Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Pildi: A díszdoboz papírjának milyen a minősége? Ugyanolyan mint a 2004-es trilógia díszdobozé vagy valamivel jobb, esetleg rosszabb?

Hozzászólás ideje:
A Baljós Árnyak borítójának elejéről lekerült felülről a "Vannak korok, amelyek legendákat szülnek" felirat :?

Tényleg, ez el is kerülte a figyelmemet... :?

Viszont újfent, tüzetesebben átnéztem a hátsó borítókat is, és kiderült, hogy a filmekről írt rövid ismertetőt is átírták: tartalmában a mondanivaló ugyanaz, de más szavak közvetítik.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:
Pildi: A díszdoboz papírjának milyen a minősége? Ugyanolyan mint a 2004-es trilógia díszdobozé vagy valamivel jobb, esetleg rosszabb?

Nagyjából ugyanolyan vastagságú és tartású a doboz, csak fényes felülettel. És nincs belső doboz, mint a Trilogy-nál.

• 5 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2009 karácsonyára várható a Lego Indiana Jones játék boltokba kerülése

Itt valami gubanc van, mert az már rég megjelent (júniusban). Ez szerintem inkább a sima Indiana Jones játék lesz.

Amúgy jöhet, remélhetőleg lesz némi ráncfelvarrás újra (ez szinte már elvárás :D). Lehet, az SW(-k) lesz(nek) az első Blu-Ray lemeze(i)m? Bár azért 2010 még "messze" van.

Hozzászólás ideje:

Már bocsánat, de ez a címoldalas hír a BR megjelenésről elég bulváros mintára készült. Értem ez alatt, hogy a cím azt sugallja, hogy már minden tuti, az egész írásban meg annyi szerepel a címmel kapcsolatosan, hogy "állítólag megemlítették". Értem én, hogy lelkesedés meg minden, mert én is örülnék a dolognak, de ahogy a forrás bejegyzésben is megjegyzik "As is always the case with Lucasfilm news, we'll believe it all when we see the actual discs on the shelf." (az angolul nem tudóknak kb.: Mint minden Lucasfilm hír esetében, ezt is majd akkor hisszük el, ha az érintett lemez a polcunkon lesz.)

Hozzászólás ideje:
Nekem a hétvégén volt szerencsém megnézni az ep.2-öt full HD-ben... hogy honnan lehetett a nyersanyag ehhez azt nemtom, de jól mutatott :hmm:

Az a két-három éve levetített HDTV-verzió, amit valamelyik amcsi HD-adón leadtak. Nekem is megvan 720p-ben, meg a többi rész is. Szép, szép (a dvd-verziót lazán üti), de BluRay-forrásból szebb lenne.

Hozzászólás ideje:
1080p is van már. ;)

Együtt jött ki 2006 tájékán a 720p-s verzióval.

Mindegyiket leszedtem egyszer (s bár azóta nincsenek meg), nagyon jól néznek ki. Ez alól kivételt képez a Ep1 hd-s változata, az valami irdatlanul rossz minőségűre sikeredett, legyen szó akár at 1080p-s verzióról is (persze szebb mint a dvd képe).

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudnátok adni nekem olyan linkeket, ahonnan le tudnám szedni a klasszikus trilógia 2004-es, felújított epizódjait magyarul? Tudjátok, azt a verziót, aminek pl.: a végén Hayden Christensen van ott, és nem Sebastian Shaw.

Szerkesztve: - KisKósa
Csak privátba küldjetek linket!

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Sikerült szert tennem az ep2 1080p-s változatára. :lol:

Utoljára akkor láttam ilyen minőségben, amikor a Mom-parkba elmentem megnézni a digitális változatot.

De nem is ez az izgalmas része a dolognak, hanem az, hogy DTS-hanggal van meg!!! Igen, jól írtam, SW-film DTS-ben! :lol:

Eddig csak arról tudtam, hogy van Podrace-jelenet DTS-ben.

Amellett, hogy dinamikusabb az egész, a dialógok lettek jóval markánsabbak.

Ha az összes film ilyen minőségben elérhető lenne és néhány trükköt javítanának a régi részekben... :rock:

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
De jó lenne, ha lenne hozzá szinkron is. :)
Álmodni jó lehet, de Lucas addig nem engedélyezi ezt, míg stabilan 1,5-2 millióan meg nem veszik nálunk a kiadványt :)

Örüljünk, hogy tavaly kijött. bár nem sokan vették. Nézd meg az áruházakat. Az Auchanba már a dolgozók piramist építenek belőlük :o

Hozzászólás ideje:
Álmodni jó lehet, de Lucas addig nem engedélyezi ezt, míg stabilan 1,5-2 millióan meg nem veszik nálunk a kiadványt :)

Örüljünk, hogy tavaly kijött. bár nem sokan vették. Nézd meg az áruházakat. Az Auchanba már a dolgozók piramist építenek belőlük :)

És vajon miért nem vették? Mert nem szinkronos. :o Itt az ördögi kör.

Hozzászólás ideje:

Igen, ez egy 22-es csapda. De ha megvennék, legközelebb lenne szinkron is rá :)

A sith-ek pedig olyan jól teljesített a moziban, hogy arra rátették. Ha annyian nézik meg az első 2 részt, mint a Shiteket a moziban akkor azokra is került volna szinkron.

Remélhetőleg a BR-re majd engedélyezi a szinkront Luke Ász bácsi.

Valamint a 2006-os eredeti kiadás is ezért nem jött be, mert nem lett volna szinkron rajta, az Intercom meg nem akarta feliratosan kihozni a sok negatív 2004-es viszhang miatt...

Hozzászólás ideje:
Ha jól tudom, akkor Andrew Vajna kérésének tett eleget Lucas, hogy itt engedélyezte a szinkront az EP III. DVD-n.

Ő az InterCom elnöke...

Hozzászólás ideje:

Azért érdekes, hogy számos népszerű franchise-nál, mint pl. A Gyűrűk Ura, Harry Potter, Terminator stb... a DVD-n van szinkron és pont Star Wars-on nincs. Ezeke szerint az előbbiek DVD-it többen veszik?

Hozzászólás ideje:

Nem, csak magyarországon teszik rá a lemezekre, míg a Star Wars kiadványt a Skywalker Ranchen készítik el, úgy tudom.

Az meg plusz pénz Luvasnak, hogy a miénkkel is foglalkozzon

Hozzászólás ideje:
A sith-ek pedig olyan jól teljesített a moziban, hogy arra rátették. Ha annyian nézik meg az első 2 részt, mint a Shiteket a moziban akkor azokra is került volna szinkron.

Az, hogy hányan nézik meg a moziban, és kerül el rá szinkron, baromira nincs összefüggésben... :)

Azért érdekes, hogy számos népszerű franchise-nál, mint pl. A Gyűrűk Ura, Harry Potter, Terminator stb... a DVD-n van szinkron és pont Star Wars-on nincs. Ezeke szerint az előbbiek DVD-it többen veszik?

Az Alien Quadrilogy-n is csak félig van, a Star Trek esetében is csak az utolsó három film kapott (nem számítva a 11-et). Egyszerűen a Lucasfilm nem engedélyezte a szinkront valamiért. Ők tudják, miért. A többinél meg nincs Lucasfilm, mindet a forgalmazó stúdió adja ki, mint Paramount, Fox, Universal, WB. Van, amelyik engedélyezi, van, amelyik nem. A Paramount még a Trek sorozatok kiadását sem engedélyezi idehaza, szóval ez van. Annak nincs köze, hogy hányan veszik a DVD-t (ennek hogyan lenne már? A DVD-t később veszik meg, minthogy rákerülne a szinkron...) és hányan nézték moziban.

Nem, csak magyarországon teszik rá a lemezekre, míg a Star Wars kiadványt a Skywalker Ranchen készítik el, úgy tudom.

Az meg plusz pénz Luvasnak, hogy a miénkkel is foglalkozzon

Minden DVD-re külföldön kerülnek rá a szinkronok. Magyarországon nincsen DVD gyár, külföldön készülnek el és jönnek be hozzánk. Ezért is van olyan, hogy kapunk török, cseh meg mindenféle szinkront.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.