Ugrás a kommentre

A háttérben lévő történetek, érdekességek

Nabopolasszar

Ajánlott hozzászólás

Hangzatos, de azt a kietlen, sivár, reménytelen életet talán nehezebb lett volna megvalósítani. A vizet általában az élettel azonosítjuk, a sivatagot a halállal. Ráadásul kevéssé hihető, hogy roncsokon kell gürizni élelemért és ivóvízért, amikor az egész bolygót víz borítja, amiben akár halak is lehetnek (persze akár mérgező is lehet az élettől mentes víz, de ezt a sivárságot könnyebb átadni sivataggal). Szóval, ha az volt a céljuk, hogy a Jakku egy világvégi szeméttelep legyen, ahol a mindennapi életért a roncsokon lehet csak megküzdeni, akkor a sivatag jobb választás volt.

A Takodana viszont jobban hangzik ezzel a népesebb, egzotikusabb megvalósítással. Mondjuk erre meg azt tudom mondani, hogy semmi akadálya, hogy a bolygó a későbbiekben így is feltűnjön. Nekem az az érzésem azzal a világgal kapcsolatban, hogy a civilizáció egyetlen nyoma nem Kanata kastélya, és van ott még mit felfedezni. Szóval az ep8-9-ben, a Rebelsben vagy a spin-offok valamelyikében még megvalósíthatják az eredeti elképzelést is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Amazonnak és SimonZ közbenjárásának hála nálam is landolt egy példány az Art of TFA-ból. Ahogy Zoli is írta: pazar kiadvány, dugig érdekesebbnél érdekesebb concept artokkal. Nagyon megéri az árát. Érdekességképp lefotóztam azokat amikről lentebb szó volt.

Íme az egyik korai vizes terv Jakkuhoz:

meCBq3I.jpg

Korai Takonada (sajnos kicsit homályos lett a fotó :():

lbaItqY.jpg

Jó sok utcaképet csináltak a takonadai városhoz, mielőtt dobták az ötletet. Egy a sok közül:

mzolfp4.jpg

A hozzászólás linkje

Az első Takodanás képről egyből az ugrott be, hogy az ep8 stábja nem-e ennek a látványtervnek a megelevenítése miatt megy Dubrovnikba.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy Abrams végül milyen motiváció okán dobta ezeket a sokkal fantáziadúsabb látványterveket? Vajon a biztonsági játszma miatt? Vagy rajongóként ennyire ragaszkodott az ep4 puritánabb látványához? Minden esetre én is reménykedem benne, hogy ezeket a későbbi filmek felhasználják.

A hozzászólás linkje

Takonada egyszerűsítésére két elméletem van. Az egyik az hogy nem volt idő a városra. Ez csak egy elmélet, de azt konkrétan tudjuk, hogy Maz-t nem úgy akarták megoldani ahogy a végleges filmben látjuk, csak a határidők miatt jött a CGI figura. Lehet hogy egy város felhúzása és megtámadása már nem fért bele, mert túlságosan is megcsúsztak az alapok lerakásával. Persze lehet hogy ez hülyeség, de ilyen szempontból tényleg szerencsésebb helyzetben van az ep.8. Az ep.7-nél látszik hogy az elején még konkrétan fogalmuk sincs hogy ez miről fog szólni. Csak ötletbörze van és egy csomó, meghatározó tényező az utolsó pillanatban kerül be a filmbe. Az ep.8-nál már jobban eltudnak mélyedni a részletek kidolgozásában és a világépítésben.

A másik elméletem, hogy egyrészt akartak egy jelenetet, ahol Rey rácsodálkozik a sok zöldre, másrészt fontosnak érezték, hogy egy erdőbe meneküljön és valódi magányra találjon a kastélyból kifutva ne pedig egy városban kőrözzön.

Ami Jakku sivatagositását illeti: a könyv arra utal -bár ez nem egyértelmű- hogy ez inkább Arndt ötlete volt amit végül megtartottak. Azt írják, hogy spagetti westernes hangulatot akartak. Az inspirációk közt emlitenek egy Buzkashi Boys című 2011-es filmet is.

A hozzászólás linkje

Én egyáltalán nem bánom hogy azok a tervek mégse valósultak meg. A képek amúgy bejönnek. Főleg a vizes. Az a koncepció a Mass Effect 3 Leviatán DLC-jéhez kitalált Despoina nevezetű bolygóra emlékeztet.

A hozzászólás linkje

Ti tudtátok, hogy a Rey látomásában elhangzó Obi-Wan mondatot Guiness és McGregor szövegéből vágták össze? :o A mondat ugye így hangzik: "Rey … these are your first steps" - a Rey -t Guienness hangján halljuk, míg a mondat többi részét McGregor mondta fel. :hmm:

A hozzászólás linkje

Ti tudtátok, hogy a Rey látomásában elhangzó Obi-Wan mondatot Guiness és McGregor szövegéből vágták össze? :o

Tudtam, de nem rémlett, hogy a fórumra vajon bekerült-e már, szóval nem írtam meg. Yodához pedig felvettek szövegeket Frank Ozzal, de végül finkább az ep5-ből használtak fel szavakat.

A hozzászólás linkje

Yodához pedig felvettek szövegeket Frank Ozzal, de végül finkább az ep5-ből használtak fel szavakat.

Ezt viszont én még nem tudom, hol hangzik el. Megvan Luke hangja, Guiness hangja már a moziban feltűnt (elég jellegzetes), McGregorét később itt olvastam, de azt nem tudom, hogy Yoda a látomás melyik szakaszában szólal meg és mit mond. :hmm:

A hozzászólás linkje

Ezt viszont én még nem tudom, hol hangzik el. Megvan Luke hangja, Guiness hangja már a moziban feltűnt (elég jellegzetes), McGregorét később itt olvastam, de azt nem tudom, hogy Yoda a látomás melyik szakaszában szólal meg és mit mond. :hmm:

Amikor feltűnik Bespin olyasmit hallani Yoda hangján, hogy "Surrounds you..." és amikor váltunk Bespinről a következő helyszínre mintha akkor is hallottam volna, csak nem emlékszem, mit mondd.

A hozzászólás linkje

Ewan McGregor mesél Az ébredő erő cameójáról. Még mindig jó arc. Imádja Star Wars-t.

Pedig mintha azt pletykálták volna egy időben, hogy már nem érdekli a SW és nem is akar semmilyen szerepet vállalni már ezzel kapcsolatban. Aztán az Ep.7 környékén már jöttek a hírek, hogy szívesen részt venne és nagyon megörültem, amikor végül be is került a projektbe. Itt is szerepelt a hír, hogy a készítők jót szórakoztak ahogy Ewan beugrott arra a fél sorra, és lelkesen vállalta ezt a nyúlfarknyi szerepet. Ez szerintem kifejezetten jelzésértékű, az alkotók és a színész szempontjából is, elvégre meg lehetett volna oldani másképp, ill. McGregor-nak se volt muszáj vállalnia. Remélem nem csupán egy szép gesztusról van szó, hanem később látjuk még őt Obi-Wan-ként.

A hozzászólás linkje

Szerintem mindenképpen azt jelzi, hogy McGregor benne lenne abba, hogy újra magára öltse Kenobi köpenyét. Bár talán túlzás, de a mondat még akár egy staféta bot átadásának is lehet a szimbóluma. Guinness, a korábbi öreg Obi-Wan elköszönt ezzel és most már McGregor fogja alakítani az öreget, ezzel a mondattal megkaptuk a váltást. Az ep8-ban már McGregor jelenhet meg, mint az öreg Ben. (A múltkor elképzeltem egy jelenetet, amiben az öreg Luke-ot Ben szelleme győzi meg, hogy térjen vissza a galaktikus színpadra.)

A hozzászólás linkje

Szerintem mindenképpen azt jelzi, hogy McGregor benne lenne abba, hogy újra magára öltse Kenobi köpenyét. Bár talán túlzás, de a mondat még akár egy staféta bot átadásának is lehet a szimbóluma. Guinness, a korábbi öreg Obi-Wan elköszönt ezzel és most már McGregor fogja alakítani az öreget, ezzel a mondattal megkaptuk a váltást. Az ep8-ban már McGregor jelenhet meg, mint az öreg Ben. (A múltkor elképzeltem egy jelenetet, amiben az öreg Luke-ot Ben szelleme győzi meg, hogy térjen vissza a galaktikus színpadra.)

Én hasonlót képzeltem el, csak Yodával, nem tudom, volt-e szerencséd hozzá. :P:)

A hozzászólás linkje

Mivel már megint sokat károgtam, hogy kevés a makett és a díszlet és sok a kék zöld háttér, most itt van egy kis képgyüjtemény, ami igazolja hogy én sem vagyok tévedhetetlen. :lol:

http://imgur.com/a/fVtJ9

Szerkesztve: - A pécsi
A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.