Jump to content

Luke Skywalker vs. Sheev Palpatine (Darth Sidious) (Döntő)

Donát

Döntő  

32 members have voted

1. 1. Ki nyerje meg a Winter Madness 2019-es kiírását?

• Luke Skywalker
    • Sheev Palpatine (Darth Sidious)

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/15/19 at 06:59 PM

Recommended Posts

Luke Skywalker

luke_skywalker_2019.jpg

vs.

Sheev Palpatine

Palpatine_2019.jpg

Korábbi Díjak:

Luke Skywalker:

Winter Madness 2017 II. hely

Sheev Palpatine (Darth Sidious):

Legjobb férfi mellékszereplő (AF I, AF II)

Winter Madness 2017 Top 4

Legjobb Negatív Karakter (Rebels 2),
Legjobb Angol Hang (Rebels 2)

Korábbi Összecsapások:

Episode VI. :)

Statisztikák

Luke Skywalker

Főtáblás pontok: 169

Mérleg: 8-1

Eddigi út: Thrawn (28-2), Obi-wan Kenobi (20-10), Anakin Skyawlker (17-11), Kylo Ren (17-16)

Sheev Palpatine (Darth Sidious)

Főtáblás pontok: 171

Mérleg: 7-1

Eddigi út: Poe Dameron (21-5), Captain Rex (32-4), Qui-Gon Jinn (20-13), Yoda (22-7)

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Na megjöttem én is Palpira nyomtam, most újra egál

Most már 4-7, de az se sokkal jobb arány.   Mindkét karakter megérdemli a győzelmet, ez nem vitás. De ha már úgy esett, hogy választani kell köztük, akkor aszerint választok, hogy Luke már

Posted Images

Magam sem hiszem el, hogy Palpatine-ra szavaztam.

Amikor bejelentették, hogy elkészül a folytatás trilógia, azóta azt vártam, hogy Luke-ot újra láthassam.

Az ep7 vége még jobban felspannolt... hogy aztán 2 évre rá úgy járjak, mint Rey. A film végi jelenetét imádtam de...

Palpatine-nak viszont eddig minden jelenetét imádtam, McDiarmid a Saga tehetségesebb színésze, lúdbőrzik a hátam a hangjától, és ez a figura maga a Sátán.

Nálam Palpatine minden egyes jelenete, megszólalása aranyat ér, a szereplései az EP 1-6 legerősebb momentumai között vannak, és még akkor is, amikor csak említik (EP4) van egyfajta kényelmetlen érzése a nézőnek. Palpatine a megtestesült Gonosz, lénye valóságos sötét árnyként borult rá a Galaxisra és még halála (?) után is együtt kell élni hagyatékával. Rémuralma után már soha nem lesz olyan a Galaxis, mint annak előtte. A filmtörténet legkarizmatikusabb gonosztevőinek egyike. 

A nagy trió közül Luke sokáig a legérdektelenebb volt számomra. Az EP4-ben néha idegesítő, sokszor Hamill játéka sem volt rendjén, a későbbiekben pedig Luke a maga útját járja, és már az számít nagyobb ritkaságnak, ha a Luke-Leia-Han hármast együtt láthatjuk (az Endorra érkező Han-féle behatoló osztagból is nagyon kilóg). A hatodik rész legerősebb és legérzelmesebb jeleneteiben ott van, Yoda halála vagy az utolsó párbaja apjával is ilyen, nem beszélve Vader önfeláldozó cselekedetéről és haláláról. De ezekben a jelenetekben is az aktuális partnerek (Yoda, Vader, Palpatine) azok, akik legendássá teszik ezeket a képsorokat. Az EP8-ra azonban Luke már nem ilyen, Kylo mellett nálam ő viszi a prímet és valósággal Mark Hamill jutalomjátéka az egész epizód. A lehető legjobban kezelték Luke karakterét, és már csak a rész végi epikus történésekért is megérte leforgatni a sequel trilógiát. 

Nagyon nehéz a döntés, meditálnom kell rajta. 

49 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Luke hihetetlen erős ellenfeleket vert meg, míg Sidious szinte besétált a döntőbe. Evidens Luke győzelem....erre 1-4. :o 

Most már 4-7, de az se sokkal jobb arány.

Mindkét karakter megérdemli a győzelmet, ez nem vitás. :) De ha már úgy esett, hogy választani kell köztük, akkor aszerint választok, hogy Luke már letette a teljes életútját az asztalunkra, míg Palpatine nagy dobása még csak most jön majd, ha minden igaz. Drukkolok, hogy ez jól sikerüljön, és meglehet, hogy 1 hét múlva másként fogom látni, de jelenleg a biztosat nem cserélem el a bizonytalanra. :P Luke-ra szavaztam. 

24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem tudom miért lett hirtelen ennyire népszerű Palpi. Két éve simán elvérzett az elődöntőben Obi-Wan ellen.

Talán a vén élőhalott a rá szavazókat is manipulálja. :D

Nehéz döntés. Mindkettejükről írtam már korábban, úgyhogy nem ismétlek.

Egyébként pont ma néztem meg az Ep6-ot, amiben mindketten remekelnek. A tróntermi jelenet a kedvencem. A Megtestesült Gonosz és a Megingathatatlan Jedi egymásnak feszülése. Amikor Luke visszahozza apját a Világos Oldalra, az a mai napig hatalmas érzelmi bomba.

Alszom rá egyet. Addig talán az Erő megsúgja, kire szavazzak...:) 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem tudom miért lett hirtelen ennyire népszerű Palpi. Két éve simán elvérzett az elődöntőben Obi-Wan ellen.

Csak a magam nevében nyilatkozhatok, de

1. Ha Obi-Wannal állna szemben, ellene szavaznék, de nagyon kevés ilyen karakter van... még talán Qui-Gon, és ennyi.

2. A Palpatine-rajongásom nem a SW-rajongásommal egyidős, hanem jóval később fejlődött ki, szóval el tudom képzelni, hogy mások is bejártak/bejárnak hasonló utat. Nem feltétlenül tizenegy-két évesen kezdi igazán értékelni az ember a lenyűgöző politikai machinációkat és a hozzá kapcsolódó bámulatos színészi játékot. :)

Hű, elképesztő ez a párbaj! Mindkettő megérdemelné a győzelmet, és hirtelen nem is tudom, kire szavazzak... Palpatine a Sagán keresztül konzisztensen hozza a minőséget, minden pillanata arany; Lukenál ez inkább kevesebb, de azok kiemelkedően jók, gondolok itt az ep VI-re és VIII-ra. Még pár óra elmélkedési időt hagyok magamnak. :)  

Én kiegyenlítettem, mert nekem a filmtörténet legnagyobb gonosza Palpi, és ha most még írnak neki egy remek finálét, akkor még tovább nőhet a szememben.

Edited by kudar

Most Luke-ra szavazok. Amit az ep8-ban művel, az szerintem páratlan, megmutatta, hogy mitől Jedi a Jedi, és olyan Erőtrükköt villantott, amit addig senkitől sem láttunk. Szerintem végnapjaiban már akkora hatalommal bírt, hogy egy az egy elleni küzdelemben fel tudta volna venni a kesztyűt Palpatine ellen, és ez nagy szó olyantól, aki harminc évvel korábban azt hitte, hogy az apja teherhajó pilóta volt egy fűszerszállíton, az Erőről meg még nem is hallott. :) 

• Donát unpinned this topic