokat aki verette. :lol: Hány érmét számlál már a gyűjteményed? :)

Körülbelül háromszáz, de vannak bankjegyeim is, magyar és külföldi egyaránt (a legextrémebb a gyűjteményemben amúgy egy hawaii 20 dolláros).

Akkor gondolom most nem érdekel. :) Inkább igyunk egy üveg sört. Egészségetekre!

Egészségetekre, én is most bontok egy Kozelt. :)

Hozzászólás ideje:

Akkor gondolom most nem érdekel. :) Inkább igyunk egy üveg sört. Egészségetekre!

Nem csak most, sosem érdekelt. A sörből egy darabig elég, barátokkal voltam egy családi házban 3 napig és hát ittam párat. :D Pénteken természetesen már bontok újra.

Hozzászólás ideje:

A következő élménybeszámolónak SW vonatkozása is van: szombaton tartották a németországi Bayern Parkban az éves Stroomtrooper Meetinget, ahol mindenféle jelmezes felvonulás meg találkozás volt napirenden. Elvileg minden évben van ilyen, a német SW Fan club szervezi - ha valakit érdekel, jövőre kiruccanhat.

Én direkt egy nappal később voltam, mert utálom a tömeget és az elsőrendű cél most a vidámparkozás volt a családdal, de biztosan jó lehetett... :)

Szóval akkor egy újabb élménybeszámoló - meg egy kis kedvcsináló az esetleges jövő évi utazáshoz:

Vidámpark túra 2013, II. rész

Bayern Park (Reisbach, Németország)

Ez egy intenzív túra volt, minden értelemben. A park 460 km Szombathelytől, így úgy döntöttünk, ez csak egynapi kirándulás lesz. Indulás 8:10, érkezés 12:20 - itt meg kell jegyezzem, 10 perccel túlléptem a tervezett időkeretet (4 óra), de ez annak a sok német mazsolának köszönhető, aki 80-nal döcögött előttem a sima úton… Egyébként pont azért esett erre a parkra a választás, mert szerintem ez van a legközelebb Magyarországhoz (Németben), ahova már érdemes ellátogatni, s nem bébipark. A Bayern Park egyébként ugyanúgy egy bébiparkból (német nyelvterületen Märchenparkoknak hívják őket) nőtt ki az évek folyamán, mint annyi másik társa. Ha minden 5 évben költöttek volna a mi Vidámparkunkra is több millió eurót, mi is tarthatnánk itt: az alap antik és kis gyerekjátékok mellett egy-egy ütősebb hullámvasúttal lehet ugyanis csak versenyképes lenni. No meg az árral. A Bayern Park belépője messze a legkedvezőbb, amikben mostanában jártam, a 16 EUR/fő jutányosnak számít, ebben természetesen minden játék használata benn volt. Leszámítva az egy nyári bobot, amiért – igazából nem értem, miért - külön kellett fizetni…

Imádom ezeket a parkokat, egyszerűen gyönyörűen meg vannak csinálva. A kis bajor házak, a díszletek parádésak, tényleg olyan, mint egy mesevilág. Az itt található játékok igazából nem óriásiak (maga a park sem az), de kellő adrenalint biztosítanak az egész családnak. Apropó: én ennyi babakocsis családot utoljára a Sopronhoz közeli Märchenparkban láttam, osztrák oldalon… A másik, amit még baromira nehezen szokok meg, az az iszonyatos sokszínűség: a rengeteg török, néger, csadoros arab – szegény Adolf bácsi kitépné az összes haját, ha látná mi lett szeretett országából.

Intenzív… Nos, a park meglehetősen dombos, úgyhogy brutális sokat kellett mászni, ráadásul a Freischütz nevű hullámvasút tényleg kemény volt. Még a 18:00-ás parkzárás előtt 17:58-kor sikerült egyet menni rajt, majd indulás haza 18:15-kor, érkezés 22:30-kor (megálltam tankolni). Egy nap, 900 km, hat óra parkozás Intenzív élmény…

Nos, akkor nézzük, mik is voltak az említésre érdemes játékok.

Wildwasser Rafting

Tulajdonképp a többi parkban is megtalálható, nyolcszemélyes kerek gumihajó csúszdás változata. Nagyon jó, ilyenben eddig még nem sikerült ülnöm.

Wildwasserbahn

A hagyományos kiscsónakos-elázós-csobbanós „hullámvasút”, a 30 fokban jól is esett a víz, amit kaptunk.

Achterbahn

Gondolom, többeknek már ez is sok, tipikus bébivasút, egy menetet, meg egy videózást megért. Egyébként uncsi.

Freischütz

No, ezért mentünk, de jobb lett, mint gondoltam. Maga a vasút nem magas, a legmagasabb pontján 33 méter, nem is igazából gyors, maxi sebessége 80 km/h, viszont az 51 másodperces úton a 4!!! fejen átfordítás brutális. Ebből kettő hurok, kettő meg spirál. Iszonyat bejött az egész, négyszer is mentem rajt, s kipróbáltam a téves sztereotípiát is: ebéd után 15 perccel mentem rajt és az égvilágon semmi bajom nem lett.

Sajna az idén már más parkba nem jutunk el, de már tervezem a jövő évet. Németben van még legalább 5 nagyobb hely, ahova érdemes elmenni, Itáliában Róma mellé, aztán ott van még Hollandia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Anglia. Lottó ötös esetén meg USA… :)

Hozzászólás ideje:

Isten éltessen! :)

Csalódott vagyok, amiért a Balatoni példát követve nálunk is lefújták a tüzijátékot. Én hülye nem néztem meg időben a hírportált, és szépen a szemerkélő esőben kisétáltam olyan helyre, ahonnan jól lehet látni. Ácsorogtam vagy fél órát a csodára várva, aztán hazajöttem. Túl optimista voltam, pedig itt mindig kedvezni szokott 20.-án az idő.

Hozzászólás ideje:

Laptop halál miatt megkésve: boldog születésnapot, Nabo! :clap::yeah:

Csalódott vagyok, amiért a Balatoni példát követve nálunk is lefújták a tüzijátékot. Én hülye nem néztem meg időben a hírportált, és szépen a szemerkélő esőben kisétáltam olyan helyre, ahonnan jól lehet látni. Ácsorogtam vagy fél órát a csodára várva, aztán hazajöttem. Túl optimista voltam, pedig itt mindig kedvezni szokott 20.-án az idő.

Pedig pár perccel azután, hogy a Balatonon lefújták, nálunk is becuccolták a rakétákat. Lehetett is rá számítani, miután a Balcsin lemondták, na meg egész nap rohadt nagy szél volt, még veszprémi viszonylatban is. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.