Jump to content

Kedvenc jelenet


Recommended Posts

Sokat szoktuk emlegetni a kedvenc jelenteket, így szerintem beszélni is érdemes róluk. Nehezebb a dolgunk ha egy konkrét képsort kell csak megjelölni. Most épp ez lenne a feladat! Írjátok az EPIII számotokra lekedevsebb jelentéről, ha lehet, egy kis indoklással megfűszerezve. Miért az tetszik a legjobban a filmben?

Link to comment
Share on other sites

Padmé megérkezése a Mustafarra és a párbaj megkezdése közti jelenet

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Tényleg nehéz választani, de nálam a 66-os parancs. Elég fura választás, de talán tényleg ez a kedvencem ebből :clap:

Meditálás után végül én is arra jutottam, hogy ez a kedvencem. A Jedik bukása John Williams zenéjével az egyik legmegindítóbb része az SW-nek, és talán minden jelenet közül efelé támasztottam a legnagyobb igényeket. Ha ez bukott volna, akkor az egész SAGA összedől a szememben. De "szerencsére" az egyik legmegrázóbb pillanat lett.

Link to comment
Share on other sites

Mivel eddig szinte mindenhova akciót válaszottam, ide most azt a jelenetet írom, amikor Padmé kirohan Anakinhoz a Mustafaron, és győzködik egymást. Az nagyon ott van!

Link to comment
Share on other sites

Hosszas gondolkodás után a színház jelenet mellet teszem le a voksomat.

 

Lehet sorolni az okokat! Itt történik meg Anakin elcsábulása ,még ha ez akkor még nem is tudatosul benne. Ekkor tudjuk meg a legtöbbet a sithekről. A hab a tortán pedig a hangulat ami az egészet övezi, megspékelve a színészi játékkal. Nem sok jobb jelenetet tudnék mondani a SAGA -ban ennél.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ez a legnehezebb feladat... Annyi "jó" történik ebben a filmben, hogy irtó nehéz a választás.

Négy jelenet esélyes a győzelemre: Windu halála, a 66-os parancs, a Párbaj kezdete (Padmé-Anakin, majd Obi-wan és Anakin párbeszéde, és a párbaj első kardváltásai), és a Párbaj vége (csonkítás, "Te voltál a Kiválasztott!"). Hangulatfüggő, hogy melyiket választom; most speciel a párbaj kezdetére szavaznék, mely pillanatnyilag kicsivel lekörözi a 66-os parancsot.

(Az első részben egy akció volt a kedvencem, a másodikban egy érzelmes jelenet, most pedig egy olyan, amely mindkettőt hozza egyszerre.)

Link to comment
Share on other sites

A legvégére hagytam a Saga gyöngyszemét, mert ez a legnehezebb választás nálam is. Amely jelenetek között hezitáltam egészen mostanáig, azok gyakorlatilag már mind fel lettek sorolva általatok is: az operaházi csábítás, Anakin várakozása a Tanácsteremben, Windu halála és Anakin átállása, a 66-os parancs, a Padmé-Anakin-Obi-wan hármas találkozó a Mustafaron, az Anakin-Obi-wan párbaj vége, Padmé halála és Vader megszületése.

Ezek megint olyan szinten kedvencek, hogy csak kényszerűségből választok közűlük, mert szívem szerint nem tenném. S ha már választani kell, akkor a mustafari hármast választom.

Hozzáteszem, hogy mindez persze az angol változattal érvényes, mert az, ahogy a szereplők itt az eredti nyelven beszélnek, magasan veri a szinkronos változatot (a film többi részében is nagyjából így van, de számomra Anakin átállásakor és itt a legszembetűnőbb a minőségi különbség az angol és a magyar változat között).

Végül is azért ezt választottam, mert talán ezt a jelenetet láttam a legtöbbször külön, csak úgy, amikor nem az egész filmet néztem meg. Itt remekül látszik Anakin meghasonlása, ahogy még őszintén örül a szeretett nő megérkezésének, de már nem tűri, hogy Padmé kétségbe vonja a tettének jogosságát. Az arca és a hangja egyik pillanatról a másikra válik mézédesből ördögivé, ami Obi-wan megjelenésével csak fokozódik. És aztán az egykori két jóbarát szópárbaja csak fokozza a hatást: Obi-wan még tesz egy gyenge kísérletet, hogy észre térítse a barátját, de Anakin már olyannyira nem önmaga (és ez leginkább ebben a jelenetben válik a számomra egyértelművé), hogy azt sem veszi észre, hogy Padmé (akiért a saját bevallása szerint mindezt tette) eszméletlenül hever miatta.

 

Az egész jelenet szívfacsaró, kiábrándító. Számomra attől a jelenettől válik Anakin igazi Sith-té.

Link to comment
Share on other sites

Az egész jelenet szívfacsaró, kiábrándító. Számomra attől a jelenettől válik Anakin igazi Sith-té.

Ez érdekes gondolat, főleg annak fényében, hogy Anakin gyerekeket mészárolt a Templomban. :S

 

Számomra még ennél is korábbi a pálfordulása.

Link to comment
Share on other sites

Nekem a legutolsó jelenet a kedvencem, amikor Owen és Beru Lars ott állnak az ikernaplemente előtt, és a nő a karjában tartja az alvó Luke-ot. Igaz ugyan, hogy a nap éppen lemenőben van, és ez szimbolizálja a Köztársaság és a Jedik végső bukását, valamint azt, hogy a galaxis egy sötét időszakába érkezett, mégis tudjuk, hogy egy napon felragyog majd egy új remény. Az eddigi naplementékkel ellentétben ez nemcsak a rosszat, hanem hanem valami pozitívat is előrevetít, legalábbis nekem, ezért is választottam ezt a kedvencemnek.

Edited by Szafina
Link to comment
Share on other sites

Ez érdekes gondolat, főleg annak fényében, hogy Anakin gyerekeket mészárolt a Templomban. :S

 

Számomra még ennél is korábbi a pálfordulása.

A gyerekmészárlás szörnyű dolog, ez teljesen nyilvánvaló, és az is nyilvánvaló, hogy normális ember, mégha nem is Jedi, nem tenne ilyet. Ez már a Sith-ek útja, és ez már Darth Vader ténykedése, nem Anakin Skywalkeré, ebben egyetértünk.

 

A megjegyzésem arról szólt inkább, hogy ez a mélypont, Anakin/Vader ennél mélyebbre már nem süllyedhet, hiszen ott a platformon azt bántotta, akit mindenkinél jobban szeretett, és aztán azzal küzd majd életre-halálra, akiért addig az életét is feláldozta volna. Ez egy újabb lépcsőfok a lejtőn. Nem itt válik Sith-é, az igaz, de ez minőségi változás a korábbi stádiumhoz képest. A templomban még csak a bajtársaira emelt kezet (akik részben gyerekek, de ez végül is mindegy, a lényeg, hogy ártatlan és védtelen áldozatok), akik egy részét talán nem is ismerte, vagy ha igen, akkor csak futólag. Padmé és szerintem Obi-wan is azonban már a családtag kategóriába esnek - az hogy ő ellenük is fordul, lényeges fordulat. Nem váratlan, az igaz, de ettől még ez jelzi igazán, milyen szörnyeteg vált a korábbi hősből.

Link to comment
Share on other sites

Az én kedvenc jelenetem ebből a végső párbaj utáni.

Naívság talán arra gondolni, hogy innen van visszaút Anakin számára, de ha máskor nem, akkor egy ilyen kiszolgáltatott, megalázott és fejbekólintós helyzetben lehetőség van még választani. A legjobb barát sem bírja visszafojtani érzelmeit (Ewan valami eszméletlen). "I hate you!!!" No comment.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Igen, ez a dilemmám nekem is. Valahol írtad, hogy a TPM első kockájától a ROTJ stáblistájának végéig az egész a kedvenced... :) Ezzel én is így vagyok. Persze vannak kiemelkedőbb jelenetek, de ezek valamilyen szempontból emelkednek ki. (Pl.: látvány, érzelmi töltet, humor, stb...) Épp ezért nehéz a döntés. És épp ezért szeretem a Star Wars-t. :D

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

http://www.youtube.com/watch?v=0zome9da0YE

 

Speciel ez egy paródia és már ősrégi, de még mindig újból megnézve is tudok rajta nevetni. :D

 

* * *

 

Az Ep. III. tobzódik a jobbnál jobb jelenetekben:

 

- amikor a nyitó jelenetben a kötelékrepülés átfordul úrcsatába

- amikor bezuhannak a légkörbe (ez emlékeztet a NASA Columbia űrrepülőgépére is :D )

- amikor Padmé és Anakin egymást nézi a városban és a zene is lelassul

- amikor Yoda összecsuklik a Jedik halála miatt, mert a "családja" és a "gyermekei" mentális sikolyát hallja a galaxis különböző pontjaiból

- amikor Anakin bevonul a Jedi templomba

- amikor Palpatine elkezdi a székeket hozzávágni Yodához

- a végső párbaj Obi-van és Vader között

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Hogy melyik a kedvenc jelenetem? A Sithek Bosszúja a legjobb rész (szerintem), az egész zseniális, az egészet szeretem, de azért van pár nagy kedvenc jelenet:

- Darth Vader és az 501-es Légió bevonul a Jedi Templomba

- Yoda és Darth Sidious párbaja (főleg az eleje)

- Darth Vader és Obi-van Kenobi párbaja (főleg a vége)

- a 66-os parancs (az Utapautól a Kashyyykig)

- Darth Sidious megalapítja az I. Galaktikus Birodalmat

- Grivous legyőzése

- Utapaui csata

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 years later...
 • 1 month later...

"Igy hull ala a Koztarsasag.Tapsvihar kozepette."

Az a jelenet nekem is az egyik kedvencem. Valójában Sidious nagy tervének tökéletes kimenetele, ill. úgy általában az egész prequel politikai vonalának, a Köztársaság bukásának esszenciája.

 

Amik még most így hirtelen beugranak, mint kedvenceim:

 • Opera-jelenet
 • Obi és Anakin utolsó baráti beszélgetése
 • 66-os parancs kiadása és végrehajtása (Yoda reakcióival)
 • Anakin bevonulása a Templomba a klónokkal
 • Padmé-Anakin párbeszéd a Mustafar-on
 • Obi-Anakin párbaj az összes mustafar-i párbeszéddel
 • Yoda-Sidious duma és párbaj
 • Vader "összeszerelése"

Nem épp rövid lista, és még közben beugrott pár nagyon kedvelt jelenet, de azokat inkább már be se írom, mert lassan a fél film feldolgozásra kerül. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information