Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 9 perccel korábban, Pildi írta: De Téged kínaival oltottak, ha jól emlékszem. Ott nincs hír ilyen mellékhatásról. Nincs...de sok kolbászt eszek! Nem félreérteni. 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 5 minutes ago, Ody Mandrell said: Nincs...de sok kolbászt eszek! Nem félreérteni. 1 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Én mondjuk másféle kolbászra gondoltam 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Na, itt emberenként mindenki másképp értelmezi a kolbászt. A kolbász az kolbász. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 3 perccel korábban, Iqvi írta: A kolbász az kolbász. Lecsókolbász... mást nem mondok. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 3 minutes ago, Bence1997 said: Lecsókolbász... mást nem mondok. Az is kolbász! Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. És amúgy... mi a helyzet... a bőrös virslivel? 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 5 minutes ago, Darth Cupsy said: És amúgy... mi a helyzet... a bőrös virslivel? A válasz kontextusfüggő és szubjektív ami félreértésekhez is vezethet. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Most miért? Nem gasztronómiai dolgokról beszélünk? Én azt hittem, tudjátok a bőrös virsli az ami műanyag vagy természetes bélbe van töltve pl. a füstli meg nincs semmilyenbe, az nem bőrös virsli. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Jó jó, de ami már természetes bőrben van abban már van hús tehát az már kolbász. A virsliben meg hát, van valami ami emlékeztet a húsra. 8 minutes ago, Darth Cupsy said: Most miért? Nem gasztronómiai dolgokról beszélünk? From a certain point of view. 9 minutes ago, Darth Cupsy said: . a füstli meg nincs semmilyenbe, az nem bőrös virsli. Ezt mondjuk eddig nem is tudtam. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 2 perccel korábban, Iqvi írta: Jó jó, de ami már természetes bőrben van abban már van hús tehát az már kolbász. Szerintem a természetes bőr az nem kritérium a kolbászhoz, vagyis műbélbe is lehet azt tölteni, csak a recept meg a forma határozza meg 2 perccel korábban, Iqvi írta: A virsliben meg hát, van valami ami emlékeztet a húsra. Ez amúgy nem teljesen igaz, mármint van az a tévhit, hogy a virsli nem áll másból, mint minden sz*rból amit máshova nem lehet elhasználni, azonban van rá törvény ami kimondja, hogy legalább 51% húst kell tartalmaznia egy virslinek. A kiskapu ott van, ha gyártó azt nem nevezi virslinek - használjuk az előző példát: Füstli - akkor ez a törvény nem vonatkozik rá, csak az átlag ember úgy van vele, hogy ha úgy néz ki mint egy virsli akkor az virsli, aztán csodálkozás van ha sz*r. Egyébként ez megfigyelhető az egyéb ilyen ömlesztett hústermékek esetében is, pl. megveszed a "párizsit" közben meg a csomagolás azt írja, hogy "baromfi rúd" a minőség meg természetesen elmarad. Sajnos nem emlékszem pontosan, de lapka "sajt" vásárlásánál történt velem, hogy miután itthon megkóstoltam valami borzalom volt és utána nézegettem, hogy a tejhez nem sok köze van szegénynek, valami növényi eredetű cuccos volt, de már nem emlékszem a konkrét fantázia nevére. Meg még egy klasszikus példa a "frissföl" amit ugye tejfölként vesznek/vettek (nem tudom van-e még egyáltalán) csak attól meg lényegesen messze van. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 2 minutes ago, Darth Cupsy said: Meg még egy klasszikus példa a "frissföl" amit ugye tejfölként vesznek/vettek (nem tudom van-e még egyáltalán) csak attól meg lényegesen messze van. Mi az hogy. Olyan permutációi vannak még mint a Mátraföl meg a Parasztföl, akkor már inkább egy kis pluszt fizetek a normál tejfölért. 3 minutes ago, Darth Cupsy said: Sajnos nem emlékszem pontosan, de lapka "sajt" vásárlásánál történt velem, hogy miután itthon megkóstoltam valami borzalom volt és utána nézegettem, hogy a tejhez nem sok köze van szegénynek, valami növényi eredetű cuccos volt, de már nem emlékszem a konkrét fantázia nevére. Én abból még a jobbfajtával találkoztam csak. No nem minden nap az van itthon, nem is gyakran vesszük de szendvicsbe elmegy. 4 minutes ago, Darth Cupsy said: Szerintem a természetes bőr az nem kritérium a kolbászhoz, vagyis műbélbe is lehet azt tölteni, csak a recept meg a forma határozza meg Mi természetes bőrbe töltjük. Műbélbe már a szalámi megy minálunk. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 49 perccel korábban, Darth Cupsy írta: És amúgy... mi a helyzet... a bőrös virslivel? Elvileg az a legjobb minőség. Ma is megettem egy csomaggal. 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Ha már virsli. Én a LIDL-ös virslire esküszöm, a Pikok márkára. Legnagyobbat a Kométa virslijében csalódtam. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. (szerkesztve) 18 perccel korábban, Iqvi írta: Mi az hogy. Olyan permutációi vannak még mint a Mátraföl meg a Parasztföl, akkor már inkább egy kis pluszt fizetek a normál tejfölért. Én is így vélem, bár a szükség néha kompromisszumokra késztet, majd ha egyedül laksz te is megtapasztalod, persze kívánom, hogy inkább ne kelljen Idézet Én abból még a jobbfajtával találkoztam csak. No nem minden nap az van itthon, nem is gyakran vesszük de szendvicsbe elmegy. Én leszoktam róla nem feltétlen emiatt, hanem azért mert egy guriga trappistával jobban járok, sőt az ízét is jobban szeretem. Idézet Mi természetes bőrbe töltjük. Műbélbe már a szalámi megy minálunk. Mi is, csak szerintem az nem kitétel, hogy valamit kolbásznak nevezhess vagy sem, de ebben nem vagyok biztos. 13 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Elvileg az a legjobb minőség. Ma is megettem egy csomaggal. Az a jó, a juh belest (bőröst) szeretem én is a legjobban. Szerkesztve: 2021. Április 21. - Darth Cupsy 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 3 minutes ago, Darth Cupsy said: Én leszoktam róla nem feltétlen emiatt, hanem azért mert egy guriga trapistával jobban járok, sőt az ízét is jobban szeretem. Na igen, sokkal jobb. Főleg frissen bontva, és abból jól is lakik az ember egy közepesen levágott darabbal. 5 minutes ago, Darth Cupsy said: Én is így vélem, bár a szükség néha kompromisszumokra késztet, majd ha egyedül laksz te is megtapasztalod, persze kívánom, hogy inkább ne kelljen Ahogy haladok a 18 felé egyre inkább azon töprengek milyen lehet szóval, nem feltétlen fogok addig itthon lakni amíg lesz párom. Már lehet hogy az egyetem miatt is elköltözök, de akkor még csak koleszba. 6 minutes ago, Darth Cupsy said: Mi is csak szerintem az nem kitétel, hogy valamit kolbásznak nevezhess vagy sem, de ebben nem vagyok biztos. Recept kérdése is igazából. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. Hozzászólás ideje: 2021. Április 21. 9 perccel korábban, Iqvi írta: Na igen, sokkal jobb. Főleg frissen bontva, és abból jól is lakik az ember egy közepesen levágott darabbal. Meg ha van egy jó éles késed azt is fel tudod szelni tök vékonyra, ha az a cél. 9 perccel korábban, Iqvi írta: Ahogy haladok a 18 felé egyre inkább azon töprengek milyen lehet szóval, nem feltétlen fogok addig itthon lakni amíg lesz párom. Már lehet hogy az egyetem miatt is elköltözök, de akkor még csak koleszba. Kolesznak is megvannak az előnyei-hátrányai, meg az albinak is egyetemistaként. Ahogy az albérletnek lakótársakkal, illetve nélkülük is. Én azt mondom albérletbe csak akkor menj (persze azon kívül, ha nem raknak ki a koliból illetve a szüleid is szívesen látnak otthon) ha albi, rezsi+ kaján felül egy 70-100 ezred marad mert abból azért tudsz élni is, értem ez alatt, hogy eltudsz menni szórakozni, ha valamit venned kell (műszaki cikk, bútor stb.) akkor azt meg tudod venni gond nélkül és még félre is tudsz tenni belőle. 9 perccel korábban, Iqvi írta: Recept kérdése is igazából. Ja én is úgy gondolom, hogy a recept meg a forma együttese adja meg, mert egy szalámi meg egy kolbász fűszerezése között átlagban nincsenek kardinális különbségek. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Na ez egy olyan magyar innováció, amire joggal lehet büszke az ország. https://telex.hu/gazdasag/2021/04/22/geotermikus-energiatermeles-magyar-technologia-jelenthet-attorest 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Nekem is megújulókban vannak a befektetéseim, az a jövő. Nálunk a Pannergy-nek vannak geotermikus fűtési rendszerei. 1 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Azt hittem már sose jön el ez a pillanat, de hétfőre végül behívtak a Sinopharmra... talán most már mindenki sorra kerül. 8 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Engem meg holnapra hívott tegnap a házidoki Pfizer-re. 6 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Cégnél nálunk már lehetett jelentkezni oltásra, mondjuk ez a héten indult így onnan még nem vártam eddig semmit, de háziorvostól sem hívtak még Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Hozzászólás ideje: 2021. Április 22. Más cégeknél is van már ez a jelentkezés. Egyébként ez is egy jó ötlet, mert így végre a dolgozó nép is nagy tömegben kaphat oltást, és nem csak várhatja, hogy majd valamikor sorra kerül az idősebbek és a krónikus betegek után. 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Nem tudom, hogy meddig lesz hatásos a Sinopharm, de amint elmúlik a hatása, máris mennék oltani magam Pfizer-rel. Ez nem tudom mikor lesz. Fél év múlva, egy év múlva? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. https://24.hu/belfold/2021/04/22/teskameras-civil-rendor-szabalyserto-gyalogos/ Ez érdekes. Azt tudtam, hogy ha autósról, motorosról készül ilyen felvétel, akkor a rendszám alapján megtalálják és kiszámlázzák neki a bírságot. Viszont a gyalogossal mi a helyzet? Felveszik kamerával és aztán? Hogy azonosítják be és hogy büntetnék meg? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. 2 minutes ago, Darth Revan9 said: https://24.hu/belfold/2021/04/22/teskameras-civil-rendor-szabalyserto-gyalogos/ Ez érdekes. Azt tudtam, hogy ha autósról, motorosról készül ilyen felvétel, akkor a rendszám alapján megtalálják és kiszámlázzák neki a bírságot. Viszont a gyalogossal mi a helyzet? Felveszik kamerával és aztán? Hogy azonosítják be és hogy büntetnék meg? Arc alapján talán. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. 6 perccel korábban, Iqvi írta: Arc alapján talán. A rendőrségnek az egész lakosságról van fényképes adatbázisa? Nem csak a bűncselekményeket elkövetőkről? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. 26 perccel korábban, Darth Revan9 írta: A rendőrségnek az egész lakosságról van fényképes adatbázisa? Nem csak a bűncselekményeket elkövetőkről? Elvileg az új személyihez készült fénykép meglehet egy adatbázisban. Más kérdés, hogy ezt a rendőrség felhasználhatja-e. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Remélem részletezik majd jobban a 16-18 évesek oltását is, hogy a regisztráció elég-e, vagy kell majd valamilyen szülői felhatalmazás is. https://www.szabadeuropa.hu/a/orban-viktor-koronavirus-nyitas-kossuth-radio/31218542.html?fbclid=IwAR1JLDKzp8vRVXA7JTgAznuLoWAr4shmeLTc0E2VPEZ4tSUwv2iSaOf3WB4 Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. Hozzászólás ideje: 2021. Április 23. 16 órával ezelőtt, Pildi írta: Más cégeknél is van már ez a jelentkezés. Egyébként ez is egy jó ötlet, mert így végre a dolgozó nép is nagy tömegben kaphat oltást, és nem csak várhatja, hogy majd valamikor sorra kerül az idősebbek és a krónikus betegek után. Engem is az atomerőmű tűzoltóságán oltottak (szüleim miatt jelentkezhettem) :D D-dimer update: ilyen enyhe emelkedésnél nem kell pánikba esni, csak ha tünetek vannak. Ma megint vettek vért tőlem, remélem, még lejjebb ment. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.