Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Szereted a szinkront? 58 felhasználó szavazott

1. 1. Szereted a szinkront?

• Igen
      38
    • Nem
      16

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Amúgy kíváncsi lennék Yoda hangjához mit szólsz, mert az az igazán brutális :D

A nyafogós Yoda? :D

Egyébként aki annak idején '82-ben moziban látta, biztos ez marad az alap szinkron, de én pl. nem tudom elképzelni Stohl nélkül Luke-ot, vagy Csernák nélkül Hant. Na meg a Szkájvolker... :D

Hozzászólás ideje:

A nyafogós Yoda? :D

Egyébként aki annak idején '82-ben moziban látta, biztos ez marad az alap szinkron, de én pl. nem tudom elképzelni Stohl nélkül Luke-ot, vagy Csernák nélkül Hant. Na meg a Szkájvolker... :D

Yoda nem is nyafogós szerintem :nana:

Engem meg a Szuhai féle Yoda-tól, meg a Maros Gábor féle C3PO-tól kerülget a hányinger. Ez pont olyan mint a Vissza a jövőbe új szinkronka. Minek csinálták meg, kinek kell, csak a DD5.1 miatt? Hát nagy hiba volt szerintem. Egyébként mindenkinek hadd legyen az a szinkron kedves, amiben felnőtt, amivel az első SW élmény érte.

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:

Az EPV -ös Yoda -ról van szó? Mert azt én pl. nem tudtam úgy nézni, hogy ne kapjon el a röhögőgörcs. :D Yoda -nak eleve mély hangja van, erre ebben úgy nyavikol mint akinek a t*kére léptek. :D Egyébként messze az EPV -nek van a legrosszabb eredeti szinkronja.

Hozzászólás ideje:

Az EPV -ös Yoda -ról van szó? Mert azt én pl. nem tudtam úgy nézni, hogy ne kapjon el a röhögőgörcs. :D Yoda -nak eleve mély hangja van, erre ebben úgy nyavikol mint akinek a t*kére léptek. :D Egyébként messze az EPV -nek van a legrosszabb eredeti szinkronja.

Erre mit mondjak? Az EP V szinkronja abban a korban készült, amikor még Bud Spencer magyar hangjának Bujtor Istvánt kérték föl. Tehát a legjobbra törkedtek akkoriban a szinkronok terén. Szóval nem hiszem hogy az EP V szinkron készítőit hibáztatni lehetne a döntésért, hogy a legjobb tudásuk szerint készítették el akkoriban a szinkront szerintem. De továbbra is fenntartom az állításom, hogy mindenkinek hadd legyen az a szinkron kedves, amiben felnőtt, amivel az első SW élmény érte.

Hozzászólás ideje:

Valóban, ez a Yoda tényleg a szinkron munka legjobbja (5:41-től jön vinnyogó Yoda).

http://www.youtube.com/watch?v=UjjEfor0ceg

Én is ezen a szinkronon nőttem fel, számomra is ez az alapszinkron, de ez akkor is sz*r. Nem azért lett Yoda vinnyogós, mert a legjobbra törekedtek, hanem azért, mert a szinkronrendező úgy vélte, egy ilyen manónak ilyen hang dukál. Attól még, hogy régi, ez is lehet elb*szott. Azért abban az időben sem csak aranyat kakkantottak, ott is volt bőven rosszul sikerült szinkron is. Az ep5 közéjük tartozik. Megjegyzem, elég sok mindenkinek lőtték mellé a hangját ebben a szinkronban.

Hozzászólás ideje:

Nekem azóta is ez a Vader a non-plusz-ultra. Tudom, a gépiessége pont az ellentéte az eredeti James Earl Jones féle szinkronnak, de pont ez teszi még félelmetesebbé, hogy szinte teljesen érzelemmentes.

Hozzászólás ideje:

Ezt most megint meghallgatni. Yoda és a karót nyelt Luke. :facepalm: Komolyan! Olyan, mintha egy papírlapról olvasná a csávó a szöveget. :roll:

Pécsi. Neked pedig az idő szépít meg mindent. Én is voltam így.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Jesszus atyaég. Hát ez botrány. De menjünk sorjában:

- bemondó a főcímnél: sokkal jobb az új, semmi mesélős feeling

- Luke: Stohl egyértelműen jobb. Mintha helyenként nem találná, hogy hol kellene kirakni a hangsúlyt.

- Han: nem lenne rossz, de Csernák telitalálat, ahhoz képest mindenki csak gyengébb lehet.

- Obi: megszokás kérdése. Ha ezt a hangot szoktam volna meg, akkor valszeg a másik hatna furának. Nagyjából hasonló karakter.

- Leia: jól hallom, ő ugyanaz? A Csernákkal való kémiája viszont sokkal jobb.

- Vader: alapból nem lenne rossz, de lassú a szövegelés és körülményes. Kránitz szerintem jobb. Amúgy jól hallom, hogy saját hörgést vettek fel a magyarok? :D már az se semmi, hogy az újból totál lemaradt a légzés, na de ez??? Vagy csak rosszul hallok? :D

- Uralkodó: Reviczky ezerszer jobb.

- Yoda: Atyaég. Mi ez, a Mazsola? Vagy mi a jó isten ez?? :lol:

Hozzászólás ideje:

Igazából a Birodalom visszavágnak készült először szinkron (mert ez a moziban is szinkronos volt). Az epIV első szinkronja csak ezután készült, amikor az állam úgy döntött, hogy leadják a tv-ben is, ott ugyanis nem mehetett feliratosan. A Jedi visszatér valamilyen okból kifolyólag már szintén feliratosan ment a mozikban, és ezt a tv nem is adta le, így az szinkron nélkül maradt (ezért olyan "népszerű" a méltán hírhedt alámondásos verzió). Legalábbis addig így volt, amíg a rendszerváltás után egy cég meg nem vásárolta a jogokat és csinált hozzá egy hányadék szinkront fényszablyával meg andalogva repüléssel.

Aztán jött az SE, amit egyszer anya hazahozott hogy lemásoljuk megnézzük, de amint megláttam azt a hányadék CGI Jabbát, azt mondtam erre kár kazettát időt pocsékolni. Hiába, Lucas engem már 10 évesen is ki tudott kergetni a világból a változtatásaival :evil: Így maradtam én eredeti (azaz "róg kettes") párti :D

Szerk.: Amúgy január 2-án lett belinkelve egy elég jó interjú az eredeti szinkronok rendező asszisztensével, aki egyben az új szinkron rendezője is. Vannak hangminták mindkét szinkronból, és elmeséli a SW szinkron teljes történetét

Donát, Ben Kenobit az összes szinkronban Szabó Ottó szólaltatta meg ;) Leiát pedig lecserélték, mivel az őt megszólaltató Bencze Ilona már 82-ben sem volt túl fiatal, így kizárt hogy 97-ben a 20 éves Leiához illett volna a hangja

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Magam is sokszor láttam az Ep5-t ezzel a szinkronnal moziban és nem volt vele semmi bajom, de amióta megvan az új, azt sokkal jobbnak tartom, senkit sem tudnék mondani, aki ne kapott volna jobb szinkronhangot. Ez a régi verzió már egy nosztalgikus emlék, ami visszavisz a (szó szerint) fapados mozik korába, ezért viszont mindig örülök, amikor meghallom. :)

Hozzászólás ideje:

Donát, Ben Kenobit az összes szinkronban Szabó Ottó szólaltatta meg ;) Leiát pedig lecserélték, mivel az őt megszólaltató Bencze Ilona már 82-ben sem volt túl fiatal, így kizárt hogy 97-ben a 20 éves Leiához illett volna a hangja

Ben Kenobit rosszul tudod, az első szinkronban eszerint Bács Ferenc volt: http://iszdb.hu/?audio=811

Más is a hangzása. Leiában igazad van, de amúgy nagyon hasonló volt a videórészletekben Bencze Ilona hangja Kovács Nóráéhoz.

Hozzászólás ideje:

Én ezt a Nagy Attila-kultuszt nem értettem soha. A legrosszabb Vader mind közül, olyan mintha valami gépi fordító olvasta volna fel a szöveget. Az én vagyok az apád jelenet totál súlytalanná és sterillé sikerült az ő alakításában. Valószínűleg itt is az lehet a magyarázat, amit Ody is mondott: az idő megszépíti a dolgokat.

Vadernél azt sajnálom, hogy később is összevissza cserélgették a szinkronhangját Hollósi és Kránitz között (sőt az első EP4-es szinkronban még Kristóf Tibor volt).

Hozzászólás ideje:

Vadernél azt sajnálom, hogy később is összevissza cserélgették a szinkronhangját Hollósi és Kránitz között (sőt az első EP4-es szinkronban még Kristóf Tibor volt).

És ez a jövőben is így lesz mivel már sajnos egyik színész se él így új hang kell majd a Zsiványhoz. Kíváncsi vagyok hogy ki lesz majd az új Vader hang.

Hozzászólás ideje:

Én ezt a Nagy Attila-kultuszt nem értettem soha.

Gondolom akkoriban úgy gondolták hogy egy Vader megérdemel egy Jászai Mari és Kazinczy díjjal kitüntetett Érdemes művész hangját, aki nem mellesleg a korszak egyik sztárja volt. Egyébként Hollóssy és Kránicz is rendelkezik egyik másik elismeréssel (mindhárommal egyik sem).Egyébként mindegyik SW karakter a jellemének megfelelő, magyar szinkronhangot kapott szerintem. Mark Hamill egy nyeletlen kétéves hangját, az öntelt Ozzel admirális egy korábban szépfiúkat játszó (pl Kőszívű ember fiai) veterán színészét, a csirkefogó Lando pedig szintén egy csélcsap figurát (Terence Hill) szinkronizáló Újréti Lászlóét. És így tovább.

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:

Gondolom akkoriban úgy gondolták hogy egy Vader megérdemel egy Jászai Mari és Kazinczy díjjal kitüntetett Érdemes művész hangját, aki nem mellesleg a korszak egyik sztárja volt.

És ennek már megint mi köze a szinkron minőségéhez? Nem a színész tehetsége van megkérdőjelezve, hanem a szinkron minősége. Ha neki azt mondja a szinkronrendező, hogy monoton géphangon olvassa fel, akkor úgy fogja. De attól az akkor is szutyok alakítása Vadernek, mert ő nem egy érzelemmentes gép. A szinkron egésze sz*r, és ezen semmilyen díj nem segít. Nem ettől függ egy alkotás minősége. Vagy legalábbis, van, akinek nem az számít...

Hozzászólás ideje:

A szinkronnal hasonlóan vagyok mint Pildi: a régi kellemes emlékeket ébreszt viszont eljárt felette az idő. Minőségben nem tud felérni az újhoz. Mondjuk pont Vader hangját kivételnek érzem: a kettő közül egyik se tetszik igazán de ha már választani kéne akkor inkább a régi.

Ami viszont anno igazán az alja volt azaz alámondás. Én a Jedi visszatért hosszú hosszú évekig csak így láttam. Itt egy kis részlet "nosztalgiázásnak":

Hozzászólás ideje:

A wikipédián Szabó Ottónak adják mind a 3 epV hangot. Na mindegy az epIV első szinkronjában már tényleg Szabó Ottó van :)

Most mondanám, hogy a vájt fülűeket nem lehet becsapni, de ez meglehetősen nagyképű lenne a Bencze Ilona - Kovács Nóra blama után. :D

Bomarr, na ahhoz már nekem is volt szerencsém, ez a best of:

http://www.youtube.com/watch?v=8LwDHmcH6KU

Gyöngyszem #1: "Látom új fénykardot konstruáltál." :lol:

Göngyszem #2: "Obi is ilyen volt." :lol: :lol: :facepalm:

Hozzászólás ideje:

Az alámondásban az a furcsa, hogy a Schéry-féle szöveget mondja a fickó. Szerintem úgy készülhetett, hogy már a mozis feliratot is Schéry írta, a fickó pedig beült egy vetítésre, és magnóra olvasta a szöveget.

Hozzászólás ideje:

Igazából a Birodalom visszavágnak készült először szinkron (mert ez a moziban is szinkronos volt). Az epIV első szinkronja csak ezután készült, amikor az állam úgy döntött, hogy leadják a tv-ben is, ott ugyanis nem mehetett feliratosan.

Ezt nem tudtam, köszi. Mondjuk én az EPIV után sokáig abban a tudatban éltem, hogy nem is létezik EPV...

Hozzászólás ideje:

1:05.36-tól Egy vicces story Bicskey Lukács-ról (Jar Jar magyarhangja) ep 1 szinkronról és a magyar szinkronszakma fízetéséről.

Hozzászólás ideje:

Szeretem az ep1 szinkronját csak egy bajom van vele. Nem elég, hogy nem Reviczki lett Palpatine, hanem ráadásul Grúber Hugót kapta meg aki Ackbar admirális hangja az ep6-ban. Komolyan nem értem, 2 év telik el a két film szinkronja között. Ráadásul Darth Sidious külön hangot kapott Melis Gábort. Na ezt sose tudom elnézni. Mindig kizökkent a filmnél.

Még jó hogy a többi filmben észbe kaptak. El se tudom képzelni milyen lett volna ha az ep3-ban is két szinkronhangja lenne Palpatine-nak. Főleg Anakin átállásánál csuklya nélkül Grúber Hugó, amikor felveszi a csuklyát átváltana Melis Gáborra :D

Hozzászólás ideje:

Szeretem az ep1 szinkronját csak egy bajom van vele. Nem elég, hogy nem Reviczki lett Palpatine, hanem ráadásul Grúber Hugót kapta meg aki Ackbar admirális hangja az ep6-ban. Komolyan nem értem, 2 év telik el a két film szinkronja között. Ráadásul Darth Sidious külön hangot kapott Melis Gábort. Na ezt sose tudom elnézni. Mindig kizökkent a filmnél.

Még jó hogy a többi filmben észbe kaptak. El se tudom képzelni milyen lett volna ha az ep3-ban is két szinkronhangja lenne Palpatine-nak. Főleg Anakin átállásánál csuklya nélkül Grúber Hugó, amikor felveszi a csuklyát átváltana Melis Gáborra :D

Szerintem a ha Gruber Hugo lett volna Sidious hangja is, mint a jóságos Palpatiné, akkor a néző egyből rájön, hogy a kettő egy és ugyanaz. Gondolom ezt a Lucasfilm nem akarta, mert valójában a kiküldött hamgminták alapján ők hagyták jóvá a végleges szinkronhangokat. Szóval nem a magyar szinkronrendező a ludas ebben.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.