Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Múltkor kezembe akadt az itthoni régi Kirajzás-kötetem. Jól meg is döbbentett a hátulján a 2190 ft-os ár, pedig nem egy vékony könyv. Innen már egészen hihetetlennek tűnik. Nagyon félek, hogy mi lesz így a hazai könyvkiadás jövője. Remélem legalább a High Republic rendesen végmegy.

Szerkesztve: - Whill
Hozzászólás ideje:

Én már a képregényeket sem veszem. Utoljára a Star Wars: Sors Ösvényét, és a Vader: A Sith Sötét Szívét vettem meg, de már ezek is nagyon drágák voltak. Ha csak nem lesz rajtuk mondjuk 15%-os kedvezmény, akkor nem is fogok sokat vásárolni. Max azt ami érdekel. Nagyon meg fogom szűrni azt, hogy mi az amit megveszek. Viszont a kiadót is megértem, mert örökké 3000Ft-ért sem lehet árulni a regényeket egy változékony gazdasági környezetben pláne válság idején. 

Hozzászólás ideje:
  2022. 07. 01. - 16:37, Iqvi írta:

Viszont a kiadót is megértem, mert örökké 3000Ft-ért sem lehet árulni a regényeket egy változékony gazdasági környezetben pláne válság idején. 

Teljes nézet  

Meg pláne úgy hogy az ő költségeik is növekednek vagyis a meglévő árak mellett lassan veszteséges az értékesítés. Ha nem emelnek árat akkor valszeg minden eladott könyvvel pénzt veszitenek, ami nyilván nem tartható felállás.

Hozzászólás ideje:
  2022. 07. 01. - 16:43, Bomarr írta:

Meg pláne úgy hogy az ő költségeik is növekednek vagyis a meglévő árak mellett lassan veszteséges az értékesítés. Ha nem emelnek árat akkor valszeg minden eladott könyvvel pénzt veszitenek, ami nyilván nem tartható felállás.

Teljes nézet  

Hát nem nem, ez egy lose-lose szituáció. A növekvő papírárak miatt a kiadónak értelemszerűen árat kell emelnie, ha nem kapja rögzített áron a rezsit akkor még azért is, de a vásárlók pénzének nagy részét pedig elviszik a fogyasztási cikkek, így nem tudnak könyvet venni. 

Hozzászólás ideje:

Még a könyvkiadás, úgy ahogy működhet, mert a könyvek hosszú távra lekötik az olvasót, mondhatni sokat kapsz a pénzedért. De egy pár óra alatt kiolvasható képregényért kevesen fognak 6000 forintot kiadni. Így szerintem előbb a képregénykiadás fog bebukni.

Hozzászólás ideje:

Lehet mások másképp vannak, de a képregényeket pont azért mert könnyebben abszolválhatóak, többször elő szoktam venni. Míg a könyvek általában az első elolvasás után a polcra kerülnek porfogónak. Nekem a képregények hasznosabbak, mert azokat szinte félévente újraolvasom. A könyvek inkább díszek. Egy-kettő van amelyiknél tervezem hogy belevágok egy második olvasásba is, de egyelőre erre egyiknél se kerítettem sort.

Hozzászólás ideje:
  2022. 07. 02. - 9:34, Bomarr írta:

Sose mennek állandóan rosszul vagy állandóan jól a dolgok. Lesz ez jobb is :)

Teljes nézet  

Szerencsére eddig még egy gazdasági válság sem tartott örökké, bár kell neki egy pár év, de előbb utóbb a jelenlegi válság is elmúlik majd. Akkor pedig újra lesznek olcsóbb Star Wars könyvek.

Hozzászólás ideje:

A Shadow of the Sithnél már nem tartom lehetetlennek az 5990-es alapárat sem.

2022. 07. 02. - 10:54, Iqvi írta:

Szerencsére eddig még egy gazdasági válság sem tartott örökké, bár kell neki egy pár év, de előbb utóbb a jelenlegi válság is elmúlik majd. Akkor pedig újra lesznek olcsóbb Star Wars könyvek.

Teljes nézet  

Olcsóbb már nem lesz, csak stabilizálódni fog a gazdasági helyzet, nem lesz ilyen durva az infláció és ha az emberek jobban élnek - valamennyivel - akkor valószínűleg többet költenek arra, amire most kevesebbet tudnak.

A lélektani határok meg mindig változnak. 12 évvel ezelőtt nagyjából a 3000-4000 forint volt ez a határ. A 10-es évek közepére kitolódott 4000-re, aztán a 10-es évek második felében már 5000 lett. Most pedig arról beszélnek, hogy az igazán könyvszerető, könyvgyűjtő embereknél majd 6000-7000 lesz előbb-utóbb ez a lélektani határ.

Hozzászólás ideje:
  2022. 07. 02. - 14:29, Darth Revan9 írta:

A Shadow of the Sithnél már nem tartom lehetetlennek az 5990-es alapárat sem.

Olcsóbb már nem lesz, csak stabilizálódni fog a gazdasági helyzet, nem lesz ilyen durva az infláció és ha az emberek jobban élnek - valamennyivel - akkor valószínűleg többet költenek arra, amire most kevesebbet tudnak.

A lélektani határok meg mindig változnak. 12 évvel ezelőtt nagyjából a 3000-4000 forint volt ez a határ. A 10-es évek közepére kitolódott 4000-re, aztán a 10-es évek második felében már 5000 lett. Most pedig arról beszélnek, hogy az igazán könyvszerető, könyvgyűjtő embereknél majd 6000-7000 lesz előbb-utóbb ez a lélektani határ.

Teljes nézet  

Hát, én kétszer háromszor is meggondolom ahért hogy 6000-7000Ft-ért megvegyek egy regényt. Mert valljuk be, minél drágább egy termék, azt annál kevesebben veszik. 

Hozzászólás ideje:
  2022. 07. 02. - 20:05, Iqvi írta:

Hát, én kétszer háromszor is meggondolom ahért hogy 6000-7000Ft-ért megvegyek egy regényt. Mert valljuk be, minél drágább egy termék, azt annál kevesebben veszik. 

Teljes nézet  

Igen, és ezért fel is fog értékelődni az értékelések szerepe a könyveknél. Egyre többen lesznek olyan vásárlók, akik nem vásárolják meg azonnal, hanem kivárják az első hetekben, 1-2 hónapban az olvasók véleményét és ezek alapján döntenek.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2022. 07. 09. - 14:50, Whill írta:

Megint csúszott? Én utoljára Júl. 13-ról kaptam értesítést.

Teljes nézet  

Az oldalon most augusztus 3 szerepel. A fergeteghajtó pedig augusztus 3-ról szeptember 7-re csúszott. 

2022. 07. 09. - 12:33, Darth Revan9 írta:

Idén még jön Az éjféli horizont és a Testvériség. Talán még a Sithek árnyéka is

Teljes nézet  

Ha ez így megy, ebből talán még 1 fog beleférni. :|

Szerkesztve: - kdani20
Hozzászólás ideje:

Nekem most jött az üzenet, hogy feladták azt a csomagot, amiben a Csillaghullás is van. Akkor ezek szerint mégsem lesz csúszás. Viszont én a Fergeteghajtót nem rendeltem meg, nekem nem jön be ez a szövegkönyves stílus.

Hozzászólás ideje:

Az új honlapon nem lehet visszanézni a korábbi rendeléseket :( Na mindegy, ez van. A Fergeteghajtókat csak azért nem rendeltem meg, hogy emiatt ne csússzanak más könyvek, majd a következő csomagnál. 

Hozzászólás ideje:

Én is sajnálom, mert eddig visszanézhettem az összes rendelésemet 2011-ig visszamenőleg (kb akkor indult a webáruház). 

Nekem is jön a Csillaghullás + Járulékos veszteség (a Chiss Birodalom trilógia 3. része).

Hozzászólás ideje:

Utóbbit korábban megrendeltem valami mással, még kb. 100 oldal van az egyébként 600 oldalas könyvből, így elmondhatom, hogy a finisben járok vele. Utána jöhet a Csillaghullás. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.