Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

3x01 - Clone Cadets

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A magyar szinkron továbbra sem érheti utol az eredetit, de annyira azért nem volt vészes. Voltak nagyon jól eltalált szinkronhangok, például Shaak Ti és El-Les, voltak nem túl kiemelkedőek de legalább hasonlítottak az eredetire, ilyen volt például Bric (Nagyjából) és Lama Su. És méltányos, hogy Echo és Hevy ugyanazt a szinkronhangot kapta, mint az első évadban. Viszont a klón nevek variálásai nem nagyon tetszettek. Leginkább ez a Csupaöt dolog nem jött be. Az első évadban Ötösnek hívták, az jobban bejött. Néhány esetben muszáj volt variálni, mert az akkoriban használt Vagdalt nem illett volna bele a mostani szövegkörnyezetbe, viszont a Bohócnak meg semmi köze a Cutuphoz. Hogy Visszhangnak miért hagyták meg az angol nevét, az számomra rejtély, de gondolom azért, mert a két név nem egyforma hosszú. Rosszabbra számítottam, szóval nem volt annyira vészes. :) 99 hangjáról még azt sem tudom, hogy a véleményem pozitív-e, vagy negatív. :D

Hozzászólás ideje:

A klónnevekkel még mindig nem tudnak dűlőre jutni. Hol lefordítják, hol nem. Azt sem tudom, Cutup-ból hogy lett Bohóc. :D

Ami még nem tetszik, hogy eltérő hangjuk van a klónoknak, bár ez eddig is így volt. Shaak Ti szinkronja jó lett, de a többiek is hozták az elvárt szintet.

Hozzászólás ideje:

Elmondom Nektek, hogy a 3. évad volt az első amit angolul, felirattal néztem meg először. Így az első két évadnál nem tudtam ilyen szemmel nézni a magyar részeket. Olyan szemmel, hogy a felirat szövegét hasonlítsam a magyar rész szövegéhez. Néhányszor elég furcsa dolgok hangzottak el. Szólni kellett volna a szinkronstúdiósoknak, hogy Lok Durd szövegét használják fel...

A Csupa öt megnevezés nagyon nem tetszett. Echo-nak miért nem fordították le a nevét? És mi ez a Bohóc? Vicc...A Citadel-t is sikerült valami nem is tudom mire fordítani.

Nagyot néztem amikor meghallottam Dányi Krisztián hangját, egyből beugrott, hogy ő szinkronizálta Echo-t a Rookies-ban, és Hevy hangját is ismerősnek találtam. Ki nem néztem volna belőlük, hogy a régi hangjukat adják nekik. Shaak Ti hangját jól eltalálták. Bric hangja is elment, El-Les szinkronja viszont furcsa volt számomra ahogyan 99-é is.

Hozzászólás ideje:

ne már! :o

99-et így hívták a részben? :o

Az elején még kilenc-kilenc volt, aztán ráálltak erre a kilenckére és ezt meghagyták az ARC Troopers-re is...

Hozzászólás ideje:

Sajnos lemaradtam premierről, de ahogy olvasom itt a hozzászólásokat a klónok neveivel továbbra is hadilábon állnak :S

Reméljük a következő részekben valamit javítanak, szerintem inkább maradjanak az eredeti neveknél.

Jézusom, kilencke... mert abban, hogy 99 mi nem volt jó? Meg a Bohóc is hogy jött össze, nem értem. :roll:

Hozzászólás ideje:

Szerintem a szinkronhoz simán lehetne Lok Durd fordítását használni :)

Sajnos ezt mások nem így gondolják. De egyszer már történt ilyen, az 1. évad 11. részénél. :)

Hozzászólás ideje:

Én azon akadtam ki, hogy Brick egy "mesterfőnök".

Nekem se lenne sokkal jobb ötletem a master chiefre. Mert ez egy pontos fordítás a részükről.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Na elkezdtem nézni a harmadik évadot, még csak most, (pedig már a negyedik évadról is vannak videók).

Jó kis rész volt, láthattuk a Kaminot és a klónok kiképzését. Szinkronnal nem volt bajom mivel nem tudom milyen volt az eredeti. Nehéz hangjának örültem :peace:

• 2 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Ha már így szóba jött, nekem ez a három úriember nagyon bejött a Kaminoi részekben. Asszem itt láttunk először ARC-okat, és csak tátottam a szám az ötvözött I-es és II-es fázisú páncélokon. :)

• 11 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Szerintem évadnyitónak tökéletes volt. Nekem csak egy kérdésem lenne a cselekménnyel kapcsolatban.

Régen láttam már ezt az epizódot, úgyhogy nem sokra emlékszem belőle. Ha jól tudom, volt benne egy klón, aki különbözött a többitől, más szóvál nyomorék volt. De ő mit is keresett a klónok között? Mert tudtommal a klónokat megvizsgálják a klónozás során, hogy alkalmasak-e harcra, stb. Mint a 300 c. filmben: akiről úgy gondolták születésekor, hogy nyomorék, azt megölték.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a fejlődésgyorsításnak lett 99 az áldozata. Születéséig lehet nem jelentkeztek rajta nyomok, csak abban a tíz évben, amíg 20-30 évet öregedett. Mivel egyéb munkára még alkalmas volt, így nem likvidálták - amúgy sem készült minden klón aktív harcra, elég sok a kiszolgálószemélyzet része lett - sőt, tekintve, mekkorák a Venatorok és micsoda harctechnikai befogadóképességük van, még az is lehet, hogy több klón volt a nem harcoló alakulatokban, mint a harcolókban.

Hozzászólás ideje:

99 kapcsán kicsit kitérve az EU-ra, valószínűleg a még használható, de valamennyire "hibás" klónokat - ha csak nem a különleges erők kötelékeibe szánták eredetileg - megkímélték. A Venatoros példa - az EU állításaihoz igazodva - azért jó, mert állítólag 7400 fős a teljes személyzetük, és a coruscanti csatában legalább ezer vett részt belőlük, ami 7 millió 400 ezer főre tenné csak a Venatorok legénységét csak abban az ütközetben, miközben a hivatalosnak mondott számadat a GAR aktív harcoló klónkatonáiról 3 millió. Így joggal lehet mondani, hogy az olyanoknak, mint 99 és társai, igenis lehetett szerepük magában a háborúban, és ahogy Dzséjt mondta, többen is lehettek, mint a hibátlan egyedek. Persze, a kaminoiak "értik a dolgukat", de ugyanakkor nyílván nem dicsekednek el a kriplik számával, főleg, ha a RepCom regényekben jól felvázolt lenézéssel vélekednek róluk.

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Hozzászólás ideje:

Azért én azt a 3 milliós adatot mindig is fenntartással kezeltem. Nagyon kevésnek tűnik, főleg ha a hadsereg nagyságát arányosítjuk a hadművelet alá esett bolygók számával.

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ez de nagy duma: "Indítsák a fellegvár-programot. THX verzió, 1138-as eseménysor" :lol::rock:

Szerkesztve: - M.Laci

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.