Ugrás a kommentre

Chapter 6: The Prisoner


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

6. fejezet - The Prisoner / A fogoly

 

epguidem06.jpg

 

Írta: Rick Famuyiwa, Christopher Yost

Rendezte: Rick Famuyiwa

 

Helyszín: Roost űrállomás, Bothan-5 Új Köztársasági javító transzport

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Ranzar Malk - Mark Boone Junior

Burg - Clancy Brown

Xi'an - Natalia Tena

Migs Mayfeld - Bill Burr

Qin - Ismael Cruz Cordova

Davan - Matt Lanter

Sash Ketter - Deborah Chow

Trapper Wolf - Dave Filoni

Jib Dodger - Rick Famuyiwa

Q9-0 (Zero) - Chris Bartlett / Richard Ayoade

CH-33Z

 

Történet

Mando egy régi ismerős űrállomásán köt ki, aki munkát ajánl neki: egy csapattal be kell törnie egy köztársasági rabszállító űrhajóba, ahonnan meg kell szöktetnie az egyik rabot.

 

Érdekességek

- A The Mandalorian 6. fejezetében egy rövid szerep erejéig, mint új köztársasági börtönőr, feltűnik Matt Lanter, aki Anakin Skywalker hangja volt a Star Wars: A klónok háborúja sorozatban.
- A három új köztársasági X-szárnyú pilóta pedig, akiket a The Mandalorian 6. fejezetének végén látunk csakugyan ismerős arcok. A vadászokból álló trió tagjai: a 3. fejezetet rendező Deborah Chow; a 2. fejezet rendezője és a 6. fejezet írója/rendezője Rick Famuyiwa; és az 1. fejezet rendezője, valamint a 4. fejezet írója/rendezője, David Filoni.
- A börtönhajó folyosóján átsiető egérdroid CH-33Z, ugyanaz a droid, amelyik időnként fel szokott tűnni a The Star Wars Show-ban.
- Az űrállomás, ahol a Mandalori találkozik a régi zsoldoscsapatával úgy lett megtervezve, hogy reflektáljon a való világ béli autóbontókra, ahol izzadt munkások vágnak szét, majd raknak össze motorkerékpárokat és hotroadokat, egy zsíros és szikrákban gazdag garázsban, amely kontrasztot alkot a Lázadók hevenyészett és a Birodalom precíz műhelyeivel, melyeket általában láthattunk a Star Warsban. Ryan Church koncepciós felügyelő tervezte meg az űrállomás külső idomait, tudatosan reflektálva A Birodalom visszavág Felhővárosára, ám jóval nyersebb kivitelezésben. A bontó űrre néző nyílását Church szándékosan tervezte úgy, hogy eltávolodjon a Birodalom és az Első Rend hangáraiban látott párhuzamos vonalaktról, helyette a trapéz dizájn mellett döntött.
- Az Új Köztársaság rabja, Qin tervezésekor Brian Matyas koncepciós művész kontrasztot akart alkotni a Star Wars: A Jedi visszatérben látott ijesztő és idősebb komornyikkal, Bib Fortunával, egy jóval fittebb és keményebb twi'leket alkotva, miközben megőrizte a homlokán látható két púpot, ami gyakori jellegzetesség a faj hímnemű egyedeinél.
- Felismerve, hogy a hollywoodi és spagetti western filmek hatást gyakorolnak a The Mandalorianre, Christian Alzmann koncepciós felügyelő fel akarta idézni a lovashintó- vagy vonatrablások hangulatát, amikor megtervezte az Új Köztársaság börtönhajóját. Alzmann ismétlődő, doboz-szerű formái egy vonatszerelvényhez hasonlítanak, még a hajó külső részén, az elején látható forma is egy vágánykotrót idéz. A kerek börtöncella ajtók a régi vadnyugat páncéltermeinek ajtóira utalnak.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huh, nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban. Rengeteg új elemmel bővült az SW univerzuma, és a legjobb, hogy a legtöbb az új Köztársasághoz köthető. A biztonsági droidok, a kiskatona egyenruhája, a rabszállító hajó, vagy éppen Ran űrállomása mind-mind remek adalékok voltak. Talán ez volt az első olyan rész, ami szinte csak új elemeket tartalmazott, bár azért a végén befigyelt egy Rogue-osztályú vadászgép (ilyet láthattunk az ep3-ban és a TCW-ben is). Na meg persze X-szárnyúak. Filoni, mint pilóta, ez azért kellemes volt, de furán nézett ki sisakban. A karakter neve pedig: Trapper Wolf. :lol:

Az ardenniai fogoly miatt is jár a pacsi.

 

Amúgy szereplők terén ez a rész egy igazi kis "Star Wars ki-kicsoda" volt, hiszen Davant Anakin hangja, Matt Lanter játszotta, a végén az X-szárnyúakat Mandi rendezők vezették (Filoni mellett e rész rendezője, Rick Famuyiwa és a 3. és 7. részt jegyző Deborah Chow lett pilóta), Burgot meg az a Clancy Brown alakította, akit Savage Oprress-ként és Ryder Azadiként hallhattunk.

 

Ami az új szereplőket illeti, Riff Tenson óta nem volt olyan karakter az SW-ben, akinek igazán komolyan kívántam a halálát, de Mayfeld, Burg és Xi'an haláláért szurkoltam. Már nyitásból baromi unszimpatikusak voltak, de amikor elkezdtek szívózni Mandóval a saját hajóján, aztán meg még szegény baby Yodával is szórakoztak (el is ejtette az a kretén), akkor nagyon-nagyon reméltem, hogy Mando bejelegeli őket, aztán kivágja az egész bagázst az űrbe. Nagyfokú önuralomról tett tanúbizonyságot, hogy nem puffantotta le ott helyben mind a hármat. Sajnos végül nem krepáltak be, de azért elnyerték a bűntetésüket - gondolom a Köztársaság nem jutalomfalatban fogja részesíteni őket. Az pedig bár előre borítékolható volt, hogy Mando kijátssza Rant és Qint, hatalmas elégtétel volt, amikor az X-szárnyúak bombázni kezdték az állomást.

Amúgy ez azért nem semmi, hogy ilyen gyorsan képes volt reagálni a köztársasági haderő - nem csak az, hogy húsz perc alatt a helyszínre érhetett egy csapásmérő különítmény, még simán követték is a Razor Crestet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek, remek rész volt. Most csak így hirtelen két megjegyzés: egyrészt akár csak Dzséjt, én is nagyon örültem, hogy kicsit többet megtudtunk az Új Köztársaságról. Az őrrobotok, rajtuk a köztársaság jelével jól mutattak.

A másik hogy kicsit féltem Bill Burrtól. Egyrészt az egyik kedvenc stand-up komikusom, másrészt ő nem szinész igazán még akkorse ha néhol feltünik nyúlfarknyi szerepekben. Ezért kicsit féltem tőle mennyire fog itt szuperálni (ő játszotta a banda kopasz vezetőjét Mayfeldet) és azt kell mondjam hála égnek remek volt. Az külön jópofa hogy olyan mintha az egész karaktert és persze a szóhasználatát az ő személyiségéhez irták volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt! Nem is rangsorolnám, hogy mennyire, de tény, hogy ennyire izgalmas és akciódús talán még egyik korábbi epizód sem volt. :)

Egyrészt borzasztó, hogy hősünknek muszáj ilyen alakokkal összeállnia, hogy pénzhez jusson (ez már igazi szülői felelősség, hogy kvázi bármi munkát elvállal, hogy legyen miből megélniük, pedig egy ilyen csapatban dolgozni már a fejvadász munka legalja lehet, főleg arról a szintről nézve, ahol már ő van), másrészről ha valaha velük dolgozott (és nem hiszem, hogy akkor sokkal normálisabbak lettek volna), akkor ő is nagyon mélyről indulhatott fiatalabb korában. Ez a "csapat" lelkiismeretlen banditák laza köteléke, akik simán veszni hagyják a másikat, ha a saját túlélésükről van szó (Qin is lelkiismeretfurdalás nélkül hagyta ott a húgát), és most is csak a közös cél tartotta egyben őket: kiszabadítani Qint és veszni hagyni Mandot. Jól írta Dzséjt, hogy első pillanattól kezdve unszimpatikusak voltak és ennek híven meg is feleltek a továbbiakban is. Én is azt vártam, hogy a végén jól megjárják - és szerencsére így történt. :)

Baby Yoda ismét nagyon cuki volt, ahogy bujkált a droid elől, mert érezte, hogy az bizony nem a javát akarja. Nagyon drukkoltam, hogy végig ne legyen semmi baja, de szerencsére ez nem az a sorozat, ahol a jók pórul járnak.  :)

 

A végére egy kérdés: vajon hogy értette azt Mando, amikor baby Yodának azt mondta, "Mondtam, hogy ez egy rossz ötlet"? Talán megbeszélték előtte, hogy van ez a munka, ami jól fizet, de feltéphet régi sérelmeket, ami extra veszélyeket rejthet? És vajon a kicsi hogy reagálhatott egy ilyen felvetésre? Aranyosan pislogva? :D Ebben az esetben Mando saját magával beszélgetett, de azért aranyos, hogy már csapatnak/családnak tekinti magukat. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Baromi jó rész volt. Az egyik, ha nem a legjobb rész.

Feszült volt végig a hangulat még akkor is biztosra lehetett venni, hogy valaki el fog árulni. :D Jók voltak a karakterek, és bírtam hogy szinte az összes színész ismert volt, amire csak rátettek egy lapáttal a Dave F. cameoval. :D:D

És hát annyi minden még...nehéz lenne bármi újat mondani amit előttem nem mondtatok még el.

Este nézem is újra! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Klassz volt. Talán a második legjobb az eddigi hat részből. 

Milyen érdekes személység lehet Mando barátunk, hogy ilyen sokan szívesen halottnak látnák. Eddig nem volt még olyan, akivel régen kapcsolatban volt, az ne akarja kipurcantani. Csak az újak, Cara és Kuiil viszonyultak hozzá barátian.

Azt hiszem, baby Yoda csak a második évadban jut révbe (vagy akkor sem) . :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez szenzációs rész volt! Nagyon örülök, hogy végre láthattuk az Új Köztársaságot, és Baby Yoda is ismét nagyszerű volt. Eddig nekem csak a 2. és a 3. rész tetszett ennyire, mint ez. Azt viszont nem gondoltam, hogy a devaroniak ennyire erősek, erre volt utalás az EU-ban?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett. A dolog jellege epizódikus, most már ne is várjon senki mást a sorozattól!

a Twilek lány nagyon jól játszott, Clancy Brown csak a sáblistában esett le, Matt Lanter is nagyszerű és a 3 x-wing pilóta is adja!

Érdekes volt, hangulatos volt, az egyetlen ami egy picit most kilógott nekem az a zene. Pedig eddig mindig tetszett.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nagyon ott volt. Alien SW. ;) 21'06"-nál még a zene is hozza az alien főtéma kezdő hangsorát. Csomó alien beállítás volt, plusz a fények, folyosók, stb. Imádom. Ahogy Mando közelít hátulról a kopaszhoz, és a felvillanó fényben látjuk, áááá. Poénok. Zseniál végig. "Nem rohamosztagos voltam, barom!" :) Vader-szájmaszkos droid, nagyon bejött. És ez az űrállomás, Ran karaktere, hmmm. Joker-Harley Quinn-szerű twilek, nagyon adta, mexikói felállásnál dobta a kést... Jabbának való mocsok gengszter mind, csak most a szakállas toborozta őket. ;) Gungan poen, nheee. :) Canto Bight említése, szintén jó poénban, deszerettem! Mando baromi jól használja az ajtókat, hehe.
Na, és amikor már "pont elfeledtem", hogy baby Yoda létezik, akkor befigyelt... überelhetetlen! Elképesztő, ahogy 6 rész óta kiba' jó arányérzékkel mutogatják, zseniál vágásokkal, jól adagolva a látványát és a szerepét. Egy pillanatra sem sok sehol, pedig ezt nagyon elcseszhették volna, de neeeem. Ezért külön jár egy 10/10 nálam. 

Az a megoldás, ahogy a legyet hátulról lelövi Mando, és a zöld kisállat azt hiszi, hogy ő volt... :) imádtam. És a végén jött a golyó letekerése. ;) 
Mando ebben a részben nagyon megmutogatta, hogy mekkora ász, miközben sebezhető, és ez remek, életszagú a főhős. A madárfütty ezúttal tényleg madárfüttynek bizonyult. :) Végig érződött, hogy tele a töke ezzel a bagázzsal, bárkivel-bárhol lenne inkább mint velük. Új Köztársaság, hmmm. Meg minden, amit írtatok előttem. 

Ja, és a szállítóhajó csak sodródik az űrben, ahol nem hallja senki a sikolyukat...


10/10 ez a rész. 

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Darth Porg írta:

Ez nagyon ott volt. Alien SW. ;) 21'06"-nál még a zene is hozza az alien főtéma kezdő hangsorát. Csomó alien beállítás volt, plusz a fények, folyosók, stb. Imádom. Ahogy Mando közelít hátulról a kopaszhoz, és a felvillanó fényben látjuk, áááá. Poénok. Zseniál végig. "Nem rohamosztagos voltam, barom!" :) Vader-szájmaszkos droid, nagyon bejött. És ez az űrállomás, Ran karaktere, hmmm. Joker-Harley Quinn-szerű twilek, nagyon adta, mexikói felállásnál dobta a kést... Jabbának való mocsok gengszter mind, csak most a szakállas toborozta őket. ;) Gungan poen, nheee. :) Canto Bight említése, szintén jó poénban, deszerettem! Mando baromi jól használja az ajtókat, hehe.
Na, és amikor már pont elfeledtem, hogy baby Yoda létezik, akkor befigyelt... überelhetetlen! Elképesztő, ahogy 6 rész óta kiba' jó arányérzékkel mutogatják, zseniál vágásokkal, jól adagolva a látványát és a szerepét. Egy pillanatra sem sok sehol, pedig ezt nagyon elcseszhették volna, de neeeem. Ezért külön jár egy 10/10 nálam. 

Az a megoldás, ahogy a legyet hátulról lelövi Mando, és a zöld kisállat azt hiszi, hogy ő volt... :) imádtam. És a végén jött a golyó letekerése. ;) 
Mando ebben a részben nagyon megmutogatta, hogy mekkora ász, miközben sebezhető, és ez remek, életszagú a főhős. A madárfütty ezúttal tényleg madárfüttynek bizonyult. :) Végig érződött, hogy tele a töke ezzel a bagázzsal, bárkivel-bárhol lenne inkább mint velük. Új Köztársaság, hmmm. Meg minden, amit írtatok előttem. 


10/10 ez a rész. 

"Joker-Harley Quinn"  Pont erre gondoltam én is, "Mando baromi jól használja az ajtókat, hehe" ez meg a másik, a nevelőapja lakatos lehetett, vagy itt lehet van ajtószerelő szakma is.
Új Köztársaság, na pont mint a birodalom, szétlőnek egy egész állomást anélkül hogy körülnéztek volna, vannak e esetleg ártatlan civilek is a fedélzetén. A Mando ellen indított vadászt szétlőték az még rendben is van, ha végig ilyen tökösen lődöztek volna később, azaz előbb lövünk aztán kérdezünk, a VII. VIII. rész is keményebbre sikerülhetett volna.
A látvány világ most tökéletesre sikeredett, nem lehet rá panasz. A Mando hajólya mikor leszáll az állomásra az nagyon háttérkép  eséjes nálam.
+ Örülők hogy most megint lelkesek vagytok ;-)) , ja és "Z" a robot is jól sikerült, a Mando hajója gyakorlatilag egy ipari hulladék szerinte is , tehát kell sok pénz kajára, Baby Yoda iskoláztatására, új hajóra, + háti rakétára, ezek vanjnak most a listán.
Na meg az hogy az Új köztársaság is látta a hajóját, most már ott is képbe kerül.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Go Rien Moss írta:

Új Köztársaság, na pont mint a birodalom, szétlőnek egy egész állomást anélkül hogy körülnéztek volna, vannak e esetleg ártatlan civilek is a fedélzetén.

Azért a kettő kicsit sem ugyanaz. Ezen az állomáson kizárt, hogy lettek volna becsületes civilek. Ez pedig egy csapásmérő különítmény volt, az volt a dolguk hogy elpusztítsák a célpontot. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos nekem ez most inkább nem tetszett, mint tetszett. A twilek nő borzalmasan ripacs színészi alakítást nyújtott, nehéz volt túllendülni rajta. A vége csavar meg szerintem logikátlan volt, a fickó nadrágjában folyamatosan csipog valami az úton hazafelé és nem érdekli az egész? Elég fura... a látvány és a harcjelenetek viszont nagyon jók lettek, kár, hogy a casting zsinórban másodszor hagy kívánnivalót maga után.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Bomarr írta:

Elsőre nekem is fura volt, de érdekes mód másodszorra már egyáltalán nem zavart a twilek csaj. Őt egyébként Natalia Tena játszotta. A Harry Potter filmekben ő volt Nymphadora Tonks, a Trónok harcában pedig Osha.

Felismertem, épp ezért volt fura. Szerintem tök jó színésznő, itt valahogy a karakter lehetett ilyen ripacsra írva.

 

Amúgy, ha jól láttam, akkor Ran pedig a Batman Beginsből ismert Falafeles zsaru:

image.png

 

Az ő és Mayfield játékával amúgy maradéktalanul elégedett voltam, de a twilek csaj... hát ez most nem jött össze nálam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Azért a kettő kicsit sem ugyanaz. Ezen az állomáson kizárt, hogy lettek volna becsületes civilek. Ez pedig egy csapásmérő különítmény volt, az volt a dolguk hogy elpusztítsák a célpontot. 

Ha ment volna velük kommandós osztag és átvizsgálja az állomást, aki ellenkezik lelőhető, aki megadja magát az fogoly és kivizsgálandó, az állomás  elkobozandó, ha az Új köztársaság nem tudja semmire használni akkor nyugodtan fel lehet robbantani, vagy beolvasztani. Ez az én magán véleményem, de az igaz hogy látványosabb volt szétlőni, ehhez képest a Mando emberségesebb volt. Pedig őt átverték, elárulták a társai, jogosan kinyírhatta volna őket, itt ezt is vártuk volna el. Szerintem
 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztos, hogy tudta, hiszen Mayfeld mindenkivel közölte, hogy ha aktiválják a jeladót, akkor jön egy köztársasági támadó egység és a pokolba robbantják őket. Gondolom azon a bárkán nem svindlerek és fehérgalléros bűnözők voltak, hanem a Galaxis legaljadékabb hulladékai (már Qinből következtetve), akikkel szemben zéró tolerancia van. Ha szökés áll fenn, akkor megy a bum-bum, és darálják azokat is, akik segítik. Ráadásul, az X-szárnyúak arra érkeztek, hogy egy durván felfegyverzett vadászgép készült felszállni. Mit tudhatták ők, mi van még a fedélzeten.

Viszont, egyáltalán nem biztos, hogy szétlőtték az állomást. A hangárt igen, meg még belelőttek párszor itt-ott, de az állomás magát nem láttuk szétrobbanni. Könnyen lehet, hogy csak megbénították, kilőtték a maradék hangárakat, pajzsgenerátorokat, esetleges fegyvereket, áramellátást, hogy aztán hívjanak egy kommandós alakulatot, ami elvégzi a befogást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Bomarr, te tudni fogod... ;) ez a Mayfeld... ez a színész játszotta a Trónokban a pórul járt köcsögöt, akit Arya nyakon szúrt a csirkés-kocsmás jelenetben? :) Tök olyan, a játéka-mimikája is... most nemtok neveket keresgélni, bocsi. 

 

Megnéztem, ő az. Bírom mindkét szerepben. ;) 

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Darth Porg írta:

@Bomarr, te tudni fogod... ;) ez a Mayfeld... ez a színész játszotta a Trónokban a pórul járt köcsögöt, akit Arya nyakon szúrt a csirkés-kocsmás jelenetben? :) Tök olyan, a játéka-mimikája is... most nemtok neveket keresgélni, bocsi. 

 

Megnéztem, ő az. Bírom mindkét szerepben. ;) 

Polliverre gondolsz? A Mayfeldet alakító színész egy másik. Ő nem játszott a GOT-ban, Bomarr írta is, hogy nem színész alapból a fickó. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes, nekem nagyon bejött a Twilek csaj karaktere és a színészi játék is. Ha egy negatívumot kéne mondanom, megkérdezném, hogy van e abban logika, hogy egy börtöncella ajtajának belső oldalán is van zárszerkezet?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ennél a résznél éreztem először, hogy a sorozat megtalálta az igazi karakterét. Úgy marad meg Star Wars-nak, hogy új hangulatot hoz be. Ami nagyon tetszik még, hogy láthatóan megvan a sorozat maga dimenziója és nem akar a mozifilmekkel versenyezni, nem akar epikus lenni, nem akar semmi olyat, ami egy SW TV sorozatnak nem feladata. Azt hiszem most már nem igazán kell mondani, hogy epizodikus a sztorink, a fő szállal a háttérben. Baby Yoda sikerét elnézve komolyan gondolta bárki is, hogy az évad végén elbúcsúzunk tőle? Ő a sztár! Sokáig velünk fog maradni, erre jó lesz felkészülni.

 

A részről sok jót lehet elmondani, pl. nem emlékszem, hogy az SW-ben mikor volt ennyi pszichopata egy rakáson. Talán csak Dooku versenyén, ahol Moralo Eval vitte a prímet. Nos, vele simán kezet foghat Xi’an, Qin de még Burg is. Ez utóbbi egy állat! Egyszerűen nem lehetett kinyírni, csak gondolom egy direkt lövéssel. Még a lángszórózsát is túlélte. :o  Hatalmas volt az akció jelenetük Mandoval. A színészek remekül hozták a karaktereket, főleg Xi’an-nál éreztem ezt erősnek. Hozzájuk képest Mayfeld kispályás, de azért őt se kellett félteni. A végén kicsit meglepődtem, hogy életben maradtak, de ez megint sokat mond Mando moráljáról.

 

Márpedig a mandalori ok nélkül nem öl meg senkit, ez már tisztán látható. Szegény Davant is próbálta megmenteni, de nem sikerült (Matt Lanter jó volt a szerepben). A sztori továbbra is az, hogy Mandonak nehéz lett a megélhetés mióta nem vállalhat munkát legálisan, ezért olyan kevésbé megbízható emberekhez kell fordulnia, mint Ranzar Malk. A korábbi falafel árus az első perctől kezdve sunyinak tűnt, és persze nem is lett volna teljes a karaktere a rész végi árulása nélkül. Persze Mando se hülye így jól megszívatta őt és a Twi-lek komáját. Vajon meghaltak? Ezt a lehetőséget nyitva hagyták. Apropó Twi-lekek. Korábban már feltűntek, de itt voltak eddig a legfenyegetőbbek, hála a zakkant karaktereknek.

 

Tetszettek még a bővebb infók az Új Köztársaságról. Végre most behoztak egy teljesen új vonalat ebbe, méghozzá a rabszállító hajó képében. Jó kis világbővítés, amit a köztársasági katona és a végén megjelenő X-Wingek tettek teljessé.

 

Aztán ott vannak a finom utalások, amik átszövik az egész sorozatot, de nagyon ízlésesen. A gungák emlegetése, Canto Bight (megint), a lebegő droidok a börtön hajón, olyanok, amiket Owen bácsinak is kínáltak a jawák, vagy említhetném a rohamosztagosok bénaságára történő remek utalást.

 

Ez az egész állt össze egy remek eleggyé, amit elnéztem volna még. Sajnos már csak két rész van hátra, de szerintem a puskapor java még hátra van.

 

Végül visszatérnék még kicsit Mandora, pontosabban a sisakjára. A karakter egyik lényegi eleme, hogy mások előtt nem veszi le! A sorozat folyamán nem egyszer, de nem is kétszer volt már arról szó, hogy ez mennyit és mit jelent számára. Itt is próbálkoztak a dologgal, de esélytelen volt. És miért hozom ezt fel?

 

Ezért:

2018. 11. 14. - 18:50, Frenkie írta:

Öszintén szólva el tudnám képzelni. Barimira nem bánnám ha nem venné le a sisakot. Ő így badass. Boba Fett se vette le. Perzse ez egy sorozat, többet fogják mutatni, de nem tartom elképzelhetetlennek.

 

Meg kell követni @Frenkie-t, mert ő már anno ezt jósolta, és szegény eléggé le lett oltva emiatt. Egyszer biztos le kerül róla, de az katarzis jelent lesz, valószínűleg a sorozat végén.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon különleges rész volt. Ami szerintem annak köszönhetően, hogy olyanok írták, akiktől korábban nem láthattunk még Star Wars történetet. (Christopher Yost történetéből Christopher Yost és Rick Famuyiwa)

Arra, hogy kísérletezgessenek egyedi hangvételű alkotókkal, tökéletesen alkalmas terep egy élőszereplős sorozat.

A játékidő is kicsit hosszabb volt, de mindig mindig legalább negyedórával kevesebb, mint szeretném.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 órával ezelőtt, Pildi írta:

A végére egy kérdés: vajon hogy értette azt Mando, amikor baby Yodának azt mondta, "Mondtam, hogy ez egy rossz ötlet"? Talán megbeszélték előtte, hogy van ez a munka, ami jól fizet, de feltéphet régi sérelmeket, ami extra veszélyeket rejthet? És vajon a kicsi hogy reagálhatott egy ilyen felvetésre? Aranyosan pislogva? :D Ebben az esetben Mando saját magával beszélgetett, de azért aranyos, hogy már csapatnak/családnak tekinti magukat. :)

Biztos beszél hozzá, de szerintem a pislogáson kívül nem igazán jön válasz, de annyi elég is. :D Amúgy kihagytam az értékelésemből pedig nagyszerű volt ahogy szívatta a robotot. :D A végén pedig szakadtam amikor ránéz a kezére miután Q9 feje szétrobban. "Ezt én csináltam?" :lol: 

 

17 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

az egyetlen ami egy picit most kilógott nekem az a zene. Pedig eddig mindig tetszett.

Talán mert itt volt eddig a leg-technosabb. :D 

 

17 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Az engem is meglepett, szonte semmivel se lehetett kinyírni, csak a duplaajtós trükkel.

Azzal se, hisz túlélte. Kicsit megfájdult a nyaka és ennyi. :D 

 

17 órával ezelőtt, Darth Porg írta:

Ja, és a szállítóhajó csak sodródik az űrben, ahol nem hallja senki a sikolyuk...

Az tényleg nagy cumi lehet ha sokáig nem találnak rájuk. Az adóvevő már nincs ott, bár attól még rájuk találhatnak.

 

14 órával ezelőtt, Donát írta:

A vége csavar meg szerintem logikátlan volt, a fickó nadrágjában folyamatosan csipog valami az úton hazafelé és nem érdekli az egész?

És ha csak a végén tette bele a jeladót? Amúgy csipogott is? Észre se vettem. :D

 

1 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Érdekes, nekem nagyon bejött a Twilek csaj karaktere és a színészi játék is. Ha egy negatívumot kéne mondanom, megkérdezném, hogy van e abban logika, hogy egy börtöncella ajtajának belső oldalán is van zárszerkezet?

Ha csak egy droid tudja kinyitni akkor van logika. :) 

 

15 perccel korábban, Brodie írta:

Christopher Yost

A Rebels-be három részt is írt. ;)

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

57 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A színészek remekül hozták a karaktereket, főleg Xi’an-nál éreztem ezt erősnek.

Engem ez a karakter határozottan Bellatrix Lestrange-re emlékeztetett a HP-ből, ugyanaz a negédes gyilkológép nulla morális lelkiismerettel. Nekem nem volt sok, amit a színésznő nyújtott. :)

 

25 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

A végén pedig szakadtam amikor ránéz a kezére miután Q9 feje szétrobban. "Ezt én csináltam?" :lol: 

Az a nézés tényleg nagyon cuki volt ismét. :D Egyébként valamivel próbálta megvédeni magát, azért nyújtotta ki a kezét, hisz tudta, hogy veszélyben van, nem véletlenül bujkált előtte. Lehet, hogy a fegyver csövét akarta másfelé irányítani. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Pildi írta:

Engem ez a karakter határozottan Bellatrix Lestrange-re emlékeztetett a HP-ből, ugyanaz a negédes gyilkológép nulla morális lelkiismerettel. Nekem nem volt sok, amit a színésznő nyújtott. :)

Nekem nagyon tetszett, igazi eszelőst csinált abból a twi-lekből. Arra viszont nem vennék mérget, hogy rokoni kapcsolat van közte és Qin között. :) 

5 perccel korábban, Pildi írta:

Az a nézés tényleg nagyon cuki volt ismét. :D Egyébként valamivel próbálta megvédeni magát, azért nyújtotta ki a kezét, hisz tudta, hogy veszélyben van, nem véletlenül bujkált előtte. Lehet, hogy a fegyver csövét akarta másfelé irányítani. :)

Valószínűleg sokkal értelmesebb mint gondolnánk, hisz mégis csak 50 éves. :) 

 

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

aztán meg még szegény baby Yodával is szórakoztak (el is ejtette az a kretén)

Amikor felkapja a földről Mando látszik, hogy az bizony a CGI Baby Yoda. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.