Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Csak Sabé (epI) és Cordé (epII) voltak hasonmások, mindenki más Padmé körül egyszerű szolgálólány volt, akiknek a feladatuk, hogy kiszolgálják az uralkodó/szenátor kívánságait

TCW 03x11-ben (18:20 körül) szolgálónak fordították

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:
2018. 12. 14. - 11:38, Darth Revan9 írta:

Sajnos az történt, amit kb 3 éve jósoltam. Túl sokat adtak ki. Sejtettem, hogy ez lesz. Kár érte.

Azt másodkézből hallottam, hogy a képes könyvek és enciklopédiák kiadását tervezi a Kolibri a jövőben. Úgy tudom, hogy ez a Disney üzleti egység nekik is van kiosztva. A junior regények kiadása esetében hallottam, hogy le akarnak állni, vagy csak nagyon keveset kiadni. Most úgy tűnik, hogy inkább leállnának velük.

A junior regényekről tudok egy érdekes dolgot. Még májusban felmerült a Szukits Kiadónál, hogy talán átvennék, de levették a napirendi pontról.

Nem fogják átvenni a junior regényeket, mert:

1. Úgy vélik, hogy az ő törzsvásárlói közönségük ezeket nem igazán venné.

2. Tudomásukra jutott, hogy a junior regények kiadása veszteséges volt a Kolibrinek.

3. A jelenlegi helyzet alapján úgy néz ki, hogy van piaci kereslet kánon felnőtt és Young Adult regényekre, kánon képregény kötetekre, és Legendák felnőtt regényekre. A kánon és a Legendák felnőtt regények kb egyenlő arányban fogynak, nincs jelentős különbség a példányszámokban (volt, hogy kánon könyv fogyott jobban, volt, hogy Legendák könyv fogyott jobban, de alig pár példány volt a különbség). Viszont az egyértelműen látszik, hogy a Szukitsos Legednák regényekre nagyobb a kereslet, mint a Kolibri kánon junior regényeire. Épp ezért a Szukits Kiadó is inkább Legendákra szerződne, hogy kiegészítse a kánon felnőtt regény kínálatot a jövőben.

A kánon ifjúsági könyvek közül, ha kiadnák magyarul az Adventures in Wild Space, a Servants of the Empire és a Join the Resistance könyvsorozatokat, akkor azokat előbb-utóbb biztos megvenném. :)

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Ha a Kolibri nem adja ki, akkor biztos nem jönnek.

Akkor valószínűleg kénytelen leszek angol nyelven elolvasni.

Hozzászólás ideje:
2019. 03. 14. - 20:30, Darth Revan9 írta:

Egyetértek. A szerkesztővel már megbeszéltem. Adattábla lesz.

Egy másik nagyon fogós kérdés. Padmé szolgálóit hogyan nevezték a Baljós árnyak szinkronjában? Szolgálólány, vagy udvarhölgy? Melyik kifejezés fordul elő? Úgy emlékszem, hogy a szinkronban nem fordul elő a handmaiden magyarul.  De mintha úgy rémlene, hogy a könyvekben az udvarhölgy kifejezés szerepel. Pl. a Darth Plagueisben.

https://starwars.fandom.com/wiki/Sabé

Itt angolul handmaidens. Szóval aki jó angolos az tudja pontosan mit jelent. Érdekességként aki nem tud angolul mint spec. én a  google fordító szolgálólány-t ír, de hát ez ugye elég felületes.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a Padmé mellett pozícióban lévő handmaident nem is igazán lenne ildomos szolgálólánynak nevezni, ha már van rá jobb magyar kifejezés, fordítás ide vagy oda.

Hozzászólás ideje:

Viszont az én olvasatomban az üdvarhölgy inkább olyan nemesi származású lány, akit azért küldenek a palotába, hogy a királynő/hercegnő társaságaként szolgáljanak. Padmé handmaidennyei nem ilyenek, hanem egyszerű felszolgálók, akik lesik minden vágyát

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Április 30-án jelenik majd meg a Dooku: Jedi Lost című hangoskönyv, amelynek főhőse Asajj Ventress lesz, aki ebben a történetben megpróbálja kideríteni, miért hagyta ott mestere, Dooku a Jedi rendet. A sztorit Cavan Scott írta (Adventures in Wild Space, Star Wars Adventures).

Dooku-cover.jpg

Hozzászólás ideje:

Kár, hogy csak hangoskönyv. Bár a Del Rey nem zárta ki, hogy egy későbbi időpontban nyomtatásban is megjelenjen. Ha ez megtörténik nálunk is meg fog jelenni.

Hozzászólás ideje:

Tök jó ez az újdonság a Szukitson pörgetsz a kerékkel,hogy akciós kupont kapj csak hát...persze,hogy 1000 Ft-ról pördül át 2%- ra de nem vagyok meglepődve a szerencsémen no mind1 remélem majd későbbiekben lehet majd még használni.

Hozzászólás ideje:

Várós lesz. A magyar megjelenés leghamarabb év végén várható.

Más. A mostani új regényben az asztrodroidot a fordító asztroszernek fordította, mivel a Lázadókban így használták. A szerkesztőnek nem tetszik, ő az asztrodroidot szeretné használni. Én egyetértek vele. A filmekben és a könyvekben az asztrodroid kifejezés terjedt el jobban. Egyetértetek? Van ellenvetés? Mi legyen inkább: asztrodroid vagy asztroszer?

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Várós lesz. A magyar megjelenés leghamarabb év végén várható.

Más. A mostani új regényben az asztrodroidot a fordító asztroszernek fordította, mivel a Lázadókban így használták. A szerkesztőnek nem tetszik, ő az asztrodroidot szeretné használni. Én egyetértek vele. A filmekben és a könyvekben az asztrodroid kifejezés terjedt el jobban. Egyetértetek? Van ellenvetés? Mi legyen inkább: asztrodroid vagy asztroszer?

Ez az új könyv a Queen's shadow lesz?

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Mi legyen inkább: asztrodroid vagy asztroszer?

Mindenképp asztrodroid.

Hozzászólás ideje:

Revan, láttam hogy a szukitson megfog jelenni a choose your destiny könyvsorozatból a legújabb, az anakin és obiwanos. Várható a han es csubis illetve a luke és leias? Tudnátok amúgy tájékoztatást adni ezekről a könyvekről? Tudni melyik befejezése a kánon? Érdekelnek ezek a könyvek ilyesfajtát én még nem olvastam :)

Köszi előre is!

UI: bocsi látom hogy közbe a kolibri adja ki, csak szukitson is rendelhető, de a kérdések még megvannak :)

Szerkesztve: - ByRoT

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, ByRoT írta:

Revan, láttam hogy a szukitson megfog jelenni a choose your destiny könyvsorozatból a legújabb, az anakin és obiwanos. Várható a han es csubis illetve a luke és leias? Tudnátok amúgy tájékoztatást adni ezekről a könyvekről? Tudni melyik befejezése a kánon? Érdekelnek ezek a könyvek ilyesfajtát én még nem olvastam :)

Köszi előre is!

UI: bocsi látom hogy közbe a kolibri adja ki, csak szukitson is rendelhető, de a kérdések még megvannak :)

Nem tudom, sajnos a Kolibri terveibe nem látok bele. Ha a Kolibri folytatja, akkor a Szukits is árusítani fogja. Pont ilyen Star Wars-os egy személyes kalandjátékot nem olvastam, csak fantasyből.

Hozzászólás ideje:

Nem érkezett új könyves bejelentés. Csak a Crash of Fate kapott borítót. hát ez elég szegényes eddig. De remélem a Del Rey saját paneljén lesz valami.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nem érkezett új könyves bejelentés. Csak a Crash of Fate kapott borítót. hát ez elég szegényes eddig. De remélem a Del Rey saját paneljén lesz valami.

Én is már csak a Del Rey paneljében reménykedem.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Iqvi írta:

Én is már csak a Del Rey paneljében reménykedem.

Igen én is. Eddig nagyon kevés könyvre tudna a kiadó szerződni. Ott a Black Spire és a Crash of Fate.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Igen én is. Eddig nagyon kevés könyvre tudna a kiadó szerződni. Ott a Black Spire és a Crash of Fate.

Olyan esetben, ha kevés a kiadható könyv, akkor nem lehet pár képregényre szerződni a helyükre? Személy szerint mostanság sokkal jobban szórakozom az SW képregényekkel. Valahogy a legutóbbi pár regényt nagyon nyögvenyelősen fejeztem be.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, luke19 írta:

Valahogy a legutóbbi pár regényt nagyon nyögvenyelősen fejeztem be.

Nekem eddig különösebb bajom nem volt a regényekkel, az egyedüli amit még nem olvastam az a Koréliai Hajsza. 

Hozzászólás ideje:
Éppen most , luke19 írta:

Olyan esetben, ha kevés a kiadható könyv, akkor nem lehet pár képregényre szerződni a helyükre? Személy szerint mostanság sokkal jobban szórakozom az SW képregényekkel. Valahogy a legutóbbi pár regényt nagyon nyögvenyelősen fejeztem be.

Meglátjuk. De nem biztos. A korábbi évi 10 képregény kötet címet így is feltolták 12-re. Én nem látok rá esélyt, hogy ez is bővüljön.

A kiadónál akkor elégedettek lennének, ha legalább még 2 címet bejelentenének - regény és Young Adult kategória - így legalább 4 címmel indíthatnák a 2019 vége és a 2020 vége közötti időszakot. Ha lenne még bejelentés később, azok meg szerződés kiegészítés formájában jönnének.

Esélyesnek tartom azt is, hogy újra rákérdeznek a Legendákra is, hátha lehet 2013 előtti címekre szerződni. Azzal fel tudnák tölteni a hiányzó helyeket.

Hozzászólás ideje:

Azt olvastam ma, hogy a Journey to the EPIX projektet bejelentették már. Biztos lesznek még regények. 

3 perccel korábban, Iqvi írta:

Nekem eddig különösebb bajom nem volt a regényekkel, az egyedüli amit még nem olvastam az a Koréliai Hajsza. 

Nálam a Végső dobás, és a Thrawn Szövetségek csalódást okoztak. A Leia nem volt rossz, de az se lesz a kedvencem. Jelenleg a Canto Bight-ot olvasom, még nagyon az elején járok, de ennek a könyvnek se érzem létjogosultságát (egyelőre).  

Hozzászólás ideje:

Utóbbi esetében kitartást, ahogy halad előre, úgy lesznek jobban a sztorik. Persze a végén sem kell valami szenzációsra számítani, de azért az utolsó két darab már elég szórakoztató. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.