Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 5. Olyan van, hogy a jelet leárnyékolják a falak, vagy több szint esetén a födém. Nem mindegy, milyen a router erőssége, ha gyengébb telhesítményű, a falak vagy a távolság a routertől gondot okozhatnak. Probáld ki ajtó közelében használni, hogy minél kevesebb akadályon keresztül kapja a jelet. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 5. Hozzászólás ideje: 2023. Szeptember 5. Nekem volt hasonló. A modem lent van a földszinten míg én általában az emeleten a szobámban netezek. Mielőtt néhány hete egy kábellel fel lett vezetve a szobámba a net egy wi-fi küldő és egy jelfogó kütyüt használtam hogy a PC és a laptop megkapja a jelet. A laptop-nak van beépített wi-fi-je de az mégse fogta rendesen. Messze is van meg a falak is bezavarnak. Fogtam tehát a jelfogó kütyüt és két hosszabb USB-s kábelt összedugva kiraktam a szomszéd szobába olyan távolra amilyenre lehetett hogy valahogy csak közelebb legyen a modemhez. Utána már jobb lett a dolog de nem eléggé mert hiába volt egy helyben a kütyü mégsem volt stabil a kapcsolat. Hol lassabb hol pedig gyorsabb volt a net és hébe-hóba meg is szakadt. A laptop esetében ezt gyakrabban eljátszotta. Amúgy lent a beépített wi-fi mindegyik szobában jól kapja a jelet. Most hogy a kábel megvan egyértelmű hogy normális lett a helyzet mert stabil és gyors kapcsolatot kap a PC és a laptop. Mégse vagyok elégedett mert nem tudom zökkenőmentesen használni mindkettőn a netet. Alapból legtöbbször a kábel a PC-be van dugva és ha a laptop-ról akarok netezni akkor a kábelt kihúzom a PC-ből és bedugom a laptop-ba. Ahhoz meg egy egyik végén USB-s a másik végén LAN kábel aljzatos kütyüt használok mert a laptop-nak nincs LAN aljzatja. Eddig oké lenne de ahhoz hogy az átdugdosás után a laptop-on és a PC-n működjön a net mindig ki kell húzni a konnektorból és kábé fél perec után vissza kell dugni ugyanoda a modem kábeljét. Nem vagyok biztos abban hogy mi lehet a bibi. Talán az IP cím variálódik meg és az áramtalanítással lehet a dolgot alaphelyzetbe állítani. Elég macerás így és jó lenne ha nem kéne ezt az áramtalanítós dolgot minden LAN kábel átdugáskor eljátszani. Nem laptop-ozok olyan gyakran de azért jó lenne ha mégis tudnám azt hanyagolni. Tudom hogy van egy másfajta elosztós kütyü amibe több LAN és USB kábelt lehet dugdosni és amihez áram is kell de egyelőre nem akarok olyat is venni mert ahhoz a nem gyakori laptop-ozáshoz meglennék nélküle ha a modem áramtalanítását szoftveresen ki lehetne küszöbölni. Meg nem tudom hogy az a kütyü ki tudná-e azt küszöbölni. Tudja valaki hogy a modem áramtalanítása helyett van-e szoftveres megoldás arra hogy a kábel átdugása után a PC-n és a laptop-on kapásból legyen net és ha van akkor azt hogy lehetne kivitelezni? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Január 9. Hozzászólás ideje: Január 9. A Gémklub társasjáték kiadó minden héten meghirdet egy nyereményjátékot a Facebook-on, melyben meg kell nevezni képek alapján egy játékukat és nyerhetsz. Tegnap is volt ilyen nyereményjáték, melyet, mint utóbb kiderült adathalász támadás ért. Engem is kidobott a nyertesek közé. Még a Facebook-on leírták, mit kell tenni a nyereményért. Kíváncsiságból rányomtam a linkre, hogy mit kérhetnek, elsőre azt gondoltam, hogy talán azért kérnek ilyeneket, mert nem vagyok beregisztrálva az oldalukon. Gyanús lett a dolog, mert a védelem beriasztott, biztonságosan megszakította a kapcsolatot, mert fertőzött volt valamivel. Nem adtam meg semmilyen adatot. Mindenből kiléptem, lefuttattam a keresőket, nem találtak semmit se. E-mail címet, facebook oldalt, az Erste George-át kétfaktoros hitelesítés védi. Remélem, nincs gond, hisz nem tudott bejönni az oldal, megszakadt vele a kapcsolat. Valahogy mégis aggódom, meg tudna nyugtatni valaki? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. Sziasztok! Informatikai kérdésem van. A Windows 10 a notebook-on pár napja frissített. Volt egy összesítő frissítés Windows 10 rendszerekhez, összesített frissítés a Net keretrendszerhez, rosszindulatú windows szoftverek eltávolításához szolgáló eszköz, meg persze frissítés a Windows defenderhez. Ezek mindegyike sikeresen lett telepítve. Van egy másik, Biztonsági frissítés a Windows 10 22H2 rendszeren. Ezt nem tudja telepíteni. Nem tudom miért. Az elmúlt napokban többször próbáltam, de ezt eddig nem sikerült telepítenie. A Windows update azt írja, később újra próbálja. Ezt a hibakódot írja ki. (0x80070643) Szerencsére csak ezzel az egy frissítéssel van gond, a többi rendben volt. Az asztali gépen is Windows 10 van, ott gond nélkül felment frissítés. A notebook-nál ez az első eset, hogy egy ilyen beakadt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. Hagyd a fenébe. Valószínűleg annyira nem lényeges. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. Na, úgy néz ki nem vagyok egyedül a problémával. A molyon is feltettem a kérdést, és ott is akadt, akinek a Dell notebook-ján pont ugyanez a probléma állt elő, csak ezzel az egy frissítéssel van gond nála is. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. 6 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Na, úgy néz ki nem vagyok egyedül a problémával. A molyon is feltettem a kérdést, és ott is akadt, akinek a Dell notebook-ján pont ugyanez a probléma állt elő, csak ezzel az egy frissítéssel van gond nála is. Ne tőrődj vele. A friisítéseket általánosan a Windows-okra csinálja a MS. Mindegy hogy laptop vagy PC. Nem tesztelik minden egyes márka minden egyes gépére. Ha valamelyik gépen hibás mint nálad arról kapnak értesítést és ki fogják javítani. Várd meg és majd telepűlni fog. Ilyen már nekem is volt. 1 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Január 12. Hozzászólás ideje: Január 12. 29 perccel korábban, Frenkie írta: Ne tőrődj vele. A friisítéseket általánosan a Windows-okra csinálja a MS. Mindegy hogy laptop vagy PC. Nem tesztelik minden egyes márka minden egyes gépére. Ha valamelyik gépen hibás mint nálad arról kapnak értesítést és ki fogják javítani. Várd meg és majd telepűlni fog. Ilyen már nekem is volt. Köszönöm szépen. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Február 19. Hozzászólás ideje: Február 19. Pen drive-ok közül tudtok ajánlani olyan, ami jó, és van olyan, amit érdemes elkerülni? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Február 19. Hozzászólás ideje: Február 19. Nekem egy 32Gb-os Kingstonom van, semmi probléma nem adódott vele. Szerintem ha akarsz venni akkor vegyél ilyet. De más jó márkák is vannak. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Február 23. Hozzászólás ideje: Február 23. Vírusvizsgálat folyamán elő szokott fordulni az, hogy a notebook alvó állapotba kapcsolja magát? Néha nálam megcsinálja. Most is megtette, ráadásul két alkalommal egymás után, úgy hogy közben dolgoztam rajta. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 26. Hozzászólás ideje: Február 26. Tudtok ajánlani egy olyan képfeltöltő oldalt aminél a regisztrációhoz nem kell telefonszámot megadni? Az se baj ha a képeket se törlik egy idő után. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Február 26. Hozzászólás ideje: Február 26. imgur.com, ide emlékeim szerint nem kell telszám (már évekkel ezelőtt regisztráltam, de nem rémlik, hogy kellett volna). Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 26. Hozzászólás ideje: Február 26. Azt néztem és meg kell adni a számot. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Február 26. Hozzászólás ideje: Február 26. Ó, akkor ez megváltozott az évek során. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Február 26. Hozzászólás ideje: Február 26. 8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Azt néztem és meg kell adni a számot. Amúgy muszáj valós számot megadni? Arra küldik ki a regisztráció megerősítő kódot? Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. 8 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Amúgy muszáj valós számot megadni? Arra küldik ki a regisztráció megerősítő kódot? Hát fura is lenne ha boldog-boldogtalannak megadhatnád a számát mindenféle megerősítés nélkül Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. De az imgur-ra nem kell regisztrálni a képfeltöltéshez. A napokban én is mikor lekaptam a képregény-rendelésemet és kiraktam a képet ide a fórumra az imgurt használtam. Semmilyen adatot nem adtam meg. Vagy fontos a regisztráció valami miatt? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Na majd megnézem akkor jobban. Nekem úgy tűnt, hogy csak akkor tölthetsz fel ha regisztráltál is. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. 2 órával ezelőtt, Bomarr írta: De az imgur-ra nem kell regisztrálni a képfeltöltéshez. A napokban én is mikor lekaptam a képregény-rendelésemet és kiraktam a képet ide a fórumra az imgurt használtam. Semmilyen adatot nem adtam meg. Vagy fontos a regisztráció valami miatt? Feltölteni lehet, de gondolom regisztrációval egy központi helyről tudod kezelni az összes galériádat Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Valóban működik regisztráció nélkül is, köszi @Bomarr! 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: Április 16. Hozzászólás ideje: Április 16. Ezt a hirt, nem tudom elsőre hova tenni, igy ide teszem, mert részben számitástechnika. Azon belül is mesterséges inteligencia, és grafikus ábrázolás(CGI). https://telex.hu/zacc/2024/04/15/biro-ada-delta-mtva-kozteve-duna-tv-mesterseges-intelligencia-musorvezeto-mi?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2AOGot1yql4GukvK3VZfPjT4WaDJmIIsfeph-1PNl3XrzH42QCveuhPRk_aem_AchxngZmi2q2dvcyhr-U35nxMOZY5Ki9sIR6eQdbaU6HlEaV6ruLNyE1x5uftyPDWZfMSl1ELFpWFeCtxSliE-x9 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Június 25. Hozzászólás ideje: Június 25. Ezt a cikket nagyon érdemes elolvasni az internet világáról. A sok fikázásnak is értelmet ad. https://telex.hu/techtud/2024/06/25/halottinternet-elmelet-internet-bot-mesterseges-intelligencia-facebook-kozossegi-media 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Június 25. Hozzászólás ideje: Június 25. Ezt olvasva tényleg teljesen felesleges internetes fórumokon vitázni véleményekről. A mi fórumunk egy csoda ebben a közegben. 3 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Június 25. Hozzászólás ideje: Június 25. Főleg a közösségi médiában értelmetlen. Eleve az emberek összeugrasztása a cél, akkor van forgalom generálva. A többi filmes aggregátor oldalról (imdb, rottentomatoers) nem is beszélve, mert azt akkor mennyi bot manipulálhatja? 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Június 25. Hozzászólás ideje: Június 25. Ez azért jópofa, mert egy ilyesmivel foglalkozó haverom nemrég posztolt ízes példát a jelenségről. A botok és MI-k összehoztak egy hirdetést arról, hogy Magyar Péter a Telexnek adott interjújában bemutatott valamilyen "gyorsan lehet sok pénzt keresni semmittevéssel a neten" applikációt. Nagyon összetett anyag volt, szóval lehet, az alapokat ember rakta le, mert még a "telexes újságíró" tapasztalatai is meg lettek osztva - a neve ki volt írva, de már nem emlékszem rá, annak meg nem néztem utána, hogy tényleg létező emberről "mintázták-e", de az tuti, hogy akárki vagy akármi írta a cikket, nem a Telex újságírója volt valójában. A cikk alatt meg mindenféle nevű emberke kommentje szerepelt. És a slusszpoén: az egész a HVG köntösébe volt csomagolva. Persze nem a HVG volt, az url elárulta. Persze az egész kamu volt, de annyira profin összerakva, hogy aki nem ért hozzá, az simán elhiszi az egészet. Persze mindez azt az egy célt szolgálta, hogy a cikkben agyonemlegetett és agyonhirdetett appra valaki lecsapjon, ami nyilván adathalász eszköz volt. A poén, hogy a Facebook algoritmusa kiszúra, hogy én erre a kamu-HVG anyagra rákattintottam, és még aznap vagy öt különböző valódi belföldi és külföldi magazin változatában, magyarul és angolul is megkapta ugyanezt a Magyar Péter cikket. Nyilván sorra jelentettem és tiltottam mindet, de ez is jól mutatja, hogyan működik ez az egész. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Olyan hajszárítóval, ami tud hideget is fújni ki szabad fújni a gépházat? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Hozzászólás ideje: Augusztus 28. Nem. Porszívó, hajszárító, ilyenekkel nem szabad kísérletezni. Sűrített levegő. Olcsón lehet kapni bármelyik műszaki boltban, és egy flakon több géppucolásra is elég. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Szeptember 11. Hozzászólás ideje: Szeptember 11. Mit lehet kezdeni egy olyan régi tablettel, amiben még 6.0.1-es Android szoftver van, és simán nem tudok rá frissíteni semmit? Még a Google Play store is elavult. Egy Lenovo Yoga 3 tabletről van szó (YT3-X50F), amit évek óta nem használtak, minden appja elavult, s egyedül a böngésző (Chrome) megy, de egyébként semmi baja. A tárhely 16GB (bővíthető), a mermória 2 GB. Lehet ezt a régi 6-os Adroidot valahogy valami használható 11-es verzióra frissíteni? Köszi szépen előre is, ha van valakinek használható ötlete! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.