Ugrás a kommentre

Mennyire egységes a Skywalker SAGA?

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Ma volt szerencsém meghallgatni Simon Zoli SW előadását, mely által új értelmet nyert ennek a csodálatos mítosznak az egységessége. Egyszer legalább mindenkinek hallani kellene. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  2018. 06. 18. - 20:51, Bence1997 írta:

Szerintem ide érdemes írnom ezzel kapcsolatban:

Mivel nem tudom, hogy mit hoz a sors idő terén - diákmunka, ha felvesznek, akkor egyetem - így elhatároztam, hogy előrehozom a július elsejétől betervezett kronolgóiai megtekintésemet, így a mai nap belekezdtem a nagy utazásba, amelynek végállomása az EpIX lesz jövő decemberben!

A mai nap kezdtem is a Marvel Star Wars képregény 26-30. számával, a Yoda titkos háborújával. Egy Wordbe megvan a teljes kronológiai lista, így az is, hogy az egyes képregények hanyadik oldalán van pl. a múlt, melyen a jelen történései stb. Így sikerült végeznem Yoda régi kalandjával, amely most második olvasatra jobban tetszett, mint elsőre.

A következő állomás holnap jön a Darth Maul miniszériával, aztán pedig jöhet a TPM a hét hátralévő idejében! :)

Teljes nézet  

Na újabb helyzetjelentés érkezik:

1 éve kezdtem neki, ami számomra hihetetlen. 1 év alatt sokat haladtam, bár szvsz. nem vagyok ott, ahol éppen lennék. No sebaj.

A kronológiai megtekintést mindenkinek ajánlom, hatalmas élmény. A filmek újból csak lebilincselőek, az animációs sorozatok újból elvarázsolnak - múlt héten kezdtem bele a Rebelsbe :) - és a könyvek/képregények kombó is egy újabb gyönyör.

Annyi "csalást" elkövettem, hogy sajna a magánügyeim miatt kicsit lassabban haladok, mint kellene. A Rebelst eredetileg már május elején elkezdtem volna, így viszont egy kb. másfél hónapos csúszás jött létre. A Thrawn könyvet hagytam a fenébe, sajnos azt a több száz oldalt nem tudtam elolvasni, de szerencsére jött a B-terv és a képregényes verzióját elolvastam. Így felületesen is, de újból elmélyedtem a Thrawn történetében. Szerencsére a folytatást, a Thrawn: Szövetségeket már eltudom olvasni jövő hónapban. :)

A Spoiler gomb mögött látható, hogy eddig milyen nap mit csináltam. Remélhetőleg az elkövetkezendő fél év már tisztább lesz és sikerül végeznem vele. :D

Spoileres tartalom megtekintése

• Nagyon tetszik 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 4
  • 2 héttel később...
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  2019. 06. 18. - 17:59, Bence1997 írta:

Na újabb helyzetjelentés érkezik:

1 éve kezdtem neki, ami számomra hihetetlen. 1 év alatt sokat haladtam, bár szvsz. nem vagyok ott, ahol éppen lennék. No sebaj.

Teljes nézet  

Helyzetjelentés 3.0 :D

Az elmúlt 3 hónapban mondjuk azt, hogy kicsit lassított tempóban haladtam, hiszen ott volt a nyár és a munka, továbbá mostmár az egyetem is elveszi az időt az ember életéből. De ezeket leszámítva örömmel jelentem, hogy kb. elértem azt a szintet, ahova szerettem volna eljutni.

Az eltelt időben végeztem a Rebels -szel - továbbá a Rebelshez köthető néhány elérhető Rebels -es magazin-történeteket is elolvastam - a Thrawn: Alliances c. könyvet kiolvastam, megnéztem a Zsivány Egyest, másnap a 4. részt és utána az azt követő képregényeket és egyéb Adventures történeteket is. A hét végére pedig sikerült befejeznem a Heir to the Jedi c. könyvet.

Az elkövetkezendő kb. 11-12 hét arra tökéletesen elég lesz, hogy a 4-5 között lévő képregény-áradatot kiolvassam, az 5-6 -ot megnézzem és a felvezetést lecsekkoljam a ST -ig, és a többi. :)

A lista 2019. június 18. -ától idáig:

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2019. 10. 01. - 19:00, Ody Mandrell írta:

Az SW régen jól megvolt a különféle szexuális vonalak nélkül is

Teljes nézet  

Ez azért így fura kijelentés, miután az egész SW egy nagy családi dráma, Han és Leia, Anakin és Padmé vonala ugye - nehogy azt mond, hogy e két páros között nincs szexualitás és nem mutatnak be semmilyen szexuális vonalat, mert a heteroszexualitás is az.

Azon túl Leia sem gyereknevelés célzatával kapott aranybikinit, vagy Oola és lényegében az összes twi'lek csaj sem véletlen dögös, alig öltözött, szexrabszolga kisugárzású nőszemély. És a megnevezett hölgyek közül kettő láncra volt verve egy nagy kukacnál, aki félreérthetetlen célzásokat tett nekik. Szóval szexuális vonal lényegében a kezdet kezdete óta van benne, amióta Luke belépve Leia cellájába elámult. Némelyik vonal meglehetősen perverz is, sokszor gondoltam arra, hogy Lucas azért nem teljesen elkötelezett a konvencionális párkapcsolatok iránt.

És bizony az új filmek erre bőven lapátoltak, csak gondoljunk Rey és Kylo ep8-as kézérintős jelenetére, aminek erotikus töltetét még Johnson is elismerte, vagy Han és Qi'ra azon megnyilvánulásaira, amikben félreérthetetlenül szexre célozgatnak. Ilyen tekintetben már pusztán a tíz film is elég komolyan egységes, és egyik sem feltétlen a "normális" párkapcsolatra épít. A homoszexualitás csak egy új szál az elég komolyan nyomatott heteroszexualitás és a fenetudjamianeve idegenekkel kapcsolatos szexualitás mellett, amiket még Lucas apánk alapozott meg.

A TCW, a Rebels és a Resistance meg aztán simán ott lohol a filmek mögött. Ezekben is akad fajok közti interakció. Még a hét éveseknek szánt Resiben is Kaz simán rákattant az idegen Synarára. Jar Jar és a mianeve királynő kapcsolata is messze nem hagyományos szexuális vonal, sőt a Rebels esetében egy ember házasságon kívül gyereket csinált egy idegen nőnek (és az a nagy büdös helyzet, hogy Ben Solo sem esküvő után fogant :) ). És lehetne még sorolni, mert a Star Wars sosem volt meg szexuális vonalak nélkül.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

De a Resistance-t sem ezzel akarják eladni, máskülönben nem epizódszereplőkre osztották volna a státuszt és nem Twitteren közlik le. Ez maximum egy picike médiacirkusz. Viszont, hogy nem akarták szexualitással eladni az SW-t, én azt sem merném kiejelteni bizonyos poszterek után, mert azért ezen az 1977-es plakáton csak látható Luke kidolgozott mellkasa (:lol:) és Leia combja is csábítóan kivillan a gyanúsan mélyen dekoltált ruha alól (vicces, hogy egyikük sem így néz ki a filmben, ennyire a szexualitásra hajtottak - ez ma simán megtévesztő reklám lehetne :) ):

il_570xN.1526010860_bnuz_580x.jpg?v=1536

Itten meg a romantika ígérete lebeg, ami szintén szexuális vonal:

Star-Wars-Episdoe-5-1980-Printable-Poste

És ezen az ep6-os poszteren sem az ewok faluban viselt vászonzsákban tündököl Leia, de nem is a katonai poncsóban, hanem a nagyon szexi metálbikiniben, ráadásul mindjárt középen, a cím mögött, hogy még véletlenül se veszítsd szem elől:

P4020.jpg

Itt már ugyan a Boussh ruci is fenn van, de a középpontba még mindig a metálbikini van, és szerintem előbb kiszúrták azt az emberek, mint azt, hogy a Halálcsillag fordítva van :D :

ABYDCO142.jpg?fit=600,418&ssl=1

És egy szolid a végére, de azért na, egy szenátornőt sem feltétlen kivillanó hassal és testhez álló ruhával kellene feltenni egy poszterre:

756313-b.jpg

Szóval azért régen, pláne az ep4 és ep6 idejében akadt némi szexuális vonal a filmek reklámkampányában. 

• Nagyon tetszik 1
  • Meglepő 1
  • Tetszik 2
Hozzászólás ideje:

A SW-ban mindig is nagyon erősen jelen volt a szexualitás. Férfiúi szemmel nem lehet okom panaszra a látvány miatt, de azért hozzátenném, hogy már-már zavaró mértékű volt ennek erőltetése. Ezt a fenti példák is remekül mutatják. Leia metálbikinis szettjének semmi értelme nem volt, csak az "eye-candy". De azért az Ep.4-ben is sikerült úgy befektetni a cellába, hogy azért erősen átsejlettek a legnőiesebb idomai a fehér ruhán.

Padmé Ep.2-es ruhája nemcsak elég sokat mutat, de ahol takar, ott is úgy teszi ezt, hogy emberi és mesterséges szövetnek nehéz lenne annál jobban egymáshoz feszülni. :D És akkor Aayla Secura ruházatát már fel se merem hozni, ahogyan úgy általában a twi'lek nők is érdekesen vannak ábrázolva. Ezt sikerült aztán megfejeli azzal, hogy a 14 éves Ahsokát hát finoman szólva sem épp szűziesen és kislányosan vitték filmre.

Az a röhej amúgy, hogy a SW alapjában véve messze áll ettől. A csók a legtöbb, amit látunk, nincs tele félmeztelen férfiakkal, nem mennek rá erre a vonalra úgy amúgy. Itt sok ellenpéldát lehetne hozni, ahol ezt a vonalat igencsak kiélik az alkotók. Csak valahogy néha totál indokolatlanul és megmagyarázhatatlanul, a legváratlanabb szituációkban beesik egy olyan jelenet, ahol csak kapkodni lehet a fejünket, hogy ez hogyan jöhetett egyáltalán így elő. :D

Hozzászólás ideje:
  2019. 10. 01. - 21:02, pb69 írta:

A SW-ban mindig is nagyon erősen jelen volt a szexualitás. Férfiúi szemmel nem lehet okom panaszra a látvány miatt, de azért hozzátenném, hogy már-már zavaró mértékű volt ennek erőltetése. Ezt a fenti példák is remekül mutatják. Leia metálbikinis szettjének semmi értelme nem volt, csak az "eye-candy". De azért az Ep.4-ben is sikerült úgy befektetni a cellába, hogy azért erősen átsejlettek a legnőiesebb idomai a fehér ruhán.

Padmé Ep.2-es ruhája nemcsak elég sokat mutat, de ahol takar, ott is úgy teszi ezt, hogy emberi és mesterséges szövetnek nehéz lenne annál jobban egymáshoz feszülni. :D És akkor Aayla Secura ruházatát már fel se merem hozni, ahogyan úgy általában a twi'lek nők is érdekesen vannak ábrázolva. Ezt sikerült aztán megfejeli azzal, hogy a 14 éves Ahsokát hát finoman szólva sem épp szűziesen és kislányosan vitték filmre.

Az a röhej amúgy, hogy a SW alapjában véve messze áll ettől. A csók a legtöbb, amit látunk, nincs tele félmeztelen férfiakkal, nem mennek rá erre a vonalra úgy amúgy. Itt sok ellenpéldát lehetne hozni, ahol ezt a vonalat igencsak kiélik az alkotók. Csak valahogy néha totál indokolatlanul és megmagyarázhatatlanul, a legváratlanabb szituációkban beesik egy olyan jelenet, ahol csak kapkodni lehet a fejünket, hogy ez hogyan jöhetett egyáltalán így elő. :D

Teljes nézet  

Anakin Ep2-es hullámzó mellkasa és nyögései pl.? :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.