Nabopolasszar Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited ) Számomra egyértelműen Holdo önfeláldozása viszi a prímet. Amikor hyperűrsebességre kapcsol a Raddus-szal majd hirtelen megáll minden és beáll a csend Edited December 15, 2017 by Dzséjt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 A párbaj a praetorian guarddal. K*rvajó volt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frenkie Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 A tróntermi jelenet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 A filmvégi "párbaj" Kylo-val és Luke halála Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RacerX Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Nekem 3 is van: Trónterem, Holdo belerongyol a Supremacy-be, Luke manifesztációja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited ) A Supermacy-t kettészelő jelenet szerintem is jó lett (noha a praetorian őrökkel való harc a favorit, a Luke vs. Kylo szembenállás mellett). Miután Holdo feláldozta magát, és Snoke hajója két darabban végezte, beállt a csend a moziteremben, a feszültséget tapintani lehetett. Aztán valaki kétségbeesetten megtörte a csendet egy "Neee!" benyögéssel. Amúgy jó volt, hogy Snoke halálakor és a végén is tapsoltak. Túl sok értelmes gondolatot egyelőre nem tudok megfogalmazni a filmről, pedig volt 1 napja ülepedni. Remélem, a bennem kavargó gondolatviharon segít a szombati újranézés. Edited December 14, 2017 by Darth Sky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpi Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 A tróntermi jelenet, valamint a Luke vs. Kylo viszi nálam a prímet, húúú, hogy én mennyire várom már az újranézést. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 A film az elejétől a végéig? Nekem sok kedvenc jelenetem lett. Bár mind közül a legütősebb azt hiszem, Snoke halála. Ez az én "én vagyok az apád" momentumom. De a Kylo & Rey vs. preatorianus őrök is ütöttek, a Supremacy ketté hasítása is nagyon ott volt a szeren, Finn majdnem önfeláldozása is bejött, a nyitócsata és a craiti csata is nagyon ott volt, és persze instant zseniális a Luke vs. Kylo. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Luke, amint leporolja a ruháját a lépegetők ágyúlövegei után. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Még nem tudok választani, néhány újranézés után valószínűleg lesz egy - vagy kettő-három - kedvenc jelenet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakeSully Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Csuvi porg sültet akar enni, de az istenért nem szánja rá a lélek, hogy egyen belőle, mert a porgok annyira szomorúan néznek rá Ja de még sok másik kedvenc jelenetem is van Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Trónterem főleg a harc, Holdo, és Luke-Leia. Nem tudok különbséget tenni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Nekem is több van, de egyelőre a trónterem a csúcs! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Legyek troll és mondjam azt, hogy amikor Luke elhajítja a kardot a háta mögé? Az jelzés értékű volt a film további részét illetően. Egyébként az is erős pályázó nálam, amikor Yoda közli Luke-kal, hogy az a hibája vezetett ide, amit már az EpV-ben is mondott neki... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Amik mély nyomot hagytak: -Amikor Rose testvére az elején feláldozza magát. Az egészet mintha a második világháborús filmeposzok ihlették volna meg. Jól megadja az alaphangot a filmhez. A későbbiek ugyanis meglepően sok ellenállót láttunk majd, aki oda dobja (vagy oda szeretné dobni) az életét a jó ügyért. Jó érzékkel rögtön utána bevágták Poe-t, aki itt szembesül vele a filmben először, hogy a forrófejüsége életekbe kerülhet. -Rose első felbukkanása szerintem tündéri. Az ahogy szipog egymagában a meghalt tesó miatt, vagy ahogy csillogó szemekkel néz fel Finn-re, majd mikor látja hogy menni készül szimplán lesokkolja. A közös jeleneteik közül messze ez a legjobb. -Amikor Csuvinak elege van Luke duzzogásából és rátöri az ajtót - a vuki most nem kap akkora fókuszt mint az ep.7-ben, de ez nagyon jó volt -Luke körsétája a szigeten - mindig nagyon tetszik, amikor kicsit rávilágitanak a filmek az SW világ mindennapjaira. Luke tényleg nem él egy eseménydús életet, viszont a sziget nagyon eleven körülötte. Az ep.7-ben kicsit az volt az érzésem, hogy túl földi ez a bolygó, de Rian gondoskodott róla, hogy tényleg idegen legyen. Még egy nagyobb viziszörny farkát is látjuk egyszer a háttérben ahogy elmerül a habokban -Az összes párbeszéd jelenet Rey és Luke között - amikor rajtuk volt a film figyelme, az mindig odaszegezett a vászonhoz. Ilyenkor úgy tűnt hogy minden egyes kiejtett szónak jelentősége van. A humor is ebben a szálban működött a legjobban Ajjaj, kezdem úgy érzeni hogy lassan felsorolom az egész filmet. Kicsit rövidebbre fogom: -Rey és Kylo összekapcsolódásai -Holdo önfeláldozása -Amikor Finn és Rose búcsút int a hátasnak a sziklaperemnél -Minden jelenet Snoke tróntermében - az SW annyiszor eljátszotta már, hogy bedob valami cool kinézetű karaktert, aki aztán nem tud semmi érdekeset viritani. Boba Fett mellett ilyenek voltak a biodiszletnek használt régi Royal Guardok is. Ezek a praetoriánusok viszont odab*sztak! -A flashbackek - az ötlet hogy egy azon történést három különféle verzióban láttunk már eleve jó ötlet volt, de ami a legjobban tetszik hogy az eltérések nem annak köszönhetőek, hogy a szereplők hazudnak. Ugyan Kylo verziójában Luke nagyon fenyegetően áll ott, ami valszeg nem felel meg a valóságnak, de Ben minden bizonnyal igy élte meg ezt az éjszakát és az ő fejében utólag igy álltak össze az események -Yoda felbukkanása. Azt mondja Luke-nak hogy semmi nincs abban a fában amit Rey már ne birtokolna. Hogy mekkora fazon a kis jedi mester az csak a film végén derül ki, amikor fény derül rá, hogy a korhadt fa üres volt -Amikor DJ átnyálazza a fegyverkereskedő feljegyzéseit és kiderül hogy nem csak a rosszfiúknak hanem a jófiúknak is adott el harci járműveket. -Phasma vs. Finn - igazából a kettejük összecsapását nálam az dobta meg amikor észrevettem, hogy közben a háttérben a rohamosztagosok harcolnak az elcsórt lépegetővel. Ez mekkora! -A craiti csata - ez a só alatt fekvő vörös homok elképesztően jó ötlet volt. -Finn meghiúsitott önfeláldozása - A film ezen a ponton annyira őrült és kiszámíthatatlan, hogy én tényleg elhittem hogy megfog halni. Alaposan fellélegeztem amikor kiderült hogy életben marad. -Luke vs. Kylo és Luke halála - ha rangsorolni kéne ott lenne a top 3-ban -Az utolsó képsorok - ahogy az egész film úgy természetesen a zárás is egyedi lett. Ilyet hogy ennyire leválunk a fősodortól és teljesen ismeretlen figurák kerülnek a központba eddig nem láttunk. Mégis nagyon illett hozzá és lezárt egy gyönyörű ivet: hisz az egész film alatt azaz egyik fő téma, hogy az Ellenállás vajon meg tudja-e szólitani a galaxis népeit. És itt kicsiben láttjuk hogy a hőstetteik igenis reményt ébresztenek. Igenis megérte a harcot. És a legjobb jelenet: Snoke halála. Én ennyire film-fordulaton még nem döbbentem meg. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Ejj Bomarr, már te is azt bizonyítod, hogy milyen fos ez a film. Alig tudtál felsorolni egy-két jelenetet! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited ) 19 perccel korábban, Bomarr írta: -Jó érzékkel rögtön utána bevágták Poe-t, aki itt szembesül vele a filmben először, hogy a forrófejüsége életekbe kerülhet. Poe nagy jellemfejlődésen esett át a film alatt. A végén már megértette a kockázat fogalmát, és nagyobb képben gondolkozott. Gyönyörű volt amikor realizálta, hogy a földi támadás nem fog eredményre vezetni, így visszarendelte a siklókat. A film elején még biztos nem tett volna így. Válasz -Rose első felbukkanása szerintem tündéri. Az ahogy szipog egymagában a meghalt tesó miatt, vagy ahogy csillogó szemekkel néz fel Finn-re, majd mikor látja hogy menni készül szimplán lesokkolja. A közös jeleneteik közül messze ez a legjobb. Rose nagyon jó lett! Pedig képek alapján tényleg unszimpatikus volt, de már ennél az első jeleneténél tudtam, hogy imádni fogom! Válasz -Amikor DJ átnyálazza a fegyverkereskedő feljegyzéseit és kiderül hogy nem csak a rosszfiúknak hanem a jófiúknak is adott el harci járműveket. Erről jut eszembe, hogy a Canto Bight szál zseniális, arról is írni akarok majd. Válasz -Finn meghiúsitott önfeláldozása - A film ezen a ponton annyira őrült és kiszámíthatatlan, hogy én tényleg elhittem hogy megfog halni. Alaposan fellélegeztem amikor kiderült hogy életben marad. Emlékszem ahogy közeledtél a vászon felé, mintha mágnes húzott volna. Válasz És a legjobb jelenet: Snoke halála. Szerintem én még ennyire film-fordulaton még nem döbbentem meg. Az valóban döbbenetes volt, ezért már megérte spoilermentesnek lenni. Edited December 15, 2017 by Ody Mandrell 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 18 órával ezelőtt, Dzséjt írta: A film az elejétől a végéig? Nekem is. Komolyra fordítva a szót, annyi jelenet volt benne, amely a kedvencemmé vált MÁR az első megtekintésnél, hogy nehéz felsorolni a legjobbat. De ha csak egyet kéne kiemelnem, akkor a tróntermi jelenet lenne az... vagy a Luke vs. Kylo... vagy Holdo önfeláldozása... vagy az utolsó fél óra... na jó, az egész film. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Sok kiváló jelenet van, mégsem egészen ezekből választok kedvencet. Második nézésre sikerült találnom egyet, de már elsőre is ez motoszkált bennem, csak látnom kellett még egyszer. A találkozunk még kölyök-szöveg a kedvenc jelenetem jelen pillanatban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caseyjones Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Nekem a kedvenc jelenetem az, amikor Kylo próbálja befolyásolni Rey-t a trónteremben. Amikor olyanokat szól neki, hogy felejtsék el a múltat, meg hogy uralkodjanak együtt a galaxisban... Aztán addig szórakoztak a fénykarddal, amíg ketté nem tört. Óriásit ütött ez a jelenet. De az is tetszett még, mikor a film elején Kylo mérgében összezúzza a maszkját. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 - Egy snitt: Snoke halála. Na az nagyon oda. - Ami hangzásában tetszett rettenetesen, az amikor Rey csettint a tükörben. Mit mondjak? Eddig is a sound supervising editor volt a kedvencem a stábból. - Hosszabb jelenet kategória: Rey első leckéje, és később Yoda jelenete. - Még hosszabb kategóriában: a teljes Crait. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caseyjones Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 3 órával ezelőtt, Darth Krande írta: Ami hangzásában tetszett rettenetesen, az amikor Rey csettint a tükörben. Mit mondjak? Eddig is a sound supervising editor volt a kedvencem a stábból. Na, az nekem is tetszett! Bár a film tele lett rakva számomra totálisan idegen jelenetekkel, és némiképp ez is az volt, viszont ez kimondottan tetszett! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 3 órával ezelőtt, Darth Krande írta: - Ami hangzásában tetszett rettenetesen, az amikor Rey csettint a tükörben. Mit mondjak? Eddig is a sound supervising editor volt a kedvencem a stábból. Erről a jelenetről jut eszembe: az hogy mikor a szüleit szeretné látni magával szembesül, vajon mit jelent? Az Erő ezzel közli, hogy nem a származása hanem ő maga számít csak igazán? Egyébként fura belegondolni, hogy valószinüleg a régi jedik szülei is senkik voltak. Elvégre a Köztársaságon belül megtalálják és kiképzik az Erőhasználókat. Qui-Gon szerint ha Anakin nem a Peremvidéken születik már rég rátaláltak volna. Viszont a jediknek nincsenek gyerekei, tehát Yodától, Obi-Wanon át minden nagy jedi egy ponton "senkik" gyermeke volt. A TCW-ben is a jedi gyerekek szülei teljesen átlagemberek. Ez mondjuk felvet pár kérdést a midik működése kapcsán, de az már nem ebbe a topikba tartozik... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 16 perccel korábban, Bomarr írta: Erről a jelenetről jut eszembe: az hogy mikor a szüleit szeretné látni magával szembesül, vajon mit jelent? Az Erő ezzel közli, hogy nem a származása hanem ő maga számít csak igazán? Egyébként fura belegondolni, hogy valószinüleg a régi jedik szülei is senkik voltak. Elvégre a Köztársaságon belül megtalálják és kiképzik az Erőhasználókat. Qui-Gon szerint ha Anakin nem a Peremvidéken születik már rég rátaláltak volna. Viszont a jediknek nincsenek gyerekei, tehát Yodától, Obi-Wanon át minden nagy jedi egy ponton "senkik" gyermeke volt. A TCW-ben is a jedi gyerekek szülei teljesen átlagemberek. Ez mondjuk felvet pár kérdést a midik működése kapcsán, de az már nem ebbe a topikba tartozik... Számomra a barlang megadta Rey számára a választ. Azt szerette volna tudni, hogy kik a szülei. A barlang Reyt használta arra, hogy szimbolizálja az embereket. Reyt leképezte végtelenszer, ezzel üzenve, hogy Rey is csak egy a sok közül, aki egy fontos kérdésre szeretné tudni a választ, és sorban áll a válaszért. Az egyének a saját pályájukon mozognak, és bár különböző módon élnek, végtére is a legtöbben hasonló pályán haladnak csak eltérő korokban, eltérő pillanatokban "csettintenek". Amikor Rey-re rákerül a sor, hogy megtudja a saját válaszát, akkor rá kell jönnie, hogy a szülei is csak egyek a sok közül - "senkik", amit egy újabb Rey arc szimbolizál. Az is érdekes, hogy a tükör mögött kezdetben két alak sejlik fel, majd eggyé válnak ami számomra azt reprezentálja, hogy bár volt egy apja és anyja, végtére is Rey szemszögéből a válasz mindkettejükre ugyanaz: ők csak senkik, akik lemondtak róla. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Cupsy Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 53 perccel korábban, Donát írta: Számomra a barlang megadta Rey számára a választ. Azt szerette volna tudni, hogy kik a szülei. A barlang Reyt használta arra, hogy szimbolizálja az embereket. Reyt leképezte végtelenszer, ezzel üzenve, hogy Rey is csak egy a sok közül, aki egy fontos kérdésre szeretné tudni a választ, és sorban áll a válaszért. Az egyének a saját pályájukon mozognak, és bár különböző módon élnek, végtére is a legtöbben hasonló pályán haladnak csak eltérő korokban, eltérő pillanatokban "csettintenek". Amikor Rey-re rákerül a sor, hogy megtudja a saját válaszát, akkor rá kell jönnie, hogy a szülei is csak egyek a sok közül - "senkik", amit egy újabb Rey arc szimbolizál. Az is érdekes, hogy a tükör mögött kezdetben két alak sejlik fel, majd eggyé válnak ami számomra azt reprezentálja, hogy bár volt egy apja és anyja, végtére is Rey szemszögéből a válasz mindkettejükre ugyanaz: ők csak senkik, akik lemondtak róla. Érdekes fejtegetés, megmondom őszintén, nekem még nem tisztult le ennyire az a jelenet. Apropó nem kellene annak a jelenetnek is egy topic, ki hogy értelmezi? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Minden, ami a trónteremben történik.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Porg Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 (edited ) Ide szúrom be, nem a kedvencem, de bejön, mint sok más újítás: Rian kiforgatta-áttervezte-poentírozta a SWt-t. Mindjárt az első képsorokon adott egy "pofont", amit aztán tucatnyi követ a film során. Itt nem egy szokásos újabb hatalmas hajó, vagy hajók úsznak a képbe, sőt. Le kell zuhanjunk egy zoom-mal tök átlagosnak tűnő hajókhoz, aztán a kis menekülő egységek jönnek, stb. Máris kacsintott egyet a rendező-, nekem most esett ez le, nem tudtam, hogy mi volt fura valahogy... és aztán kis késéssel hozza a kötelezőt, berobbannak az Első Rend böszméi... hmmm. Bumm! Edited December 16, 2017 by Darth Porg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Látom Porg, ezt azért még emésztened kell. Amúgy Te lennél a világon az első olyan első generációs rajongó aki ezt a filmet azonnal rajongja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 25 perccel korábban, Darth Porg írta: Itt nem egy szokásos újabb hatalmas hajó, vagy hajók úsznak a képbe, sőt. Nem a hajó jön be a képbe hanem a kamera mozog a hajó körül. (A cirkálónak a tetejét látjuk először, a kamerával merőlegesen áll.) Ez eredetileg egy felvételi technika, nem? Amit Lucasék találtak ki az Ep4 idején. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Porg Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Apró kis bogaraknak tűnnek, fentről látjuk meg őket, semmi monumentalitás... direkt. Fonákja az eddigi kezdéseknek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts