Jump to content

Kedvenc jelenet


Recommended Posts

Nekem több is volt. :)

 

Han a landspeederrel rögtön az elején. Lady Proxima felbukkanása a vízből. Han és Csuvi első találkozása. Enfys Nest berobbanása. Han és Lando mindkét sabacc játszmája. Rio ábrándozása a sült minokról. :D A Kessel-futam. Amikor Beckett megemlíti a "big shot gangstert." :lol2:  És persze Maul cameója. :peace:

Link to comment
Share on other sites

Szinte fel tudnám sorolni az egész filmet. :D Kessel végig a futammal bezárólag, aztán a vonatos akció ami szerintem az egyik leglátványosabb az SW-ben, főleg a végén a robbanással. Vos hajója a zenés betéttel. Corellia végig. Beckett, Qi'ra, Han, Lando... :clap: Pénteken nézem megint. :D 

Link to comment
Share on other sites

Nekem ami nagyon bejött az a mimbani csata. Végre nem egy labor steril, fröccsöntött műanyag helyszínen lévő ütközet. Igazi nyakigszaros, kegyetlen, öldöklés. Pont olyan amilyennek egy háborúnak lennie kell. A másik az minden Chewi által fémjelzett jelenet. Hihetelen, hogy Joonas Suotamo milyen alakítást tesz le az asztalra. Mimikája van, felismerhetők az érzelmek, van humora.  És ami még nagyon tetszett az az egész film úgy ahogy van.

  • Like 2
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Mimban odacsesz, picivel hosszabb akciót ott elbírtam volna, de nem túlozták el, arányos a szituval. Csuvi és Han első randija hibátlan. Kessel menet szintén. Térnyelő és polip, hmmm. Jól néz ki nagyon. Izgi és dögös, jó poenokkal. De az egész első menet fain, Proxima társasága, Hanék menekülése, a kutyák eleresztésével, birodalmi erőszakkal és korrupcióval, erős bevezetés. :)

Edited by Darth Porg
Link to comment
Share on other sites

- I hate you!

- I know.

 

Nem tudom miért, de ez a jelenet annyira bejött. Bár egy utalásról van szó, ez az egész maga Han Solo és Lando Calrissian. Ahogy Lando nézi bánatosan a lezúzott partihajót, és ahogy Han büszkén, önelégülten vigyorogva nézi azt a hajót, ami már őt tükrözi, és közben Landóra pillant, az annyira... Ebben a pár másodpercben benne van az egész film esszenciája. A lazaság, és a fura baráti kapcsolatok. :) 

 

A másik kedvenc jelenetem a Falcon megpillantása. Han pontosan azelőtt, hogy észrevenné a hajót, magyarázza, hogy Lando egy svindler és ha van is hajója, akkor az egy ócskavas (ugyanúgy "piece of junk"-nak mondja, mint Luke az ep4-ben). Aztán meglátja a még nem ócskavas Falcont, Chewie-val alaposan megnézik és közben szól a klasszikus zene. Nagyon eltalált.

Link to comment
Share on other sites

A film indítása a szikrákkal. Az egész Gépezet indul be ezzel, ahogy a sikló. Jól néz ki nagyon, hangulatos, és az egész alvilági háttérre is utal: lopásban vagyunk, akcióban, árnyékban, és bumm! beindulunk! Mintha egy száz évvel ezelőtt játszódó film úgy indulna, hogy egy kurblival beröffentenek egy automobilt. ;) És keretes szerkezet a kockákkal... A Hen-nek ejtett Han poen is jópofa. És szeretem Tobias tökmagozását beszéd közben a Mimban-on. És a birodalmi tiszt fejét és dumáját a felvételi pultnál, előtte a birodalmi induló zenéjét, ami az ismert dallam kifordított verziója, nem pont oda lépnek a hangok, de ezt hallanom kéne "rendesen", mert ott halk, stb. Jó poen az is. És Val haja, a 70-es évek feelingje. Imádom Proxima fejét abban az egy világos pillanatban... :) Sok apró, villanatnyi kedvencem van még.

Link to comment
Share on other sites

Ma újra megnéztem és újabb kedvenc jeleneteim lettek, ha szabad így fogalmaznom. :) Han arca, amikor a Falcon fénysebességre kapcsol olyan, mint aki egy sikeres első randin van túl. :D Zseniális. Lando "Henezése." Nagyokat nevettem rajta. Enfys Nest mosolya a végén Hanra és Csuvira. A Csillagromboló felbukkanása a viharban. De az egész filmet fel tudnám sorolni. ;)

Edited by Kenobi tábornok
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

A kedvenc jelentem ebből a filmből a "vonatos" üldözés a film elején... emlékszem mikor még az előzetesben láttam ebből felvillanni néhány képkockát, már az is nagyon tetszett, de aztán látni az egészet még anno a nagyvásznon az is hatalmas élmény volt, de így itthon nézve is fantasztikus. Az egész akció-szekvencia végig nagyon pörgős, baromi jól néz ki már önmagában ez az egész rablás, másrészt a táj is sokat ad hozzá az egészhez és érezni, hogy van tétje a dolognak, mert két fontosabb szereplő is meghal ennél a résznél, ráadásul a zsákmányt sem sikerül megszerezni, szóval úgy van bemutatva az egész, hogy nem csak egy egyszerű "fogd a pénzt és fuss". 

Link to comment
Share on other sites

Az egész film. Ahogyan a RO, úgy a Solo is az elejétől a végéig beszippantott. Az első pillanattól a végéig élveztem és gyakorlatilag még néztem volna a kalandokat egy jó ideig. Könnyed, kalandos, laza, mint az EPIV-es Han Solo. Semmi sem tudott kizökkenteni a film élvezetéből - eleve nem úgy ülzem le elé, hogy most csak azért is a hibáit keresem. 

Izig-vérig lucasi star wars. Imádom.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

A Mimban-i csata, ha hosszabb lett volna, ez lett volna a kedvenc csatám az SW-ből.  Kessel Run. Chewbacca és Han első találkozása. Akció a vonaton. Rio Durant. És a helyszínek, ebben a tekintetben nálam Disney éra legjobb filmje. 

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

2020. 05. 05. - 17:49, Adrián írta:

A Mimban-i csata, ha hosszabb lett volna, ez lett volna a kedvenc csatám az SW-ből.  Kessel Run. Chewbacca és Han első találkozása. Akció a vonaton. Rio Durant. És a helyszínek, ebben a tekintetben nálam Disney éra legjobb filmje. 

 

No fene akkor úgy látszik nem vagyok egyedül vele :D 

Link to comment
Share on other sites

A mimbani csata anno engem is megfogott, főleg azzal, hogy pont a Solóban bennem még egy komolyabb földi csata képe sem rémlett fel. Erre talán a legzsigeribb összecsapást mutatták meg itt jajveszékelő katonákkal, felrobbanó tisztekkel, nyakig mocskosan. Az a pár perc a vérzuhatagot leszámítva kicsit a Ryan közlegény megmentését idézi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information