Jump to content

Chapter 2: The Tribes of Tatooine


Recommended Posts

2. fejezet - The Tribes of Tatooine / A Tatuin törzsei

 

epguidetbb102.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Steph Green

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Boba Fett - Temuera Morrison

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Mok Shaiz - Robert Rodriguez

Garsa Fwip - Jennifer Beals

Fekete Krrsantan - Carey Jones

8D8 - Matt Berry

Max Rebo - ???

 

Történet

Fennec Sand visszatér Jabba egykori palotájába, és Fett megtudja a fogjától, hogy ki tört az életére. Az egyszerűnek tűnő események azonban csakhamar bonyolódni kezdenek. Közben a múltjából is egyre több tárul fel.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

 • Ody Mandrell changed the title to Chapter 2: The Tribes of Tatooine

Nos kijelenthető, hogy első epizód laza bemelegítés volt. 1-1 arányú flashback/valós esemény résznek neveztem azt, itt meg egyértelmű, hogy eluralta a flashback az epizódot.

De ez nem válik kárára. Most teszik meg azt a karakterrel amire igazán szüksége van. Most emelik fel, hogy érdemes legyen arra a figyelemre, arra a státuszra, amit eddig talán méltánytalanul élvezett.

Próbáltam Morrison játékát eddig is védeni, de ebben az epizódban nem Segal, abszolút helyénvaló színészi teljesítményt nyújt.

Szóval kicsi aktualitás a nagyvárosban, de előtte még Jabba palotájában a Rancor blöffre ki kell térjek! Óriási volt. szóval a nagyváros. Az óriási város! Nem csak a gödörben, a fennsíkon is.

Gyönyörű volt nagytotálban. Láthattuk a komornyikot megint és immár a gazdáját is, akik elvezették a hőseinket Jabba uncsi tesóihoz. Az ithorian fordítója Rebels hangulatot keltett, mondanom se kell. Aztán Hutt jelenet! Nal Hutta említése, Wookie harcos. Basszus Tarfull óta nem volt ilyen kemény egy Wookie sem! Remekül festett! Remélem látjuk még harcban is!

És most jött a lényeg, nem is gondoltam volna. A fekete tusken törzs és Boba kalandja folytatódik, de nem aprósággal, hanem az egész részt erre áldozták, de átkozottul megérte. Befért még ide a nagy esemény elé Fixer és Camie, számomra nem is biztos, hogy átjött volna ha nem olvasom a fórumot, mert bár láttam a Toshi-station jelenetet régen, az nálam is valóban egy kimaradt jelenet továbbra is, de így működött, jár a taps!

Nagyon tetszett a vonat és hoppáá! Pyke-ok voltak rajta. A Pyke szindikátussal már összetűzésbe is került főhősünk. Mellékesen szólva a mozgóképes starwars egyik legjobb jelenete lett a vonatrablás, hm, csak új kisujjból kiráztak egy ilyet egy flashback epizódra. Hát köszönjük! A bandavezér belépője nagyon hatásos volt és nagyon szórakoztató is egyben a vonaton. Egy húron pendülnek Bobával. Aztán beavatás.

Megtudtuk mit keres a fekete Boba új dizájnjában. Jó oka van. Aztán álom a flashbackben. A Tusken csáklya alapanyagának megszerzése, önkívületben kell történjen, érdekes ötlet, de kaptunk újra Kamino-t! Vadi új jelenetet a kis Bobával, ahogy apja talán épp Coruscantra távozik az Amidala elleni merényletre hátrahagyva őt aggodalmak közt. Hú, hogy az ep 2 mennyi új réteget fog kapni ezzel a sorozattal mert biztos vagyok benne, hogy a Daniel Logan cameok nem érnek itt véget.

Boba öntudatra ébredt. Befogadta egy tusken törzs, ami biztos, hogy felnyitotta a szemét, Sarlacc után át kell értékelnie az élet és a halál kérdését, és most az álomban a múltjához való ragaszkodása kezd nyiladozni, apja iránti tisztelete, szeretete. Ez is motiválja szerintem most páncélja visszaszerzésében és sorsának eddigi módon még nem történt kézbevételében! Nagyon sok minden belefért az epizódba, csak kapkodjuk a fejünket.

Hajrá Boba még bárki lehet belőled, én máris nagyon drukkolok neked!

 • Like 3
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, csoli1138 írta:

Nal Hutta említése, Wookie harcos. Basszus Tarfull óta nem volt ilyen kemény egy Wookie sem! Remekül festett! Remélem látjuk még harcban is!

Érdekességképp írom, hogy ő egy már létező kánon szereplő. A neve Black Krrsantan. A képregényekben szerepelt és egy kegyetlen fejvadászról van szó a személyében. Eredetileg gladiátornak nevelték. Boba már ismeri, ami itt le is jött, hisz rögtön utalt a gladiátor múltjára.

Djurb7M.jpg

 

 • Like 1
 • Köszönöm 2
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Na ez nekem is sokkal jobban tetszett mint az előző rész, jót tett most, hogy szinte a flashback vonalból állt a széria, ez most számomra (egyéni vélemény) izgalmasabb, mint a "jelen" eseményei.

Ott nem is időzött sokat az epizód, de így is sokat adott a világhoz illetve a sorozathoz is.

Lesznek itt még kalamajkák rendesen.

Link to comment
Share on other sites

Fantasztikus volt a mai rész. A múlt hetivel elvoltam, ez viszont hatalmasat ütött. Hozzá kell tennem, hogy a jelenben játszódó részek még mindig sokkal izgalmasabbak, remélem nem fog túl sok idő elmenni a visszaemlékezésekre. De aminek a legjobban örültem: BLACK KRRSANTAN. Remélem ez egyszer és mindenkorra pontot tesz a viták végére, hogy mit ismer el a Lucasfilm kánonnak, és mit nem.

 • Zavaros 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

28 perccel korábban, Whill írta:

mit ismer el a Lucasfilm kánonnak, és mit nem.

Mármint mit? Szerintem bármit, amit akar. A jövő hetiben akár feltűnhet Mara Jade is. Persze attól még az a Mara Jade nem lesz azonos a Legends-es figurával, nem lesz rögtön Luke felesége. 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igazából a lehetőségek száma szinte végtelen. De az mindenesetre tényleg elismerésre méltó, hogy a könyvek galaxisa (Cobb Vanth) után a képregényekből debütál egy figura a játékfilmes vonalban. Biztos, hogy Krrsantan fog csinálni még mást is, és én azt remélem, hogy lesznek még itt más fejvadászok is bevetve!

Link to comment
Share on other sites

9 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Mármint mit?

Szerintem Whill arra gondolt, hogy egyértelműen látszik, hogy a kánont egységesnek kezelik. Bár erre millió példa van, amikor becsúszik egy-egy kifejezetten ritka ellentmondás, akkor a kérdést kicsit túlreagálva rendre felmerül a kérdés, hogy esetleg a kánon nem is számít. Pedig most már a Boba Fettben is látszik hogy ez nem igaz. Jó pár példa van már most is a sorozatban az ellenkezőjére, de egyik sem annyira magától értetődő mint Black Krrsantan felbukkanása.

Link to comment
Share on other sites

Teljesen le vagyok döbbenve ezen az epizódon! Ezt imádom a Star Wars-ban, hogy még 40 év után is meg tud lepni! Ekkora világépítést nem is tudom mikor láttam utoljára! Gondoltam, hogy tovább mennek a Tusken vonalon, és Boba majd beáll közéjük, de ilyen gyors eseménysorra nem számítottam. A vonatos akció valami fantasztikusan látványos és intenzív volt, még egy mozi filmben is csúcs lenne. 

 

Bővebben majd holnap írok róla, egyelőre le vagyok fagyva (jó értelemben). Két érdekesség még. Boba jelenete a fával, ahogy körbe fonták, egyből a Dengireket juttatta eszembe. Lehet, hogy az a fa is az volt korábban? A másik dolog az általatok említett Tosche állomáson látott EPIV-es szereplők, akik Luke barátai voltak. Azok valóban ők? Mármint a színészek.

 

Favreau zseniális, ez a rendező, Steph Green meg nemtom ki, de hihetetlen jó munkát végzett!

Edited by Ody Mandrell
 • Like 2
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Kiváló folytatás volt. Egy nagyszerű epizódot láttam. Rendkívül tetszett, hogy a taszkeneket árnyalják és nem mindegyikük lelketlen szörnyeteg. Boba karakterét is csodásan tovább árnyalták. Minden jelenetét imádtam az epizódnak. Fekete Krrsantan felbukkanása volt az egyik csúcs. Most már érik a dolog, hogy Aphra is tiszteletét tegye egy mozgógépes médiumban, lehetőleg sorozatban, vagy filmben. Szóval nagyon, de nagyon elégedett vagyok a mostani epizóddal. Íme a példa, hogy kell jól Star Wars történetet mesélni és történeti elemeket felhasználni más médiumból. Bravó!:clap:

Szerk. Az alábbi spoiler részleg véletlenül került ide, sajnos nem tudom eltávolítani.

 

 

 

Edited by Ody Mandrell
Semmi probléma, töröltem!
Link to comment
Share on other sites

30 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Mármint mit? Szerintem bármit, amit akar. A jövő hetiben akár feltűnhet Mara Jade is. Persze attól még az a Mara Jade nem lesz azonos a Legends-es figurával, nem lesz rögtön Luke felesége. 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igazából a lehetőségek száma szinte végtelen. De az mindenesetre tényleg elismerésre méltó, hogy a könyvek galaxisa (Cobb Vanth) után a képregényekből debütál egy figura a játékfilmes vonalban. Biztos, hogy Krrsantan fog csinálni még mást is, és én azt remélem, hogy lesznek még itt más fejvadászok is bevetve!

Arra gondoltam, amit @Bomarr is leírt. A Bad Batch-os ellentmondás miatt itt többen is azt teoretizálták, hogy a Lucasfilm félre fogja söpörni a képregényeket a mozgóképes művek javára.

Link to comment
Share on other sites

13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azok valóban ők? Mármint a színészek.

A színészek nem, viszont a hivatalos kiírás szerint is ők azok, mármint Fixer és Camie. Meg eleve úgyis öltöztették fel őket.  Fixeren hasonló kabát van mint az ep.4 kivágott jelenetében. Így nézett ki régen:

 

NSkBoXO.jpg

 

És igy most:

5aLOPfZ.jpg

 • Köszönöm 3
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

11 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

ost már érik a dolog, hogy Aphra is tiszteletét tegye egy mozgógépes médiumban, lehetőleg sorozatban, vagy filmben.

Én szerintem lassan ő is fog jönni.

 

Szuper rész volt, sokkal jobban élveztem, mint az előzőt. Ezt én jobban éreztem évadnyitónak, mint az előzőt. Black Krrsantan felbukkanása meglepett, de utána nagyon megörültem neki. Úgy emlékszem őt pletykálták is még tavaly évvégén, akkor úgy tűnt a Mandi 3. évadjában tűnik fel, de később ugye kiderült, hogy ezt a sorozatot forgatták.

 

Az a fás jelenet érdekes volt. Ezen én is gondolkodtam és valamilyen szinten Alex-szel, a SWExplained yt csatornától értek egyet: a fa jelentette a családot, amely körbezárta őt. Ő arra volt hivatott, hogy apja nyomdokait kövesse, ezért lett fejvadász. De ki Boba Fett valójában? Szerintem amikor eltörte a fát, azt szimbolizálta, hogy végre kitört az árnyékból és a saját útját kezdi el járni. Persze más hasonlat/metafora is felfedezhető ebben a jelenetben. :)

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Érdekes volt egyébként a kontraszt a huttok és Boba között. A huttok szolgák gyűrűjében jöttek és mindenkiben megfagyott a vér, amikor a közelbe értek. A bárban a zene is leállt amikor lehetett tudni hogy közelednek. Ehhez képest Bobának van három embere és senkit nem érdekel különösebben ha ő megy az utcán. Kiváncsi vagyok mi lesz a helyzet a sorozat végén.

Link to comment
Share on other sites

5 perccel korábban, Bomarr írta:

Érdekes volt egyébként a kontraszt a huttok és Boba között. A huttok szolgák gyűrűjében jöttek és mindenkiben megfagyott a vér, amikor a közelbe értek. A bárban a zene is leállt amikor lehetett tudni hogy közelednek. Ehhez képest Bobának van három embere és senkit nem érdekel különösebben ha ő megy az utcán. Kiváncsi vagyok mi lesz a helyzet a sorozat végén.

Az epizód kapcsán az jutott eszembe, hogy Boba motivációja a trónra felülésre talán abból fakad, hogy a Pyke-ok a vonatrablás miatt bosszúból kinyírták az egész törzset ezért Boba bosszút akar állni rajtuk, amihez a legrövidebb út a Tatooine-i főnökség vezet.

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Bomarr írta:

Érdekes volt egyébként a kontraszt a huttok és Boba között. A huttok szolgák gyűrűjében jöttek és mindenkiben megfagyott a vér, amikor a közelbe értek. A bárban a zene is leállt amikor lehetett tudni hogy közelednek. Ehhez képest Bobának van három embere és senkit nem érdekel különösebben ha ő megy az utcán. Kiváncsi vagyok mi lesz a helyzet a sorozat végén.

Ez nekem nagyon tetszett. Látszik, hogy Boba Fett fejvadász híre ellenére is mekkora senkinek számít még egy olyan porfészekben is, mint a Tatooine. Nagyon nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy meg akarja szerezni magának Jabba egykori birodalmát. És azzal, hogy a Hutt Kartell beszállt, a tétek hatalmasra nőttek. Elvégre most már nem egy pár piti alvilági alak az ellenfele, hanem a hatalmas anyagi forrásokkal bíró Hutt Klánok. Akár egy hadsereget is rájuk zúdíthatnak, neki meg van egy Fennec Sandje, meg két gamorrai őre. Innen lesz szép nyerni. Bár nekem van egy olyan érzésem, hogy nem véletlen mutatják meg, hogy mennyire jó pajtija a buckalakóknak. Lehet, hogy végül a tuskenek egyesítése lesz Boba sikerének a kulcsa.

 

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Jabba uralma nem múlt el nyomtalanul... Az is lehet, hogy a Huttok küldték rá a merénylőket Bobára. Mindenesetre valószínű, hogy Mos Espa (és a Tatooine) jobban örülne Boba uralmának, mint a huttok visszatérésének. 

Biztos, hogy az Ikrek voltak, ők adták ki az utasítást. A polgármester is erősen erre célzott, hogy neki nincs oka megölni Bobát. És ezért küldte el őt a Menedékbe, ahol Boba meg is kapta az infót, első kézből. Valószínűleg már tudta, hogy a huttok oda tartanak.

Link to comment
Share on other sites

Én most néztem meg és tényleg csak szuperlatívuszukban tudok írni erről a részről! Lenyűgöző volt! Huttok, Pykeok, a Tuskenek további mélyítése, a Black wookie, a Polgármester, újabb Kamino, az ifjú Boba, a Tosche állomás, a Rancor említése, a végén a Tusken rituálé, minden másodpercét élveztem. Megjegyzem a Tusken hölggyel nem szívesen találkoznék egy sötét sikátorban:P Ez Star Wars volt a javából!

Link to comment
Share on other sites

14 perccel korábban, Donát írta:

Az epizód kapcsán az jutott eszembe, hogy Boba motivációja a trónra felülésre talán abból fakad, hogy a Pyke-ok a vonatrablás miatt bosszúból kinyírták az egész törzset ezért Boba bosszút akar állni rajtuk, amihez a legrövidebb út a Tatooine-i főnökség vezet.

Érdekes lenne egy ilyen fejlemény.

Link to comment
Share on other sites

10/10 oszt jónapot! 
juhuuu, ez odavert engem is, az első részt is felemelte nálam, pedig... erős sori lesz ez is, mint a Mando. 
A feka wookienak olyan nézése volt, hogy bekaki! Nagyon durva, várom, hogy akciózzon. Huttok? Zseniál. Legyező, szőrös kisállat, pofavágások a nővérnél. Éreztem a szagukat is, yeah. 
Tuskenek... maszkok, ruhák. Sztorijuk. Imádom. Toshe: Boba szó nélkül ki-be... hatalmas. Masiniszta? Aha. Végem az egész vonat-cuccostól. Felbukkanó tusken fej a két Pyke között, stb. Vihogtam. És aztán Boba ayahuasca trippje... zseniál. A beöltöztetés és a tűztánc, na és Kamino... ááá, hagyjatok, ez 50 perc csuda volt. 
 

Edited by Darth Porg
 • Like 1
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

Bővebben írok holnap, most csak úgy kavarognak a gondolatok. Tosche állomás... Luke régi barátai... Fekete Krrsantan. Na és ilyen jól megcsinált huttokat 1999 óta nem láthattunk!

 

A buckalakók számomra ezúttal már nem azok a történelem és hagyomány nélküli vad lények lesznek, akik rátámadnak Luke-ra az EP4-ben. Ez világépítés a javából. Fantasztikus. 

Link to comment
Share on other sites

Azért nem semmi, hogy hova jutottunk tényleg az EP 4-től, meg főleg az EP 2-től a buckalakókkal kapcsolatban, akiket vadaknak meg állatoknak neveztek. Szerencsétlenek csak túlélni szeretnének valahogy mint őslakosok, de ha tényleg vadállatokként kezelik őket a külvilágiak, akkor ne nagyon csodálkozzanak, hogy ők sem szívlelnek másokat és inkább lőnek mint kérdeznek.

 

Amúgy ez a vonat nagyon pofás volt, gondolom innen jött az ötlet:

 

NYCBlackBTL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ha volt is némi kételyem az első rész után, az most maradéktalanul eltűnt. Eszméletlen, amit itt letettek az asztalra egy 50 perces sorozatepizód keretében. Mint ahogy a pilot-ban, ezúttal is inkább a flashback-részen volt a hangsúly, Boba Fett karakterépítését illetően mindenképpen. De haladjuk sorrendben.

 

Tetszett, hogy Boba ezúttal fenyegetően lépett fel. Az előző részben a twi'lek udvarmester (és nem komornyik) szinte bolondot csinált hősünkből. Most nem volt kérdés, hogy márpedig Fett nem fog hazakullogni válaszok nélkül. Tetszett, ahogy Fennec csellel kicsalta a választ a botcsinálta bérgyilkosból. Elképzelem, miféle híre lehetett egykoron Jabba híres rancorjának szerte a Tatooine-on. Ahogy az várható volt, a polgármester a trailer-ben is látott ithori. Most nem vagyok biztos benne, hogy végsősoron ő negatív karakter lesz. El tudom képzelni Fett szövetségesének is. Mert ezeknek a helyi bűnszövetkezeti vezetőknek a mandalori még mindig jobb, mint a huttok. 

 

Ennyire fenyegetőnek a huttok soha nem tűntek az EP6 óta. És ez mintegy 40 év! Azóta inkább csak humorforrásként szolgáltak, a készítők jócskán visszavettek a veszélyes oldaluk megmutatásából, lásd az EP1-es alvó Jabba, vagy a TCW-ben Ziro és a Hutt Tanács idióta maskarákat hordó kompániája. Most azonban szabályosan érezni lehetett a monitoron keresztül, hogy érkezésükkor megfagy a levegő egész Mos Espában. Ehhez persze a belépőjük is jócskán hozzátett, gondolok itt a dobpergésre és a trónemelvényre. Valahogy a hutt faj egyébként is olyannak tűnik, hogy nem mindennap botlik beléjük az ember (szerencsére), így az "Ikrek" személyes megjelenése tényleg hatásosra sikerült, már akkor, amikor oldalt felbukkan a hatalmas hutt alakja. Ismét kihangsúlyoznám a CGI-t, nagyon életszerűre sikerült, és végre sehol sincs a huttok karikatúraszerű megjelenítése. Az egész jelenetet végig lengte a feszültség érzése, és valóban, míg Boba Fett úgy jár s kel a városban, hogy sokak ügyet sem vetnek rá, itt nem volt kérdés, hogy érkezésükre megáll az élet Mos Espában. Nagy volt a kontraszt, hogy Fett a saját lábán érkezett "bemutatkozni", a huttokat szerencsétlen rabszolgák cipelték. Vajon hány kiló lehet két hutt?

 

És csak aztán jött Fekete Krrsantan. Megjelenése újabb kétségbevonhatatlan jele annak, hogy a Disney és a story group egységes kánonrendszerben gondolkodik, ahol a különböző művek, legyen az élőszereplő vagy animációs sorozat, regény, képregény, videojáték, kölcsönhatásban vannak egymással, és bizony most már kezdünk hozzászokni, hogy más platformokon is debütálhatnak karakterek. Ez a Lucas-érában elképzelhetetlen lett volna. Nagyon várom az összecsapást Fett és Krrsantan között. Amennyire Chewie a vukik jóságos oldalát reprezentálta mindig is, annyira tűnt most a fekete fajtársa fenyegetőnek. Most ízelőt kaphatunk arról, hogy miért nem tanácsos ujjat húzni velük. Talán a trandoshaiak is megkapják a magukét.

 

A flashback rész ezután jött csak. Láthatóan itt a két történés jól elkülönül egymástól, nem lesz jelenetről-jelenetre ugrálás az időben, mint mondjuk annak idején a Lost-ban. Remélem, egy-egy pillanatfelvételt továbbra is fogunk kapni a kaminói időkből. Boba szemszögén keresztül feltárul a teljes buckalakó kultúra. Ilyen mértékben még soha nem ismerhettük meg életmódjukat, szokásaikat, társadalmukat. És hogy mily kegyetlen pusztai életet élnek, az jól mutatja, hogy egyik pillanatban még önfeledten tesznek-vesznek, hogy a következő másodpercben felbukkanjon egy sivatagot átszelő vonat és azok a rohadék pyke-ok (de utálom őket, istenem) lemészároljanak belőlük vagy tucatnyit. Lehet, hogy korábban voltak fosztogatási kísérletek a taszkenek részéről, de nekem a pyke érve mondvacsináltnak tűnik. Nem hiszem, hogy azt a száguldó vonatot speederek híján bármelyik buckalakó utolérte volna, főleg a rémesen lassú banthák hátán. Nekem már az elejétől kezdve úgy tűnt, hogy a pyke-ok (jó volt őket maszk nélkül látni!) sportot űztek a buckalakók kilövéséből, afféle unaloműzőként.

 

Jó volt végre először látni "élesben" a Tosche állomást. Egyébként is ez a sorozat hihetetlenül élővé varázsolta a Tatooine-t, a bolygó is most kapja a legjobb képsorokat a prequel óta. Nagy a kontraszt a Mandalorian-féle Mos Eisley-hez képest, amely egy lehanyatlott és lepukkant városkának tűnik, míg pl. Mos Espa láthatóan "virágzik", már amennyire a Tatooine-on beszélhetünk ilyesmiről. De központi kormány híján egyértelműen Mos Espa tűnik a bolygó legfőbb kereskedelmi és politikai központjának. Remélem, valamikor a már rengeteget emlegetett Anchorhead-et is láthatjuk végre. Fett látványosan szétzúzta azokat a motorosbandának öltözött niktókat. Az előző részben kicsit darabosnak és esetlennek éreztem a harcjelenetet a mos espai téren, itt ennek most nyoma sem volt. 

 

Az epizód rengeteget tett hozzá a taszken kultúra megismeréséhez. Igazából eddig bele se gondoltam, hogy ezek a gaffi botok vajon hogyan készülhetnek, vagy van-e egyáltalán jelentőségük. Itt meg teljes szertartásrendet kanyarítottak köré. Gyakorlatilag egy az egyben párhuzamot lehet vonni ahhoz, amikor a Jedik elkészítik saját, személyre szabott fénykardjaikat, ahol a technika mellett beleteszik esszenciájukat is. Bobának is egy delíriumos álom közepette kell megszereznie a faágat, és mindeközben egy szempillantásra feltárul a Tatooine régmúltjának egy darabkája. A helyi "primitív" népek mitológiájának ábrázolása mindig is a Star Wars része volt. Nem kell itt tudományos magyarázat ehhez a gyíkhoz, ami ezúttal is rendkívül színesíti a Tatooine élővilágát. Boba teljes körű befogadást nyert. Szerintem éveket töltött el a törzsnél, és talán majd kapunk magyarázatot arra is, hogy voltaképpen miért akar Boba Fett a néhai Jabba trónjára ülni.

 • Like 5
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Sokmindent leírtatok, nehéz bármit is hozzá tenni. Mellbevágó epizód volt, ami itt mutatta meg igazán mi vár ránk ebben a sorozatban.

 

Egyszerűen minden percben volt valami, amin egy SW rajongó csorgathatta a nyálát. 

Kezdődött a Mok Shaiz-el való találkozással. Kicsit féltem tőle, hogy erőtlen vagy gagyi lesz az ithori, de végül tök jól sikerült megoldani. Nekem máris szimpatikus lett, főleg a testőrei, akik azonnal leszedték a fejvadászt, amint megtudták kinek dolgozik. Túl egyszerű és átlátszó lett volna, ha a polgármester a megbízó. 

Szerencsére nem így lett, és ezzel egy olyan szálat nyitottak meg, amit csak titkon, vagy még úgy se reméltem.

HUTTOK! A felvezetésük zseniális volt, ahogy megfagy mindenkiben a vér a dobszó hallatán. A batár vuki nekem nagy meglepetés volt, mert nem ismertem azt a képregényt amiben feltűnt. Tőle várok majd nagy durvulásokat. Főleg ha összeakad a trandoshanokkal. Egyébként nagy poén volt, ahogy a huttokat tartó rabszolgák már alig bírták a két zsírpacnit. Érdemes figyelni a végén hogy szenvednek. :D

Az is érdekes, hogy nem repulzor működtet egy ilyen trónt, hanem kézi mozgatással működik.

 

Eztán jött a flashback ami maga volt a tömör gyönyör. Még akkor is igaz ez, ha több helyen érződött az Arábiai Lawrence ihletése. 

Nem tudom mennyi idő telhetett el az első részben látott események és e között, de gyanítom nem pár nap. A tuskenek életének bemutatása így is remekül sikerült, plusz annak érzékeltetése, hogy a saját földjükön milyen veszélynek vannak kitéve. Azért az nem kellemes, ha sportból vadásznak rád. Márpedig a pyke-ok ezt tették. 

Boba viszont megismertette velük a technológiát, melynek hála már a tuskenek is tudnak komoly galibát okozni. Jobban belegondolva talán nem is áll olyan távol az őslakosoktól a technológia iránti érdeklődés. Az EPIV- és elbeszélő kötetben volt egy történet, ami egy űrbe vágyó ifjú buckalakóról szólt. Talán még 100 év és ők is kirajzanak a galaxisba.

 

Boba Fett és a tuskenek kapcsolata kölcsönösen gyümölcsöző, mert a fejvadász a bennszülöttek segítségével újra magára talált. Talán már nem is teljesen az az ember aki korábban volt. A beavatási jelenetsor onnantól, hogy Boba felszívja a gyíkot, egészen elképesztő. Tele metaforákkal és spiritualitással. 

 

Én is úgy vélem, hogy a flashback szál végül meg fogja magyarázni Boba jelenkori ambícióit. Abban is biztos vagyok, hogy a visszaemlékezéseknek még nincs vége.

 

Edited by Ody Mandrell
 • Like 2
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

29 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az is érdekes, hogy nem repulzor működtet egy ilyen trónt, hanem kézi mozgatással működik.

Szerintem üzenet gyanánt használnak élőerőt maguk alatt, nem a technika vagy a pénz hiánya az oka ilyen "szimpatikus" brigádnál, mint a huttok..

Így érződik, kivel van dolgod, mire számíthatsz tőlük.

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information