Ugrás a kommentre

1x05 - Rampage


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x05 - Band of Brothers

Nagyon tetszett, megint nagyon szépen meg volt csinálva a környezet. A sztori most sem volt egy nagy eresztés, viszont roppant szórakoztató volt, főleg Muchi és Wrecker miatt :D nem gondoltam, hogy valaha ilyen "cuki" rancort fogok látni :D apropó, Muchi... kijelenthetjük, hogy a rancor, akit az Ep6-ban Luke kinyiffantott, az Muchi volt? :o 

 

Hőseink megtudták, hogy Fennec van a nyomukban, én itt mondjuk vártam, hogy megtudjuk a megbízó nevét is, mert az, hogy Fennec a fejvadász, azt a nézők eddig is tudták :D így ezen a vonalon nem igazán haladt tovább a sztori, de talán legközelebb.

 

Wrecker fejfájása nagyon gyanús, ráadásul már epizódok óta tart. Nem lehet, hogy aktiválódott a chipje valamennyire? :hmm: annak nem lesz jó vége....

 

Ja, és a mai epizód megint elbizonytalanított Omegát illetően. Legutóbb már kezdtem biztosra venni, hogy nem Erőérzékeny, most viszont simán kitalálta (megérezte?), hogy kicsoda Cid... utóbbi karakter pedig szintén gyanús, hogy el fogja árulni a Bad Batch-et.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x05 - Rampage
3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Nem, akit Luke megöl az Ep6-ban, az Pateesa, egy hímnemű rancor. :)

Oh pedig azt hittem, hogy elérték a készítők, hogy sok-sok év után ténylegesen megsajnáljam a rancor halálát az EpVI-ban. De akkor az nem Muchi volt. Kár.

 

Ezzel együtt tök jó rész volt. Mikor rájöttem, hogy a rancor a célszemély, nem tudtam kiverni a fejemből ezt a Bud Spencer jelenetet: :lol: 

 

 

 

 

 

 Siddel értékes szövetségesre tettek szert, már csak arra kell vigyázniuk, hogy nehogy elárulja őket a zsoldos.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett ez a rész! Igazi sw hangulat. TCW Zigerriai szál, ep 6 és Mandi kapocs.

Kell ennél több? Nekem nem. Belepillantottam a fentebbi hsz-be pedig már majdnem leírtam, hogy megismertük a Luke rancorjának eredetsztoriját.

Csak nehogy megint az legyen, hogy mégiscsak Muchi lesz Luke ellenfele, de nekem bele fog férni.

Akárhogy is, szórakoztató volt látni egy fiatal rancort! Bib-ről meg a friss élmény miatt a Mandi extra jelenete ugrott be és rájöttem, hogy milyen jó volt ott is újra látni!

Szépen kiveszi a részét a TBB is a nagy sw-tortából és nagyon jól teszi!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyjából ugyanazokat tudom elmondani amit Yoda már megtett. A rész "egynek jó" kategória, de semmi extra. A Jabba kapcsolódás és Fortuna feltűnése tetszett. Hiába próbálták titkolni a holoüzenetnél a kilétét, nem jött össze :D. Fennecről tényleg kiderülhetett volna számunkra, nézők számára is valami új, ha nem is feltétlenül a megbízó, de esetleg az, hogy ki tudhatja a megbízója kilétét. Wrecker fejével (chipjével?) egyértelműen van valami geb*sz, amiből valami biztos kisül majd a következő részekben. Én továbbra is reménykedem, hogy Omega nem Erőérzékeny, hanem csak Hunternál is jobb megfigyelőképessége és Technél is jobb logikája van, amivel könnyedén összelegózta a dolgot, mondjuk ehhez nem is feltétlenül kell bármi különleges, nekem is leesett egyből. Amúgy szegény lánygyerek kezébe tényleg egy akkora fegyvert kellett "adni", ami feleakkora mint Ő maga? :D

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt. A látvány elképesztő, néha már komolyan azt hittem, hogy mozivászonról szökött animációs filmet nézek. Mostanában rákaptam az animácisó sorozatokra (Tales of Arcadia, Jurassic World, stb.), de a Bad Batch epizódok után mindig szembántóan egyszerűnek tűnnek azok - pedig azért azok sem ocsmányok.

A sztori ezúttal sem volt túl bonyolul, ugyanakkor számos ponton érdekes. Egyrészt, Omegáról most már majdnem teljesn bizonyossággal kijelenthetjük, hogy jobban vele van az Erő, mint a hagyományos klónokkal. Mert kizárt, hogy nem gondolatolvasással jött rá arra, hogy kicsoda Cid. És ugye ez nem is az első ilyen megérzése. Emellett hőseink felkerültek a térképre, mint jövendőbeli zsoldosok. Ez egy érdekes irány lehet a számukra. Cid miatt én egyelőre nem aggódom. Simlis alak, de nem tűnik árulónak - már csak azért sem, mert azért a Jedik még a kétes alakok között is megválogatják azokat, akikkel aztán együtt dolgoznak. Persze ez nem zárja ki, hogy a 99-esek ellen fordul, de a Jedikkel közös múltja és a jövendőbeli profit tükrében szerintem erre most kisebb az esély. Aztán persze ez még változhat. Továbbá hőseink immár tudják, ki az a fejvadász, aki a nyomukba lohol és milyen kaliberű alak. Ezen a nyomon elindulhatnak kideríteni, ki bérelhette fel Fennec-et.

Bib Fortuna és a rancor meglepett. Amikor először mutatták a twi'leket, még azt hittem, kapunk egy új alvilági alakot. Amikor kiderült, hogy Muchi egy rancor, már majdnem biztosra vettem, hogy a twi'lek Bib Fortuna volt. Bár a kánon szerint az ep6-os rancor nem Muchi, hanem Pateesa, igazából olyan keveset tudunk erről az állatról, hogy az nyugodtan megváltoztatható.

 

3 perccel korábban, Bomarr írta:

A kánonban is igy van?

Ott is így van, bár a nemét eleddig csak egy enciklopédiában említették meg, a nevét meg az Utóóhatás: Adósságban. A neme átírható, hisz abszolút zéró a jelentőssége, a nevére meg elég annyi, hogy Jabba átkeresztelte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon gyorsan elrepült ez a 25 perc, ami a remek kis epizódnak köszönhető. 

 

Ord Mantell fantasztikus volt, már csak a nick nevem apropóján is. :D A trandoshan néni szimpatikus volt, és igazából rossz ember nem lehet ha a jedik is szóba álltak vele. Rajta keresztül arra is választ kaphattunk mi lehet a Bad Batch tagjainak jövője. A zsoldos karriert itt már többen is megjósolták. Az első megbízásuk elég kacifántos volt, hisz csak a legvégén tudták meg, hogy a megmentendő "személy" egy baby-rancor. :D 

Omega újfent bizonyította, hogy szerves része a csapatnak hisz most pl. az egész helyzetet ő mentette meg. Amennyiben nincs a lány, akkor sokkal nehezebben, vagy talán sehogy se szabadultak volna ki Hunterék a szorult helyzetükből. Egyre jobb a lány, de egy ideje már semmi olyat nem mutat ami az Erőérzékenységére utalna. Szerintem ha ki akarnák hangsúlyozni ezt a készítők, akkor több kétértelmű cselekedetet mutatnának be a kislány részéről. Itt lett volna lehetőség rá.

 

Betekinthettünk abba is, hogy mi lett a Zygerriai "kultúrával". A Köztársaság teljesen lenullázta a rabszolgatartókat, akik most a Birodalom felemelkedésében látják az esélyt a visszatérésre. Ez egy újabb remek adalék a birodalmi éra első periódusához. Mint tudjuk, a rendszer nagyban támaszkodott a rabszolgákra, így később talán a Zygerriaiak aranykora  is eljöhetett. Persze nem ezeké a szerencsétleneké, akik valószínűleg mind meghaltak, hála Muchinak és a Bad Batch-nek. Egyébként mit tudunk az ő későbbi terjeszkedésükről? Mi lett ezzel a néppel a Birodalomban? 

 

Az epizód jó felépítését a végén megjelenő Bib Fortuna koronázta meg, mely jelenetből kiderült, hogy muchi nem más, mint Jabba rancorja, akit nagy valószínűséggel az EPVI-ban is láttunk. :o Muchi különben igazán jópofára sikeredett, a tombolása pedig telitalálat volt (kicsit fürgébb, mint felnőtt korában). :) 

Cid infója a fejvadászról csak hőseinknek tartogatott újdonságot, bár nekik se sokat. Viszont ha jól vettem ki, a Szövetkezet már akkor is létezett? Cid mintha hivatkozna rá a végén. 

 

Egyszerűen remekül építik ezt a kora-birodalmi érát ezzel a sorozattal! Minden epizódban van valami az SW ínyenceinek, amire csettinthetnek. A látványvilágot már ki se emelem: részről-részre lélegzetelállítóbb. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Wrecker fejfájása nagyon gyanús, ráadásul már epizódok óta tart. Nem lehet, hogy aktiválódott a chipje valamennyire? :hmm:

Biztos lesz valami, és ne adja az ég, hogy elszabaduljon a 66-os Wrecker. :( 

 

9 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Ja, és a mai epizód megint elbizonytalanított Omegát illetően. Legutóbb már kezdtem biztosra venni, hogy nem Erőérzékeny, most viszont simán kitalálta (megérezte?), hogy kicsoda Cid...

Hmmm.... Valóban érdekes, hogy honnan tudta meg? Erre nem is gondoltam.

 

8 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Nem, akit Luke megöl az Ep6-ban, az Pateesa, egy hímnemű rancor. :)

A francba. :(

 

2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A B verzió az hogy Luke Muchi kisfiát ölte meg :D

Vagy a teljes neve Muchi Pateesa. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pont úgy mint a Mandalorinál úgy itt a Bad Batchnél is úgy vagyok vele, hogy cseppet sem zavar ha a főszál semmit nem halad. Eleve a nagybani lapok levannak osztva. A Birodalom vagy épp Tarkin sorsa kőbe van vésve. 

A kalandok köré szőtt világépítés itt úgy érzem nem afféle filler, hanem épp maga a lényeg. Pont mint a Mandalorinál: ez adja a sava-borsát. Imádtam a zygerriai-akat, Ord Mantellt és a régi város romjait. És azt ahogy egyre részletesebb képet kapunk arról, hogy milyen volt a Birodalom a legelső napokban. Mindez olyan pazar látvánnyal, ami simán elmenne egy egészestés CGI filmben is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

54 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Omega újfent bizonyította, hogy szerves része a csapatnak hisz most pl. az egész helyzetet ő mentette meg. Amennyiben nincs a lány, akkor sokkal nehezebben, vagy talán sehogy se szabadultak volna ki Hunterék a szorult helyzetükből.

 

Ez érdekes, mert valóban az, azonban a korából fakadóan mégsem tekintenek rá 100%-ban úgy, mivel akkor nem zavarták volna vissza a hajóba, viszont ha nem zavarják vissza a hajóba, akkor valószínűleg ő is ott csücsült volna megkötözve a többiekkel :D

 

10 perccel korábban, Bomarr írta:

A kalandok köré szőtt világépítés itt úgy érzem nem afféle filler

 

Amellett, hogy szerintem semmi extra nem volt a rész, fillernek sem érzem, mert igazából haladtak a fiúk és lány, legalábbis a saját szemszögükből, mert megtudták ki a fejvadász aki a nyomukban van, illetve pénzkereseti lehetőséget is találtak, mondjuk szerintem amit most kerestek azzal ellesznek egy darabig, így a következő részekben nem hiszem, hogy az Ord Mantell környékén járnának, viszont úgy vélem a későbbi részekben még biztos felkeresik majd.

 

 

Remélem Muchit nem akarják beleerőltetni Pateesa helyére. Valamelyik Vader Castle képregényből megtudhattuk, hogy Jabba szerette a szörny harcokat, így a szörnyek fogyó eszközök voltak. Malikili is úgy fogalmaz az Aftermath regényben, hogy Pateesa az utolsó rancorja volt. Tehát Muchi simán megdögölhetett korábban és a helyét Pateesa vette át.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Ez érdekes, mert valóban az, azonban a korából fakadóan mégsem tekintenek rá 100%-ban úgy, mivel akkor nem zavarták volna vissza a hajóba, viszont ha nem zavarják vissza a hajóba, akkor valószínűleg ő is ott csücsült volna megkötözve a többiekkel :D

Logikus döntés volt, hisz harcba mentek. Omega egy kislány akin még páncél sincs, így nem lett volna ésszerű magukkal vinni. :) Bár nyilván ez az idő is eljön majd. 

 

13 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Remélem Muchit nem akarják beleerőltetni Pateesa helyére.

Ebből a szempontból a guide izgalmas lesz. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fura egy rész volt ez, és az eddigi legrövidebb, a 21 perces játékidővel.  

 

Cid néni jó arc, a BB pozitivan vizsgázott nála, nem fogja elárulni őket. Sőt a maga módján hálás volt, amiért elvégezték a melót. Ráadásul Jabbánál ez egy nagy pirospont lesz, Cid esetében.  

 

Megtudták végre, hogy egy fejvadász van a nyomukban, akit közvetlenül béreltek fel.  Ez a pillanat volt a rész legérdekesebb momentuma amikor Cid ráébresztette Huntert, mekkora veszélyben is vannak igazából. Egy kicsit a hideg is kirázott ekkor.   :D    

(Igy akkor viszont lehetséges, hogy a Boba-s teóriám ugrott, és lehet hogy maga Kamino miniszterelnöke bérelte fel Shand-et. De még mindig sötétben tapogatózunk, sajnos. ) 

 

Wrecker fejfájása kezd egy picit aggasztó lenni. Lehet hogy be fog kavarni neki az inhibitor chip.

Viszont nem biztos, hogy működésbe lép, hanem épp ellenkezőleg, lehet hogy meghibásodott, amikor beütötte a fejét, és beteggé teszi hamarosan.  Ha viszont beteg lesz tőle, akkor el kell majd távolitani a fejéből, vagy hatástalanitani, mert ha nem történik meg, akár bele is halhat.  

Csak egy elmélet még.   :)    

 

Szemfülesek kiszúrták Cid irodájában, Boba Fett sisakját, persze még a jellegzetes festés nélkül + a 2 sugár pisztolyát a falon lógva, egyenlőre.  :) 

 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész most nagyon tetszett, tipikus SW hangulat, de a legjobb fajtából. Az Erőhasználatot hiányolom, de azon kívül van itt minden. Az animáció gyönyörű, tényleg felveszi a versenyt a filmekkel is akár. Az Ord Mantellnek örültem, bár én kicsit másképp képzeltem el a bolygót, a Shadows of the Empire óta egy hatalmas roncstelepként él a fejemben. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

57 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Szemfülesek kiszúrták Cid irodájában, Boba Fett sisakját, persze még a jellegzetes festés nélkül + a 2 sugár pisztolyát a falon lógva, egyenlőre.

 

Vagy egy standard mandalori sisakot és két átlag Westar-34-est

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Remélem Muchit nem akarják beleerőltetni Pateesa helyére

Az egyik Bad Batch író, Tamara Becher Wilkinson tweetjei azt erősítik pedig, hogy újabb retcon következik... 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Szemfülesek kiszúrták Cid irodájában, Boba Fett sisakját, persze még a jellegzetes festés nélkül + a 2 sugár pisztolyát a falon lógva, egyenlőre.

Én néztem, de nem láttam. Mikor láthatók?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért biztos szaladgál még több rancor is a messszi-messzi galaxisban. Jabba meg az egyik legnagyobb bűnszervezet feje, gondolom annyit tart amennyit szeretne. Meg sehol nincs lefektetve, hogy az EP VI előtt ne lett volna neki több is

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Wilkinson kapcsán: Semmi olyat nem ir ami arra utalna hogy vissza fog térni Muchi. Szerintem ez a szál ennyi volt. Az hogy ő úgy kezeli hogy Muchi az ep.6-os rancor azaz ő dolga.

Majd meglátjuk mit mond a guide. Én amúgy nem írtam, hogy visszatérne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

 

Vagy egy standard mandalori sisakot és két átlag Westar-34-est

 

Én észre se vettem, ezeket, először. Aztán youtube-on valaki csinált ebből egy vidit, utána megnéztem megint az irodás jeleneteket, és tényleg ott lógtak a falon.  :) 

A klón sisakokat bezzeg egyből kiszúrtam. Egy a polcon(pilot), és egy a falon lóg(trooper phase 3).   :D      

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek epizód volt! :) A látvány továbbra is pazar, és nem hiszem, hogy ebben bármikor csalódnunk kellene a továbbiakban. :) 

Omega nagyon okos, jól össze tudja rakni a dolgokat apró részletekből, s lehet, hogy ez az általam is feltételezett Erő-érzékenységéből fakad (rá tud hangolódni a környezetére és érzékeli az igazságot a másikból jövő érzelmi hullámokból), hogy gyorsan rájött, kicsoda Cid, de az is lehet, hogy szimplán okos: szemmel láthatóan az illető volt a tulajdonos és eléggé idegesen reagált a kérdezősködésre. :)

Egyébként nagyon igaz, hogy egyre teljes értékűbb csapattag. A segítségének az ereje nagy mértékben abban van, hogy használja a fejét (vagy az Erőt :) ), és hogy az ellenfél alábecsüli a képességeit, mert csak egy gyerek. Ennek még nagy hasznát fogják venni a későbbiekben is, úgy vélem. 

Muchinál én is arra tippeltem elsőre, hogy ő Jabba ismert rancorja, de ha nem, hát sebaj, így is aranyos volt. :)  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó rész volt, bár az előzőek azért jobban tetszettek. Amit kiemelnék, az a csodálatos látványvilág, Ord Mantell egyszerűen gyönyörű volt, örültem a szerepeltetésének, ha már annak idején a magyar szinkron oly mostohán elbánt vele. Az elhagyatott romvárosról az Uncharted idevágó részei jutottak eszembe.

 

A zygerriaiakat továbbra is nagyon utálom, ritka egy alávaló népség. Azért nem volt nehéz őket legyőzni. Wrecker és Muchi bunyója nagyon mulatságos volt. Rémlett, hogy Jabba rancorja kapott korábban nevet, ami merőben más volt (a régi Legends-ben nem volt neve), de aztán Bib Fortuna megjelenésével erősödött a gyanú, hogy ez a rancor az a rancor. Bár nyilván egy olyan kaliberű gengszter, mint Jabba, több rancorral és udvartartással is rendelkezhet, azért gyanítom az ep guide ismét hajlítani fog egy kicsit a meglévő kanon-on, erre jobb felkészülni....

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.