Ugrás a kommentre

1x14 - Fire Across the Galaxy


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

14. rész - Fire Across the Galaxy / A galaxis lángra lobban

 

epguider113.jpg

 

Írta: Simon Kinberg

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Lothal, Mustafar

 

Szereplők:

Wilhuff Tarkin nagy moff - Stephen Stanton

Ahsoka Tano (Fulcrum) - Ashley Eckstein

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Inkvizítor - Jason Isaacs

Kallus ügynök - David Oyelowo

Bail Organa - Phil LaMarr

Ephraim Bridger - Dee Bradley Baker

Mira Bridger - Kath Soucie

Darth Vader - James Earl Jones

C1-10P

 

Történet

A Ghost legénysége készen áll arra, hogy egy vakmerő tervvel kiszabadítsák barátjukat és vezérüket, Kanant Tarkin kormányzó fogságából. Ehhez át kell jutniuk a Mustafar mellett állomásozó birodalmi csillagrombolókból álló flottán, fel kell jutniuk a nagy moff zászlóshajójára, a Sovereign-re, meg kell találniuk Kanant, szembe kell nézniük az Inkvizítorral és végül élve el kell szükniük vele. Egyedül talán mindez lehetetlenség volna, de a lázadók nem várt barátokra lelnek.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Végre előkerült az a TIE vadász, amit Zeb és Ezra még az 1x03 Fighter Flight című epizódban lopott el. Eredetileg többször is szerepelt volna az évad folyamán mintegy mellékszálként, amiben Ezra és Sabine a hajón dolgoznak. Azonban minden erre való utalást kivágtak a részekből, egyrészt időspórolás végett, másrészt pedig, hogy amikor újra megpillanjuk a hajót, nagyobb legyen a meglepetés.

- A festés tartalmaz elemeket Sabine sisakjából, Kanan karvédőjéből, Ezra dzsekijéből, Zeb páncéljából és Chopper "arcából" is. Ezek együtt a csapatot, mint egységes egészet szimbolizálják.

- A Birodalmi csillagromboló reaktorterme nagyban hasonlít a Köztársasági cirkáló hasonló helyiségéhez. A kialakításhoz vett ötlet a Macross animéből származik, ahol a Szuper Dimenziós Erőd fedélzetén is hasonló dizájn figyelhető meg.

- A lázadó blokádtörőkön kék jelzések láthatóak. Ezek inspirációját egy korai, A Jedi visszatérhez készített Ralph McQuarrie A-Wing concept rajz adta.

- Szintén McQuarrie rajzai alapján készültek a lázadó katonák, melyeket még a legelső Star Wars filmhez készített.

- Ahsoka enyhén hajlított fénykardokat visel, amik ezáltal formailag még inkább hasonlatossá válnak a szamurájok fegyveréhez.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Támadás a TIE bázis ellen. Digitális concept rajz

 

2.jpg

TIE vadászok robbanásának füstje

 

3.jpg

A Ghost csapata a festett TIE vadásznál

 

4.jpg

Kanan és Ezra az Inkvizítor ellen

 

5.jpg

A rohamosztagosok támadása

 

6.jpg

A csillagromboló reaktorának robbanása

 

7.jpg

Csillagromboló robbanás

 

8.jpg

Ahsoka Tano teljes karakter illusztrációja

 

9.jpg

Darth Vader teljes karakter illusztrációja

 

10.jpg

Az "orvos gömb" illusztrációja

 

11.jpg

Ezra arcán a fénykardsérüléssel. Teljes karakter illusztráció

 

12.jpg

Lázadó matróz full karakter illusztrációja (AvA verzió)

 

13.jpg

Lázadó matróz full karakter illusztrációja (AvB verzió)

 

14.jpg

Mustafar hologramja

 

15.jpg

A birodalmi teherhajó légzsilipének belső környezete

 

16.jpg

Csillagromboló folyosójának belső tere

 

17.jpg

Csillagromboló reaktor terem

 

18.jpg

A csillagromboló vallatószobájának illusztrációja I

 

19.jpg

A csillagromboló vallatószobájának illusztrációja II

 

20.jpg

A vallatószoba előtti folyosó illusztrációja I

 

21.jpg

A vallatószoba előtti folyosó illusztrációja II

 

22.jpg

A lázadó blokádtörő külső megjelenése I

 

23.jpg

A lázadó blokádtörő külső megjelenése II

 

24.jpg

A Sabine által újrafestett TIE vadász illusztrációja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...

Nagyszerű rész, nagyszerű évadzáró!

 

Először egy negatívum: Ahogy sabine parádézott és rohamoszik még csak a közelébe sem lőttek, az röhejes volt.-bár megszokott is.

Ennyi. Mert már ezt a jelenetet is meg tudom dícsérni, abból a szempontból, hogy szépen épített az Art Attack rövidfilmre, mondja is az egyik, hogy az "artista" visszatért.. ;)

Még a rebels-logóként felszálló füst is belefért, tetszett.

Az események felpörögnek, nincs üresjárat, megyünk is Kananért!

Nagyon jó párbajt láthattunk, tetszett Ezra kardja, nem mondható feleslegesnek a plusz funkciója.

És az ikvizítor sorsa..A véleményem nem változott, be is ollózom:

"Az inkvizítor esetleges halála.. Nem rázna meg. Mert "Jó" Ő, de ha ennyi esélyből nem bír el egy fél-lovaggal, akkor meneszteni is lehetne. De maga Kanan is levághatja egy jobb pillanatában.

Hisz múltkor már az Inkvi is dícsérte, hogy fejlődik. Szóval mindig gondolkodtam, hogy miért nincs igazi neve. Az Inkvizítor nem igazi név, inkább funkció..

Szóval simán el tudok képzelni egy új Inkvizítort!"

Egyébként szívből remélem, hogy meghótt, mert az itt látottak alapján meg.. Bár úgy tűnik nem tartalékos lép pályára, hanem magát Vadert "nyerték meg".

De előreszaladtam. Volt itt egy másik cameo is!

Fulcrum=Ahsoka Tano. Hogy mit csinált a hologrammal, volt rá már ötlet, valószínüleg azt..

Tetszik a külseje és láthatóan nem mondott le a kétkardos koncepcióról, bár új kardokkal.

Így már értem, miért kékek a Fiúk kardjai..Ahsokára vártunk! Egyensúly! Két kék, két zöld! :yeah:

Szóval jöhet az "Én vagyok a volt mestered!" jelenet :rock:

A 22 perc tökéletesen elég volt mindenre amit ettől az epizódtól vártam, meg vagyok elégedve a résszel és sorozattal teljes mértékben.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ilyen parádés évadzárót... Hát kimondom, a TCW egyszer sem tudott produkálni. Nálam a Rebels ezzel végérvényesen túlnőtt azon. Ez valami... Én nem találok szavakat. Hihetetlen, bámulatos, áll-leejtő? Mind egyszerre? És azt hiszem, innentől tényleg új fejezet nyílik. Innentől lesz izgalmas.

Csak címszavakban, mert többre jelenleg nem vagyok képes: Ahsoka Fulcrum, nem volt meglepetés, de örülök, hogy tényleg ő lett, ahogy azt sejtettük. Szépen felnőtt, de minden megmaradt külsőre, amitől ő Ahsoka. És de jó, hogy ő az. Ez egy új fejezet az ő életében is. Egy új Ahsoka. Remélem, ő is főszereplő lesz ezután, ami mondjuk adja magát, eléggé fontos szereplője a lázadásnak. És megvan a két fénykardja. De újak, nem csoda, a szökése közben mindkét régit elvesztette. És az ő zenei témája szólt!

Bail, hát ő is itt van. És a lázadóknak is van már egy miniflottája. Mekkora volt, amikor a Gozantival (apropó, most láthattunk először egy ilyennek a pilótafülkéjét) és a Ghosttal az élen beröppent a három blokádtörő. Amúgy jópofa, hogy végül a kék korvettnek végül tényleg volt jelentősége az Organa ház okán. És ahogy elnéztem, Hera a lekkuja füle tövéig benne volt a dologban, ismerte Bailt, Fulcrumot, a lázadók protokoljait. Azt hiszem, most egyértelműen kijelenthetjük: itt Hera a főnök. Hera szedte össze ezt a csapatot, nem Kanan. Kanan is csak hozzá csapódott. Vagy ilyesmi, hiszen itt egyértelmű: Hera az egyetlen mindenbe beavatott. Meg talán még Chopper, miután forró drót kötötte össze Fulcrummal.

És a vége. Megjött az alternatív megoldás, egy Sith Nagyúr, a nagy Darth Vader. Számítottam rá, hogy becsoszog a végén az öreg főhörgő. De az Inkvizítor halálára nem. Meglepett, hogy egyetlen évad alatt eliminálták. Mondjuk nem csoda, hogy ugrott. Vader, bár megbocsátóbb, mint az Uralkodó, ezután a kudarc után valószínűleg már ő sem lenne elnéző. Bár hiányozni fog, nagyon jó karakter volt. De hát na, már Kanan is a fejére nőtt. Apropó, Kanan egész jó formába jött ezalatt az egy évad alatt. Ha azt vesszük, hogy a Rise of the Old Mastersben még csak "csapkodott" a fénykarddal, itt meg már két fénykardot is mesterien forgatott, nos, láthatóan sokat gyakorolt. Még nem merném azt írni, hogy párbajban kihívást jelentene Vadernek, de ha ilyen ütemben fejlődik, pláne, hogy most már két edzőtársa is van, a Sith Nagyurat is megizzaszthatja. És persze most aztán már tényleg adja magát az Ahsoka vs Darth Vader meccs. Az szerintem legalább olyan összecsapás lesz, mint a mustafari párbaj. És vajon Ahsoka tudja, hogy ki van a maszk alatt? Vajon Ahsoka tudja, hogy Obi-Wan és Yoda él? Bailtől tudhatja. Vajon találkoztak már az ep3 óta ő és Ben, vagy akár ő és Yoda? Mennyi izgalmas kérdés. Mikor lesz 2. évad? Remélem holnap kezdik. Mondjátok, hogy holnap kezdik! MOST AKAROM!

Viszont most van egy probléma, ami már eddig is jelen volt, de most megtriplázódott: három Jedink is van. Technikailag ugyan egy sem Jedi lovag, mármint a szó szigorú értelmében, hiszen van egy kirúgott padawanunk, egy az oskolát sosem befejező padawanunk és egy nem hivatalos padawanunk, de akkor is, itt van három Jedi lovag, három Erőhasználó, és egyik sem éppen jelentéktelen személy már. Ráadásul Ezrára úgy néz ki, Ahsoka valamiért kifejezetten nagy figyelmet fordít (az megvan, hogy a kölyök megint hallotta a szülei hangját? tuti, hogy élnek!). Már az előző részben is figyelmeztette Herát, hogy nem csak őt, a kölyköt sem kaphatja el a Birodalom, mert igen fontos. Vajon miért? Van ennek valami misztikus oka, vagy csak azért, mert jelképpé válhat/vált? Akárhogy is, itt van három aktív Jedi a lázadásban, az ep4-ben meg egy sincs. A legkézenfekvőbb az lenne, ha meghalnának addig, bár mindez után Ahsokát meghalni látni már nagyon durva lenne. De Ezrát? Vagy valahová eltűnnek? Elrejtik őket az Uralkodó elől? Vagy végül tényleg mind meghalnak, és így új értelmet kap Luke, mint az új remény? Nagyon megkavarták a dolgokat, és egyszer sem hittem, hogy erre képesek lesznek. Örülök, hogy tévedtem. De remélem, mielőtt elkezdték a keverést, a megoldást is megalkották. Bár egyértelmű, hogy nem részről részre élnek Filoniék, előre kidolgozott a sztorijuk.

A látvány is pazar volt. A Lázadók jele a füstben, a csicsás TIE - pacsi amúgy a visszautalásokért -, a fénykardpárbaj, az űrcsata. Volt itt minden, ami kell egy szuper Star Wars filmhez. Ez egy mesteri STAR WARS epizód volt. Így, nagybetűvel, nagybetűs Star Wars élmény volt. Ó egek, mi lesz itt a 2. évadban. Új fejezet, ahogy Ahsoka mondja. Számítottam arra, hogy változás áll be az évad végén, de így is letaglózott. Hiába na, a Rebels egy kiváló sorozat! Egy másodpercében sem csalódtam eddig.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ennél jobb évadzárót nem is kaphattunk volna. Olyan érzéseim vannak most mint az ep3 megnézése után amikor örültem, hogy láttam, de sajnáltam is, hogy ez az élmény végetért. nem is tudom hol kezdjem....

 

Fulcrum kiléte nem volt nagy meglepetés, apróbb kétségeim azért voltak, de a legvalószínűbb személy lett az Ahsoka. Nagyon örültem a feltűnésének, viszont egyelőre az ábrázolása még nem tetszik, szemből mintha nem is ő lenne, úgyhogy ezt még szokni kell. Jó kérdés, hogy vajon kibővül -e a főszereplő gárda Ahsokával vagy marad egy gyakori visszatérő mellékszereplő, hatalmas lehetőség van ebben főleg a Vaderrel való esetleges (és valószínű) találkozás miatt. Megragadnám az alkalmat, hogy megkövessem magam, az előző résznél az értékelőmben levezettem egy teóriát arról, hogy miért lehet Ahsoka Fulcrum, viszont abból a szemszögből, hogy Kanan tudja ki is ő. Akkor az angol szövegben az a részlet ahol kiderült, hogy Kanan nem ismeri elkerülte a figyelmem. Kiváncsi vagyok Ahsokáék eddigi tevékenységére, Kanan vallatásából kiderült, hogy a birodalom is tud Fulcrumról.

 

Apropó Kanan. Ez magasan az ő epizódja volt. Az Inkvizítor rátett egy lapáttal a vallatására a 66-os parancs felelevenítésével, és ez már azért jobban hatott Kananra mint a korábbi tórtúrák, sokadszorra is le a kalappal a készítők előtt ahogy az érzelmeket megjelenítették az arcokon. A párbaj elsőosztályú volt, Kanan jól vette fel a harcot az Inkvizítorral, de a fordulópont Ezra sérülése volt. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy itt meghal a fiú, ehelyett "megúszta" egy életreszóló sebhellyel az arcán. A vélt halála utáni Kanan viszont kiváló volt, minden tudását bevetette, teljesen méltó ellenfele lett az Inkvizítornak és végül le is győzte. Ennél a párbajnál kicsit Obi-wanra emlékeztetett, egyértelműen közelebb lépett ahhoz, hogy teljes értékű jediként lehessen rá tekinteni. Nagyon tetszett, hogy mielőtt szétvágta az Inkvizítor fénykardját, a pau'an el is bizonytalanodott. Kanan rátapintott a gyengeségére és diadalt aratott Nem csak harcban hanem erkölcsileg is, hogy a végén inkább az erőre bízta az Inkvizítor halálát mintsem, hogy ő végezzen vele. Végül csak megtörtént ez a fordulat: az Inkvizítor halála. Olyan szempontból sajnálom, hogy egy jó karaktert veszítünk, de ez minden szempontból így a legjobb. Tulajdonképpen az Inkvizítor magának teremtette meg azt aki a vesztét okozta, az ő feltűnése ösztönözte Kanant arra, hogy egyre jobb legyen és a lelkiterror amibe próbálta taszítani szabadította fel a jediben azokat az erőket melyek segítségével legyőzte őt. Remélem azért őt nem hozzák vissza semmilyen módon, elég meredek lenne, hogy túlélte azt a robbanást.

 

A menekülés szintén elsőosztályú volt, hasonló érzéseket keltette bennem, mint az ep1 vagy az ep6 végi űrcsata ahol a már biztos diadal után csak a menekülés volt hátra de teljesen biztosak lehettünk bene, hogy megtörténik, ami mindig erős pozitív töltete hordoz magában. Itt ugyan több veszély leselkedett még rájuk, de Ahsokáék érkezése után már nem volt kérdés. Csodálatos volt ahogy a korvettek megjelentek. Eközben Ezra és Kanan a párbaj után majd menekülés közben olyan érzést keltett, hogy a mester-tanítvány viszony szintet lépett. Az évad a lázadás kiépítésén túl erre a motívumra épült és most úgy tűnt minden a helyére került.

 

És végül a lázadás új szintet lépett, egy nagyobb jelentősebb tettel, a lázadó sejtek egymásratalálásával és Bail Organa (lázadók számára) nyílt támogatásával. A következő évad mégjobban kibontja a lázadást, már nem kell kicsiben kezdeni, sem akaraktereket felvezetni, és már a birodalom sem veheti a legkevésbé sem félvállról őket, Vader pedig most fog színrelépni. Hihetetlenül várom a második évadot ami a hírek szerint már 22 részes lesz és rengeteg még nem várt fordulatot tartogat számunkra és remélhetőleg a már fennálló kérdésekre is választ kapunk: Ezra szülei, Vizago szívessége, stb.

 

Tökéletes évadzáró volt nem tudom, hogy fogom kibírni a 2. évadig, de azt kijelenthetjük, hogy ez a sorozat minden pillanatában méltó a Star Wars univerzumhoz.

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyelőre nehéz szavakat találnom, mondjuk úgy, hogy a rész bőven hozta azt a katarzist, amit elvártam. :)

Bár szinte biztos voltam benne, végig ott volt bennem az a kis szikrányi félsz, hogy mégsem Ahsoka Fulcrum. De örülök, hogy így lett, a karaktere lehetőségért ordít. A regénybe még nem kezdek bele, mert számtalan gondolat kavarog bennem, de nagyon várom a 2. évadot, nem lesz rövid a szünet.

 

- Az Inkvizítor halála meglepett, bár a párbajnál sejtettem, hogy az egyik fél nem fog távozni onnan... ez pedig inkább az Inkvizítorra illett (Vader behozásának tudatában), mint Kananre, akire még szükség van Ezra mestereként. Ugyanakkor az első gondolatom az volt, hogy nem halt meg a fickó. Ha meg akarják ölni, szerintem egyértelműbben teszik azt. Nyitva hagytak egy kiskaput, amivel könnyen élhetnek Trench vagy Echo után. ;)

- Ahsoka kapcsán némileg több Mortis megjelenést vártam, így kellemes csalódásként ért, hogy el mertek rugaszkodni attól a megjelenéstől. Ez... khm... szerintem nyerőbb. :D

Mellesleg mindkét pengéje kék, miután anno szó volt róla, hogy a Rebels a IV. rész nyomdokait követi fénykardok terén is, ahol még "nem létezett" zöld penge. ;)

 

635608979983001940-XXX-STAR-WARS-REBELS-JY-4693-71276990.JPG

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hogy egy viccet idézzek: HÚÚ HÁÁÁ aztán megint k..rv@ sötét lett. Végig libabőrös voltam a párbajtól kezdve egész a végéig.

Párbaj: Kapásból beugrott némi de ja vu az Ep I. miatt :)

Maga a harc na hát kérem szépen itt aztán volt mindenféle felállás amit csak el lehet képzelni: 1vs1 1-1 pengével

1vs2 duplapenge-2 1pengés ellen (EP I)

1vs1 duplapenge-2 1 pengés ellen és akkor a tüzelés funkciót még nem is említettük :D

Először azt hittem Kanan haragból megy neki az Inkvizítornak Ezra vélt halála után(Obi-wan is ugyanúgy leesett), de Jedihez méltóan reagált rá itt is akár csak amikor az Inkvizítor ott lógott (szintén Obi-Wan) és odatette a pengéket keresztbe a nyakához, mint Anakin Dooku fejéhez csak Kanan jól döntött.

Az Inkvizítor halála jól mutatja szerintem Dooku és Vader közti különbséget míg Ventress anno csak eltűnt egy darabig ha valamit nagyon elszúrt ő inkább meghal, mint sem el kelljen számolnia Vader elött.

 

Ashoka: Hova lettek azok a szép nagy szemei? :( Meg az ajkai is vastagabbak voltak, de összességében nem rossz :D

 

Remélem Ezra sebei megmaradnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Itt a képen egyértelműen fehér: http://disney.wikia.com/wiki/Ahsoka_Tano

 

szerk: közbe látom lecserélték a képet a TCW-s Ahsokára, de az oldal alján több kép is van a Rebelsesről

 

Mondjuk én jobban örülnék ha végül mégis zöld fénykardja lenne, de nem katasztrófa ha végül kék vagy fehér lesz.

 

Többszöri újranézésre viszont már kezd megtetszeni ez az Ahsoka ábrázolás :)

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

- Az Inkvizítor halála meglepett, bár a párbajnál sejtettem, hogy az egyik fél nem fog távozni onnan... ez pedig inkább az Inkvizítorra illett (Vader behozásának tudatában), mint Kananre, akire még szükség van Ezra mestereként. Ugyanakkor az első gondolatom az volt, hogy nem halt meg a fickó. Ha meg akarják ölni, szerintem egyértelműbben teszik azt. Nyitva hagytak egy kiskaput, amivel könnyen élhetnek Trench vagy Echo után. ;)

Trenchre és Echora nem robbant rá első körben egy reaktor, második körben egy komplett birodalmi csillagromboló. Itt nincsenek kiskapuk. Jó Trench is baromság volt, de ha az Inkvizítort még ezután visszahoznák, akkor már tényleg feleslegesen erőlködnek bárki megölésével. De szerintem éppen ezért robbantottak rá egy komplett csillagrombolót, miután belezuhant egy felrobbanó reaktorba. Nem tudom, mi lehetne még ennél is egyértelműbb.

 

Mellesleg mindkét pengéje kék, miután anno szó volt róla, hogy a Rebels a IV. rész nyomdokait követi fénykardok terén is, ahol még "nem létezett" zöld penge. ;)

Azért nem örülnék, ha az lenne az indok a kék kardra, hogy az "ep4-ben még nem létezett." Ez baromság. Az ep4-ben két pengéjű forgó kard sem létezett, pisztoly-fénykard sem, szétszedhető fénykard sem. Vagy mi a szösz, a zöld szín nem létezik az ep4-5-ben? Pedig mintha a TIE-vadászok zöld lézerrel lődöznének. Ilyen indítékokat ne dobáljanak be, sőt, a színre semmilyen indíték sem kell. Mondjuk, mivel nekem a zöld a kedvenc színem, sajnálom, hogy Ahsoka a kékre váltott.

 

Mivel a fórum motorja az elcseszett sütik miatt még mindig nem hajlandó engedni, hogy frissen felnyitott topicokba írjak, vagy posztot szerkesszek (mielőtt kérdezitek, ezeket egy másik topicban írom meg és átmozgatom) így néhány kiegészíts még lenti észrevételeimhez:

- pacsi a visszautalásokért az Art Attackra, arra, hogy mit csinált Sabine és Ezra a Path of the Jedi elején, na meg a Fighter Flightsra

- szép, hogy megtudtunk néhány dolgot Kanan múltjáról (reménykedtem egy kis flashbackben, de így is hatásos volt)

- nagyon tetszett, hogy a fénykardpárbaj nagyon hasonlított az ep1-es párbajra: két jó az egy rossz ellen, utóbbi ráadásul dupla pengéjű kardot forgatott, amit mindkét esetben félbevágtak. Ráadásul ahogy Obi-Wan Mault, úgy Kanan is az eszét használva győzte le az Inkvizítort, aki végül a Sith Nagyúrhoz hasonlóan a mélybe zuhant - csak ő már tényleg nem valószínű, hogy kimászik. :) Külön poén, hogy a végét megfordították a dolognak, a sötét oldali lógott a mélység fölött és a Jedi maradt fenn. Az ollóba fogott nyak meg Dooku halálára tekinthető visszautalásnak. Csak Anakinnal ellentétben Kanan úgy tett, ahogy az egy Jedihez méltó.

- Az viszont furcsa volt, hogy Kanan nem látta Ezrát, pedig elég jól rá lehetett látni. Ezra például remekül látta a párbajt. Mondjuk lehet, hogy közben Kanan és az Inkvizítor hidat váltott, és ahonnét Ezra leesett, onnan nem láthatta Kanan - mint anno az ep1-ben, ott is két snitt között hőseink hidat váltottak.

- Az űrcsata a háttérben a Mustafarral és a széteső Sovereignnel, na meg a birodalmi csillagromboló flottával nagyon csecse látványt nyújtott. Mustafar a pokol szimbóluma, előtte a birodalmi flottával, a sötétség seregének űrhajóival. És a végső menekülés is lehet egy ilyen szimbólum: hőseink kijutnak a pokolból és elindulnak az új, szebb élet felé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, közben én is megnéztem a Rebels Recont, akkor ennyit a teóriámról. :) Tehát, a hovatartozását (nem Jedi, nem Sith) akarják szimbolizálni az "alapvetően fehér" pengékkel. Ettől függetlenül, az alábbi képen nekem inkább világoskéknek tűnik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mellesleg mindkét pengéje kék, miután anno szó volt róla, hogy a Rebels a IV. rész nyomdokait követi fénykardok terén is, ahol még "nem létezett" zöld penge. ;)

 

 

Azért nem örülnék, ha az lenne az indok a kék kardra, hogy az "ep4-ben még nem létezett." Ez baromság. Az ep4-ben két pengéjű forgó kard sem létezett, pisztoly-fénykard sem, szétszedhető fénykard sem. Vagy mi a szösz, a zöld szín nem létezik az ep4-5-ben? Pedig mintha a TIE-vadászok zöld lézerrel lődöznének. Ilyen indítékokat ne dobáljanak be, sőt, a színre semmilyen indíték sem kell. Mondjuk, mivel nekem a zöld a kedvenc színem, sajnálom, hogy Ahsoka a kékre váltott.

 

Dzséjt jól megfogalmazta a kardokkal kapcsolatos gondolatomat, én is így vélem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A kardszínekhez: ezt benéztem, nem hittem volna, hogy nem zöld lesz.

Mondjuk Luke kardja az ep IV-ben még a BD-n is színváltós. Már nem zöld, mint a 2004-es dvd-n(Falcon jelenet), de párszor fehér..

És az ominózus első aktíváláskor is van benne némi ciános beütés.- egyébként ezt imádom a mai napig. A vibráló penge, az egész ózsdi effekt, minden. Ez tett rajongóvá!

Szóval rajongásom hajnalán hála a korai "stabil" megjelenítésnek, azt hittem a fénykardokról, néha ilyenek, néha olyanok ha úgy tetszik szinváltósak.. :D

 

Az nekem sem tetszik, hogy az lenne a magyarázat, hogy "epIV világa".. az "ep I világában" is volt már zöld..

A McQuarrie stílust elfogadom, jó ötlet az, de nem kéne bekorlátolni magukat.

Sinube kardja is fehér volt, most Ahsokáé is..

Kicsit mindkettőt sajnálom, mert szerintem mindkettő egy régi hibának próbál létjogosultságot adni.

Kicsit olyan ez, mint mikor Jangonak is be kellett vernie a fejét egy ajtóba..Nem kell. ezért nem..És zöld kard is lehetne az Ep IV világában.

Mert a fénykard a Jedik fegyvere. Ebben a mondatban nincs színbeli megkötés. Semlegességet nem igen lehet hangsúlyozni még fehér karddal sem.

Ha ezeket előkapja, szerintetek olyan lesz a birodalom számára, mint egy diplomata útlevél, vagy egy mentelmi jogról tanúskodó igazolvány?-utóbbi már Murtaugh őrmestert sem érdekelte. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eddig nem nagyon szóltam hozzá a Rebels-es témához, ennek csupán annyi az oka, hogy az első epizódok nem különösebben nyűgöztek le. Kissé gyerekes, komolytalannak tűnt ez az egész sorozat, főleg hogy a galaxis szuperhatalmát minden részben sz@rrá alázza pár lázadó néhány gránáttal. Plusz a szuperképzett rohamoszik meg lőni nem tudnak. De aztán az évad végére elkezdett komolyodni a story, főleg hogy bejött a képbe Tarkin. De ez a rész, ez nagyon ott volt. A Kanan vs. Inkvizítor párbaj, a Lázadó flotta megjelenése (végre!...), és a végén Vader (vééégree!!). A zene is most volt a legütősebb,legstarwarsosabb. Mostmár számomra is felnőtt ez a széria a filmek színvonalára, várom nagyon a folytatást. Valószínűleg Vader mostmár kőkeményen a kezébe veszi a gyeplőt, most hogy láthatóan kitört a polgárháború.

 

Ugyanakkor remélem, nem fogunk látványos lázadó győzelmeket látni, ugyanis a Ep IV nyitószövegében azt olvashatjuk, hogy a felkelők először hajtottak végre sikeres támadást a Birodalom ellen. Tehát a Birodalom addig rendre halmozta a győzelmeket. Jó lenne, ha hűek lennének ehhez a közel 40 éves tényhez.

Szerkesztve: - mikiwan
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

... a Ep IV nyitószövegében azt olvashatjuk, hogy a felkelők először hajtottak végre sikeres támadást a Birodalom ellen. Tehát a Birodalom addig rendre halmozta a győzelmeket. Jó lenne, ha hűek lennének ehhez a közel 40 éves tényhez.

Ha ezen izgulsz, ez már most bukott. Az, hogy Kanant kiszabadították és eljöttek, szerintem akár "sikeres támadásnak" is nevezhető.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem minden gond nélkül értelmezhetjük úgy, hogy a nyitószövegben a Lázadók Szövetségének a polgárháború alatt aratott első katonai győzelméről van szó. Most még se Lázadók Szövetsége, se polgárháború. It is not yet a period of civil war. :)

 

Szerk.: na végre enged szerkeszteni és új hozzászólást írni. Úgy néz ki, kábé 8 óra kell az új sütik elkészítéséhez a fórumnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

- Az viszont furcsa volt, hogy Kanan nem látta Ezrát, pedig elég jól rá lehetett látni. Ezra például remekül látta a párbajt.

Oké, a megoldás talán inkább az, hogy Kanan látta ott feküdni, mint ahogy azt is láthatta, amint a fénykardok pofán vágják Ezrét, és innét már hihette, hogy az és az esés megölte - elvégre nem állt talpra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, én eddig egy rész topicjába sem írtam, de ezeh kell és innentől kezdve (az elkövetkező részekhez) már fogok írni. Idáig azért nem írtam, mert:

a) sokakkal ellentétben én rühellem a vibrálását a fénykardoknak, rühellm a színváltásokat (bár ez idáig nem volt jellemző a Rebels-ben) és ha már a fénykardoknál tartom, az ocsmány hangeffekteket is utálom. Egyszóval én ezt az ósdi képet rühellem. Ha itt tartunk, azt is utálom, hogy halál vékonyak a pengék és változó a "hegyük".

b) a lézerlövedékek is ósdi. Azt is utálom. Nekem ezek a régi, 70'-es évek beli cucc nagyon nem jön be! Az a bajom a lézerlövedékekkel, hogy ellentétben az ep. I; II; III és a TCW-vel, ahol a lövedékek közpe fehér, majd körülötte piros/kék/zöld (mint a fénykardoknál), a Rebelsben nincs ilyen. Ez idegesítő.

c) a csillogástól kiráz a hideg! A rohamosztagok csillogását nagy nehezen megszoktam, de Ezra hajának csillogásától kiráz a hideg!

d) jó ötlet a nem baltával faragás, de néhol, sok helyen nagyon eltúlozták!

De most már nagy nehezen megszoktam!

Ha a TCW-t és a Rebelst összekevernék, az lenne az igazi! (Számomra)

 

Na akkor elég az offból, jöjjön a rész elemzése!

Hát először is :clap: :clap: :clap: :clap: !

Akkor először is furcsálltam az elején, hogy Sabin egy helyben álldogál míg 10-en rá lőnek és egyen sem találják el. A rebels logó füstből nekem bejött. Aztán máris mennek Kanen-ért. Sabinnak biztos beletelt pár napjába, hogy kifesse azt a TIE-t. Kis időugrás. Kanen csak felfigyelt, amikor az Inkvi a 66-os parancsról kérdezett, de hát, ez teljesen természetes, hogy az Inkvi tudott a 66-os parancsról. Egyébként meg biztosra veszem, hogy olvasgatott a Jedi Templom könyvtárában! Azt nem gondoltam volna, hogy a birodalom tud Fulcrumról! Ó, bocsánat, Ahsokáról! Na aztán tényleg ep. I -es volt a Kanen&Ezra vs Inkvi. Azt hittem, Inkvi levágta Ezra karját. Remélem megmarad a sebhelye! Az Inkvit meglepte, hogy Ezra kardja tud lőni is! ;)

A párbajról illetően Kanen ismerte a Jar'Kai vívóstílust? (2 kardos vívás és bocsi, ha rosszul írtam)

Ha jól láttam, lényegében Inkvi öngyilkos lett. Simán fel tudott volna ugrani. Miért nem? Pár dolgot nem értek a párbajban. Inkvi szokása folyton ellökni az Erővel az ellenséget. Kanennek vagy Ezrának miért nem jutott eszébe? A másik, meg amikor az Inkvi szétvágott kardjai zuhantak (az még működött, csak a forgást vágta szét Kanen) akkor miért nem tartotta meg az Erővel Inkvi a kardjait, hogy ne vágja haza azokat? A másik meg amikoraz Inkvi zuhant, akkor miért nem rántotta magával Kanent az Erővel, mint amikor Palpit rúgta le Savage a TCW-ben a Sidi vs Maul&Savage meccsen? Komolyan kérdem, ezek félnek használni az Erőt? Mondjuk Kanenékat megértem Ezra szörnyszelidítése miatt, de Inkvi nyugottan magával ránthatta volna Kanent.

Inkvi haláláról annyit, hogy nagyon korainak tartom! Ráért volna később is. Mondjuk nem tartom kizártnak, hogy Inkvi még visszatér mondjuk az Ep. VII-ben. De ez valószínűtlen. Rárobbant egy reaktor meg egy csillagromboló. De semmi sem lehetetlen. Lehet, hogy rájött, hogyan kell teleportálni az Erővel :D. Bár ahoz nagyon fejlettlen lenne. Ahoz Talzin szintűre kellet volna fejlődnie. De semmi nem lehetetlen. Ahogy Dooku mondaná, egy feladat csak akkor lehetetlen, ha te annak ítéled. Szal baromi jó volt a párbaj.

Ahsoka.

Aki nem spoilerezett annak biztos leesett az álla! De itt már nem annyira dögös, mint a TCW-ben. :D meg mondjuk a magam 19 éves korához jobban passzol a fiatal Ahsoka, mint ez a 30-35 éves. :D

Hát ige , Ahsoka felnőtt és remélem az Erőben és a vívásban is mesteri szintre emelkedett. Ha Inkvi nem halt volna meg, vevő lettem volna egy Ahsoka&Kanen&Ezra vs Inkvi&Vader párharcra. De egy Vader vs Ahsoka&Kanen&Ezra is ütős lenne! Szerintem sor fog rá kerülni! Amúgy Ahsola miért ne tudná, hogy a maszk alatt a kicsi Ani van?

Azt hittem, Ahsoka olyan lesz, mint ahogy azt a Mortison láttuk, de nem. :( Így inkább Shak-Ti-re hasonlít. Kár, hogy nem tartotta meg a zöld színt. Bár titkon remélem, hogy az kamu kép és továbbra is zöld kardjai vannak. De ahogy elnéztem, hajlított markolata vannak a kardjainak. Nem annyira hajlított, mint Dooku-é, de ez így pont jó. :)

Vader feltűnése nem lepett meg. Valakinek helyettesítenie kellett Inkvit. Mondjuk mivel az Inkvizítor egy cím, nem az a neve, több Inkvizítor is lehet. Vagy a kis Ani úgy gondolta, elég egy Inkvi?

Ahogy Ahsoka mondta, új fejezet nyílt. Remélem nem mellékszereplő, hanem főszerelő lesz és innentől kezdve Bail is meg Ahsoka is egy hajón fognak evezni Kanenékkal. (Szó szerint) sőt! Wizagóval együtt és remélem

majd Hondóval együtt. Sőt, remélem Ventress is ott lesz, mint jó fiú. Vagy inkább jó lány? :D

 

Továbbá. Vaderben biztos fognak érzelmek kavarogni egykori tanítványa iránt. De kár lesz, hogy Palpi parancsba adja majd (szerintem) hogy ölje meg.

Trailer biztos lesz a kettes zezonhoz! Alig várom! :D

Kettőt pislogtok és már itt is a Celebration. Nincs az olyan messze. Itt kisebb a szünet, mint télen.

Palpi szerintem biztos fog dumálni a 2. évadban Vaderrel. Szerintem arról, hogy hagyja, hagy játszadozhanak a lázadók. Majd akkor megsemmisíti őket, amikor már együtt lesz a "csapat".

Remélem személyesen is fognak talizni Kanenék (meg Ahsokáék) az ifjú Luke-al meg Leia-val.

Szerintem Kanenék és Ahsokáék feláldozzák magukat azért cserébe, hogy megalakuljon a Lázadók Szövettsége. Legalábbis szerintem a Lázadók Szövettségét nekik köszönhetjük.

Egy kis észrevétel: amit Kallus mondott a Spark-ban, hogy meg kell állítani a bandát, mielőtt futótűz lenne belőle, hát az ő részükről sajnos megtörtént. A Spark of Rebellion címe és a Fire Across the galaxy címe egyértelműen egymásra utalnak!

Szerkesztve: - Rajmesz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész nemcsak a Rebels-ből emelkedik ki, de a TCW-ban sincs igazán méltó riválisa. Sőt, megkockáztatom, hogy ez a rész bizonyos szempontokból még némelyik SW-filmnek is odavert, nálam legalábbis biztosan.

 

Az elején elég komolytalan volt Sabine-ék hajórablása, de én ezt egyértelműen a sorozat elejére történő utalásként értelmezem. Volt is pár elejtett megjegyzés erre vonatkozóan, de a rohamosztagosok totálisan inkompetens viselkedése is mintha az első néhány epizódnál felmerülő kritikákra reflektálna. A robbanásnál a füstből kialakuló lázadó címer pedig nekem nagyon bejött. Amúgy is nagyon sok visszautalás volt korábbi részekre, ezek hihetetlen módon hozzájárulnak az élményhez. A TIE-vadász előkerülése pl. remek húzás, Sabine festésével pedig nagyon badass. A kapcsolódó poénok ültek.

 

Kanan és az Inkvizítor beszélgetése fényt derített Kanan múltjának releváns szeletére. Most már sejthetjük miről volt szó korábban, amikor Kanan bukott jediként volt hivatkozva. A trió párbajára nehéz szavakat találni. Volt itt minden, amit csak el lehet képzelni. Mindkét különleges fénykard spéci lehetőségeit láttuk végre a gyakorlatban, nagyon jól működtek. Kanan és Ezra kapcsolata új szintre lépett, Kanan pedig önmagában is olyat fejlődött itt hirtelen, amit nem vártam volna.

Az Inkvizítor meg megtudta hogy jár az, aki sithnek képzeli magát, miközben messze jár attól. Addig próbálta manipulálni Kanan-t, kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy végül többet tanult belőle a jedi, mint bárki mástól lett volna lehetősége. "Jutalmul" az Inkvizítor alapos verésben részesült. Különösen tetszett, hogy Kanan végül egyedül győzte le, nem kellett hozzá Ezra vagy senki más. Ahogyan az is, hogy Kanan nem a bosszúszomj vagy dühe által lett erősebb, hanem látszólag a "jedibb" utat választotta. Erre még többek közt Obi-Wan se volt mindig képes, ami azért megsüvegelendő.

Gondolni se mertem rá, hogy már itt bármely fontos szereplő meghalhat, erre tessék. Legalábbis piszkosul remélem, hogy őt már soha nem támasztják fel. Hatalmas pluszpont ez, pláne ahogyan bekövetkezett a dolog. Nem Kanan ölte meg, inkább önként vetette le magát, mert egy ilyen kudarcnál és Vader haragjánál nincs rosszabb. Tetszettek az Ep.1 párbaját felelevenítendő bekerülő elemek is.

 

Ezek (és persze Kanan-ék szökése a csapat újraegyesülésével és a happy-enddel) már önmagában is elegek lettek volna ahhoz, hogy 10/10 legyen a rész. Utána viszont olyan katartikus érzelmi orgiát sikerült rendezniük, amitől majdnem székestől ugrottam ki az ablakon örömömben. Tarkin elkullogása és Bail feltűnése. Régi jó ismerősök, akiket már láttunk a Rebels-ben és akkor is szépen muzsikáltak. Micsoda megágyazás a két nagyágyúnak.

Épp kezdtem volna Bail láttán a lélegeztetőért nyúlni (netán mégis ő lenne Fulcrum?), erre lelibegett Ahsoka. Szinte biztos voltam benne, hogy ő lesz Fulcrum, de azért így is leírhatatlan élmény volt látni. Ha valaki anno a TCW film után azt mondja nekem, hogy miután örömittasan végignézem a sorozat 5,5 évadát, jön majd egy másik animációs SW, amiben a legnagyobb vágyam beteljesülése Ahsoka feltűnése lesz, akkor ott helyben felrúgom. :D De ezt az egészet akkor is emésztenem kell még, mert nem találok rá szavakat. Nyilván furcsa kicsit a rebels-es kinézete, de nekem bejön. Elvégre már elmúlt 30, rég nem láttuk.

Aztán persze jött Vader (Tarkin-nal) és az se volt semmi. Hú, mi lesz még itt később. Jelenleg sokkal jobban foglalkoztat ez az egész, mint az új trilógia. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyet értek pb-vel. (kivéve hogy jobban érdekelne ez mint az új trilógia.)

 

Megkönnyeztem ezt a részt annyira jó volt.

10/10.

Simán elment volna egy filmbe is. És a cliffhanger, Fulkrum, VADER!!! áááá... :rock:

Szerkesztve: - kudar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért nem örülnék, ha az lenne az indok a kék kardra, hogy az "ep4-ben még nem létezett." Ez baromság. ... Mondjuk, mivel nekem a zöld a kedvenc színem, sajnálom, hogy Ahsoka a kékre váltott.

Ez tényleg nonszensz indok lenne a kék kardra, aligha ezzel állnak elő. A "semlegesség" se túl jó magyarázat, de az ilyen dumák úgyse nagyon szoktak érdekelni. Nekem is bejött a zöld kardja, de nem idegesítene az se, ha most váltana. Amúgy a másik fénykardja már a TCW-ben is inkább sárgás volt, mintsem rendes zöld. Ha fehér lesz, akkor az nekem Tera Sinube-t fogja eszembe juttatni, ami nem rossz. Nekem legalábbis bejön, mert egyrészt egy különleges TCW-s elem, másrészt pedig volt közös kalandjuk. Jó, nyilván nem pont ezért szerzett fehér kristályt, de akkor is. :)

 

Viszont így nagy a valószínűsége hogy megfog halni, nem?

Alighanem. Ha ez egy Vader-rel szembeni párbajban fog megtörténni, akkor nálam aztán végleg kirobban a skála és a Rebels végérvényesen beelőzhet pár filmet. :)

 

Ha jól láttam, lényegében Inkvi öngyilkos lett. Simán fel tudott volna ugrani. Miért nem? Pár dolgot nem értek a párbajban. Inkvi szokása folyton ellökni az Erővel az ellenséget. Kanennek vagy Ezrának miért nem jutott eszébe? A másik, meg amikor az Inkvi szétvágott kardjai zuhantak (az még működött, csak a forgást vágta szét Kanen) akkor miért nem tartotta meg az Erővel Inkvi a kardjait, hogy ne vágja haza azokat? A másik meg amikoraz Inkvi zuhant, akkor miért nem rántotta magával Kanent az Erővel, mint amikor Palpit rúgta le Savage a TCW-ben a Sidi vs Maul&Savage meccsen? Komolyan kérdem, ezek félnek használni az Erőt? Mondjuk Kanenékat megértem Ezra szörnyszelidítése miatt, de Inkvi nyugottan magával ránthatta volna Kanent.

Egyrészt, nem feltétlenül fogja egy adott ember alkalmazni azt, amit máskor mások igen. Minden párbajban van több olyan momentum is, amikor valamely szereplő csinálhatná jobban is. Amúgy Kanan is lökte már el korábban az Erővel az Inkvizítort. Fel tudott volna ugrani vagy a kardját is megpróbálhatta volna megtartani, csak Kanan ott tornyosult felette és könnyedén véget vethetett volna a dolognak.

Másrészt, az Inkvizítor egyértelműen a halált választotta. Eddig is többször kudarcot vallott, most meg pláne. És ez nem is feltétlenül az elvesztett párbajban mérhető. Neki az lenne a feladata, hogy elkapja, vallassa és/vagy kinyírja a túlélő jediket. Ehhez képest Kanan-ékkal többször is csak szórakozott, játszadozott. Hergelte őket, manipulálni próbált, az arrogáns viselkedése azonban nem vezetett eredményre. Érdemi infokat nem sikerült kicsikarnia, ellenben mindig megléptek a delikvensek. Egyetlen hatás, amit fel tud mutatni, hogy Kanan és Ezra egyre erősebbek és hatékonyabbak. A pszichés és mentális terrort helytelenül alkalmazta, így nem megtörte, csak erősebbé tette az ellenfelet. Anno fél kézzel lazán elbánt mondjuk Kanan-nal, most meg Kanan egyedül lenyomta. Egy ilyen haszontalan "inkvizítornak" semmi értelme nincs, a sitheknek sincs szükségük ilyenre. Ez pedig mindannyian tudjuk mit jelent, ő maga is tudta, ezért választotta inkább a halált.

 

Ahsoka. Aki nem spoilerezett annak biztos leesett az álla! De itt már nem annyira dögös, mint a TCW-ben. :D Hát ige , Ahsoka felnőtt és remélem az Erőben és a vívásban is mesteri szintre emelkedett.

Én nem spoiler-eztem, mégis elég biztos voltam benne, hogy ő lesz Fulcrum. Ettől függetlenül is leesett az állam. :) Dögös ő azért itt is, csak a szerepéhez és karakteréhez illő módon van öltöztetve és "tálalva", ami ugye a TCW-ben a stílusváltásig nem épp így volt. :D Szokni kell még ezt a külsőt, de nincs vele gond szerintem.

Nem vennék rá mérget, hogy túl sok lehetősége lett volna fejleszteni a harci képességeit. Erőismeretben és jellemében biztosan sokat fejlődött, érettebb és tapasztaltabb lett. Sok harci jelenetet nem is várok az esetében, szerintem megmarad a háttérben és inkább amolyan tanácsos, mentor szerepben fog tündökölni, ami jól is állna neki. Az már garantált, hogy a Szövetség megalakulásában vezérszerepe lesz, ami önmagában is rendkívül léleksimogató.

 

Amúgy Ahsola miért ne tudná, hogy a maszk alatt a kicsi Ani van?

A maszk alatt már nagyon nem nem a kicsi Ani van. :D Komolyabbra fordítva a szót, ennek sok oka lehet. Az, hogy Vader és Ahsoka mit tudnak egymásról egyelőre nagy rejtély, sokféle variáció élhet és ezek közül sok remekül működhet is egy esetleges találkozós jelenetben.

 

Mondjuk mivel az Inkvizítor egy cím, nem az a neve, több Inkvizítor is lehet. Vagy a kis Ani úgy gondolta, elég egy Inkvi?

Szerintem egy inkvizítor volt, több dolog is erre utal. Eleve úgy nevezte meg magát (és mások is őt), hogy ő az Inkvizítor, ezért is írjuk mindig nagybetűvel, mert ez több, mint egy tisztség vagy szerepkör. Aztán ugye ott a 2 sith és a tanítvány (Vader) alatt a "kifutó". Ezt a hármas felállást korábban is láttuk már, jól működött. Nem hinném, hogy a birodalmi érában már több Erőhasználó és fénykardforgató figura is szerepet kapott volna, valahogyan kilógna globális képből. Azt is említsük meg, hogy párszor már kikerültünk a Rebels kisebb, lokális környezetéből, Tarkin és Vader is feltűnt az Inkvizítor körül és egyedül volt, nem említettek másokat. Persze ezek közül egyik se bizonyító erejű, de valószínűsít dolgokat.

Ráadásul ha a történetvezetés szempontjából szükség lenne egy ilyen sötét oldali gonoszra, akkor miért ölték volna meg most ezt a fickót? Az első évad végén nem mondható időszerűnek, ráadásul nélküle is voltak olyan ütőkártyák, amik a haláleset nélkül is bőven kielégítőek lettek volna. A karaktere amúgy jól működött, népszerű is volt, lett is volna még benne potenciál stb.. Elég hülyén nézne ki, ha most leakasztanának ugyanebbe a pozícióba vmi új arcot.

 

Remélem nem mellékszereplő, hanem főszerelő lesz és innentől kezdve Bail is meg Ahsoka is egy hajón fognak evezni Kanenékkal. (Szó szerint) sőt! Wizagóval együtt és remélem majd Hondóval együtt. Sőt, remélem Ventress is ott lesz, mint jó fiú. Vagy inkább jó lány? :D

Ezt nem hiszem. Szerintem Bail és Ahsoka is megmaradnak a háttérben szervezkedni. A Szövetség még messze nincs kész és továbbra is nagyon komoly elővigyázatosság és óvatosság kell. Egyelőre Ahsoka és Bail nem lepleződtek le, utóbbinál ez már csak Leia miatt is kritikus. Ahsoka előbb-utóbb valószínűleg felfedni kényszerül magát, de szerintem odébb lesz az még. Semmi értelme nem lenne annak, hogy egy konkrét sejtbe beépüljenek, nekik nem ez a feladatuk. Pláne nem egy olyanba, amelyre most már nagyon durván kiemelt figyelem fog hárulni a Birodalom részéről.

Wizago és Hondo más tészta, előbbi tuti előkerül majd még, akár Hondo is (ha még megvan az öreg csavargó). Viszont ők szvsz megmaradnak a semlegesen lavírozó pénzhajhász kalózoknak, ennek minden szimpatikus és antipatikus attitűdjével együtt. Ventress is előkerülhet, ez esetben egyértelműen a pozitív oldalon. A TCW egyértelműen a jó irányba vitte el őt, a karakterfejlődésének az íve nem adná ki, hogy a gonosz szerepében tetszelegjen. De nem gondolnám, hogy őt előszednék, max. egy cameo erejéig. Ott lesz róla a képregény, ráadásul sok lenne már a jóból. Így is kezd erősen túlsúlyba kerülni a pozitív oldal, mennyiségileg mindenképp. Most egy fajsúlyos negatív karakter odalett, ellenben bejött egy jó.

(Kiszedtem a spoiler-t, szerintem nincs rá szükség, max. visszateszik, ha mégis.)

 

Palpi szerintem biztos fog dumálni a 2. évadban Vaderrel. Szerintem arról, hogy hagyja, hagy játszadozhanak a lázadók. Majd akkor megsemmisíti őket, amikor már együtt lesz a "csapat".

Remélem személyesen is fognak talizni Kanenék (meg Ahsokáék) az ifjú Luke-al meg Leia-val.

Leia-val lehet, de Luke szerintem kizárt. Az Ep.4 nem úgy hozza be Luke-ot a képbe, hogy abba beleférne bármi érdemi előtörténet.

Arra amúgy nagyon kíváncsi leszek, hogy miként oldják meg a fontos rebels-es szereplők eltüntetését az OT-ra. Az Inkvizítor el lett rendezve, Kallus nem igazán fontos. Sabine, Hera, Chop' és Zeb nem zavar bele a képbe. Viszont itt van az Ahsoka-Kanan-Ezra trió. Az OT-ban látottak és hallottak alapján egyikük se nagyon fér a képbe. Azt viszont szinte kizártnak tartom, hogy mindhármójukat megöljék a sorozat végére. Úgy érzem, hogy Ahsoka mindenképp (szerintem Vader által) meghal majd, ez potenciálisan megint valamely évadzáró nagy csattanója lehet. Kanan-nál is úgy gondolom, hogy nem éli meg a sorozat végét, sőt már annál hamarabb megölik majd. Ezra-nál vagyok bizonytalan, őt életben hagyhatják és kitalálhatnak vmi indokot az eltűnésére. Persze kreatívnak kell lenni, mert Ahsoka kapcsán végül szépen megoldották (különösen a mostani visszatérésével), de hasonlót így már bajosan süthetnek el.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hihetetlenül jó rész volt! :) Tökéletes évadzáró, Ahsokával és Vaderrel a végén. Az elsőben reménykedtünk, a második nekem full meglepetés volt, de a legjobb fajtából. És olyan szépen zárták le az első évadot azzal, hogy végre Kanan-ék kis csapata csatlakozhatott a lázadókhoz úgymond formálisan is, hiszen megtudták végre mindnyájan, hogy részei egy nagyobb egésznek, ami nagyobb jutalom volt bárminél, amiben eddig reménykedtek. Nem csoda hogy az őszinte öröm tükröződött az arcukon. :)

És ez "csak" az epizód vége, de sorolhatnám az élmények közé minden egyes percét is! A kipingált Tie-fighter, ahogy Kanan visszaemlékezett a mestere utolsó szavaira, ahogy összecsapott Ezra és Kanan az Inkvizítorral, és ahogy a végén megjelent Chopper a felmentő sereggel - ezek mind-mind remekül összerakott jelenetek voltak, és hozzájárultak a mozifilmszerű élményhez - és mindezt 22 percben... hihetetlen!

 

Ezra életének legnagyobb szerencséje, hogy összehozta az Erő ezzel a csapattal, ahol végre igazi családra talált, de ugyanez mondható el Kanan-ra is, aki a tanítványával kialakult kapcsolaton keresztül és az Inkvizítor provokatív hecceléseinek köszönhetően végre fel tudta dolgozni a múltját, hogy otthagyta mesterét, és a menekülő, a Birodalomnak apróbb bosszúságokat okozó ex-Jedi figurájából képes volt újra teremtenie magát, mint igazi Jedi-lovagot. Ez volt az epizód egyik érzelmi csúcspontja. És csodálatos volt látni, ahogy Ezra elvesztése miatti fájdalma mégsem változtatta dühöngővé, hanem szimplán (vagy épphogy nem szimplán) meg tudott nyílni az Erő felé, amit korábban a bűntudata nem engedett, és ezért volt képes felülkerekedni a technikailag biztosan sokkal képzettebb Inkvizítorral szemben.

A másik csúcspont Bail és Ahsoka megjelenése, ez nem vitás. :)

 

Ahsoka pedig milyen szép lett. :) Szép és méltóságteljes, méltóan ahhoz, ahogy megismertük és ahogy elbúcsúztunk tőle. Nagyon örülök, hogy végül tényleg ő lett Fulcrum. :)

 

Nagyszerű évad volt végig, de a vége szerintem minden várakozásunkat felülmúlta. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elöljáróban csak annyit, hogy 100%-os, színtiszta, és frenetikus zárás volt, amivel végleg beleírta magát a sorozat a SW nagykönyvébe. Most nem jutnak eszembe szuperlatívuszok, de fejet hajtok a sorozat gárdája előtt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.