Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. Hozzászólás ideje: 2016. Május 20. (szerkesztve) Igen, ezért is kérdeztem, hogy akkor ez most már hivatalosan kánon lett-e. Úgy látom, hogy igen, nagyszerű. szerk: bár ez felvet néhány érdekes kérdést, mert a térképen továbbra is jelölve van a chiss fennhatóság területe, hogy csak egy példát említsek. Szóval érdekes. Szerkesztve: 2016. Május 20. - Nute Gunray Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Én se értem, Pablo miért ezt rakta be? Egyébként én nem látom rajta az új bolygókat, Ti igen? Válasz
luke19 Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. (szerkesztve) Takodana-t, Hosnian Prime-ot kiszúrtam, de a többit én se látom. Szerkesztve: 2016. Május 21. - luke19 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Ahch-To abban a régióban van ami hiányzik, illetve megvan a D'Qar is. Délre a Naboo -tól, Rugosa mellett. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Jakku is ott van az ismeretlen régió határán Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Ez a térkép akkor kánon? A Zonama Sekot (137 ABY) elég erős Legendák utalás, aminek semmi értelme az új kánonban. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Pntosítok. Nem Pablo tette fel, ő csak kommentálta a képet. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Ezt a térképet akkor úgy kell nézni, hogy tudni kell mellé, melyik bolygó kánon, melyik nem. Mindenesetre érdekes így egymás mellé illeszteni a régit és az újat. Egy-két ilyen bolygónak örülnék, ha hivatalossá válna. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Valahogy úgy. Mondjuk igazán tehettek volna a TFA enciklopédiába egy normális térképet. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Pablo azt mondta, hogy a régi Essential Atlas-os térkép még mindig használható, ha egy bolygó helyét akarjuk megkeresni, szóval a bolygók pozíciói kánonok maradtak (ha maguk a bolygók nem is ) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Egyszerűbb lenne kiszedni azokat amik nem tartoznak a kánonba, és már kész is a frankó térkép. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Szerintem ez túlzás, hisz bármelyik műben visszahozhatnak egy régi bolygót. Jó ez így, hogy minden egy helyen van, amíg az újak is bekerülnek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. Hozzászólás ideje: 2016. Május 21. De ez így megtévesztő. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. (szerkesztve) Másnak is feltűnt, hogy amikor Rey kiegyengeti BB antennáját, mikor kihúzza és kézbe veszi, az egy hajszálvékony fekete antenna, majd amit visszatesz, az egy vaskosabb fehér?! Egy snittel később pedig megnt vékony.. szerk: ki is ollózgattam: Szerkesztve: 2016. Június 14. - csoli1138 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Szerintem nézd meg jobban a jelenetet. BB-8-nek két antennája van, a vékony, amit Rey levesz, kiegyenesít és visszatesz, és a vaskosabb fehér, amihez viszont Rey nem nyúl, az végig a helyén van. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Szerintem nézd meg jobban a jelenetet. BB-8-nek két antennája van, a vékony, amit Rey levesz, kiegyenesít és visszatesz, és a vaskosabb fehér, amihez viszont Rey nem nyúl, az végig a helyén van. Erre most mit mondjak Dzséjt? A képek magukért beszélnek. Nézd meg Te jobban a harmadik képet, vagy ha gondolod, a jelenetet is.. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Másnak is feltűnt, hogy amikor Rey kiegyengeti BB antennáját, mikor kihúzza és kézbe veszi, az egy hajszálvékony fekete antenna, majd amit visszatesz, az egy vaskosabb fehér?! Egy snittel később pedig megnt vékony.. szerk: ki is ollózgattam: Igen ezt már én is észrevettem. Érdekes. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Oké, bocsi, kép még nem volt, amikor a hozzászólást írtam (a két antenna meg ott virít az avataromon és látszik, hogy az egyik vastag és fehér, innét már nem volt nehéz kombinálni). Így valóban érdekes kis baki. Biztos közben cserélték a forgatásnál használt bábot. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Hozzászólás ideje: 2016. Június 14. Oké, bocsi, ..... Semmi vész, ezek amúgy is olyanok, hogy elsőre fel sem tűnnek a kutyának se! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Nekem se tűnt fel ez az antennás baki. Klassz találat. Amúgy Rey-ben és Han-ban van valami bakivonzó. Mindketten szeretnek snittek közben hirtelen pózt váltogatni plusz Rey még a tatyója helyét is cserélgeti néha: Ez elég meredek. Rey hol így hol pedig úgy tartja a kompresszorkerülős kütyüt plusz még liftezget is egy kicsit: Itt Han hirtelen vissszatér a "csípőretettkezes" stílushoz: Itt meg nem tudja hogy akarja a jobb kezét pihentetni: Rey itt a flintát balkezes stílusban tartja és a tatyó átkerült a bal oldalára: Néhány jelenettel későbbre pedig átváltott jobbkezes stílusra és a tatyó visszakerült a jobb oldalára: Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Atyaég miket vesztek észre. Én még a képeken sem tudom kiszúrni, nem hogy mozgóképen. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Dettó. Én azon az antennás képen is el kellett mojoljak mire láttam hogy mi a baj Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Hozzászólás ideje: 2016. Június 15. Nem rosszak Rog! Nem vettem észre őket eddig. Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Nekem se tűnt fel ez az antennás baki. Klassz találat. Amúgy Rey-ben és Han-ban van valami bakivonzó. Mindketten szeretnek snittek közben hirtelen pózt váltogatni plusz Rey még a tatyója helyét is cserélgeti néha: Egyik sem meredek, ennyire mindig különböznek az összevágott ansnittek (egyik szereplő arca látszik, míg a másiknak a háta életlenben belelóg a képbe), és csak az a lényeg, hogy miközben nézed, ne akadjon meg a szemed (ne legyen ún. tengelytörés), a mozgások folyamatosak legyenek. Itt nincs ilyen probléma. Az már inkább zavaró ezek közül, ha egy hasonló beállítás (főként tágabb plánok esetén) később úgy tér vissza, hogy a szereplőn valamelyik ruhadarab már máshol van (mint itt Rey táskája), az nagyon szemet tud szúrni. Egyébként ezek elsősorban nem színészi kérdések, bár jó, ha odafigyelnek ilyesmire a forgatáson, és nem is operatőri, vagy rendezői kérdések, hanem egy ilyen már a vágóasztalon dől el, és mindig azt mérlegelik, hogy inkább használjanak egy olyan kistotált, ami felvette az egész jelenetet (amerikai filmeknél mindig rögzítenek egy ilyen felvételt, ami biztosan bevágható bárhova a végszükség esetén), vagy használják a közeliket, amik esetleg problémásak lehetnek - mert mondjuk másik felvételekből származnak, ezáltal némiképp máshogy játszották le a színészek -, viszont érzelmileg sokkal jobban építik a jelenetet. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Ez érdekes volt Andris! Kistotálokról még nem is hallottam, de teljesen logikus. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Hozzászólás ideje: 2016. Június 17. Jaja érdekes dolgok de nálam az ilyesmik nem sokat nyomnak a latba. Nekem a bakik simán csak bakik amikből kisebbek meg nagyobbak is vannak. Szinte teljesen lényegtelen számomra hogy mi okozza őket. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Én arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az ami már idejében kiderül? És mégis legyintenek rá. Vagy, hogy esetenként a színész -ha más nem is..hisz ő próbálja el fizikai kontakttal többször a jelenetet- vajon nem veszi észre, nem szól, hogy JJ, a multkor még nem ilyen volt az antenna? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Azért ezt valószínűleg hamar észreveszik, hiszen a BD extrái alapján minden báb-BB-8 ott volt a helyszínen, és sokszor cserélték őket, attól függően, éppen mit kell csinálni. Vagyis amikor egymás mellé került a kettő, nyilván feltűnt. De azért kétlem, hogy egy antenna miatt elhalasztják a forgatást, és a sivatag közepéről visszaküldik a bábokat egységesítésre. Ha azt veszem, hogy a Star Trek TNG hét évadán át volt két egymástól eltérő Enterprise D, mert a két főmodell nem lett ugyanolyan, itt egész jól állunk. Van, amikor a bakira rá kell bólintani, mert nem lehet mit tenni. Ekkora produkciónál az ilyen természetes. Számomra sokkal érdekesebb, hogy pl. abban a jelenetben, amiben Hant leszúrják, a forgatáson nem volt Drivernél fénykard. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Egy ilyen baki az is amikor látjuk, hogy Kylo megy a híd felé az oszcillátorban, de akkor még nincs is ott a híd, majd egy vágás és már látszik. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Hozzászólás ideje: 2016. Június 18. Ez hatalmas! Biztos olyan híd, mint az Indiana Jonesban: csak aki el mer ugrani a korláttól, bizonyíthatja rátermettségét. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.