KisKósa Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 A magyar szinkron továbbra sem érheti utol az eredetit, de annyira azért nem volt vészes. Voltak nagyon jól eltalált szinkronhangok, például Shaak Ti és El-Les, voltak nem túl kiemelkedőek de legalább hasonlítottak az eredetire, ilyen volt például Bric (Nagyjából) és Lama Su. És méltányos, hogy Echo és Hevy ugyanazt a szinkronhangot kapta, mint az első évadban. Viszont a klón nevek variálásai nem nagyon tetszettek. Leginkább ez a Csupaöt dolog nem jött be. Az első évadban Ötösnek hívták, az jobban bejött. Néhány esetben muszáj volt variálni, mert az akkoriban használt Vagdalt nem illett volna bele a mostani szövegkörnyezetbe, viszont a Bohócnak meg semmi köze a Cutuphoz. Hogy Visszhangnak miért hagyták meg az angol nevét, az számomra rejtély, de gondolom azért, mert a két név nem egyforma hosszú. Rosszabbra számítottam, szóval nem volt annyira vészes. 99 hangjáról még azt sem tudom, hogy a véleményem pozitív-e, vagy negatív. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 A klónnevekkel még mindig nem tudnak dűlőre jutni. Hol lefordítják, hol nem. Azt sem tudom, Cutup-ból hogy lett Bohóc. Ami még nem tetszik, hogy eltérő hangjuk van a klónoknak, bár ez eddig is így volt. Shaak Ti szinkronja jó lett, de a többiek is hozták az elvárt szintet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_Phobos Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Ilyen rossz lett a fordítás? Na holnap megnézem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danityu Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Elmondom Nektek, hogy a 3. évad volt az első amit angolul, felirattal néztem meg először. Így az első két évadnál nem tudtam ilyen szemmel nézni a magyar részeket. Olyan szemmel, hogy a felirat szövegét hasonlítsam a magyar rész szövegéhez. Néhányszor elég furcsa dolgok hangzottak el. Szólni kellett volna a szinkronstúdiósoknak, hogy Lok Durd szövegét használják fel... A Csupa öt megnevezés nagyon nem tetszett. Echo-nak miért nem fordították le a nevét? És mi ez a Bohóc? Vicc...A Citadel-t is sikerült valami nem is tudom mire fordítani. Nagyot néztem amikor meghallottam Dányi Krisztián hangját, egyből beugrott, hogy ő szinkronizálta Echo-t a Rookies-ban, és Hevy hangját is ismerősnek találtam. Ki nem néztem volna belőlük, hogy a régi hangjukat adják nekik. Shaak Ti hangját jól eltalálták. Bric hangja is elment, El-Les szinkronja viszont furcsa volt számomra ahogyan 99-é is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 Szerintem a mélypont az a "kilencke" volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Szerintem a mélypont az a "kilencke" volt. Uh... ez most konkrétan fájt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_Phobos Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Szerintem a mélypont az a "kilencke" volt. ne már! 99-et így hívták a részben? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danityu Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 ne már! 99-et így hívták a részben? Az elején még kilenc-kilenc volt, aztán ráálltak erre a kilenckére és ezt meghagyták az ARC Troopers-re is... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 ne már! 99-et így hívták a részben? Most gondold el, ahogy a végén a halála előtt utána kiáltott Fives, hogy "kilencke neeee". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorbiLordi Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Sajnos lemaradtam premierről, de ahogy olvasom itt a hozzászólásokat a klónok neveivel továbbra is hadilábon állnak :S Reméljük a következő részekben valamit javítanak, szerintem inkább maradjanak az eredeti neveknél. Jézusom, kilencke... mert abban, hogy 99 mi nem volt jó? Meg a Bohóc is hogy jött össze, nem értem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Most elég fura volt magyarul. Voltak jól eltalált hangok, de készítettek már ennél jobb fordításokat is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misi920 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Szerintem a szinkronhoz simán lehetne Lok Durd fordítását használni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmilan Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Szerintem a szinkronhoz simán lehetne Lok Durd fordítását használni Sajnos ezt mások nem így gondolják. De egyszer már történt ilyen, az 1. évad 11. részénél. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Ezeket a klónneves bakikat már csak akkor tudnák űberelni ha a Citadel részekben újra Visszhang és Ötös lenne a nevük Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Embo Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Én azon akadtam ki, hogy Brick egy "mesterfőnök". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KisKósa Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Én azon akadtam ki, hogy Brick egy "mesterfőnök". Nekem se lenne sokkal jobb ötletem a master chiefre. Mert ez egy pontos fordítás a részükről. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Szerintem ez jól hangzott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Na elkezdtem nézni a harmadik évadot, még csak most, (pedig már a negyedik évadról is vannak videók). Jó kis rész volt, láthattuk a Kaminot és a klónok kiképzését. Szinkronnal nem volt bajom mivel nem tudom milyen volt az eredeti. Nehéz hangjának örültem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 (edited ) Tudjuk azoknak a klónoknak a nevét, akik Colt parancsnokkal érkeztek a vizsgákra? Edited August 17, 2013 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 A sárgás páncélút Blitz-nek hívják, a kékeset Havoc-nak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Köszi. Időrendben nézem a sorozatot, aztán nem szerettem volna ha Cody és Rex lett volna a két delikvens. De így ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nabopolasszar Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Már csak azért sem lehetnének ők, hisz mindketten szerepelnek az ARC Troopersben, ahol Rex és Cody is külön megfordul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 De időrendben nézve ide az ARC Troopers még nagyon messze van. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Ha már így szóba jött, nekem ez a három úriember nagyon bejött a Kaminoi részekben. Asszem itt láttunk először ARC-okat, és csak tátottam a szám az ötvözött I-es és II-es fázisú páncélokon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMaul31 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Szerintem évadnyitónak tökéletes volt. Nekem csak egy kérdésem lenne a cselekménnyel kapcsolatban. Régen láttam már ezt az epizódot, úgyhogy nem sokra emlékszem belőle. Ha jól tudom, volt benne egy klón, aki különbözött a többitől, más szóvál nyomorék volt. De ő mit is keresett a klónok között? Mert tudtommal a klónokat megvizsgálják a klónozás során, hogy alkalmasak-e harcra, stb. Mint a 300 c. filmben: akiről úgy gondolták születésekor, hogy nyomorék, azt megölték. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Szerintem a fejlődésgyorsításnak lett 99 az áldozata. Születéséig lehet nem jelentkeztek rajta nyomok, csak abban a tíz évben, amíg 20-30 évet öregedett. Mivel egyéb munkára még alkalmas volt, így nem likvidálták - amúgy sem készült minden klón aktív harcra, elég sok a kiszolgálószemélyzet része lett - sőt, tekintve, mekkorák a Venatorok és micsoda harctechnikai befogadóképességük van, még az is lehet, hogy több klón volt a nem harcoló alakulatokban, mint a harcolókban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 (edited ) 99 kapcsán kicsit kitérve az EU-ra, valószínűleg a még használható, de valamennyire "hibás" klónokat - ha csak nem a különleges erők kötelékeibe szánták eredetileg - megkímélték. A Venatoros példa - az EU állításaihoz igazodva - azért jó, mert állítólag 7400 fős a teljes személyzetük, és a coruscanti csatában legalább ezer vett részt belőlük, ami 7 millió 400 ezer főre tenné csak a Venatorok legénységét csak abban az ütközetben, miközben a hivatalosnak mondott számadat a GAR aktív harcoló klónkatonáiról 3 millió. Így joggal lehet mondani, hogy az olyanoknak, mint 99 és társai, igenis lehetett szerepük magában a háborúban, és ahogy Dzséjt mondta, többen is lehettek, mint a hibátlan egyedek. Persze, a kaminoiak "értik a dolgukat", de ugyanakkor nyílván nem dicsekednek el a kriplik számával, főleg, ha a RepCom regényekben jól felvázolt lenézéssel vélekednek róluk. Edited August 4, 2014 by Merr-Sonn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Azért én azt a 3 milliós adatot mindig is fenntartással kezeltem. Nagyon kevésnek tűnik, főleg ha a hadsereg nagyságát arányosítjuk a hadművelet alá esett bolygók számával. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Laci Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited ) Ez de nagy duma: "Indítsák a fellegvár-programot. THX verzió, 1138-as eseménysor" Edited February 16, 2015 by M.Laci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Tele van utalásokkal a sorozat, ráadásul ilyen frappánsokkal. Egyébként pedig...a jó kis dominó osztag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts