Rog Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Meg az is sántít hogy Ben útkereső nélkül repült vissza a bolygóra. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 1 órával korábban, Rog írta: Meg az is sántít hogy Ben útkereső nélkül repült vissza a bolygóra. Ez nem sántít, az enciklopédiában le vagyon írva, hogy az útkeresőt elég csak egyszer használni, repülés közben a navigációs számítógép ekkor rögzíti az útvonalat, és másodszor már nem kell használni. Ehhez vegyük hozzá, hogy ugyan Kylo Ren egy másik TIE-jal repült oda, nem a sajátjával, egyszer már végigjárta, és tudjuk, hogy Erőhasználó képzett pilóták akár még úgy is eltalálnak A-ból B-be, hogy azt sem tudják, merre kell menni (lásd: Luke eljutott a Dagobah-ra kézi vezérléssel, pusztán az Erőt használva, ahogy Yoda ugyanígy eljutott a midi-chlorianok bolygójára). 3 órával ezelőtt, gafz írta: A régi Tie-vadászokban nem volt hiperhajtómű... Ami azt illeti, szép számmal akadt olyan típus, amin volt (TIE Advanced v1, TIE Advanced x1, TIE Defender), de valóban, eddigi tudomásunk szerint a TIE/ln-nek nem volt. Ugyanakkor tudjuk, hogy a Birodalom kísérletezett hiperhajtóműves TIE-okkal (lásd a zárójeles példákat), a legtöbbet csak azért vetette el, mert túl drágáknak bizonyultak, de ettől még legyártásra kerülhetett pár - nemrég láttunk egy, a TIE/ln-re igencsak hasonlító, de teljesen új funkciókkal felszerelt TIE-t a The Mandalorianben, szóval ki tudja, mik lapultak a Birodalom gépparkjában is. Az sem ismeretlen számunkra, hogy rengeteg fejlesztést az Első Rend a Birodalomtól vett át, már úgy értem, olyan technológiákat alkalmazott, amiken még a Birodalom kezdett dolgozni (a Csillagpusztító fegyverzete vagy a hiperűr nyomkövetés). Plusz Kylo akár hívhatott is magának egy hajót, ami elvitte a TIE vadászt az Exegolra. Elvégre láttuk, hogy parkolt egy Resurrgent az Endor-rendszerben. Persze, amíg erre nem kapunk valamilyen választ, addig ez egy elég komoly baki. Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 30 perccel korábban, Dzséjt írta: Ez nem sántít, az enciklopédiában le vagyon írva, hogy az útkeresőt elég csak egyszer használni, repülés közben a navigációs számítógép ekkor rögzíti az útvonalat, és másodszor már nem kell használni. Ehhez vegyük hozzá, hogy ugyan Kylo Ren egy másik TIE-jal repült oda, nem a sajátjával, egyszer már végigjárta, és tudjuk, hogy Erőhasználó képzett pilóták akár még úgy is eltalálnak A-ból B-be, hogy azt sem tudják, merre kell menni (lásd: Luke eljutott a Dagobah-ra kézi vezérléssel, pusztán az Erőt használva, ahogy Yoda ugyanígy eljutott a midi-chlorianok bolygójára). Akkor mi a fene szükség van az útkeresőre? Vezess erő, megy utánad Rey, na meg Kylo. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Ez valóban birodalminak néz ki. Biztos az is? Mert azon tényleg nincs hiperhajtómű. Valaki kérdezzen rá Pablótól. 38 perccel korábban, gafz írta: Akkor mi a fene szükség van az útkeresőre? Vezess erő, megy utánad Rey, na meg Kylo. Az EPV-ben hogy talál oda Luke Dagobah-ra? Ebből kiindulva az ordas nagy hiba! Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 7 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Az EPV-ben hogy talál oda Luke Dagobah-ra? Ebből kiindulva az ordas nagy hiba! Vagy ez az útkeresősdi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Igen, a logikus dolog a za hiba, ami meg nem az ok, mert a szent EPV-ben persze minden tökéletes és abban nem lehet hiba még akkor se ha kiveri a szemünket. LOL. Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 22 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Igen, a logikus dolog a za hiba, ami meg nem az ok, mert a szent EPV-ben persze minden tökéletes és abban nem lehet hiba még akkor se ha kiveri a szemünket. LOL. Igen, nagy előnye van az OT-nek, amikor elkészül, 7, 10 és 13 éves voltam, persze néhány évvel később láttam őket. A legfogékonyabb kor Star Wars-ra. Arről nem tehetek, hogy azóta megöregedtem és nehezebb lenyűgözni, és sokkal jobban zavar az inkonzisztencia. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 4 perccel korábban, gafz írta: Igen, nagy előnye van az OT-nek, amikor elkészül, 7, 10 és 13 éves voltam, persze néhány évvel később láttam őket. A legfogékonyabb kor Star Wars-ra. Arről nem tehetek, hogy azóta megöregedtem és nehezebb lenyűgözni, és sokkal jobban zavar az inkonzisztencia. Az EPV-öt ma megnézve se zavar a sok logikátlanság? Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 10 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Az EPV-öt ma megnézve se zavar a sok logikátlanság? Nagyon nem. Bár az, hogy csillagközi utazást csinálnak hiperhajtómű nélkül, és hogy a Dagobah-n történtek sokkal hosszabbnak tűnnek mint Hanék veszzőfutása az kicsit igen. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerintem az a kézi vezérléses jelenet arra van kitalálva, hogy Luke letérhessen az alap útvonalról, ami a lázadók gyülekező helye lenne. Plusz a Dagobah nem egy rejtett bolygó mindenféle gravitációs kutakkal tarkított hiperűrutazás végén. A Kylos dolog érthető lenne, ha újfent a saját hajóját használná, akkor sztem nem kellene neki újfent a wayfinder. De egy új hajóban a wayfinder nélkül - már akkor is necces lenne, ha nem egy birodalmi tie lenne, ami alapból nen képes a hiperűr-utazásra. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 3 perccel korábban, gafz írta: Nagyon nem. Bár az, hogy csillagközi utazást csinálnak hiperhajtómű nélkül, és hogy a Dagobah-n történtek sokkal hosszabbnak tűnnek mint Hanék veszzőfutása az kicsit igen. Ne zavarjon az se. Én se azért mondtam mert bántani akarom azt a filmet. Úgy kell nézni mindegyiket ahogy azt nézed. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 50 perccel korábban, Donát írta: Szerintem az a kézi vezérléses jelenet arra van kitalálva, hogy Luke letérhessen az alap útvonalról, ami a lázadók gyülekező helye lenne. Plusz a Dagobah nem egy rejtett bolygó mindenféle gravitációs kutakkal tarkított hiperűrutazás végén. Itt én sem értem a problémát. Az Exegolhoz képest a Dagobah szerintem jóval simább célállomás (talán még a térképeken is rajta van). Ha megvannak a koordináták, miért ne találna oda valaki akár robotpilótával, akár kézi vezérléssel? 3 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Bizonyos Tie Fighterek biztos képesek a hipertér ugrásra. Elvégre a film elején a Tie-k úgy követik a Falcont hogy közben ők is hipertérbe ugranak. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: az útkeresőt elég csak egyszer használni, repülés közben a navigációs számítógép ekkor rögzíti az útvonalat, és másodszor már nem kell használni Logikus és ha Ben a saját útkeresőnélküli röpcsijével ment volna akkor el is fogadnám a helyzetet. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta: ugyan Kylo Ren egy másik TIE-jal repült oda, nem a sajátjával, egyszer már végigjárta Ez is sántít nekem. Ben másodjára más kiindulópontból és más útvonalon keresztül utazott a bolygóra. Ezen alapon szerintem mégis kellett volna neki útkereső. 3 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Erőhasználó képzett pilóták akár még úgy is eltalálnak A-ból B-be, hogy azt sem tudják, merre kell menni Ez is sántít nekem. Ben is Erőhasználó képzett pilóta volt és mégis szükségeltetett neki a muvi elején útkereső hogy A-ból B-be el tudjon találni. Akkor állná meg a dolog nálam a helyét ha a srác útkereső nélkül ment volna el először Palpihoz. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Éppen most , Rog írta: Ez is sántít nekem. Ben is Erőhasználó képzett pilóta volt és mégis szükségeltetett neki a muvi elején útkereső hogy A-ból B-be el tudjon találni. Akkor állná meg a dolog nálam a helyét ha a srác útkereső nélkül ment volna el először Palpihoz. Viszont a második alkalommal már egy olyan útvonalon kell végigmenni amin egyszer már végig ment. Ez azért mégiscsak könnyebb. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 1 órával korábban, gafz írta: hogy a Dagobah-n történtek sokkal hosszabbnak tűnnek mint Hanék veszzőfutása az kicsit igen. Ez a furcsaság nekem csak a mostani maraton során ütött szeget a fejembe, eddig simán túlléptem rajta. Ennyit jelent, hogy anno így fogadtam el, ami mostanáig nem is kérdőjeleződött meg. Amúgy engem az ilyen "logikátlanságok" az újabb filmekben sem nagyon zavartak. Nem tudományos-fantasztikus világ ez, csak fantasztikus. Számomra. 1 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Akár az is lehet hogy Kylo befogta a Rey által az Ellenállásnak sugárzott koordinátákat, és az alapján jutott el az Exegolra. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 35 perccel korábban, Bomarr írta: Bizonyos Tie Fighterek biztos képesek a hipertér ugrásra. Elvégre a film elején a Tie-k úgy követik a Falcont hogy közben ők is hipertérbe ugranak. Elvileg az a probléma, hogy Kylo a régi Halálcsillagon lévő TIE-al repült aminek nincs még hiperhajtóműve. Mondjuk nekem az is fura, hogy ilyen jó állapotban lévő vadászt talált ott, mert láttuk, hogy az egész kb. egy nagy roncshalmaz, az ott lévő TIE-okkal egyetemben. Ráadásul Ben át is van már itt öltözve, szóval nem a Halálcsillag roncsaitól közvetlen jöhetett. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 27 perccel korábban, Bomarr írta: Viszont a második alkalommal már egy olyan útvonalon kell végigmenni amin egyszer már végig ment. Ez azért mégiscsak könnyebb. Ha a skac a nyomkeresőt a muvi elején a második Halálcsillag bolygóján találta akkor részemről ez oké. Ellenkező esetben nem mert akkor a kiindulási pont és az útvonal se ugyanaz. Nem tudom hogy a két útkereső egyazon bolygón volt-e. Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 3 perccel korábban, Rog írta: Ha a skac a nyomkeresőt a muvi elején a második Halálcsillag bolygóján találta akkor részemről ez oké. Ellenkező esetben nem mert akkor a kiindulási pont és az útvonal se ugyanaz. Nem tudom hogy a két útkereső egyazon bolygón volt-e. A Mustafaron találta Kylo a wayfinderét. 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Akkor már ezt is tudom. Plusz így Bomarr elmélete is sántít nekem mert akkor Ben másodjára mégse ismerős útvonalon repült a vén szemétládához. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 2 órával ezelőtt, Bomarr írta: Bizonyos Tie Fighterek biztos képesek a hipertér ugrásra. Elvégre a film elején a Tie-k úgy követik a Falcont hogy közben ők is hipertérbe ugranak. De azok ER tie-ok, nem birodalmi Tie-ok. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 1 órával ezelőtt, Rog írta: Plusz így Bomarr elmélete is sántít nekem mert akkor Ben másodjára mégse ismerős útvonalon repült a vén szemétládához. Szerintem nincs gond. Ha ismered a Keletit akkor mindegy hogy Budaörsről vagy Békásmegyerről mész oda. Amúgy meg szerinetm ahogy valaki írta is a Rey által kibocsátott jelet követte. Az meg tuti hogy birodalmi Tie volt? Szerintem felment a csillagrombolóra és egy Er Tie-vel ment Exogolra. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 16 perccel korábban, Frenkie írta: Az meg tuti hogy birodalmi Tie volt? Szerintem felment a csillagrombolóra és egy Er Tie-vel ment Exogolra. Birodalminak nézett ki. Különben nem is tudott volna eljönni a roncsról. Engem csak zavar ebben, hogy az a TIE nagyon jó állapotban volt. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 7 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Birodalminak nézett ki. Különben nem is tudott volna eljönni a roncsról. Engem csak zavar ebben, hogy az a TIE nagyon jó állapotban volt. Kommlinken felszólt a csillagrombolónak és leküldtek érte egy hajót. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Mintha Jannah mondta volna hogy a Kef Bir-en van egy ER csillagromboló. Amivel ők megszöktek. Logikusabb hogy onnan szerzett vadászt. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. @Iqvi-nek jár a sör. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Hozzászólás ideje: 2019. December 28. 45 perccel korábban, Ody Mandrell írta: @Iqvi-nek jár a sör. Good, goood. Very good. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 28. Még az ikernapok is BB-8-nek tisztelegnek. 1 2 3 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2019. December 29. Hozzászólás ideje: 2019. December 29. A Ben hogyan talált el az Exegolra témára: Egyrészt járt már ott, de ez talán most kevésbé releváns. Rey viszont épp ott volt, Bennel pedig össze voltak kötve az Erőn át. Már az Ep.1-ben úgy navigálnak Qui-Gonék a Naboon a víz alatt, hogy "az Erő mutatja az utat". Szerintem Ben ezzel a kapcsolattal, ill. amilyen elszánt volt, kb. bárhol megtalálta volna Rey-t, mindegy hol lett volna a lány a galaxisban. 3 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.