Ody Mandrell Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Sokat szoktuk emlegetni a kedvenc jelenteket, így szerintem beszélni is érdemes róluk. Nehezebb a dolgunk ha egy konkrét képsort kell csak megjelölni. Most épp ez lenne a feladat! Írjátok az EPIII számotokra lekedevsebb jelentéről, ha lehet, egy kis indoklással megfűszerezve. Miért az tetszik a legjobban a filmben? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Hát ezt meg kell rágni. Ötletem sincs, nagyon sok olyan pillanat van, ami kedvenc jelenetnek mehetne, de a legkedvencebb... meditálni fogok rajta, ígérem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted May 10, 2008 Author Share Posted May 10, 2008 Meditálj, mert csak egyet lehet. Ebből a filmből talán a legnehezebb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Anakin vs Obi-Wan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orki Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Mikor Anakin pityereg a mustafaron, az elég sokat elárul arról, hogy tisztában van az általa hozott döntések súllyával. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Nem kérdéses. Az az egy perc amikor Anakin a Tanácsteremben, míg Padmé a lakosztályukban gondol egymásra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Számomra a legjobb jelenet az, amikor Anakin és Obi-wan verbális csatát vív a fénykard párbajuk előtt, miközben Padmé ájultan fekszik közöttük. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Tényleg nehéz választani, de nálam a 66-os parancs. Elég fura választás, de talán tényleg ez a kedvencem ebből Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Tényleg nehéz választani, de nálam a 66-os parancs. Nálam ez az ezüstérmes, de a montázs jelleg valahogy nem eléggé SWs.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 (edited ) Padmé megérkezése a Mustafarra és a párbaj megkezdése közti jelenet Edited June 16, 2017 by Rog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Tényleg nehéz választani, de nálam a 66-os parancs. Elég fura választás, de talán tényleg ez a kedvencem ebből Meditálás után végül én is arra jutottam, hogy ez a kedvencem. A Jedik bukása John Williams zenéjével az egyik legmegindítóbb része az SW-nek, és talán minden jelenet közül efelé támasztottam a legnagyobb igényeket. Ha ez bukott volna, akkor az egész SAGA összedől a szememben. De "szerencsére" az egyik legmegrázóbb pillanat lett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Mivel eddig szinte mindenhova akciót válaszottam, ide most azt a jelenetet írom, amikor Padmé kirohan Anakinhoz a Mustafaron, és győzködik egymást. Az nagyon ott van! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted May 11, 2008 Author Share Posted May 11, 2008 (edited ) Hosszas gondolkodás után a színház jelenet mellet teszem le a voksomat. Lehet sorolni az okokat! Itt történik meg Anakin elcsábulása ,még ha ez akkor még nem is tudatosul benne. Ekkor tudjuk meg a legtöbbet a sithekről. A hab a tortán pedig a hangulat ami az egészet övezi, megspékelve a színészi játékkal. Nem sok jobb jelenetet tudnék mondani a SAGA -ban ennél. Edited June 23, 2008 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonZ Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Ez a legnehezebb feladat... Annyi "jó" történik ebben a filmben, hogy irtó nehéz a választás. Négy jelenet esélyes a győzelemre: Windu halála, a 66-os parancs, a Párbaj kezdete (Padmé-Anakin, majd Obi-wan és Anakin párbeszéde, és a párbaj első kardváltásai), és a Párbaj vége (csonkítás, "Te voltál a Kiválasztott!"). Hangulatfüggő, hogy melyiket választom; most speciel a párbaj kezdetére szavaznék, mely pillanatnyilag kicsivel lekörözi a 66-os parancsot. (Az első részben egy akció volt a kedvencem, a másodikban egy érzelmes jelenet, most pedig egy olyan, amely mindkettőt hozza egyszerre.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 A legvégére hagytam a Saga gyöngyszemét, mert ez a legnehezebb választás nálam is. Amely jelenetek között hezitáltam egészen mostanáig, azok gyakorlatilag már mind fel lettek sorolva általatok is: az operaházi csábítás, Anakin várakozása a Tanácsteremben, Windu halála és Anakin átállása, a 66-os parancs, a Padmé-Anakin-Obi-wan hármas találkozó a Mustafaron, az Anakin-Obi-wan párbaj vége, Padmé halála és Vader megszületése. Ezek megint olyan szinten kedvencek, hogy csak kényszerűségből választok közűlük, mert szívem szerint nem tenném. S ha már választani kell, akkor a mustafari hármast választom. Hozzáteszem, hogy mindez persze az angol változattal érvényes, mert az, ahogy a szereplők itt az eredti nyelven beszélnek, magasan veri a szinkronos változatot (a film többi részében is nagyjából így van, de számomra Anakin átállásakor és itt a legszembetűnőbb a minőségi különbség az angol és a magyar változat között). Végül is azért ezt választottam, mert talán ezt a jelenetet láttam a legtöbbször külön, csak úgy, amikor nem az egész filmet néztem meg. Itt remekül látszik Anakin meghasonlása, ahogy még őszintén örül a szeretett nő megérkezésének, de már nem tűri, hogy Padmé kétségbe vonja a tettének jogosságát. Az arca és a hangja egyik pillanatról a másikra válik mézédesből ördögivé, ami Obi-wan megjelenésével csak fokozódik. És aztán az egykori két jóbarát szópárbaja csak fokozza a hatást: Obi-wan még tesz egy gyenge kísérletet, hogy észre térítse a barátját, de Anakin már olyannyira nem önmaga (és ez leginkább ebben a jelenetben válik a számomra egyértelművé), hogy azt sem veszi észre, hogy Padmé (akiért a saját bevallása szerint mindezt tette) eszméletlenül hever miatta. Az egész jelenet szívfacsaró, kiábrándító. Számomra attől a jelenettől válik Anakin igazi Sith-té. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Érdekes, nekem ennél a résznél volt a legkönnyebb a választás Jó pár kedvencem van ebből a részből, de orrhosszal beelőz a 66-os, az érzelmi hatása miatt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldfighter Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Az egész jelenet szívfacsaró, kiábrándító. Számomra attől a jelenettől válik Anakin igazi Sith-té. Ez érdekes gondolat, főleg annak fényében, hogy Anakin gyerekeket mészárolt a Templomban. :S Számomra még ennél is korábbi a pálfordulása. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szafina Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 (edited ) Nekem a legutolsó jelenet a kedvencem, amikor Owen és Beru Lars ott állnak az ikernaplemente előtt, és a nő a karjában tartja az alvó Luke-ot. Igaz ugyan, hogy a nap éppen lemenőben van, és ez szimbolizálja a Köztársaság és a Jedik végső bukását, valamint azt, hogy a galaxis egy sötét időszakába érkezett, mégis tudjuk, hogy egy napon felragyog majd egy új remény. Az eddigi naplementékkel ellentétben ez nemcsak a rosszat, hanem hanem valami pozitívat is előrevetít, legalábbis nekem, ezért is választottam ezt a kedvencemnek. Edited May 12, 2008 by Szafina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Ez érdekes gondolat, főleg annak fényében, hogy Anakin gyerekeket mészárolt a Templomban. :S Számomra még ennél is korábbi a pálfordulása. A gyerekmészárlás szörnyű dolog, ez teljesen nyilvánvaló, és az is nyilvánvaló, hogy normális ember, mégha nem is Jedi, nem tenne ilyet. Ez már a Sith-ek útja, és ez már Darth Vader ténykedése, nem Anakin Skywalkeré, ebben egyetértünk. A megjegyzésem arról szólt inkább, hogy ez a mélypont, Anakin/Vader ennél mélyebbre már nem süllyedhet, hiszen ott a platformon azt bántotta, akit mindenkinél jobban szeretett, és aztán azzal küzd majd életre-halálra, akiért addig az életét is feláldozta volna. Ez egy újabb lépcsőfok a lejtőn. Nem itt válik Sith-é, az igaz, de ez minőségi változás a korábbi stádiumhoz képest. A templomban még csak a bajtársaira emelt kezet (akik részben gyerekek, de ez végül is mindegy, a lényeg, hogy ártatlan és védtelen áldozatok), akik egy részét talán nem is ismerte, vagy ha igen, akkor csak futólag. Padmé és szerintem Obi-wan is azonban már a családtag kategóriába esnek - az hogy ő ellenük is fordul, lényeges fordulat. Nem váratlan, az igaz, de ettől még ez jelzi igazán, milyen szörnyeteg vált a korábbi hősből. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lada Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Az én kedvenc jelenetem ebből a végső párbaj utáni. Naívság talán arra gondolni, hogy innen van visszaút Anakin számára, de ha máskor nem, akkor egy ilyen kiszolgáltatott, megalázott és fejbekólintós helyzetben lehetőség van még választani. A legjobb barát sem bírja visszafojtani érzelmeit (Ewan valami eszméletlen). "I hate you!!!" No comment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyoka Lamaro Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Ezek a kedvenc jelenet topicok felérnek egy kínzással... Nekem az abszolút kedvenc az Order 66. Közvetlenül mögötte az Obi-Ani és a Yoda-Palpi párbaj. Azt hiszem, egyiket sem kell különösebben indokolni, hogy miért. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Kezdek rájönni, hogy az egész film kedvenc. Olyan jó EGYBEN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyoka Lamaro Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Igen, ez a dilemmám nekem is. Valahol írtad, hogy a TPM első kockájától a ROTJ stáblistájának végéig az egész a kedvenced... Ezzel én is így vagyok. Persze vannak kiemelkedőbb jelenetek, de ezek valamilyen szempontból emelkednek ki. (Pl.: látvány, érzelmi töltet, humor, stb...) Épp ezért nehéz a döntés. És épp ezért szeretem a Star Wars-t. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Platschu Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=0zome9da0YE Speciel ez egy paródia és már ősrégi, de még mindig újból megnézve is tudok rajta nevetni. * * * Az Ep. III. tobzódik a jobbnál jobb jelenetekben: - amikor a nyitó jelenetben a kötelékrepülés átfordul úrcsatába - amikor bezuhannak a légkörbe (ez emlékeztet a NASA Columbia űrrepülőgépére is ) - amikor Padmé és Anakin egymást nézi a városban és a zene is lelassul - amikor Yoda összecsuklik a Jedik halála miatt, mert a "családja" és a "gyermekei" mentális sikolyát hallja a galaxis különböző pontjaiból - amikor Anakin bevonul a Jedi templomba - amikor Palpatine elkezdi a székeket hozzávágni Yodához - a végső párbaj Obi-van és Vader között Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zilllosarkany Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Hogy melyik a kedvenc jelenetem? A Sithek Bosszúja a legjobb rész (szerintem), az egész zseniális, az egészet szeretem, de azért van pár nagy kedvenc jelenet: - Darth Vader és az 501-es Légió bevonul a Jedi Templomba - Yoda és Darth Sidious párbaja (főleg az eleje) - Darth Vader és Obi-van Kenobi párbaja (főleg a vége) - a 66-os parancs (az Utapautól a Kashyyykig) - Darth Sidious megalapítja az I. Galaktikus Birodalmat - Grivous legyőzése - Utapaui csata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 9, 2012 Author Share Posted June 9, 2012 Azért ez ütős volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Jól átszúrta Palpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoliZoltán Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 "Igy hull ala a Koztarsasag.Tapsvihar kozepette." Nem pontos valoszinuleg. De van vagy 5-6 favorit....de most epp ez a leginkabb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Az tényleg egy fantasztikus jelenet! Nagyon sokat mondó. :-) Nekem a kedvenceim között van még a Yoda vs Palpi párbaj, az "I am the Senate", meg Obi-Wan megérkezése az Utapaura. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb69 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 "Igy hull ala a Koztarsasag.Tapsvihar kozepette." Az a jelenet nekem is az egyik kedvencem. Valójában Sidious nagy tervének tökéletes kimenetele, ill. úgy általában az egész prequel politikai vonalának, a Köztársaság bukásának esszenciája. Amik még most így hirtelen beugranak, mint kedvenceim: Opera-jelenet Obi és Anakin utolsó baráti beszélgetése 66-os parancs kiadása és végrehajtása (Yoda reakcióival) Anakin bevonulása a Templomba a klónokkal Padmé-Anakin párbeszéd a Mustafar-on Obi-Anakin párbaj az összes mustafar-i párbeszéddel Yoda-Sidious duma és párbaj Vader "összeszerelése" Nem épp rövid lista, és még közben beugrott pár nagyon kedvelt jelenet, de azokat inkább már be se írom, mert lassan a fél film feldolgozásra kerül. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts