Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Június 21. Hozzászólás ideje: 2022. Június 21. (szerkesztve) 6. rész Írta: Joby Harold, Andrew Stanton, Hossein Amini, Stuart Beattie Rendezte: Deborah Chow Helyszín: Tatooine, Alderaan Szereplők: Obi-Wan Kenobi - Ewan McGregor Darth Vader - Hayden Christensen (Jeams Earl Jones) Reva Sevander - Moses Ingram Leia Organa - Vivien Lyra Blair Bail Organa - Jimmy Smits Breha Organa - Simone Kessell Luke Skywalker - Grant Feely Owen Lars - Joel Edgerton Beru Lars - Bonnie Piesse Sheev Palpatine (Darth Sidious) - Ian McDiarmid Qui-Gon Jinn - Liam Neeson Főinkvizítor - Rupert Friend Haja Estree - Kumail Nanjiani Kawlan Roken - O'Shea Jackson Jr. Sully Stark - Maya Erskine Dardin Shull - Hossein Mardani Groff Ditcher - Heath McGough Corran - Indie Desroches LO-LA59 Történet Miközben Ben Kenobi úgy dönt, nem fut tovább a múltja elől, a Tatooine-on a Lars családnak is szembe kell néznie egy fenyegetéssel. Érdekességek - Miközben a Lars-család felkészül a védekezésre, látható egy területfigyelő droid, aminek vörösen világító "feje" jelzi a riadókészültséget. A neve 2X-3KPR és már az Egy új reményben is láthattuk, amikor Luke és C-3PO kiment a felszínre R2-D2 után kutatva. Akkor a "feje" nem világított. A droid a nevét 1995-ben kapta, a Star Wars Customizable Card Game-nek hála. Érdekesség, hogy starwars.com-on a sorozat eme epizódjának guidja hibásan 2X-K3PR-nek nevezi. Ez valószínűleg csak egy elgépelés, mivel az említett kártyajátékot jelölik meg a név forrásának. - Az, hogy Ben Kenobi egy barlangban élt az Egy új remény egy korai forgatókönyvéből van. Mire a film produkciós munkálatai megkezdődtek, Ben otthonát áthelyezték egy kunyhóba, bár néhány tervrajzon még ekkor is a "barlang" szerepelt. - A barlangra amúgy azért volt szükség, mert a korábbi forráskönyvek szerint Ben kunyhója nagyon messze volt a Lars farmtól, a történet viszont megkívánta, hogy Kenobi a közelben lakjon. Ezért hozták vissza a barlang koncepcióját, így elkerülve az ellentmondást az olyan térképeknek, amilyet például a Bolygók és helyszínek címó enciklopédiában láthatunk. - A T-16 Skyhopper model, amit odaad Ben Luke-nak, ugyanaz, amivel az ifjú Skywalker az Egy új reményben játszik, mielőtt nekiállna R2-D2 tisztításának. Az eredeti kelléket Colin Cantwell készítette koncepciós modellként a film preprodukciós időszakában. - Ez az epizód a negyedik alkalom, hogy Liam Neeson magára öltötte Qui-Gon Jinn szerepét a Baljós árnyak óta. Ezt megelőzően a hangját adta a karakternek A klónok háborúja három részében, a 3x15 A Mindenség uraiban, a 3x17 Mortis szellemeiben valamint az 5x11 Hangokban. Pár kitétel. 1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd. 2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki. 4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt. 5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: 2022. Augusztus 14. - Dzséjt Válasz
Népszerű hozzászólás IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Ez lesz az a sorozat, amit az utolsó epizódja tett a helyére igazán, a Star Wars-történetben. Minden volt itt, amit valaha vártunk ettől a sorozattól. Nehéz szavakat találnom. Ennyi megható és libabőrös pillanatot nagyon rég adott nekem SW-produktum. Egy dologra felhívnám külön a figyelmet. Kenobi a végén a Mythos Obi-Wan szerelést viseli, amit hot toys és egyéb figurákon láthattunk már, és ami egy ilyen elképzelt, kicsit Mad Max-szerű Tatooine-i öltözéke. Ezek a figurák összemossák a III. részes McGregor Kenobi és a IV. részes Guinness Kenobi arcát. Ezután a sorozat után Owenre és Berura is másképp fogok tekinteni. Badassek voltak! 3 8 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Nehéz szavakat találni erre a befejezésre annyira jó volt. Obi-Wan teljes ereje teljében visszatért, meg még erősebben is. Ahogy hozzávágta a fél hegyet Vaderhez, atyaég De Vadert se kell félteni, ő pedig egy fél hegyet pakolt rá Obi-Wanra. Amúgy azt hittem ezzel vége lesz a párharcuknak és majd csak a HCS-n találkoznak újra, Vader pedig azt hiszi, hogy meghalt. Pedig még a high ground is megvolt neki Amúgy mondtam én, hogy Reva megfog térni. Remélem még valahol találkozunk majd vele, mert érdekelne, hogy mihez kezd magával. Valószínűleg most próbál a Birodalom szemei elől rejtve maradni. És a végén Qui-Gon Arra számítottam, hogy majd a végén halljuk csak, hogy megszólítja Obi-Want, erre teljes alakban megjelent, hogy Na akkor gyerünk tanulni Annyira de annyira kíváncsi lennék, hogy miről beszélgetnek majd. Lehetne egy második évad csak erről, ugyanekkora lelkesedéssel nézném végig 9 Válasz
Népszerű hozzászólás kudar Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) Huhh ez a rész. Mint írtam kész érzelmi hullámvasút. Sok mindent szóvá tettem az előző részeknél, és most úgy éreztem, hogy rengeteg mindent javítottak, mintha csak a végére tartogattak volna egy csomó puskaport, és ezzel most nem volt bajom. De menjünk csak szépen sorjában. Az üldözéses jelenet nagyon szuper volt. Előző résznél említettem, hogy nem mutatták a csillagrombolót kívülről, hát most már megértem, lehet erre a jelenetsorra tartogatták, és nagyon hatásos volt, És ha jól füleltem TESBes üldözéses téma is felcsendült!? Aztán jött egy jó kis érzelmi fröccs, ahogy Obi szinte feláldozza magát a többiekért, elbúcsúzik Leiától, és útjára indul, hogy elcsalja Vadert. Külön tetszett, hogy GI ellent PRÓBÁLT mondani Vadernek, de hát nem igazán jött össze. Egy próbát megért. Beru és Owen keveset szerepeltek az évadban, de eskü kiemelkedőek voltak. Owenből végig sugárzott ez a kicsit megtört, nem tudom mit hoz a jövő, de én végig itt leszek a fiú mellett vibe. És hát ahogy kiálltak Reva ellen, az külön dícséretre méltó. Mindent a fiúért. Sokat hozzáadott a karakterükhöz. Reva felbukkanása pedig várható volt nyilván, és jól hozta a sérült, megtört ellenfelet, aki ellen volt esélyük, hanem is sok, a farmereknek. És hát jött a várva várt visszavágó. Őszinte leszek, nem a harc nem lett 10/10, kicsit kevesebb. Fejben még epicebbre számította, DE így is überbrutál volt. Talán ez az állandó sötét helyszín volt már marhára sok nekem, értem hogy játszani akartam a fénykard színekkel és nehéz lett volna egy naplementénél alakítgatni a színeket, de egy kis színt, fényt elbírt volna a retinám. Na de. Vader és Obi beszélgetései aranyat értek, és ahogy egyből nekivágtak a harcnak...mondom wow!! Mikor Vader már két kézzel fogta a fénykardot akkor sejteni lehetett, hogy itt már komoly párharc folyik. Ami külön tetszett, hogy gondolom Leia csúsztatta be Lolát Obi kabátjába - legalábbis meglepettnek tűnt nekem, annak ellenére, hogy mondta neki is szüksége lenne egy kis bátorításra - és egyből eszébe juttatta a lányt, ami extra érzelmi hullámmal hatott amikor Vader ráb-szott egy hegyet és ott hagyta. Tök jól össze lett vágva az a kis montázs, és Obi visszanyerje az erejét és az érzelmeiből merítsen erőt a végső harchoz. Ahogy hozzávágta Vaderhez azt a rengeteg követ, iszonyú brutál volt, Vader kapta csak kapta, és hát a sisak félbevágása... te jó ég. nyilván számítani lehetett rá, de ez már a rebelsben is ütős volt, itt még inkább. Rettentő jó volt a párbeszéd, és ahogy játszottak a kékkel és a pirossal. Ügyes volt. Itt eléggé meg is könnyeztem a dolgot. ami több helyen is előfordult a rész folyamán. ^^ Azt mondom, hogy szépen megoldották a búcsút. Goodbye Darth. Az Obi Wan üvöltésről pedig azonnal eszembe jutott Maul, aki hasonlóan kiáltotta a szélbe a KENOBIT! Reva megtérése tetszett. Igazából végig látszott a karakteren, hogy annyira elvetemült,mint mutatni akarja magát, és hát remek párhuzam volna közte és Anakin közt, hogy míg az egyik visszatalált a helyes útra addig a másik nem. Egész megkedveltem a karaktert és a színész alakítását is a végére. Azt hiszem az elején nagyon nem tetszett, hogy teljesen elnyomja GIt, akit már ismertem és szerettem egy kegyetlen gyilkosként, és valahogy Reva totál elnyomta, de miután GI kikerült a képből, egész színben láttam. Majd a rész zárásaként jöttek a fanservices elemek, Palpi, Hello there és Quigon. És ez nem rosszból mondtam tetszett az összes. Quigont szintén megkönnyeztem, még akkor is nagyon váratlan, talán oda nem is illő is volt a megjelenése, de hozzáteszem, hogy miután elmondta a szövegét, totál érthetővé vált, hogy miért most jelent meg, de akkor is úgy érzem, hogy tehették volna máshová is a megjelenését. De lesz-rom, annyira örültem Laim-nek. Összességében imádtam a finálé, remek ékköve lett ennek a sorozatnak ami szépen építkezett forgatóilag. Rendezésileg pedig sokat fejlődött az elejétől - Jajj jajj, hát el is felejtettem megdícsérni, ha már rendezés - hogy végre felszólaltak a nagy SW zenei témák. Plusz pont. Nem tudom kell e ennek folytatás, de hogy megnézném az biztos. Inkább egy Vader sori jöhetne. Röviden ennyi. Sokat tudnék még róla írni. ui: sokszori nézés után rájöttem, hogy a harccal semmi bajom nincs, úgy tökéletes, ahogy van, egyedül a legvégén, amikor Obi csak úgy elsétál, és hátrahagyja Anakint, ott maradt egy kis hiányérzetem. Amikor Anakin azt mondja hogy i will destroy you, még számítottam valamire, bármire, de nem baj, ez így volt jó. Szerkesztve: 2022. Június 22. - kudar 10 Válasz
Népszerű hozzászólás Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) Az utolsó rész az egész sorozat megkoronázása lett. Pedig féltem, hogy miképp akarják majd lezárni ezt a történetet. Az előző epizód nagyon magasra tette a lécet kezdve a flashback jelenettel, ahol egy pre-AOTC Anakint és Obi-want láthattunk gyakorlás közben, továbbá az epizód Vader igazi erejébe is betekintést nyert. Ennek az epizódnak tehát sok dolga volt: elsőként is be kellett mutatnia az évszázad párbaját, továbbá Reva szálát is le kellett rendeznie, Qui-Gon és a Lars család is itt volt, az Organa familíáról nem is beszélve. Sikerült lezárást nyújtania a sorozatnak? Jelentem: sikerült. De még hogy milyen lezárást mutatott. Eme rész után már másképpen fogunk ránézni a 4. epizódra, a Vader-Obi-wan interakcióra, hovatovább végre Owen és Beru is más színben tűnnek majd fel. Amit itt lerendeztek… na de majd róluk kicsit majd később. Obi-wan a helyzetet látva úgy dönt, hogy elvonja Vader és a Birodalom figyelmét, addig Roken bandája el tud menekülni. És a terv beválik. Vader újból Kenobit választja, Obi-wan jól mondta az előző részben, csakis őrá fog figyelni még most is. Pedig ha jól láttam nem is léptek hiperűrt, így simán megtehette volna Vader, hogy egymaga a siklójával elkezdi követni régi mesterét, míg a Főinkvizítor a csillagrombolóval Roken csapatán marad rajta. De ez mind csak szőrszálhasogatás a részemről. A párbaj helyszíne tetszett, sokkal inkább Star Warsosabb volt nekem, mint a Mapuzo Kaliforniai kinézete. Obi-wan és Vader újra egymásnak feszül és elkezdődik az évszázad viadala. Obi-wan itt már szinte visszatért és a sith támadásait hárítani tudja, sőt van, amikor ő válik támadóvá. Miközben a két régi barát újra egymásnak akasztja a bajuszát, a Tatooine-on is beindul a történet, amikor is Reva megtudja Owenék tartózkodási helyét. A veszély érződik, hiszen eddig volt ott egy Obi-wan Kenobi, aki megtudta őket védeni, ha olyan helyzet állt elő. De most a jedi lovag máshol tevékenykedik, így Owenre és Berura hárul a feladat, hogy szembenézzenek a veszéllyel. Nagyon örültem kettőjük jeleneteinek, ezek után az Új Reménybeli jeleneteiket másképp fogom látni. Szépen megoldották, hogy Luke ne lássa meg Reva fénykardját. Vissza a párbajra. Az egész gyönyörű volt. Konkrétan tökéletes egyvelege volt az EpIII-as és az EpIV-es párbajnak, bár ugye közelebb voltunk előbbihez. És itt is rendesen használták az Erőt, gondoljunk csak Vader, majd később Obi-wan kövekkel történő mutatványára. Amikor Obi-wan kikecmergett a „temetőből”, felülkerekedett Vaderen. Sebzéseinél a sith nagyúr olyan hangokat adott ki, mint amikor az EpVI-ban sérül meg. És amikor Kenobi megsérti a sisakját, Twilight of the Appprentice hangulatom lett. Érdekesség, hogy míg anno Ahsoka a sisak jobb oldalát találta el, addig most Obi-wan a bal oldalt sebesítette meg. Gondolni se mertem volna, hogy ennyire ijesztő látvány lesz látni Vadert. És ahogy JEJ és Hayden hangjai keveredtek, elsőként beugrott, amikor kb. ugyanezt használták Matt és JEJ esetében a Rebels 2. évad fináléjában. Aztán a hideg kirázott. „Nem te ölted meg Anakin Skywalkert. Hanem én” Libabőr!!! És az a szadista mosoly, amit Hayden lenyom… briliáns színészi játék. A búcsú remek. Ahogy Obi-wan szépen lassan ráeszmél, hogy aki itt előtte van, az már nem az a fiú, akivel 13 éven át védték egymást, testvérekként, hanem aki előtte van, az egy szörnyeteg. Ewan újból remek alakítást nyújt. És amikor elválnak útjaik, felsejlett előttem Vader 9 évvel későbbi mondata: „Tanítványodként hagytalak ott, és most én vagyok a mester.” A színekkel is szépen játszottak. Ahogy a kék és a piros szín váltakozik, remekül festett. Maradva egy kicsit még Vadernél: HOLY SH*T!!! Én teljesen lemondtam, hogy Palpit újra látjuk. Persze Ian mondta, hogy valamikor visszatér, de én azt gondoltam, hogy talán az Andorban feltűnik és kb. ennyi is a szereplése, de nem! Nagyon jó jelenet volt a két sith között. Vader a sorozat folyamán Kenobi hajkurászásából eljutott oda, hogy régi mester már nem számít, csakis az új mestere iránti szolgálata a fontos. Persze mind tudjuk, hogy 4 évvel később pont Vader feleli azt, hogy Ahsoka segítségével talán az olyan jediket is elő tudják hozni, mint Kenobi. Ott Palpi csak legyint az egykori Jedire, mondván, lehet, ha még életben van. Reva karaktere: szép ívet mutatott be és még nincs vége. Kíváncsi vagyok, hogy milyen sorsa lesz a lánynak. Amúgy Reva pont úgy hozta vissza a kis Luke-ot, mint ahogy 13 évvel ezelőtt Anakin hozta haza a halott édesanyját. Leia és Obi-wan búcsúzását megkönnyeztem. Mielőtt még az utolsó jelenetre kitérnék, megjegyzem, hogy nagyon örültem a klasszikus zenéknek. A The Asteroid Chase, az Imperial March vagy a Force Theme zene volt füleimnek. És persze nem szabad elmenni Obi-wan „Hello There” köszöntése mellett se. Imádtam! Ja és Obi-wan kinézete a végén tisztára a 2015-ös SW 15. számában feltűnő ruha. Végezetül pedig betoppant Qui-Gon Jinn jedi mester! Nagyon megörültem a jelenlétének. És ezzel együtt elkezdődik Obi-wan kiképzése. A sorozat vége hagy némi teret annak, hogy egy következő évadra visszatérjen Ewan, hiszen az erőszellemmé válás is izgalmas táptalajt adhat néhány történetnek. Ámbár nem hiszem, hogy ezt feltétlenül egy 2. évadnak kéne elmesélnie. Persze ellene se lennék. Mi az hogy… Szerkesztve: 2022. Június 22. - Bence1997 3 7 Válasz
cyrano Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Pfúj, milyen fan service volt már ez. Azt hiszem, megérte végigszenvedni ezt a 6 epizódot. Megebédelek és szenvedek egyet megint. 7 Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Ha vki nem akarja tekergetni a részt... 1 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Elöljáróban szerintem is erős befejezés volt! Viszont egy dolog nagyon nem tetszett: Obi-Wan megint életben hagyta Vadert... mintha semmit nem tanult volna a mustafari párbajuk végéből és annak következményeiből. Válasz
Népszerű hozzászólás csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) Na vége. Vége? Akárhogy is, több, mint remek epizód volt! Kezdjük ez egyetlen dologgal, ami nem tetszett. A ledöfött Reva. Most megint vergődjünk azon, hogy hol is ment a penge, kapott-e bactát, hol vannak a szervei, milyen gyorsan gyógyullhat, ki élt túl ilyet és hányszor, és ki nem? Ahogy múltkor írtam; nem tett ez jót a fénykard ázsiójának. Fordulunk is pozitívba, de maradunk Revánál, eleinte azt hittem, hogy a rész nem egy idősíkon játszódik, mert úgy éreztem, Reva Kenobi előtt jár és Kenobi nem érhet oda időben. Aztán így is lett. Mármint nem ért oda időben. De odaért, hogy az önmagát felszabadító Reva megtérésének tanúja legyen. Igen, újabb gonosztevő fordul vissza. És bár Reva tettei sem feltétlen bocsánatos bűnök, de megbocsáthatóbbak, mint az apagyilkosság és a tömeggyilkosság. szóval jó, hogy így történt, nem kellett volna még egy párbaj, ahogy Kenobi Őt is lenyomja. Na és akkor nagy levegő, mert előreugrottunk, mert hogy a rész már az első negyed óra végén ott tartott, hogy Kenobi vs Vader! ezt fejtegettem korábban és be is jött, mondhatni kiszolgáltak. A győztesek (filmpremieri kronológiában) Ep IV: Vader(?) Ep III: Kenobi part III: Vader part VI: Kenobi. Gondoltam így szükségszerű, így kerek a matek, így van egyensúlyban a dolog, a harag és a higgadtság, a sötét és a világos. Ők is így gondolták, mert lecsupaszítva ez az állás. A párbaj is olyan lett mint vártam! Az halálcsillaginál mapuzóinál látványosabb, de a mustafarinál nem. Viszont érzelmesebb! Úr isten micsoda érzelmi többlettartalommal bírt! Nyeltem a könnyeim Anakin Skywalkerért! Egy semmiből berakott névért a 83-as ep VI-ból, aki üres háttértörténet volt évtizedekig. Aztán jött a PT, a TCW és most ez. Nagyon nagy szükség volt ezekre a jelenetekre. A részben maszktalan Vader, hiába láttunk hasonlót a Rebelsben, Obi-Wannal szemben hatalmas ereje volt a jelenetnek. Elképesztően hatásos szövegeket sikerült mondatni velük. Most sokkal érthetőbb, megérthetőbb, hogy Vader miért hagyta életben! Életben? Hogy miért hagyta a halálán másodszor is. Nem Ő lesz egy sajnálatra méltó fegyvertelen legyőzött ember hóhéra! Annál Ő sokkal emelkedettebb. Nagyon sajnáltam vele együtt Anakint! És akkor a vége: kényelmes 20 perc maradt egy kis fanservice-re, készen állunk? Én igen; -kérem ami jár! Vader és Palpatine! azért rezeg az öreg s*gge már most, hogy visszahúzhatja valami Anakint! muhahaha, még nem tudja.. Ja és Darth Vader's Theme!! Örülünk? Jááá, danke schön, das imperium's Theme shlagt zurück! Leiától és Organaéktól méltó búcsút vettünk, az a pár szép szó a szülőkről elég egy gyermeknek, aki amúgy nagyon jó kezekben van! Luke megkaphatja a T-16-os Skyhopper modellt, nagyon jó fej volt Owen és persze szükségszerű is volt egy kicsit bemutatni neki Kenobit, mert a 19 éves Luke tudja ki az az öreg "Ben". Szép volt, hogy a tanításáról "ideiglenesen" letett Ben, mert úgy is az lesz aminek lennie kell! Gyorsan ideírom, hogy köszönöm Owen és Beru jeleneteit a résztől és a sorozattól is és a színészekért is hálásak lehetünk. Nem álmaik szerepei, mint Ewannek Kenobi, de a SAGA-nak nagyon fontos, hogy benne voltak ebben a sorozatban! És akár vége is lehetne. De nem. Eljött nekünk Qui-Gon Jinn egész alakos szellem alakban! Hát ez kell a népnek! Nagyon ütős volt! Ha megszólalt volna korábban, -pl.: az élve eltemetős jelenetben vártam volna-de nem most! A végén. Slusszpoénként nagyobbat ütött elismerem. Obi-Wan nagyon megörült neki, nem úgy viselkedett, mint aki szellemet látott! Én tökéletesen elégedett vagyok ezzel a sorozattal, aláírom a papírt, ha ennyi volt, de ha továbbviszik tegyék azt, ha úgy döntenek én bízni fogok bennük! Rászolgáltak! Szerkesztve: 2022. Június 22. - csoli1138 2 8 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Érdekesség Qui-gon szellemalakjáról, hogy ezt korábban egy könyv elspoilerezte már. Ha jól tudom ott azt írták, hogy Qui-gon elsőnek 10 évvel a ROTS eseményei után jelent meg Obi-wannak. Ha jól tudom akkor már köztudott volt, hogy a sorozat is 10 évvel az EpIII után játszódik majd. 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Ezt a párbajt, most mégjobban benézné az öreg Grievous! Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Jó rész volt, nem hibátlan, de élvezhető. Belemehetnék, hogy mi nem tetszett, de inkább ennyiben hagyom, mert úgy is megkapnám, hogy nekem semmi nem jó. Úgyhogy jó rész volt. 2 Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 21 perccel korábban, Cpt. Rex írta: Jó rész volt, nem hibátlan, de élvezhető. Belemehetnék, hogy mi nem tetszett, de inkább ennyiben hagyom, mert úgy is megkapnám, hogy nekem semmi nem jó. Úgyhogy jó rész volt. Én szívesen elolvasnám akár a jót, akár a rosszat is. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 41 perccel korábban, Cpt. Rex írta: Jó rész volt, nem hibátlan, de élvezhető. Belemehetnék, hogy mi nem tetszett, de inkább ennyiben hagyom, mert úgy is megkapnám, hogy nekem semmi nem jó. Úgyhogy jó rész volt. Szerintem nyugodtan leírhatod, hogy mi tetszett és mi nem tetszett a részben. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 1 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta: Jó rész volt, nem hibátlan, de élvezhető. Belemehetnék, hogy mi nem tetszett, de inkább ennyiben hagyom, mert úgy is megkapnám, hogy nekem semmi nem jó. Úgyhogy jó rész volt. "Ügyes!..Roppant ügyes!" De én is elolvasnám, mi több magam is írtam valamit ami nem tetszett, bár az némileg az előző rész hibája még! Válasz
cyrano Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) Én meg úgy vagyok vele, hogy a sorozat nélkül sokkal kevesebb lett volna az sw univerzum. Hibát bármiben lehet találni, csak akarni kell. Ezeket a dolgokat szépen elhagytam már. A Kenobit is úgy néztem, hogy hátradőltem és elmerültem az SW világában és remekül szórakoztam. Aki arra hajt, hogy hibát keressen ezekben a produktumokbam, kíváncsi vagyok, melyik filmet/sorozatot találja hibátlannak. Szerkesztve: 2022. Június 22. - cyrano 7 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) Amúgy rész érzelmi csúcspontja elképesztően jól lett megkomponálva. Pár másodpercre, mikor Vader Anakinként beszél akkor az arcán még kék a fény. Aztán jön a kökemény magyarázó igazság, ami egyben fel is oldozza Obi-Want, akkor visszatér az arcára a vörös, és kétségbeejtően gonosz is az a fél szempár. Elkeserítő, de Kenobi immár nyugodt szívvel elengedheti. Le is "DARTH"-ozza szenvtelenül és mondanom sem kell, hogy ez mennyire kellett! Még nagyobb szuri is lehetett volna, hogy ha távozásakor még azt is odamondja a válla felett, hogy a "-régi fénykardod jó kezekben lesz!" De ne legyünk telhetetlenek eltelve.. Szerkesztve: 2022. Június 22. - csoli1138 1 6 Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) 17 perccel korábban, cyrano írta: Én meg úgy vagyok vele, hogy a sorozat nélkül sokkal kevesebb lett volna az sw univerzum. Hibát bármiben lehet találni, csak akarni kell. Ezeket a dolgokat szépen elhagytam már. A Kenobit is úgy néztem, hogy hátradőltem és elmerültem az SW világában és remekül szórakoztam. Aki arra hajt, hogy hibát keressen ezekben a produktumokbam, kíváncsi vagyok, melyik filmet/sorozatot találja hibátlannak. Nem hinném, hogy egy SW rajongó is úgy ül le egy rész,film elé, hogy keresi a hibákat. Én is úgy ültem le minden rész elé, hogy azt vártam, hogy elvarázsoljon, de mikor sokszor olyan rendezői hozzá nem értés látszik egy-egy jeleneten, ami kizökkenti az embert ebből a flowból, azt bizony megjegyezi. És én is túltettem magam ezeken, annak érdekében, hogy jobban tudjak élvezni egy egy részt, de ettől még ott van bennem, hogy ezt jobban is megcsinálhatták volna. És az, hogy valaki ezeket szóvá teszi, szintén nem gond - ha szépen teszi - kell a minden héten 10/10es részek mellé egy kis sötét oldal is muhahahaha. 4 perccel korábban, csoli1138 írta: Amúgy rész érzelmi csúcspontja elképesztően jól lett megkomponálva. Pár másodpercre, mikor Vader Anakinként beszél akkor az arcán még kék a fény. Aztán jön a kökemény magyarázó igazság, ami egyben fel is oldozza Obi-Want, akkor visszatér az arcára a vörös, és kétségbeejtően gonosz is az a fél szempár. Engem baromira megfogott ez a finálé, nem tudom hányszor elérzékenyültem rajta, de mikor Obi bocsánotat kér Anakintól, hát azon mindig bekönnyezek, pedig pár sokszor újranéztem. Érzelmileg (is) elképesztően erős az a jelenet. De amikor elbúcsúzik a végén Leiatól vagy újra látjuk QuiGont, ugyanúgy elkap ez az érzés. Félek kiszáradok a nap végére. XD Szerkesztve: 2022. Június 22. - kudar 3 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 1 órával korábban, kudar írta: Engem baromira megfogott ez a finálé, nem tudom hányszor elérzékenyültem rajta, de mikor Obi bocsánotat kér Anakintól, hát azon mindig bekönnyezek, pedig pár sokszor újranéztem. Érzelmileg (is) elképesztően erős az a jelenet. De amikor elbúcsúzik a végén Leiatól vagy újra látjuk QuiGont, ugyanúgy elkap ez az érzés. Félek kiszáradok a nap végére. XD Nana! hidratálj! De ne pizzát! 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Amúgy miért hagyta életben Obi-Wan Vadert? Válasz
Népszerű hozzászólás Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 26 perccel korábban, NorbiLordi írta: Amúgy miért hagyta életben Obi-Wan Vadert? A valódi válasz biztos más lesz de én nem csak most hanem úgy általában mindig is szerettem volna azt hinni, hogy az igazán megvilágosult jedik akik eljutnak a legmagasabb szintre már nem gyilkolnak. Ezért szerettem anno annyira az ep.8-at. Annyira féltem hogy tönkreteszik az ep.6 békés Luke-ját, aki végül amikor szembenéz a gonosszal eldobja a kardját. De hála égnek hiába féltem, mert helyette megkaptuk ugyanazt csak még epikusabban: Luke kiáll, szemben az Első Renddel és Kylo Rennel.... és végül senkinek a haja szálát se görbíti meg. Ahogy az ep.3 után már Yoda se tett ilyet. Szeretném hinni, hogy ez a jediség csúcsa. Obi-Wan a sorozat végére megvilágosodott. De ha lesz folytatás az biztos betesz az elméletemnek A valódi válasz valószinüleg inkább az hogy nem tudta megtenni. Szembenézett Anakinnal és hiába látja hogy menthetetlen pont úgy nem tudja ledöfni ahogy a Mustafaron se tudta. 6 7 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 2 dolog nem tetszett, ebből az egyik inkább szomorú. Kezdem a szomorúval. Kenobi vs Vader párbaj. Epic volt, tényleg egy kicsit visszaadta az Ep. 3-as párbajukat. Vader bitang erős volt, de Kenobi is összekapta magát, annak ellenére hogy lelkileg még mindig egy roncs, de legalább már tudott őszintén mosolyogni. És akkor amit nagyon hiányoltam innen. Még ha csak utalás szintjén, de megemlithette volna valamelyikük Padme-t. Teljesen egyedül voltak, senki sem zavarta őket. Vader úgy tudta, ahogy Sidious manipulálta, "Úgy tudjuk, megölted őt haragodban". Kenobi mondhatott volna valami ilyesmit, hogy ott voltam amikor a feleséged belehalt a bánatba, mert nem birta elviselni amivé váltál. És ezt meg lehetett volna oldani anélkül, hogy a 2 gyerekről beszéljen. De nem, mert nem. Ez inkább egy kicsit szomorú volt, hogy még csak névileg sem emlitették, csakis kizárólag utalásokkal. A 2. dolog viszont negativum. Itt van Reva karaktere. Látszólagosan, vagy nem látszólagosan, ő egy inkvizitor. Egyszóval sith a maga módján, mint az összes inkvizitor. Az előző részben, úgy hagyta ott Vader meghalni. Ő nem halt meg, mert a bosszúvágya erősebb volt annál, minthogy meghaljon a Jabiimon. Oké, ez tiszta sor, de, egy apró jelenet hogyan is vergődött el a Tatooine-ig? Én azt tartom valószinűnek, hogy fel szállt egy transport-ra, vagy tudja a tököm...passz. Ő csak úgy ott termett, rendben, ezt még el is lehet nézni, tényleg. Tetszett ahogy Owenék védték a fiatal Luke-ot, mintha a sajátjuk lenne, pedig valahol tudták, hogy nem sok esélyük lesz Reva-val szemben. Luke elfutott, Reva utána. Ment a kergetőzés, végül Reva beomlasztotta alatta a talajt, legalábbis én úgy láttam, és a gyerek beütötte a fejét, és eszméletét vesztette. Rendben, tiszta sor. Na és akkor utána, végül képtelen volt megölni, azért mert egy gyermek volt? NEM, azért mert nem ölhette meg Luke Skywalker-t. Az új reménnyel nem mehetett szembe, ezért ezt irták meg a karakternek. Elvegődött a Tatooine-ig, a bosszúvágya tartotta még életben, hogy aztán végleg megtörve sirásban törjön ki? Erre Kenobi annyit mond neki, hogy "szabad vagy, menj éld az életed!?" What?? Menj a dolgodra, szabad vagy, éld az életed........ezt mégis hogy? Szóval minden meg van neki bocsájtva? Amikor Reva nyúlt a fénykardjáért, bizony isten azt vártam, hogy a saját fénykardja által hal meg, és akkor úgy halna meg, mint aki a végén jó útra tért, és igy válik eggyé az erővel, és akkor újra találkozhatna a barátaival, mint erőszellem. Ezt a karaktert úgy ahogy van kiherélték, ezzel a lezárással. Értelmét vesztette az egész karakter, hála annak aki ezt igy megirta, meg aki ezt elfogadta ,hogy jó........ Akkor egy pár szó a pozitivumokról. A rész eleji üldözés, nekem az új reményt juttatta eszembe, amikor a csillagromboló úldözte Leia fregattját. Ez egy nosztalgikus érzés volt. Vader kicsit sem volt elfogult, amikor a "felkelők" helyett Kenobi-t vette üldözőbe?? Teljesen Kenobi rabja lett, a gyűlölet teljesen elvette az eszét egy kis időre. Hibázott, és ez majdnem az életébe került. Még Sidious is megkérdőjelezte a tiszta itélőképességét. Remek volt ez a jelenet sor is. Aztán a párbaj, az odavert rendesen. Nem volt olyan dinamikus mint az Ep. 3-as, de szerintem panaszra nincs ok. Kenobi beállása a párbaj kezdetekor, teljesen visszahozta az Ep. 3-as és akkor a TCW-s Kenobi-t egy kis időre. Leia karakterét bár nem kedveltem meg, de elengedtem a rossz érzéseket felőle. Egy picit túltolták a pimaszkodást, vissza feleselést, de csak egy picit. (Ha Luke-ot vallatták volna, és nem Leia-t, ő tuti megtört volna, de mivel itt Leia-n volt a hangsúly jobban, igy a kislányt erősnek kellett mutatni, ez van) Na és akkor a végén, Qui-Gon is megjelent. Aki egyből jól be is szólt Kenobi-nak. "Hát, nem hamarkodtad el". Zseniális momentum volt Részemről, ennyi. Még 1x tuti végignézem majd később, de nekem ez a sorozat ennyi volt. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. A holy trinity. 9 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 21 perccel korábban, Bence1997 írta: A holy trinity. 3 1 Válasz
Népszerű hozzászólás Rog Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. 10 perccel korábban, Cpt. Rex írta: Luke elfutott, Reva utána. Ment a kergetőzés, végül Reva beomlasztotta alatta a talajt, legalábbis én úgy láttam, és a gyerek beütötte a fejét, és eszméletét vesztette. Rendben, tiszta sor. Na és akkor utána, végül képtelen volt megölni, azért mert egy gyermek volt? NEM, azért mert nem ölhette meg Luke Skywalker-t. Az új reménnyel nem mehetett szembe, ezért ezt irták meg a karakternek. Elvegődött a Tatooine-ig, a bosszúvágya tartotta még életben, hogy aztán végleg megtörve sirásban törjön ki? Erre Kenobi annyit mond neki, hogy "szabad vagy, menj éld az életed!?" What?? Menj a dolgodra, szabad vagy, éld az életed........ezt mégis hogy? Szóval minden meg van neki bocsájtva? Amikor Reva nyúlt a fénykardjáért, bizony isten azt vártam, hogy a saját fénykardja által hal meg, és akkor úgy halna meg, mint aki a végén jó útra tért, és igy válik eggyé az erővel, és akkor újra találkozhatna a barátaival, mint erőszellem. Ezt a karaktert úgy ahogy van kiherélték, ezzel a lezárással. Értelmét vesztette az egész karakter, hála annak aki ezt igy megirta, meg aki ezt elfogadta ,hogy jó........ Szerintem frankón alakították a szálának a végét. Például amikor azon volt hogy kinyírja Luke-ot és közben az emlékeinek bevillanásával megerősítve ábrázolták a vívódását. Nagyon benne volt hogy ha elteszi láb alól a skacot akkor ő is olyan állattá válna mint Ani. Bosszút akart állni rajta de rájött hogy egy gyerkőc likvidálásával ő is gyerekgyilkossá vált volna amivel nem lett volna különb gyűlölete tárgyánál és nem is akart azzá válni. Tehát az hogy Luke gyerek volt még nem az egyedüli oka annak hogy nem csinálta ki. A vívódásával jobban elmélyítették a karakterét. Tartott is attól hogy olyanná vált mint Ani. Miután visszament a kiskrapekkal megkérdezte Obi-tól hogy olyanná vált-e mire amaz mondta neki hogy nem mert kegyelmet gyakorolt amivel nem hagyta cserben a halott barátait. Márpedig ők tutira nem akarták volna hogy gyerekgyilkossággal szolgáltasson nekik bárki is igazságot. Ennél a jelenetnél be is ugrott az amit anno Obi mondott a Vader-ré avanzsált Ani-nek miszerint azzá vált aminek az elpusztítására felesküdött. Ha a csaj kinyírta volna Luke-ot akkor ő is azzá vált volna aminek az elpusztítására felesküdött de mivel visszakozott sikerült a benne levő gonoszság és Ani fölé emelkednie. Szóval nem kiherélték a csajt hanem egy pozitív irányú karakterfejlődést írtak neki. A jelenet közben úgy voltam vele hogy vagy elintézi magát a spádéjával vagy megválik a spádétól és az utóbbi beteljesülésével igazán elégedett vagyok. Ami a megbocsátást illeti nem lett megbocsátva neki semmi abból a sok aljasságból amit csinált de önmagának legyőzésével egy újabb esélyt azért kiérdemelt. Vader-nek és Kylo-nak se lett megbocsátva de mivel visszataláltak a sötétségből mégis megváltást nyertek pedig ők sokkal többet gonoszkodtak mint Reva. Ja és a csaj teljesen magától és nem külső hatás miatt indult el a világosság felé ami a javára írható így a két pasassal szemben még előnye is van. 4 7 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Ez a befejező(???) rész valami parádés volt! Bevallom többször is örömkönnyek szöktek a szemembe. Bővebben később. Emészteni kell még a látottakat. Ezt nagyon odatették! Hála a tervezőnek! 4 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Egyelőre csak címszavakban: - Obi-Wan vs. Darth Vader fénykarddal. - Obi-Wan vs. Darth Vader az Erővel. - Obi-Wan vs. Darth Vader csak mert le kell írnom harmadszor is. - QUI-GON FUCKING JINN!!!!!! - Owen és Beru, hatalmasat nőttek a szememben. - QUI-GON FUCKING JINN!!!!!! - Obi-Wan vs. Darth Vader, csak mert jól esik ismételgetni. - QUI-GON FUCKING JINN!!!!!! - Ha unjátok, tekerjétek tovább, ez eltart még egy darabig. - Obi-Wan mesél Leiának a szüleiről és szól a hercegnő témája. Örülünk, Donát? Donát... Örülünk? - AZ URALKODÓ BAZMEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - QUI-GON FUCKING JINN MEG UTÁNA!!!!!! - Tüm-tüm-tüm tüm-tü-tüm... - Azt írtam már, hogy QUI-GON FUCKING JINN!!!!!!? - És persz Obi-Wan vs. Darth Vader. Húúúú... És most megyek, váltok tiszta alsógatyát. Aztán újranézem. Még párszor. De azért ezt még így itthagyom: 2022. 06. 10. - 18:46, Dzséjt írta: Szerintem majd az utolsó részben felcsendül egy vagy két klasszikus taktus. 2022. 06. 16. - 9:19, NorbiLordi írta: Tuti az lesz az utolsó jelenet, hogy Qui-Gon válaszol Obi-Wannak Gratulálok, ön nyert! 3 1 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) 1 órával korábban, Rog írta: Bocsi @Rog telórol bent maradt a szöveged, nem tudom kivenni a buborékot. @Cpt. Rex 1: Vader karakterdrámájának nem lehetett volna most Padme emlegetésével nagyobb mélységet adni. Elég mély így is. Vagy arra gondolsz, hogy felnyomta volna az uralkodót Kenobi, ha felemlegeti, hogy ott voltam amikor meghalt miattad? Eddig is úgy tudta hogy meghalt miatta, az ikrek meg titok marad így is úgy is. 2: Hogy Reva nem öli meg Luke-ot, az nem csak azért van mert így kellett megírni. Voltál már úgy, hogy elképzelsz, hogy megteszel valamit, aztân mikor ott vagy nem megy? Vagy nem úgy megy. Védtelen gyermeket kellett volna megölnie! Az ő "Sith" sége egy tudatos vargabetű, amit pont azért csinált, hogy egy gyerekgyilkoson bosszút álljon. Szóval nem magától indult a világosság felé, hanem ideiglenesen vállalta a sötétséget, egy magasztos célért. Csak közben piszkos lett a keze. Hirtelen felindulásból akart Kenobinak is ártani Luke megölése által, mert azért na: igenis kihasználta Kenobi. De be is jelentette előre. "Én hozom el őt neked". Ja és nem lesz akárkiből erő szellem. Amiben egyetértek veled, az Reva túlélése, utazásának firtatása, jobb lett volna ha falhozkeni Vader, mert ez a potya döfködés kezd kínos lenni. Szerkesztve: 2022. Június 22. - csoli1138 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. @csoli1138, és @Rog: Igen, és mint Vader, mint Kylo Ren végül meghaltak. Pont ezért irtam, hogy az lett volna a legjobb befejezés a karakter számára, hogy végül, meghal. Csak igy kapsz feloldozást a bűneid alól, ha a legfontosabbat adod érte, az életed. Azért egy inkvizitor nem kevés gaztettet, hajt végre, és Reva is kivette ebből a részét. Na de, ezek az én gondolataim, úgy hogy, csak legyintsetek, mint általában. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.