Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A HP könyvek sokkal jobbak és konzisztensebbek, mint a filmek, annak ellenére, hogy inkonzisztencia a könyvekben is van bőven :) De remek könyvek, amelyek olvastatják magukat, az egyik legnagyobb olvasói élményem.

Hozzászólás ideje:

Ha A Térséggel kezdesz, akkor legalább velünk együtt várhatod az utolsó kötetet, ami elvileg valamikor jövőre jelenik meg :) Elvileg a 9. rész az utolsó is lesz, ezt már évek óta hangoztatják, aztán ki tudja. Sajnos még nincs alcíme, sem borítója, de amint kiderül, az írók kiteszik twitterre. 

Mindegyik sorozat bőven az ajánlott kategória, a GoT-nak megvan az a problémája, hogy Martin valószínűleg nem fogja befejezni a könyveket. 

Azon ne lepődj meg, hogy Martin írta az ajánlót A Térséghez, ugyanis az írói Martin munkatársai voltak, de Martinnal ellentében azért tartják azt, amit mondanak. Éppen ezért lehetséges, hogy tényleg csak 9 részes lesz a sorozatuk. 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2019. 10. 31. - 20:53, Darth Sky írta:

A Térség könyvsorozaton gondolkozom, érdemes elkezdeni? Eddig elég sok jót olvastam róla. :) 

Ugyanígy kérdésesek a Harry Potter, illetve Game of Thrones kötetek. Főleg előbbi az, ami állítólag jóval mélyebb élményt nyújt a mozgóképes változatnál. 

Teljes nézet  

A GoT nekem nem jött be, háromszor próbáltam nekiveselkedni, háromszor untam bele, de neked attól még lehet, hogy tetszeni fog.

Térséget mindenképpen ajánlom, nagyszerű sci-fi könyvek, úgy képesek űroperaként funkcionálni, hogy közben megmaradnak a tudományosan helytálló elemek is, így például nincs fénysebesség feletti utazás (hőseink hetekig, néha hónapokig repülnek), nincsenek űrvadászgépek, de mégis vannak benne hatalmas háborúk, jó sok politikai csűrés-csavarás, és még "space-magic" is a maga módján. Mindezt remek, szerethető karakterekkel és csavaros sztorival fűszerezték. És olyan jópofa szövegekkel, mint amik MissKarrde aláírásában vannak, azok is a Térségből lettek idézve. :) 

A Harry Potter sorozatot is tudom ajánlani. Gyerekként én kimaradtam belőle, a nyolcadik film premierje előtt olvastam el az egész sorozatot (így a nyolcadik film az egyetlen, amit úgy láttam, hogy előtte olvastam a könyvet - mármint a fél könyvet, hiszen a 8. film az a 7. könyv második fele). Azóta szinte minden évben elolvasom őket egyszer, ami azt illeti, idén a múlt héten fogtam hozzá, mikor betegeskedés miatt nyomtam az ágyat, aztán végignéztem a két Fantastic Beastet (először láttam őket), majd kedvet kaptam a 8 film megnézéséhez és a könyvek újraolvasásához. Egyrészt nagyon jó fantasy világgal bír, másrészt bár könnyeden indul (az első két könyv laza kaland), egy idő után már nagyon csavaros, politikával, gyilkoságokkal, cselszövésekkel és rengeteg sötét dologgal átszőtt sztorivá áll össze. Mégsem lesz horror vagy depresszív (bár megvannak a maga szomorú pillanatai, mint minden jó sorozatnak), megmarad benne a humor és a kaland is, és persze a szereplőket jó szívvel szeretheted, némelyiket pedig örömmel utálhatod.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 01. - 17:44, mui-ruy írta:

Szerintem nem fogsz. Majd írd meg hogy tetszett. A sima vagy a limitált verziót rendelted meg?

Teljes nézet  

A simát, mert 4 szukitsos kiadvány mellé rendeltem a szukits webshopjából, és ott csak az elérhető. Amúgy se vagyok híve a limitált kiadványoknak.

Hozzászólás ideje:

Spawn 13. kötet

A kötet tartalma: 75-80. számok

75. szám Megszentelt Föld

Folytatódik a 73. számban megkezdett történet. Le is zárul, Valahogy ezt a sztori vonalat hosszabbnak képzeltem, de még így is az egyik legjobb Spawn képregény lett. A borító önmagában is különleges, Spawn, fején a töviskoszorúval.

Spoileres tartalom megtekintése

Kitűnő darab lett, az egyik legjobb Spawn történet. Ötös.

76. szám Búcsútánc

Ez egy nagyon megható és drámai füzet volt. Megint csak az egyik legjobb Spawn sztori.

Kiváló darab. Ötös.

77. szám Relikviák

Egy nagyon hosszú történet szál kezdődik. Az első fele a 77-80. számokat képezi, majd folytatódik a 81-85. számokban. Ez a hosszú történet szál olyan jó volt, hogy lehetne az alapja egy Spawn filmes reboot –nak is.

Nagyszerű felvezetése valami nagynak. Ötös.

78. szám Vérfoltok

Mélyülő rejtélyek, és e mellett Sam szimpatikusabb figurává nőtte ki magát. Ötös.

79. szám Halálosztó

A gyilkosság sorozat folytatódik.

Fordulatos és érdekes. Ötös.

80. szám A megtisztítás

Látszólag úgy tűnik, hogy véget ér ez a történet.

Ötös.

Ez a kötet nagyszerű lett, tele jobbnál jobb Spawn füzetekkel. Az Angyal Belazikkal neve viszont az egyik számban rosszul lett leírva. Most így nem tudom, melyik a helyes. Egyszer Cog Belazekial-ként hivatkozott rá. McFarlane-t itt egy Brian Holguin nevű szerző is kisegítette. Capullo rajzai továbbra is varázslatosak. Dwayne Turner, aki két füzet erejéig beugrott szintén jó munkát végzett a rajzokon. Ötös.

Hozzászólás ideje:

Szerintem úgy mint ahogy a Trónok harca könyveknél volt. Pétersz Tamás kezdte el a sorozatot fordítani de az utolsó kötetet már Novák Gábor fordította. Ezután az újranyomásnál Novák Gábor átdolgozta az első négy kötetet is. Így ott már ketten szerepelnek mint fordítók. Valószínűleg bevontak itt is egy új fordítót aki kicsit rendbe szedi a fordítást.   

Hozzászólás ideje:

Nem örülnék,  ha átdolgoznák a fordítást. Én a korábbi kiadásokban megszokott szavakat és tulajdon neveket szerettem meg. Bár, ha jobban meggondolom engem szerencsére nem érint, mivel a régi kiadás van meg. Remélem a Vaják marad Vaják.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Spawn 14. kötet

Folytatódik az előző kötetben megkezdett giga hosszúságú történet szál. Ilyen hosszú cselekmény szál még nem volt a sorozatban. Ez a 77. számtól a 85. számig tartó történet nagyon magával ragadó, sodró lendületű. Ez lenne a legjobb a Spawn reboot alapjának.

81. szám. A bennünk lakozó ördög 1. rész

Kicsit felesleges ez a cím választás a számozással, mivel ez a

Drámai és megható. Ötös.

82. szám. A bennünk lakozó ördög, 2. rész

Ötös.

83. szám. A hódító

Ez a füzet 1999 májusában jelent meg, és raktak bele egy kis Star Wars utalást is. A híradók egyikében a Baljós árnyak közelgő bemutatójáról és azzal kapcsolatos felfokozott várakozásról is tudósítanak. De vissza a sztorihoz.

Érdekes volt, de kevésbé vitte előre a cselekményt. Négyes.

84. szám. Várakozás

Feszültségkeltésre jó volt. Négyes.

85. szám. Végjáték

Nagyszerű zárás lett. Ötös.

86. szám Leköszönés

Nagyon fura lett ez a szám. Valami újat próbálnak az írók indítani.

Meglátjuk mi lesz belőle. A múlt lezárására jó volt ez a füzet. Négyes.

Még így is, hogy több négy csillagos füzet volt ebben a kötetben, élveztem. McFarlance és Holguin sikeresen fenntartották a feszültséget és az az izgalmat. Greg Capullo rajzai változatlanul gyönyörűek. Négy és fél.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:

Jön új kiadásban a Düne, Vaják....

Na de  Steven Erikson Malazian fantasy ciklusával kapcsolatban megint csöndben van a DeltaVision kiadó.

És kezdek türelmetlen lenni... Mert már lassan 3 éves infó, hogy érkezik az új kiadás... vagy 4?

Revan, valami infód van esetleg? :P

Hozzászólás ideje:

Azért kell, mert a régi kiadás kötetei szinte már mind elfogytak, néhány kivételtől eltekintve boltban már egyik rész sem kapható, és így, hogy alig egy hónap múlva jön az élőszereplős sorozat, nem árt feltölteni a raktárkészletet, mert jó esély van rá, hogy megugrik a franchise iránt az érdeklődés.

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 11. - 7:24, JakeSully írta:

Na de  Steven Erikson Malazian fantasy ciklusával kapcsolatban megint csöndben van a DeltaVision kiadó.

És kezdek türelmetlen lenni... Mert már lassan 3 éves infó, hogy érkezik az új kiadás... vagy 4?

Teljes nézet  

Sajnos nincs. Az utóbbi időben a DV megszüntette a kommunikációt az olvasóikkal. Csak az aktuális újdonságokról beszélnek. Ahogy elnézem a DV még mindig a 2017-2018-ra tervezett kiadványokat pótolja. Még az én kedvenc íróm is parkolópályán van, holott Salvatore könyvei - a DV vezetésének korábbi állítása szerint - a legjobb bevételeket hozó kiadványok között van. Állítólag a korábbi álláspont érvényes, mi szerint el fogják indítani Erikson világát, de valószínű, hogy az előzmény könyvek jönnek először.

Hozzászólás ideje:

Böszörményi Gyula: Beretva és tőr

A Rudnay-gyilkosságokhoz tartozó kiegészítő könyvecske egy remek kis olvasmány lett. A Beretva és tőr kisregény egy érdekes, izgalmas bűncselekményt dolgoz fel. A sztori jobban emlékeztet Sherlock Holmes, vagy Poirot történeteire.

Gyorsan végig lehet jutni ezen a pörgős és izgalmas krimin. Nem viszi előre persze a sorozat eseményeit, de így is nagyszerű és meglepő lett. Ötös.

Hozzászólás ideje:

George Orwell: Állatfarm

Geroge Orwell klasszikusát csak most olvastam el. Azzal már korábban tisztában voltam, hogy mit akar ábrázolni az író. Az egész egy óriási allegória.

Úgy összességében mindenféle diktatúra elítélésére is jó a könyvben ábrázolt kép, de sokkal inkább Sztálin Szovjetuniójának bírálata jelenik meg. Bár tudom, hogy csak allegóriáról van szó, nem szerettem a

Így, egy négyest adok rá.

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 17. - 15:11, Darth Revan9 írta:

George Orwell: Állatfarm

Geroge Orwell klasszikusát csak most olvastam el. Azzal már korábban tisztában voltam, hogy mit akar ábrázolni az író. Az egész egy óriási allegória.

Úgy összességében mindenféle diktatúra elítélésére is jó a könyvben ábrázolt kép, de sokkal inkább Sztálin Szovjetuniójának bírálata jelenik meg. Bár tudom, hogy csak allegóriáról van szó, nem szerettem a

Így, egy négyest adok rá.

Teljes nézet  

Én sajnos egy hozzánk sokkal közelebb álló helyzethez viszonyítva is találtam párhuzamokat ebben a történetben, ami valszeg örök igazságokat tartalmaz, és az állatok sorsán keresztül tipikus emberi tulajdonságokat és reakciókat mutat be. Aki nem szeretne valaha diktatúrában élni, az jó, ha figyel a jelekre.

Egyébként remek könyv, akár az író másik műve, az 1984 is az.

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 17. - 15:22, Pildi írta:

Én sajnos egy hozzánk sokkal közelebb álló helyzethez viszonyítva is találtam párhuzamokat ebben a történetben, ami valszeg örök igazságokat tartalmaz, és az állatok sorsán keresztül tipikus emberi tulajdonságokat és reakciókat mutat be. Aki nem szeretne valaha diktatúrában élni, az jó, ha figyel a jelekre.

Egyébként remek könyv, akár az író másik műve, az 1984 is az.

Teljes nézet  

Igen, az aktuális állapotok bizonyos fázisáról és jelenségeiről meg is feledkeztem, mikor az értékelést írtam. De ennek ellenére nekem is eszembe jutottak.

Az 1984-et is el akarom majd olvasni, de nem mostanában.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 11. - 7:24, JakeSully írta:

Teljes nézet  

Kaptam egy friss hírt a Malazaihoz. Az előzménytrilógia első részének fordítása már elkészült. Nemsokára hozzálátnak az 1. kötet újraszerkesztéséhez. Szóval leghamarabb jövőre lesz valami ezekből.

Hozzászólás ideje:

A Te Országod

Mark Waid és Alex Ross képregénye egy gigantikus, sok szereplőt felvonultató hatalmas mű. A sztori egyik elsődleges szereplője Superman. De a DC univerzum nagy része tiszteletét teszi. A festett rajzok már az Igazság című történetben is lenyűgöztek. Itt is óriás hatással voltak rám. Az érzelmek és a karakterek ábrázolása kitűnő, magával ragadó, művészi. A részletekben gazdag rajzok meseszépek. A történet egy alternatív jövőben játszódik. Kiváló kérdéseket vet fel. Felelősség, a döntések következménye, önmagunk ismerete. Ezek kitűnően megjelennek a sztoriban.

Nagyon jó lett, de egy kicsit gyorsan haladt a sztori. Lehetett volna egy kicsivel hosszabb és jobban kifejtettebb. Ennek ellenére tetszett. Négy és fél.

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 28. - 11:53, Darth Revan9 írta:

Kaptam egy friss hírt a Malazaihoz. Az előzménytrilógia első részének fordítása már elkészült. Nemsokára hozzálátnak az 1. kötet újraszerkesztéséhez. Szóval leghamarabb jövőre lesz valami ezekből.

Teljes nézet  

Köszi a híreket. Végre valami bíztató! :)

Hozzászólás ideje:
  2019. 11. 30. - 13:24, JakeSully írta:

Köszi a híreket. Végre valami bíztató! :)

Teljes nézet  

Nyugtával dicsérjük a napot. Mivel millió egy projektjük van így is. Szerintem egy ilyen Erikson kiadványnak három időszak lenne ideális: könyvfeszt áprilisban, könyvhét júniusban és év vége a karácsonyi szezonban.

Hozzászólás ideje:

Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma

Az Einarinn legendája könyvekre akkor figyeltem fel, amikor hagyományos, kalandozós, barangolós fantasy könyveket kerestem. A Veszélyes játszma pont jól megtestesíti ezt. Hősei egyszerű kalandorok és szerencsevadászok. Nincs semmiféle világmegváltó nagy cselekmény szál. A könyv olvasása közben többször is a Forgotten Realms-re asszociáltam. Nem is hiányzik a nagyobb kaliberű sztori, az Einarinn első könyve jól megállja a helyét önmagában is. Ahogy halad előre az írónő itt is felbukkannak rejtélyes ellenfelek, akik veszélyt jelenthetnek az ismert földekre és országokra, de egyelőre nem tudunk meg mindent róluk. A hősök között nem találunk kiválasztottakat, inkább mindenki csak sodródik az eseményekkel, megpróbálják kihozni magukból a legtöbbet. Sok figurát egyszerű tényezők motiválnak, mint a pénz, a bosszú, a hűség és kötelesség, vagy nagyobb hatalmak egyszerű szolgálata. A mágia jelen van, de nem mindenki birtokolja. A varázslók feltűnnek, néha beavatkoznak, de nem ők a világ kizárólagos urai, vagy irányítói. A történet során nagy hangsúlyt fektet az írónő azon országok, országrészek, városok, területek bemutatására, ahol a szereplők megfordulnak.

A cselekmény nem volt mindig dinamikus. A világ felépítése jól kivitelezett. A barangolós részek egy kicsit David Eddings stílusára emlékeztettek. Jó kis szórakoztató olvasmány volt. Nem volt mindig izgalmas, de kellett az idő a karakterekre és a világépítésre. Viszont a második felében sikerült felpörgetni, és több feszült, izgalmas helyzettel találkozhatott az olvasó. Összességében véve jól szórakoztam rajta. Négy és fél.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.