Ugrás a kommentre

Számítástechnika

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nekem az a véleményem, hogy ezek a rendszer "karbantartó" programok az égadta világon nem jók semmire. Nekem is volt ilyen a gépemen régebben, egy iObit System Care nevezetű. A fentit nem ismerem, de nagyjából mindegyik ugyanazt tudja. Rákerestem, ez is a szokásos ezekre a programokra jellemző jelszavakkal operál ahogy látom: Clean, Optimize, Protect
Protect: ha van egy normális vírusirtó a gépen az már épp eléggé megvédi a gépet és az ilyen progik sem tesznek hozzá semmi többet.

Optimize: Akár van fenn ilyen, akár nincs a gép előbb utóbb lassulni fog, ingerküszöb függő kinek mikor, de a vége úgyis a win formázás-újrarakás. Egyébként én semmi különbséget nem éreztem ilyen program használata mellett sem, pedig voltak mindenféle csili-vili beállítás lehetőségek: általános használat, játékhoz, maximális teljesítmény stb., de fixen nem különbözött egyik sem a másiktól vagy attól, ha egyáltalán nem használtam ilyet, legalábbis számottevően nem, úgy hogy azt érezzem is. Ezen sok "hasznosság" mellett legalább folyamat lefoglal valamennyit a memóriából miközben fut a háttérben.
Clean: Ez még hasznos is lenne, csak a feljebb említett memóriazabálás miatt nem éri meg, van olyan program ami ugyanezt elvégzi, ha időszakonként elindítja az ember és akkor ugye csak addig vesz el a memóriából amíg fut. Sőt nekem az uninstaller programom automatikusan indul, ha törlök valamit a rendszerről és megkérdezi, hogy akarom-e törölni a fennmaradó felesleges fájlokat. Letörli aztán zárom is be és addig nem is kell, hogy közünk legyen egymáshoz amíg újra nem törlök valamit. 

Hozzászólás ideje:

Én régebben használtam ilyen programokat, de néha több kárt csináltak mint hasznot. Windows 10-ben meg az alap Lemezkarbantartó bőven megteszi. Ígyis-úgyis teleszemetelődik a rendszer egy idő után, ha használ az ember spéci programokat ha nem.

Hozzászólás ideje:

Valamikor egy ideig én is futtatgattam karbantartó cuccosokat. Sok javulást nem tapasztaltam a használatuk után. Így hát le is szálltam arról a témáról.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
2018. 10. 25. - 9:57, Rog írta:

Nálam '12 közepe óta az alábbi elrendezés az alap. Persze a plusz mappák és ikonok miatt változik hébe-hóba de azokat hamar el szoktam takarítani onnan.

OT8trZM.jpg

Kábé nyolc év után megtört a jég és tegnap lecseréltem a Normandy SR2-s (Mass Effect 2 videojáték) hátteremet.

T'Pol kigolyózta. :D

TMkO6LQ.jpg

Nem tudom meddig marad de az biztos hogy valamikor amaz át fogja venni a helyét.

Szerkesztve: - Rog
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akinek van DIGI1000-es netje attól kérdezném, az létezik, hogy a sebességmérő oldal szerint 93 Mbit/s a letöltési sebesség? 

A te PC-d teljesítményétől is függ, milyen gyors a net, illetve attól, hogy kábelen vagy wifin keresztül csatlakozol rá.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Olyan problémába ütköztem, hogy a gépen itthon csak webes Excel van, amit kb úgy kell elképzelni, hogy böngészőben nyitja meg a programot, tehát nem úgy megy mintha le lenne telepítve a gépre, és ebbe sajnos OneDriveról nekem be kéne töltenem egy .txt fájlt, de az sehogy se sikerül. Valakinek van rá valami ötlete, megoldása?

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Tudnátok ajánlani valami videófelvevő programot? Lenne egy weboldal, ahol fel akarok venni egy 2 órás videót (letölteni nem tudom). Bandicamot alkalmaztam, de a 2 órás videó végén kiírta, hogy az ingyenes verzióban csak 10 percet lehet felvenni, úgyhogy csak 10 percet tudtam rögzíteni. Azt hittem, fölrobbanok. 

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Tudnátok ajánlani valami videófelvevő programot? Lenne egy weboldal, ahol fel akarok venni egy 2 órás videót (letölteni nem tudom). Bandicamot alkalmaztam, de a 2 órás videó végén kiírta, hogy az ingyenes verzióban csak 10 percet lehet felvenni, úgyhogy csak 10 percet tudtam rögzíteni. Azt hittem, fölrobbanok. 

A Firefoxhoz való Video DownloadHelper kiegészítő talán le tudja tölteni.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Na most érdekes őroblémám adódott. A telefonom, egy Samsung Galaxy J6+ ma összeomlott mikor be akartam fotózni egy jegyzetet a Classroomba, és azóta kb kikapcsolási állapotban van, ez olyan másfél, egy órája volt, és semmi sem változott. Valakinek volt hasonló problémája? 

Hozzászólás ideje:
56 perccel korábban, Iqvi írta:

Na most érdekes őroblémám adódott. A telefonom, egy Samsung Galaxy J6+ ma összeomlott mikor be akartam fotózni egy jegyzetet a Classroomba, és azóta kb kikapcsolási állapotban van, ez olyan másfél, egy órája volt, és semmi sem változott. Valakinek volt hasonló problémája? 

Az mit jelent, hogy kikapcsolási állapot? 

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Az mit jelent, hogy kikapcsolási állapot? 

Már újjáéledt, kb úgy volt, mintha elindítottad volna a teljes kikapcsolást, de félúton megakadt volna, fekete képernyő, középen Samsung felirat. Fogalmam sincs mi válthatta ki ezt az összeomlást, azért mindenesetre még lehet beviszem a Vodafone-hoz, hátha átnézik és tudnak mondani valamit.

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Már újjáéledt, kb úgy volt, mintha elindítottad volna a teljes kikapcsolást, de félúton megakadt volna, fekete képernyő, középen Samsung felirat. Fogalmam sincs mi válthatta ki ezt az összeomlást, azért mindenesetre még lehet beviszem a Vodafone-hoz, hátha átnézik és tudnak mondani valamit.

Szerintem semmit nem fognak tudni mondani, hidd el nekem :D Nem tudom milyen program ez, ha valami 3rd party akkor cseréld le másra. Microsoft Lens doksik befényképezésére lett kitalálva, de már bármelyik okostelefon alap kamera appja tud dokumentum beolvasást.

Hozzászólás ideje:

Hát, majd megpróbálom galériába befotózni és onnan beküldeni classroomba. Eddig semmi ilyen probléma a classroomba direkt fotózással. Remélem nem fog mégegyszer előfordulni, hisz csomó mindent a telefonomon managelek.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Iqvi írta:

Hát, majd megpróbálom galériába befotózni és onnan beküldeni classroomba. Eddig semmi ilyen probléma a classroomba direkt fotózással. Remélem nem fog mégegyszer előfordulni, hisz csomó mindent a telefonomon managelek.

Szerintem jobban jársz vele :D Én hoztam már vissza a sírból kétszer is telefont, mikor már konkrétan a rendszer is legyalúlódott róla, és a bootmenü se nagyon akart már működni, hogy legalább a Recoverybe beléphessek és onnan flasheljem rá a ROM-ot. Szerencsére az Sony volt, azoknál lehet mókolni ha szükséges. Samsungok szerintem már neccesebbek, ott kevésbé engedik hozzá a népet a rendszerhez. Esetleg ha van hozzá valami hivatalos program ami tud rendszervisszaállítást akkor azzal lehet menteni ha úgy van. Ha komolyabb a baj akkor Odin-al lehet megpróbálni ROM-ot flashelni.

Hozzászólás ideje:

Milyen laptopot ajánlanátok általános használatra (nem játékra), esetleg filmnézésre, 15,6 colos matt képernyővel, és Windows op. rendszerrel?

Konkrétabban: milyen processzort, memóriát, márkát, esetleg konkrét típust? Mely márkák most a legjobbak?

Alapvetően itthon használom, de itt több helyen és néha elviszem magammal. Nagyon megdrágult a kínálat, de mivel a mostani laptopom is 7 éves, ezt is hosszabb távra szánom, és nem sajnálnám rá a pénzt, ha már úgyis eléggé zsebbe kell nyúlnom, de akkor legyen a lehető legjobb.

Köszi szépen előre is!

• 5 héttel később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Használ itt még valaki Edge böngészőt? Olyan problémám van vele, hogy amikor kimásolok egy URL-t akkor a beillesztésnél nem az URL-t magát vágja be hanem amire mutat annak a nevét, címét. Tehát pl.: egy sima youtube video sima ctrl+c aztán ctrl+V-zésnek ez az eredménye: Angry Birds Star Wars II: Darth Maul Teaser Trailer - YouTube a fórum főoldal címének másolata meg így néz ki: Fórumok - Star Wars SAGA Fórum és Hírportál (swsaga.hu) Az a gáz, hogy így a képeket, videókat nem jeleníti meg megfelelően. És nemcsak internetes felületen van ez, hanem pl. egy Wordbe másolok oda is így rakja már be. Először mindig be kell másolnom az URL-t, egy jegyzettömb fáljba onnan újra kimásolni, hogy az eredeti URL-t tudjam majd betenni oda ahová szeretném valakinek valami ötlet, hogy ezzel lehet-e valamit kezdeni?

Szerkesztve: - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje:

Nem szeretnék visszatérni, én is azt használtam, aztán egy cikk hatására kipróbáltam az Edge-t hosszabb ideig és valóban úgy tapasztaltam, hogy gyorsabb meg nem zabál annyi memóriát, azóta ezt használom, nem volt vele probléma ez a cucc amit írtam valami frissítéssel jöhetett be nem rég. Egyébként miből érzed jobbnak a Chrome-ot, ha az Edge-t soha nem is használtad? 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.