Ugrás a kommentre

Kedvenc jelenet


Bence1997

Ajánlott hozzászólás

Nekem több is volt. :)

 

Han a landspeederrel rögtön az elején. Lady Proxima felbukkanása a vízből. Han és Csuvi első találkozása. Enfys Nest berobbanása. Han és Lando mindkét sabacc játszmája. Rio ábrándozása a sült minokról. :D A Kessel-futam. Amikor Beckett megemlíti a "big shot gangstert." :lol2:  És persze Maul cameója. :peace:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szinte fel tudnám sorolni az egész filmet. :D Kessel végig a futammal bezárólag, aztán a vonatos akció ami szerintem az egyik leglátványosabb az SW-ben, főleg a végén a robbanással. Vos hajója a zenés betéttel. Corellia végig. Beckett, Qi'ra, Han, Lando... :clap: Pénteken nézem megint. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem ami nagyon bejött az a mimbani csata. Végre nem egy labor steril, fröccsöntött műanyag helyszínen lévő ütközet. Igazi nyakigszaros, kegyetlen, öldöklés. Pont olyan amilyennek egy háborúnak lennie kell. A másik az minden Chewi által fémjelzett jelenet. Hihetelen, hogy Joonas Suotamo milyen alakítást tesz le az asztalra. Mimikája van, felismerhetők az érzelmek, van humora.  És ami még nagyon tetszett az az egész film úgy ahogy van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mimban odacsesz, picivel hosszabb akciót ott elbírtam volna, de nem túlozták el, arányos a szituval. Csuvi és Han első randija hibátlan. Kessel menet szintén. Térnyelő és polip, hmmm. Jól néz ki nagyon. Izgi és dögös, jó poenokkal. De az egész első menet fain, Proxima társasága, Hanék menekülése, a kutyák eleresztésével, birodalmi erőszakkal és korrupcióval, erős bevezetés. :)

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

- I hate you!

- I know.

 

Nem tudom miért, de ez a jelenet annyira bejött. Bár egy utalásról van szó, ez az egész maga Han Solo és Lando Calrissian. Ahogy Lando nézi bánatosan a lezúzott partihajót, és ahogy Han büszkén, önelégülten vigyorogva nézi azt a hajót, ami már őt tükrözi, és közben Landóra pillant, az annyira... Ebben a pár másodpercben benne van az egész film esszenciája. A lazaság, és a fura baráti kapcsolatok. :) 

 

A másik kedvenc jelenetem a Falcon megpillantása. Han pontosan azelőtt, hogy észrevenné a hajót, magyarázza, hogy Lando egy svindler és ha van is hajója, akkor az egy ócskavas (ugyanúgy "piece of junk"-nak mondja, mint Luke az ep4-ben). Aztán meglátja a még nem ócskavas Falcont, Chewie-val alaposan megnézik és közben szól a klasszikus zene. Nagyon eltalált.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A film indítása a szikrákkal. Az egész Gépezet indul be ezzel, ahogy a sikló. Jól néz ki nagyon, hangulatos, és az egész alvilági háttérre is utal: lopásban vagyunk, akcióban, árnyékban, és bumm! beindulunk! Mintha egy száz évvel ezelőtt játszódó film úgy indulna, hogy egy kurblival beröffentenek egy automobilt. ;) És keretes szerkezet a kockákkal... A Hen-nek ejtett Han poen is jópofa. És szeretem Tobias tökmagozását beszéd közben a Mimban-on. És a birodalmi tiszt fejét és dumáját a felvételi pultnál, előtte a birodalmi induló zenéjét, ami az ismert dallam kifordított verziója, nem pont oda lépnek a hangok, de ezt hallanom kéne "rendesen", mert ott halk, stb. Jó poen az is. És Val haja, a 70-es évek feelingje. Imádom Proxima fejét abban az egy világos pillanatban... :) Sok apró, villanatnyi kedvencem van még.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ma újra megnéztem és újabb kedvenc jeleneteim lettek, ha szabad így fogalmaznom. :) Han arca, amikor a Falcon fénysebességre kapcsol olyan, mint aki egy sikeres első randin van túl. :D Zseniális. Lando "Henezése." Nagyokat nevettem rajta. Enfys Nest mosolya a végén Hanra és Csuvira. A Csillagromboló felbukkanása a viharban. De az egész filmet fel tudnám sorolni. ;)

Szerkesztve: - Kenobi tábornok
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 évvel később...

A kedvenc jelentem ebből a filmből a "vonatos" üldözés a film elején... emlékszem mikor még az előzetesben láttam ebből felvillanni néhány képkockát, már az is nagyon tetszett, de aztán látni az egészet még anno a nagyvásznon az is hatalmas élmény volt, de így itthon nézve is fantasztikus. Az egész akció-szekvencia végig nagyon pörgős, baromi jól néz ki már önmagában ez az egész rablás, másrészt a táj is sokat ad hozzá az egészhez és érezni, hogy van tétje a dolognak, mert két fontosabb szereplő is meghal ennél a résznél, ráadásul a zsákmányt sem sikerül megszerezni, szóval úgy van bemutatva az egész, hogy nem csak egy egyszerű "fogd a pénzt és fuss". 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egész film. Ahogyan a RO, úgy a Solo is az elejétől a végéig beszippantott. Az első pillanattól a végéig élveztem és gyakorlatilag még néztem volna a kalandokat egy jó ideig. Könnyed, kalandos, laza, mint az EPIV-es Han Solo. Semmi sem tudott kizökkenteni a film élvezetéből - eleve nem úgy ülzem le elé, hogy most csak azért is a hibáit keresem. 

Izig-vérig lucasi star wars. Imádom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 hónappal később...
2020. 05. 05. - 17:49, Adrián írta:

A Mimban-i csata, ha hosszabb lett volna, ez lett volna a kedvenc csatám az SW-ből.  Kessel Run. Chewbacca és Han első találkozása. Akció a vonaton. Rio Durant. És a helyszínek, ebben a tekintetben nálam Disney éra legjobb filmje. 

 

No fene akkor úgy látszik nem vagyok egyedül vele :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A mimbani csata anno engem is megfogott, főleg azzal, hogy pont a Solóban bennem még egy komolyabb földi csata képe sem rémlett fel. Erre talán a legzsigeribb összecsapást mutatták meg itt jajveszékelő katonákkal, felrobbanó tisztekkel, nyakig mocskosan. Az a pár perc a vérzuhatagot leszámítva kicsit a Ryan közlegény megmentését idézi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.