Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Jó lesz, így már megoldom. Csak annyira csacska voltam, hogy a szokott módon kerestem csak. Az elmúlt 8 hétben reggel kb kilenc-tízkor fent volt már a 2-hangsávos HD.

Ma nem, és eddig eszembe se jutott más feltételekkel keresni.

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 13. - 16:14, csoli1138 írta:

Jó lesz, így már megoldom. Csak annyira csacska voltam, hogy a szokott módon kerestem csak. Az elmúlt 8 hétben reggel kb kilenc-tízkor fent volt már a 2-hangsávos HD.

Ma nem, és eddig eszembe se jutott más feltételekkel keresni.

Teljes nézet  

Valóban, a 9:30 lörüli SD vel szemben csak 17 óra után jöttek ki.

Hozzászólás ideje:

The Last of Us - 9. rész

Így kell ezt csinálni! Pedig féltem főle, de ez most maradéktalanul tetszett! :clap: Bár apróbb eltérések természetesen voltak, úgy éreztem, most nem csak, hogy hűebben követték a játék cselekményvonalát és párbeszédeit, de a kiegészítések tényleges pluszt is adtak az alapműhöz. A dráma és a feszültség egy az egyben átadta azt, amit a játékban éreztem.    

Kíváncsi vagyok, hogy aki eddig nem ismerte a sztorit, az miként vélekedik a befejezésről, és főként Joel tettéről... :)  

Hozzászólás ideje:

Nem kötözködésből kérdezem, de mi értelme ennek a sorozatnak? Ha már a játék annyira jó volt és remek élményt adott, teljesen felesleges volt ebből sorozatot csinálni. Persze tudom miért csinálták ($), de akkor is.... Minden az összehasonlításról szól, hogy milyen volt a játékban és milyen itt. Ennek mi értelme? :) 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2023. 03. 13. - 18:14, Ody Mandrell írta:

Nem kötözködésből kérdezem, de mi értelme ennek a sorozatnak? Ha már a játék annyira jó volt és remek élményt adott, teljesen felesleges volt ebből sorozatot csinálni. Persze tudom miért csinálták ($), de akkor is.... Minden az összehasonlításról szól, hogy milyen volt a játékban és milyen itt. Ennek mi értelme? :) 

Teljes nézet  

Mert így azok is megismerhetik a sztorit, akik nem játszanak a játékkal, például Ildi. És persze: $. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt
  2023. 03. 13. - 18:04, Darth Sky írta:

The Last of Us - 9. rész

Így kell ezt csinálni! Pedig féltem főle, de ez most maradéktalanul tetszett! :clap: Bár apróbb eltérések természetesen voltak, úgy éreztem, most nem csak, hogy hűebben követték a játék cselekményvonalát és párbeszédeit, de a kiegészítések tényleges pluszt is adtak az alapműhöz. A dráma és a feszültség egy az egyben átadta azt, amit a játékban éreztem.    

Kíváncsi vagyok, hogy aki eddig nem ismerte a sztorit, az miként vélekedik a befejezésről, és főként Joel tettéről... :)  

Teljes nézet  

Nekem egy ponton John Wick jutott eszembe, annyira badass volt.  Elég jó befejezést kapott, többnyire hozta a Part 1 végét. :)

Én várom a 2. évadot.

Teljes nézet  

Nézd, ez a game egyenlőre csak konzolokon elérhető jelenleg. És akinek nincs konzolja, annak jutott a jutyu végigjátszás(mint nekem is), és/vagy a sorozat. 

DE elvileg hó végén landol a Part 1 Pc-re is, igy ki tudjuk próbálni mi is, PC-sek. :P

Hátha a jobbik fajta port-ot fogja kapni. :) 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
Hozzászólás ideje:

Teljes nézet  

Én sem játszottam vele. Egy pixelnyit sem. De Naughty Dognak nagy rajongója vagyok, a poszt apokaliptikus történeteket szeretem, szóval azthiszem nekem készítették.. :)

Hozzászólás ideje:

Én is kíváncsi vagyok, hogy fognak minderről vélekedni, akik még csak most szembesültek a dolgokkal. A videójáték topikban már több környi vitát is folytattunk erről a befejezésről (bár azt inkább ne olvassátok el, ha a folytatást is így akarjátok élvezni).

Nekem is tetszett az epizód, s bár volt egy komoly hiány, itt először nem éreztem hiánynak. Talán csak azért, mert már hozzászoktam, vagy mert itt igazából annak a szakasznak a sztoriban viszonylag kis szerepe volt. Bár a játékban abban a formában talán érthetőbb a végkifejlett.

Spoileres tartalom megtekintése

Szóval mindent összevetve az epizód remek zárás volt, a lényeget ezúttal is sikerült áthozni, bár az egész sorozatra jellemző betegségek sajnos itt is kiütköztek. De ezen a ponton ezen már túl tudok lépni.

Ami pedig az egész évadot illeti, azt már csak pontokban.

Pro

+ Joel és Ellie története itt is szépen átjön, a karakterek bár mások, ugyanúgy megszerethetőek, ugyanúgy megvannak a hibáik, ugyanúgy emberiek. Pedro Pascal és Bella Ramsey pedig kiváló választások voltak.

+ A játékok hangulatát az esetek többségében remekül áthozták.

+ A zenei anyag akár a játékból is szólhatna. Ami részben igaz is, több esetben is a játék zenéjét használták, de a játék zeneszerzője, Gustavo Santaolalla remek új zenéket is írt a sorozathoz.

+ A játékok minden fontos színésze feltűnt valamilyen szerepben a sorozatban is.

+ Elmeséltek olyan dolgokat, amiket a játékokban csak említettek vagy csupán utalta rájuk.

+ Maria terhessége, ez nagyon sok pluszt adhat a folytatáshoz, ha okosan használják.

+ A reálisabb megközelítés a sorozat nagy részében működött.

Kontra:

- A világ fenyegetettségének mértékét durván levitték. Főleg a fertőzöttek hiánya az, ami b*ssza a csőrömet.

- A harmadik rész Bill és Frank szála, szóval a harmadik rész nagy része. Erre az epizódra konkrétan haragszom. Célt tévesztett, felesleges és unalmas rész volt, aminek semmi hozadéka nincs azon kívül, hogy lehet mutogatni az LMBTQ közösség előtt, ami egy olyan franchise-ban, amiben amúgy is nagy hangsúly van ezen, totál fölösleges volt.

- A spórák kihagyásáért elmennek a...

- Ellie elszökésének kihagyása.

- A Left Behind felének kihagyása.

- Színesbőrű Sarah és Maria. Nekem ezek a karakterek fehérek és szőkék.

- Minden másodperc, amit Storm Reid (Riley) a képernyőn töltött.

- Néha a változtatásokat nem hozták szinkronba azokkal a beszélgetésekkel, amiket a játékból emeltek át.

Bár úgy tűnhet, a negatívumok túlsúlyban vannak, ezekre főleg, mint a játékot ismerő és azért rajongó ember harapok. Viszont még így is azt mondom, hogy a The Last of Us a valaha volt elgjobb videójáték adaptáció. Magasan veri a Naughty Dog másik nagyágyújának, az Unchartednek a feldolgozását, amit egészen eddig a legjobb videójáték adaptációnak tartottam úgy, hogy szerintem az is csak egy közepes alkotás. Ezt ez a sorozat minden téren kenterbe veri. És nem azért, mert egy sorozatban több idő van mindenre, egy Uncharted sztori tökéletesen elfér egy filmben. Egyszerűen ott a karakterek nem nagyon működtek úgy, mint a játékbeli karakterek valós megfelelői, a világ is elég bárgyún lett áthozva, stb. Itt ez nincsen. Az olyan "műalkotásokkal", mint a Resident Evil sorozat vagy filmek, vagy a Doom és a Mortal Kombat... Hát komolyan, össze sem szabad vetni. Az már nem ég és föld, hanem Föld Proxima Centauri távolság.

Szóval minden hibája ellenére ez jól sikerült, bár többször valószínűleg nem fogom megnézni (bár a áttérben elfuthat munka közben), de csak azért, mert, ha a The Last of Usra vagyok kíváncsi, akkor a játékot fogom továbbra is elővenni. Egyrészt jobb, másrészt, mert én azért rajongok.

Ami a folytatást illeti, hát nem tudom... Most jött a hír, hogy a Part 2-t több évadban akarják elmesélni, merthogy az nem fér bele 9 epizódba. Ez nem igaz, simán bele lehet tenni. Ott sokkal több sallang van, amit ki lehet vágni, és sokak szerint eleve a játék is túl lett nyújtva, mint a rétestészta - amivel amúgy egy picit én is egyetértek. A játék öt jól elkülöníthető részre lett szétosztva, ebből két szakasz piszok hosszú, és háromnak a lezárása olyan érzést kelt, mintha a játék vége lenne. Mondhatnám, hogy ez elfér 1-2 évadban, de nem, mivel főleg játékmenetről van szó, olyan szakaszokról, amik a sztorit nem feltétlen mesélik. Tehát nem olyan, mint Ellie szökésének esete, amikor az ellenség elpusztítása közben Joel bizonyítja önmagának, hogy igenis képes megvédeni Ellie-t és nem akar elválni a lánytól.

Szóval az az érzésem, hogy itt nem arról van szó, hogy a sztori nem fér bele egy évadba, hanem arról, hogy több évaddal több pénzt lehet keresni. De az amúgy is vegyes megítélésű Part 2-nél ez veszélyes játék. Nem tudom, hogy fog lecsapódni a nézőknél az, ami a játéknál sok-sok rajongónál leverte az ékszíjat. Könnyen lehet, hogy abban a minutumban nézők egész serege fog elpártolni a sorozattól.

Plusz érezhetően a készítők kezdenek úgy hajlani, ahogy a rajongók fütyülnek, mert már most belengették, hogy a spórák visszatérnek és több fertőzött lesz. Az előbbi egyértelmű megfutamodás, viszont nem tudom, hogyan akarják megmagyarázni. Az utóbbi annyiból jó, hogy a játék folytatásában is sokkal több fertőzött volt. Bár, az első évadban annyira kevés a fertőzött, hogy ezt a létszámot nem lesz nehéz növelni, viszont fura lehet, ha hirtelen túlságosan megszaporodnak. Akkor joggal kérdezhetjük, hogy hol kószáltak az első évadban.

De ez még a jövő zenéje. A Part 2 kényes terep, mert bár szerintem még jobb is, mint az első felvonás volt, a játékvilágban ez felel meg a The Last Jedi-nak. Nagyon megosztó lett, sokak gyerekkorát tönkretette, Neil Drukmann a sátán maga, stb. Ismerjük a dörgést. Ilyen matériából sorozatot csinálni, hát nem kis kihívás. Kockázatos lehet évadokra elnyújtani, és nagyon oda kell arra figyelni, hogy mit változtatnak meg milyen okból, és milyen rajongói nyomásnak engednek. Érdekes lesz, annyi szent.

Hozzászólás ideje:

Last of Us. Fentebbi írás után nem is húznám a szót. A Pro-kontra rész minden szavával egyetértek. 

6 részben elfért volna ez a sztori, több veszéllyel és akcióval, de a drámája, üzenete szépen megjött. Szerethető lett a két karakter, jók a színészek, érdemes volt megnézni. Lehet, hogy darálni kellett volna, akkor nem lett volna pár rész után olyan cserbenhagyott érzésem. 

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 13. - 21:52, Dzséjt írta:

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

Pocsék befejezés. 

Pedig mennyire vártam ezt a sorozatot. Ehhez képest végiguntam az utolsó részt, (most is a szokásos hatalmas hiány) a történet meg pfff ...

Ha belegondolok mennyire élveztem az elejét és a végét, ég és föld, és nem a jó értelemben...

Az év egyik legnagyobb csalódása még úgy is hogy sosem játszottam a játékkal.

Hozzászólás ideje:

@Donát

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 14. - 12:53, Darth Sky írta:

@Donát

Teljes nézet  

Akkor valószínűleg ezen a ponton szépen letettem volna a kontrollert, uninstall, és keressünk valami mást.

Ha a játékos döntése lenne, hogy mit tesz, akkor ez lenne a legkiválóbb befejezés, amit megírhattak. Ha rád erőltetnek egy ilyen véget, az szerintem helytelen és minden érdeklődésemet elveszíteném a játék iránt.

Hozzászólás ideje:

Nem valószínű, mert a játék egy olyan úton visz végig ahol teljesen egyértelmű, hogy ez kell legyen a sztori vége. Teljesen karakter idegen lenne ha más lenne. A játék befejezése karcolja a mestermű fogalmát. Úgy jó ahogy van. Ami a sorozatot illeti: az első rész jó volt. Utána nálam hamar leeresztett. Szódával elment, de az érzelmi részét a sztorinak nálam semennyire nem sikerült átadni. Nagyon felejthető lett.

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 14. - 13:15, Bomarr írta:

Nem valószínű, mert a játék egy olyan úton visz végig ahol teljesen egyértelmű, hogy ez kell legyen a sztori vége. Teljesen karakter idegen lenne ha más lenne. A játék befejezése karcolja a mestermű fogalmát. Úgy jó ahogy van. Ami a sorozatot illeti: az első rész jó volt. Utána nálam hamar leeresztett. Szódával elment, de az érzelmi részét a sztorinak nálam semennyire nem sikerült átadni. Nagyon felejthető lett.

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 14. - 13:10, Donát írta:

Akkor valószínűleg ezen a ponton szépen letettem volna a kontrollert, uninstall, és keressünk valami mást.

Teljes nézet  

Igazán kétlem, hogy így tettél volna (bár tök mindegy, mert ezután max. 5 perc gameplay van, szóval technikailag így is, úgy is végigjátszottad), ha a játékkal játszottál volna, mert rengeteg dolog teljesen máshogy csapódik le. Eleve, ott 20+ órát töltesz el a karakterekkel folyamatosan, csak velük, nem heti egy lebontásban kevesebb, mint 8 órát, de talán a 7-et sem éri el, ha csak azt számoljuk, ami ténylegesen Ellie-ről és Joelről szól, nem másról. A világ sokkal veszélyesebb, és ide főleg az embereket gondolom.

Ez a sorozat egy The Last of Us light, és sajnos túl sok dolgot puhítottak meg ahhoz, hogy ne az jöjjön le a végén, ami a játékban. Eleve nagy baj, hogy itt kívülálló a néző, míg a játékban úgyszólván benne van. Ott végig Joel és Ellie a főszereplő, nagyon sok beszélgetés van köztük, és sokkal jobban kötődik hozzájuk az ember. Mondanám, hogy inkább játssz a játékkal, de sajnos azt neked a sorozat már végleg tönkretette. Esetleg, ha nem akarod megvárni a folytatást, akkor tudnám azt mondani, hogy játszd ki a Part 1-et, aztán a Part 2-t. (A Part 2-be semmiképpen sem szabad úgy belefogni, hogy a sorozat adja az egyetlen alapot). Bár, mivel neked nincs PlayStationod, így ez halva született ötlet. :) 

De azért kíváncsi vagyok @Pildi véleményére is, hiszen szülőként ő talán másképpen látja a végkifejlet okait.

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 14. - 14:44, Dzséjt írta:

Igazán kétlem, hogy így tettél volna (bár tök mindegy, mert ezután max. 5 perc gameplay van, szóval technikailag így is, úgy is végigjátszottad), ha a játékkal játszottál volna, mert rengeteg dolog teljesen máshogy csapódik le. Eleve, ott 20+ órát töltesz el a karakterekkel folyamatosan, csak velük, nem heti egy lebontásban kevesebb, mint 8 órát, de talán a 7-et sem éri el, ha csak azt számoljuk, ami ténylegesen Ellie-ről és Joelről szól, nem másról. A világ sokkal veszélyesebb, és ide főleg az embereket gondolom.

Ez a sorozat egy The Last of Us light, és sajnos túl sok dolgot puhítottak meg ahhoz, hogy ne az jöjjön le a végén, ami a játékban. Eleve nagy baj, hogy itt kívülálló a néző, míg a játékban úgyszólván benne van. Ott végig Joel és Ellie a főszereplő, nagyon sok beszélgetés van köztük, és sokkal jobban kötődik hozzájuk az ember. Mondanám, hogy inkább játssz a játékkal, de sajnos azt neked a sorozat már végleg tönkretette. Esetleg, ha nem akarod megvárni a folytatást, akkor tudnám azt mondani, hogy játszd ki a Part 1-et, aztán a Part 2-t. (A Part 2-be semmiképpen sem szabad úgy belefogni, hogy a sorozat adja az egyetlen alapot). Bár, mivel neked nincs PlayStationod, így ez halva született ötlet. :) 

De azért kíváncsi vagyok @Pildi véleményére is, hiszen szülőként ő talán másképpen látja a végkifejlet okait.

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

The last of us 

@Donát Joel sosem hitt ebben. Se akkor, amikor elindultak, se akkor, amikor odaértek, se akkor, amikor... ;) Legalábbis a játékban.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 13. - 21:52, Dzséjt írta:

Plusz érezhetően a készítők kezdenek úgy hajlani, ahogy a rajongók fütyülnek, mert már most belengették, hogy a spórák visszatérnek és több fertőzött lesz. Az előbbi egyértelmű megfutamodás, viszont nem tudom, hogyan akarják megmagyarázni.

Teljes nézet  

Egy mutációt bele tudnak magyarázni ha akarnak, hogy mostmán spórázik is

Hozzászólás ideje:
  2023. 03. 14. - 19:58, NorbiLordi írta:

Egy mutációt bele tudnak magyarázni ha akarnak, hogy mostmán spórázik is

Teljes nézet  

És az ezt megelőző húsz évben hogyan szaporodott, szexuális úton? :lol: Persze, megmagyarázni bármit meg lehet, de, ha nem lettek volna már az elején hülyék, akkor most a rajongói nyomás hatására nem kell majd a korábbi kínos magyarázatukat egy ugyanolyan vagy még kínosabb magyarázattal elsimítani.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.