Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Volt idő, amikor még a 3000+ Ft-t sokkaltam... Most visszasírom. 2 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. (szerkesztve) Múltkor kezembe akadt az itthoni régi Kirajzás-kötetem. Jól meg is döbbentett a hátulján a 2190 ft-os ár, pedig nem egy vékony könyv. Innen már egészen hihetetlennek tűnik. Nagyon félek, hogy mi lesz így a hazai könyvkiadás jövője. Remélem legalább a High Republic rendesen végmegy. Szerkesztve: 2022. Július 1. - Whill 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Én már a képregényeket sem veszem. Utoljára a Star Wars: Sors Ösvényét, és a Vader: A Sith Sötét Szívét vettem meg, de már ezek is nagyon drágák voltak. Ha csak nem lesz rajtuk mondjuk 15%-os kedvezmény, akkor nem is fogok sokat vásárolni. Max azt ami érdekel. Nagyon meg fogom szűrni azt, hogy mi az amit megveszek. Viszont a kiadót is megértem, mert örökké 3000Ft-ért sem lehet árulni a regényeket egy változékony gazdasági környezetben pláne válság idején. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. 3 perccel korábban, Iqvi írta: Viszont a kiadót is megértem, mert örökké 3000Ft-ért sem lehet árulni a regényeket egy változékony gazdasági környezetben pláne válság idején. Meg pláne úgy hogy az ő költségeik is növekednek vagyis a meglévő árak mellett lassan veszteséges az értékesítés. Ha nem emelnek árat akkor valszeg minden eladott könyvvel pénzt veszitenek, ami nyilván nem tartható felállás. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. 5 minutes ago, Bomarr said: Meg pláne úgy hogy az ő költségeik is növekednek vagyis a meglévő árak mellett lassan veszteséges az értékesítés. Ha nem emelnek árat akkor valszeg minden eladott könyvvel pénzt veszitenek, ami nyilván nem tartható felállás. Hát nem nem, ez egy lose-lose szituáció. A növekvő papírárak miatt a kiadónak értelemszerűen árat kell emelnie, ha nem kapja rögzített áron a rezsit akkor még azért is, de a vásárlók pénzének nagy részét pedig elviszik a fogyasztási cikkek, így nem tudnak könyvet venni. Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Még a könyvkiadás, úgy ahogy működhet, mert a könyvek hosszú távra lekötik az olvasót, mondhatni sokat kapsz a pénzedért. De egy pár óra alatt kiolvasható képregényért kevesen fognak 6000 forintot kiadni. Így szerintem előbb a képregénykiadás fog bebukni. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Lehet mások másképp vannak, de a képregényeket pont azért mert könnyebben abszolválhatóak, többször elő szoktam venni. Míg a könyvek általában az első elolvasás után a polcra kerülnek porfogónak. Nekem a képregények hasznosabbak, mert azokat szinte félévente újraolvasom. A könyvek inkább díszek. Egy-kettő van amelyiknél tervezem hogy belevágok egy második olvasásba is, de egyelőre erre egyiknél se kerítettem sort. 2 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hozzászólás ideje: 2022. Július 1. Hát, ennek nem lesz jó vége... Francba már pedig olyan jól mentek a dolgok! Nem hiszem el... Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. Sose mennek állandóan rosszul vagy állandóan jól a dolgok. Lesz ez jobb is 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. 1 hour ago , Bomarr said: Sose mennek állandóan rosszul vagy állandóan jól a dolgok. Lesz ez jobb is Szerencsére eddig még egy gazdasági válság sem tartott örökké, bár kell neki egy pár év, de előbb utóbb a jelenlegi válság is elmúlik majd. Akkor pedig újra lesznek olcsóbb Star Wars könyvek. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. A Shadow of the Sithnél már nem tartom lehetetlennek az 5990-es alapárat sem. 3 órával ezelőtt, Iqvi írta: Szerencsére eddig még egy gazdasági válság sem tartott örökké, bár kell neki egy pár év, de előbb utóbb a jelenlegi válság is elmúlik majd. Akkor pedig újra lesznek olcsóbb Star Wars könyvek. Olcsóbb már nem lesz, csak stabilizálódni fog a gazdasági helyzet, nem lesz ilyen durva az infláció és ha az emberek jobban élnek - valamennyivel - akkor valószínűleg többet költenek arra, amire most kevesebbet tudnak. A lélektani határok meg mindig változnak. 12 évvel ezelőtt nagyjából a 3000-4000 forint volt ez a határ. A 10-es évek közepére kitolódott 4000-re, aztán a 10-es évek második felében már 5000 lett. Most pedig arról beszélnek, hogy az igazán könyvszerető, könyvgyűjtő embereknél majd 6000-7000 lesz előbb-utóbb ez a lélektani határ. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. Hozzászólás ideje: 2022. Július 2. 5 hours ago, Darth Revan9 said: A Shadow of the Sithnél már nem tartom lehetetlennek az 5990-es alapárat sem. Olcsóbb már nem lesz, csak stabilizálódni fog a gazdasági helyzet, nem lesz ilyen durva az infláció és ha az emberek jobban élnek - valamennyivel - akkor valószínűleg többet költenek arra, amire most kevesebbet tudnak. A lélektani határok meg mindig változnak. 12 évvel ezelőtt nagyjából a 3000-4000 forint volt ez a határ. A 10-es évek közepére kitolódott 4000-re, aztán a 10-es évek második felében már 5000 lett. Most pedig arról beszélnek, hogy az igazán könyvszerető, könyvgyűjtő embereknél majd 6000-7000 lesz előbb-utóbb ez a lélektani határ. Hát, én kétszer háromszor is meggondolom ahért hogy 6000-7000Ft-ért megvegyek egy regényt. Mert valljuk be, minél drágább egy termék, azt annál kevesebben veszik. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. Ami egyszer ennyibe kerül, az már sose lesz olcsóbb, ebben az országban. Maximum egy kedvezőbb gazdasági helyzetben fokozatosan hozzáigazodnak a fizetések az árakhoz. 1 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. 2022. 07. 02. - 22:05, Iqvi írta: Hát, én kétszer háromszor is meggondolom ahért hogy 6000-7000Ft-ért megvegyek egy regényt. Mert valljuk be, minél drágább egy termék, azt annál kevesebben veszik. Igen, és ezért fel is fog értékelődni az értékelések szerepe a könyveknél. Egyre többen lesznek olyan vásárlók, akik nem vásárolják meg azonnal, hanem kivárják az első hetekben, 1-2 hónapban az olvasók véleményét és ezek alapján döntenek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. Hozzászólás ideje: 2022. Július 3. 15-20 ember véleménye az lépkef*ng. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 4. Hozzászólás ideje: 2022. Július 4. 17 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: 15-20 ember véleménye az lépkef*ng. Pontosan. Ha a különböző magyar rajongói facebook-csoportok véleményére hallgatnék, akkor kb. semmit nem olvastam volna, mert mindent sz*roznak, ami Star Wars. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 4. Hozzászólás ideje: 2022. Július 4. Nem feltétlenül magyar rajongói facebook csoportokban megjelenő véleményeket keresik az ilyen olvasók. Majd nézik az Amazon a Goodreads és a Moly értékeléseket. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. A Csillaghullás azért elég komolyat csúszott. Erre lehet számítani minden hátralévő könyvnél? Mert akkor már nem sok jelenik meg idén. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. 11 perccel korábban, kdani20 írta: A Csillaghullás azért elég komolyat csúszott. Erre lehet számítani minden hátralévő könyvnél? Mert akkor már nem sok jelenik meg idén. Nem kizárt. Idén még jön Az éjféli horizont és a Testvériség. Talán még a Sithek árnyéka is. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. 2 órával ezelőtt, kdani20 írta: A Csillaghullás azért elég komolyat csúszott. Erre lehet számítani minden hátralévő könyvnél? Mert akkor már nem sok jelenik meg idén. Megint csúszott? Én utoljára Júl. 13-ról kaptam értesítést. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. Hozzászólás ideje: 2022. Július 9. (szerkesztve) 6 órával ezelőtt, Whill írta: Megint csúszott? Én utoljára Júl. 13-ról kaptam értesítést. Az oldalon most augusztus 3 szerepel. A fergeteghajtó pedig augusztus 3-ról szeptember 7-re csúszott. 8 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Idén még jön Az éjféli horizont és a Testvériség. Talán még a Sithek árnyéka is Ha ez így megy, ebből talán még 1 fog beleférni. Szerkesztve: 2022. Július 9. - kdani20 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 10. Hozzászólás ideje: 2022. Július 10. 13 órával ezelőtt, kdani20 írta: Az oldalon most augusztus 3 szerepel. A fergeteghajtó pedig augusztus 3-ról szeptember 7-re csúszott. Ha ez így megy, ebből talán még 1 fog beleférni. De legalább megjelenik. Lehetne rosszabb is. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Július 13. Hozzászólás ideje: 2022. Július 13. Nekem most jött az üzenet, hogy feladták azt a csomagot, amiben a Csillaghullás is van. Akkor ezek szerint mégsem lesz csúszás. Viszont én a Fergeteghajtót nem rendeltem meg, nekem nem jön be ez a szövegkönyves stílus. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 13. Hozzászólás ideje: 2022. Július 13. A csillaghullás nekem is úton van. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Az új honlapon nem lehet visszanézni a korábbi rendeléseket Na mindegy, ez van. A Fergeteghajtókat csak azért nem rendeltem meg, hogy emiatt ne csússzanak más könyvek, majd a következő csomagnál. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Igen ezen én is csodálkoztam. Szomorú. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Én is sajnálom, mert eddig visszanézhettem az összes rendelésemet 2011-ig visszamenőleg (kb akkor indult a webáruház). Nekem is jön a Csillaghullás + Járulékos veszteség (a Chiss Birodalom trilógia 3. része). Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Hozzászólás ideje: 2022. Július 14. Én augusztusban tervezem megrendelni a Csillaghullást és a Járulékos veszteséget. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2022. Július 15. Hozzászólás ideje: 2022. Július 15. Utóbbit korábban megrendeltem valami mással, még kb. 100 oldal van az egyébként 600 oldalas könyvből, így elmondhatom, hogy a finisben járok vele. Utána jöhet a Csillaghullás. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 23. Hozzászólás ideje: 2022. Július 23. Emlékszem még jó régen a Comic Conon mindig olyan sok SW regény címet bejelentettek. Néha 2 évre előre is. Most meg nagyjából fél évre, háromnegyed évre előre látunk csak. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.