Rog Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. (szerkesztve) 2022. 06. 22. - 11:41, NorbiLordi írta: Nehéz szavakat találni erre a befejezésre annyira jó volt. Obi-Wan teljes ereje teljében visszatért, meg még erősebben is. Ahogy hozzávágta a fél hegyet Vaderhez, atyaég 2022. 06. 22. - 12:22, kudar írta: Tök jól össze lett vágva az a kis montázs, és Obi visszanyerje az erejét és az érzelmeiből merítsen erőt a végső harchoz. Ahogy hozzávágta Vaderhez azt a rengeteg követ, iszonyú brutál volt, Vader kapta csak kapta 2022. 06. 22. - 12:25, Bence1997 írta: És itt is rendesen használták az Erőt, gondoljunk csak Vader, majd később Obi-wan kövekkel történő mutatványára. Miután Obi mögött felemelkedtek a sziklák mondtam hangosan hogy "Thanos-t játszik." mert beugrott a bolygószilánkokkal való légicsapás. 2022. 06. 22. - 12:25, Bence1997 írta: És amikor Kenobi megsérti a sisakját, Twilight of the Appprentice hangulatom lett. Érdekesség, hogy míg anno Ahsoka a sisak jobb oldalát találta el, addig most Obi-wan a bal oldalt sebesítette meg. Gondolni se mertem volna, hogy ennyire ijesztő látvány lesz látni Vadert. És ahogy JEJ és Hayden hangjai keveredtek, elsőként beugrott, amikor kb. ugyanezt használták Matt és JEJ esetében a Rebels 2. évad fináléjában. Onnan még Vader egyik szövegét is átvették. - I won't leave you! Not this time. - Then you will die. Obi és Vader a párbaj előtt. - Have you come to destroy me, Obi-Wan? - I will do what I must. (Mustafar párbaj eleje után duplázva.) - Then you will die. Plusz a sisak megvágása után Obi és Ahsoka első mondandója "Anakin.". 23 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Szóval nem magától indult a világosság felé, hanem ideiglenesen vállalta a sötétséget Magától indult ő el. Ha nem a világosság akkor a megvilágosodás felé. A saját józan ítélőképessége miatt nem intézte el a srácot. Az kizárólag az ő érdeme. Nem kellett hozzá semmi ami kívülről befolyásolta volna mint Vader-t és Kylo-t. 23 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta: Igen, és mint Vader, mint Kylo Ren végül meghaltak. Pont ezért irtam, hogy az lett volna a legjobb befejezés a karakter számára, hogy végül, meghal. Csak igy kapsz feloldozást a bűneid alól, ha a legfontosabbat adod érte, az életed. Ez a fejtegetés annyira negatív nekem hogy nem tudok rá legyinteni. Szerkesztve: 2022. Június 23. - Rog 1 5 Válasz
Népszerű hozzászólás Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 22. Atyaúristen. Még most is könnyezek. Ez maga volt a nagybetűs Star Wars történelem. Olyan impulzusokkal és érzelmi hullámvasúttal teli 44 perc volt ez, hogy jóval többnek éreztem. Akár egy egész estés mozifilmet. A legelső benyomások: - Kaptunk egy hihetetlenül epikus párbajt Vader és Obi-Wan között. Esküszöm, nekem jobban tetszett, mint az EP3-as, amely mindig is kissé túlkoreografált volt az ízlésemnek. Itt viszont a tömény, letisztult érzelmek domináltak, amely a fénykardpárbaj nyers mivoltában is megjelent. Szenzációs, hányszor fogjuk ezt még újra nézni? Rengetegszer. Ahogy mindketten használták az Erőt ezen a kietlen, Malachorra emlékeztető bolygón. És amikor megsérül a maszk... A hideg borsódzott a hátamon, amikor Hayden szemében megjelent az elemi gyűlölet. Obi-Wan most utoljára szembesülhetett vele, hogy Anakin valóban elveszett. Hogy miért hagyta életben? Amiért már az EP3 végén is. Obi-Wan a megtestesült, nagybetűs Jedi. Egy erkölcsileg legyőzött, saját szánalmában fetrengő ellenséget már nem fog lemészárolni. Valahogy én ezt így éreztem helyénvalónak, hogy Obi-Wan másodjára is maga mögött hagyja egykori tanítványát. - Sok mindenért lehet dicsérni a sorozatot, de talán első helyen emelkedik ki számomra, hogy rengeteget tett hozzá Owen és kisebb részt Beru karakteréhez. Én eddig is nagyra becsültem őket, de itt megmutatták, hogy az egyszerű ember a szeretetével és ragaszkodásával fel veszi a versenyt egy Erőhasználóval szemben is, még ha persze az utóbbi nincs éppen az egészsége maximumán. Egészen más körülmények között, de Owen és Beru legalább olyan gondoskodó pótszülei voltak Luke-nak, mint Organáék Leiának. Soha többé nem tudom ezentúl máshogy nézni az EP4 első félóráját. - A Luke casting eszméletlen lett egyébként. Kérdés, hogy később Owenék hogyan magyarázták meg neki, hogy mi történt vele ezzen az éjjelen, ki volt az a rejtélyes feketeruhás nő... Na és aztán ott volt a "hello there". Kicsit sajnáltam, hogy egy igazi Obi-Luke diskurzust nem láthattunk, bár kissé látszik, hogy Leia és Luke egészen eltérő körülmények között nevelkedtek, és dacára annak, hogy ikrek, Luke mintha "alacsonyabb" fejlődési szakaszban lenne. - Reva... igazi tragikus sors az övé, de most kapott esélyt, hogy megtalálhassa lelki békéjét. Remélem, sikerülni fog neki, távol a Galaxis és az Erő minden nyűgétől. És igen, revideálom korábbi véleményemet. Moses Ingram igenis jó színésznő. - Az Alderaan jeleneteit már végig könnyeztem. Amikor Bail mondja, hogy félti Leia jövőjét, ott el is törött a mécses. Tanulságos megfigyelni Breha arcát. Iszonyat jó színészi játék jellemezte az egész sorozatzárót egyébként. És akkor aztán jött az Obi-Wan és Leia beszélgetés. Minden más lesz ezekután, az EP4 eleji segélykérés, vagy hogy tényleg, mégis miért lett Han és Leia fia Ben, amit eddig, 2015 óta nem igazán értettem. Minden a helyére került. - Kíváncsi leszek az Ösvény sorsára. Egész jó karaktereket ismerhettünk meg Roken és Haja személyében. Még idekívánkozik a Főinkvizitor is. Tetszett, hogy bár jelezte egyetnemértését, nem akadékoskodott tovább, amikor Vader mégis Obi-Wan üldözése mellett döntött. Tudja a dörgést, tudja, mikor kell befogni a száját. Nem véletlenül maradhatott 15 évig a posztján, pedig Vader alatt csak úgy hullanak az emberek. - Aztán ott voltak a cameók is. Palpatine pár mondatot kapott, de így is leuralta a jelenetet. Ian McDiarmid ennyi év után is tökéletesen hozza a figurát. Liam Neeson visszatérésére élővásznon pedig mióta is várok? 20 éve? Mit is lehet ilyenkor írni? Ez maga volt a Star Wars esszenciája. 7 4 Válasz
Népszerű hozzászólás Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) Soha többé nem fogom még egyszer úgy végignézni az ep4-et, mint legutóbb. Ez a mondat nem először fogalmazódott meg bennem, ugyanezt éreztem a Rogue One után is. Ám míg az a Lázadás aspektusát változtatta meg alaposan, ez Obi-Wan Kenobiét, Leia Organa hercegnőjét és Darth Vaderét. És ezt a változást nem a látványos párbaj vagy Erőhasználat, hanem a párbeszédek tették meg. Így most, a sorozatnál először nem is mennék végig az epizódon jelenetről jelenetre, csak kiemelném azokat a részeket, amik örökre megváltoztatták az OT-t a szememben. Kezdeném azzal, ahogy Obi-Wan belevág a párbajba. "Megteszem, amit tennem kell" - pont ugyanezekkel a szavakkal kezdődött a párbaj az ep3-ban, de míg ott Obi-Wan, a Jedi mester a Galaxist nyomorba döntő Sith nagyúr ellen harcolt, itt sokkal személyesebb a tét. A lelki üdvéért méri össze tudását a barátjával. Itt már nem tét a Galaxis, csak ő maga. És a látványos párbaj végén, amikor újra legyőzi Darth Vadert, olyan mondatok hangzanak el, amik nem csak könnyet csalnak a rajongó szemébe, de újra is definiálják az OT, és részint a PT egyes jeleneteit. Utóbbi számomra akkor következett be, amikor Ben kimondta: sajnálom. Az ep3-ban Obi-Wan csak azt ismerte el, hogy kudarcot vallott Anakinnal, de azután, hogy Luke kifejezte sajnálatát Kylo Rennek az ep8-ban, úgy éreztem, ez nagyon hiányzok Obi-Wantól. És most tessék, megkaptam. Ben ezzel számomra végre felér a tanítványához, Luke-hoz. Elismerte a hibáját, de úgy igazán, mélyen. Aztán Vader kimondja, hogy ő ölte meg Anakin Skywalkert. Hát csak pilláztam. Amióta ésszel is felfogom a Star Wars-t, a filmtörténelem legnagyobb hazugságának gondolom azt, amit Ben kamuzik Luke-nak és szerencsétlen mosakodásnak, hárításnak az egész "bizonyos szemszögből nézve amúgy igazat mondtam" dolgot. És ez a sorozat ezt is újraértelmezte. Számomra 33 év után reális magyarázattá tette, hogy igazat mondott, bizonyos szemszögből nézve. Azután, hogy Ben ránéz Anakin szétroncsolt arcára, ahogy a hibás gép épp csak életeben tartja, és ez a gépszörny maga mondja ki, hogy ő ölte meg Anakint, ezután Ben Kenobit én már nem tudom hibáztatni. És akkor még vannak a beszélgetésben ilyen finomságok, minthogy Kenobi Darth-nak nevezi, vagy az, hogy "akkor a barátom tényleg halott". Ismerősen cseng? Nem csoda, Luke is hasonlót mondott: "akkor az apám tényleg halott". És az egész párbaj kimenetele... Amióta tudtuk, hogy lesz Vader vs. Obi-Wan a sorozatban, ott lebegett a levegőben, hogy miképpen lesz ide beiktatva a "tanítványodként hagytalak ott" kezdetű mondat. Az ep3 után, habár szó szerint nem volt értelmezhető, mivel Obi-Wan helyben hagyta Vadert, a dolog működött. A Mapuzón történtek után viszont ez így nem volt kerek, és ahogy azt írtam is, nekem nem működött úgy, hogy az utolsó találkozásuk helyett X idővel korábbi találkozásukra utalgat vissza. De így... Ez így csodás. Obi-Wan újra elnáspángolta a pökhendi Sith nagyurat, aztán otthagyta a fenébe. Utána még az Uralkodó is ráolvas a fejére (az URALKODÓ B*SZOD!!!!! Ott volt Sheev Azanyjaúristenit Palpatine!). És szinte érzem, hogy Vader fejben már átértékeli az egész eseményt, eltorzult elméjében eltorzulnak az emlékek is. De már Sidiousnak is torz képet festett le azzal, hogy Ben elszökött. Szökött, az anyád valagát (bocsi, Shmi), otthagyott téged a saját levedben főni. Szinte látni a maszkján, hogy az elborult elméjében Sidious szavaira az "elszökött" emlékek tovább torzulnak, és végül átalakul azzá, hogy valójában ő hagyta ott. Nem tud szabadulni attól, hogy Kenobi felülkerekedett, de kudarcát elmezavarával enyhítve legalább annyit finomít, hogy nem Kenobi hagyta ott kegyesen, hanem ő. Nem tudom, mennyire érthető, amit írok. A lényeg, hogy az elborult elméje totál eltorzította ezt a csúnya alázást (bizonyos szemszögből nézve, ugye, csak az ő szemszöge eltorzult, gonosz), és számomra, pláne a jabiimi pofáraeséssel egybekötött flashback-kelés után összeállt az ep4 mondata. Szintén nagyszerű pillanat az Organa család és Obi-Wan találkozása. A fegyvertoknak jelentőssége van, hiszen az OT-ben Leia jobban lő, mint Han fénykorában. Bail Organát meg ebben a sorozatban mindennél jobban megszerettem. Az ep2-3-ban csak szimpi volt, az RO-ban jó volt látni, de karakterré itt vált. Szeretete Leia iránt végtelen, és imádom nézni, ahogy a kis Leiával beszélget. Ezt imádtam a korábbi részben is. De Breha Organa sem kisebb karakter. Az Alderaan pusztulása ezután a sorozat után már számomra sem lesz meh momentum. Jedha után a Halálcsillag, most pedig az Alderaan kapta meg azt, amit az ep4-es jelenetben több mint 20 éven árt vártam: tartalmat, mélységet. Nem csak egy látványos pukkanás. És ezt szinte aláhúzza Bail szavai a jövőről. Apropó, nagyon remélem, hogy Bailt még látni fogjuk, teszem azt az Andorban. Azt hiszem, Donát az, aki nagy rajongója, de most már én is beállok mellé. És aztán Obi-Wan mesél Leiának a szüleiről. De előtte még - a sorozatban szerintem először - nevetni látjuk Obi-Want. Már ez mutatja, milyen lelki fejlődésen ment át. És az, ahogy mesél Padméról és Anakinról... Kicsit megszakadt a szívem. De ugyanakkor örvendezett is, hogy Leia magától Obi-Wantól hallja ezeket, aki még úgy is képes jót mondani Anakinról, hogy pár nappal ezelőtt volt kénytelen kis híján kinyírni. És az egész Alderaan-jelenetben már az ep4-es Ben Kenobit látom, megfűszerezve a 66-os parancs előtt Kenobival. Még nem teljesen az a vén salabakter, de látni, hogy innen azzá válik. És már csak azért is jó, hogy Ben mesél a szüleiről Leiának, hiszen Luke-nak is ő mesélt Anaknról. Csak azt sajnálom, hogy akkor Padméról egy szót sem szólt. Kicsit gáz, hogy az OT-ben Luke és Leia anjya ennyire jelentéktelen tényező volt. De szerencsére a Disney ezen segített ezzel a sorozattal. Ja, és akkor mellékesen Obi Bailnek és Leiának is elmondja, hogy ha még egyszer szükség lenne rá, keressék nyugodtan. Ezek után hogy a pékbe nézzek Leia holoüzenetére újra úgy, mint régen. Ez amúgy már az RO-ra is hatással van, hiszen, amikor Mothma megemlíti Bailnek, hogy a Jedit előkaparhatnák, Bail nyilván erre a beszélgetésre emlékszik vissza. És, amikor Ben hallgatja az üzenetet, ezek az események járnak a fejében. És Palpatine kis fejmosása arra is jó magyarázat, miért kattant le Vader az egykori mesteréről. Itt előjön a korábbi részben tárgyalt megfelelési kényszer. Sidious benyomta a morcit, hát Vader máris "jajjfeleljünkmegamesternek" üzemmódba váltott. Persze később, mint a Rebels-ben Vader finoman érzékelteti, hogy azért na, tök jó lenne üldözni őt, de Sidious, hasonló finomsággal ott is jelzi, hogy megazanyádp*csáját. Szót kell még ejtenem Owenről és Beruról. Owen bácsi sosem volt kedvenc karakterem, legjobb pillanataiban is egy zsémbes öregembernek gondoltam. De már az első részben, amikor a torkának szegezett fénykard ellenére védte Lule-ot, nagyot nőtt a szememben. Annál az epizódnál ki is fejeztem, hogy remélem, Beru is kap szerepet, ő is felnőhet Breha szintjére, és nem intézik el egy villansányi cameóra. Nos kérem, imáimat a Disney, a Lucasfilm és Kennedy, na meg Chow meghallgatták, áldassék mindhárom név, és színre lépett Beru. Minden sikeres férfi mögött ál egy nő, Owen mögött meg áll egy olyan nő, aki kitépi a szívedet és megeszi, ha sz*rakodni mersz a csaldájával. Ezt a nőt nem rabolnák el a tuskenek, éppen ellenkezőleg, ő rabolná el a tusken törzset. Hát a kedves mosojú öregasszonyvból (de sz*rul bánik a Tatooine az emberek bőrével) egy fegyverforgató vadnyugati hősnő lett. De Owen sem semmi, ő sem rest fegyvert ragadni és mindenféle fénykardforgató bugrisra lövöldözni, vagy lámpaoszloppal (vagy mi a tosszal harcolt a végén) rátámadni. Eddig úgy képzeltem, hogy amikor az ep4-ben megérkezett a Lars farmra a rohamosztag, kirángatták Owenéket a placcra, aztán miután egy-két puskatussal feltett kérdésre nem feleltek, rájuk gyújották a kócerájt. Most már úgy képzelem, hogy azért kellett árjuk gyújtani a kócerájt, a la ep7, mert olyan ellenállás fogadta a Birodalmat, amire a Zsivány Egyes is a csodájára járt volna. A Lars farmnál szerintem homokba harapott néhány fehérpáncélos töketlen. Ez a házaspár nem adta olcsón a bőrét, az fix. Szóval Owen bácsi és Beru néni sem lesz már az számomra, mint korábban. Nem a morcos nagybácsi és a kedves mosolyú nagynéni. Nem bazeg, kőkemény faszagyerekek, akik bárkivel szemben kiállnak, hogy védjék a családjukat és magukat. És mégis, ott dobtam szaltót, amikor Owen közli: akarsz vele találkozni? Hát van szíve, egyem meg azt. És persze: Hello there! Hát itt patkoltam volna el boldogan. Ja nem, bocs, még ott az epizód vége. QUI-GON FUCKING JINN!!!!!!!!! A kedvenc Jedim újra itt, 1999 óta először élőszereplősen, majdnem hús-vér formában. Elég jó kifejező képességeim vannak írásban, de amit itt éreztem, azt nem tudnám megfogalmazni. Csak hasonlatokkal tudok élni. Ehhez hasonló "vaó" pillanatom csak akkor volt, amikor Yoda előkapta a fénykardját az ep2-ben, és amikor Snoke több részre esett az ep8-ban. Egy kisebb csoda, aminek megvalósulásában a sorozat leleplezése előtt nem hittem, amikor leleplezték, vágytam, miközben néztem, biztos voltam benne, de itt a végén már elbizonytalanodtam. És, amikor megjelent, nem hittem el. Még most sem hiszem, pedig húdesokszor megnéztem már ezt a jelenetet. Amúgy milyen hazug jampecek játszanak már ebben a sorozatban? Ewan McGregor és Liam Neeson is állította, hogy ó nem, ők nem játsszák el újra Obi-Wan Kenobit és Qui-Gon Jinnt. Ezeknél a kijelentéseknél nagyjából életük legjobb színészi alakításait nyújthatták, Oscart nekik, de tüstént. Midnezek mellett már csak apróság, hogy Obi-Wan és Vader párbajában láthattunk elemeket az előző rész flashbackjéből, sőt Kenobi Anakin stílusát is átvette kicsit, például a kedvenc "hátulpörgetemakardot" mutatványt ő is alkalmazta. Ja, és persze a beállás, az ep3-ban látott kezdő pozíció. Itt még ez van. És itt is látszik, hogy támaszkodtak a Rebels-re, ahol szintén ezzel nyit, csak utánna áll át Qui-Gon pozíciójára. De az is nagyon tetszett, hogy végre kihasználták Vader legnagyobb gyengeségét: gépek tartják életben. Milliószor játszottam el a gondolattal, hogy mi lenne, ha valaki párbaj közben megnyomkodná a mellkaspanel gombjait vagy egyszer azt ütné meg fénykarddal. Hát végre valakinek eszébe jutott szétverni. Mindent összevetve, ez az epizód egy nagyszerű lezárása volt egy remek sorozatnak. Egy sorozatnak, aminek bár Obi-Wan Kenobi a címe, ugyanannyira szól Darth Vaderről is. Hiszen nem csak azt mutatta be, hogy épült fel lelkileg Obi-Wan az ep3-ban látott traumákból, de azt is, hogyan "épült fel" ugyanebből Vader. De hozzátett az ep3-hoz, és az ST-hez is. E sorozat előtt azt gondoltam, hogy Kylo Ren nevét Han adta, mert számára jelentett valamit Ben Kenobi. Tiszteletadás a vén salabakter előtt, aki az életét adta, hogy ők lejussanak a Halálcsillagról. Ám most már tudom, hogy ez közös döntés lehetett, ugyanis Leiának is sokat jelentett Ben Kenobi. A Star Wars nagyszerű volt az Obi-Wan Kenobi nélkül is, de még nagyszerűbb lett vele. És kiváltképp értékelem, hogy ennyire támaszkodott a PT-re és a Rebels-re, de más médiumokat sem hagyott figyelmen kívül. A PT és OT egységesítéséhez talán még egy mű sem járult ennyire hozzá, miközben az ST-hez is képes volt hozzáadni. Én sem vádolnám azzal, hogy tökéletes volt, de egyik SW-t sem illetném ezzel. De nekem, mint Star Wars rajongónak, nagyon sokat adott. Sokkal-sokkal többet, mint vártam. Sokkal-sokkal többet, mint reméltem. Olyan jelenetekkel gazdagított, amiket még sokszor újra fogok nézni. És mint korábban, most is csak azt tudom írni: hála az égnek, hogy ezekbe a kezekbe került a Star Wars. Értő kezekbe. Egyszer el fog romlani, ez törvényszerű, de minden ilyen mű meggyőz arról, hogy az az idő sokára fog eljönni. Na most csak ennyi jutott eszembe, tömören. És akkor a végére néhány kép: Apja, lánya. Anakin Skywalker valóban halott. Mester és bukott tanítvány. Kudarc vagy sem. Vader haragja. Owen és Beru emléke: Szerkesztve: 2022. Június 23. - Dzséjt 14 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) 8 órával ezelőtt, Rog írta: Magától indult ő el. Ha nem a világosság akkor a megvilágosodás felé. A saját józan ítélőképessége miatt nem intézte el a srácot. Az kizárólag az ő érdeme. Nem kellett hozzá semmi ami kívülről befolyásolta volna mint Vader-t és Kylo-t. Én inkább arra céloztam, hogy maga a sötét oldal volt egy szükséges kitérő a céljaihoz. Mert a célja egy nagyobb gonosz kiiktatása. Nem is vitatom, hogy nem befolyásolta senki abban, hogy mit is kezdjen Luke-kal. Szerkesztve: 2022. Június 23. - csoli1138 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. 1 órával ezelőtt, csoli1138 írta: Én inkább arra céloztam, hogy maga a sötét oldal volt egy szükséges kitérő a céljaihoz. Mert a célja egy nagyobb gonosz kiiktatása. Az már elsőre világos volt nekem. Az viszont már nem világos hogy a hozzáfűznivalód fölé az idézett kommentem után hogy került vigyori szmájli mikor én nem tettem olyat az eredeti végére. Szeretném ha kiszednéd onnan hogy az eredeti és az idézett komment egyformán nézzen ki. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Természetesen. Elnézést, telóról szenvedtem az éjjel, sok minden történik ilyenkor, ami nem kerek. 1 Válasz
Galen Malek89 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) Most én is lef@stam a bokámat. Elképesztő volt Anakin-Obi párbaj, és beszélgetés. És Anakin hangját hallani így a max alatt. Atyaúristen. Pozitívumokról majd írok hosszabban, csak még össze kell szednem a gondolataimat. Negatívum maradt Reva karaktere, a színésznő itt már mutatott színészi skilleket. DE nekem akkor tetőzött volna be a karaktere, ha itt végez magával pl. Semmi értelme a megtérésének így. illetve nekem itt az EP3-al ellentétben zavaró volt, hogy a párbajt állandóan megzavarta Reva szála. De mindegy. plusz jól éreztem, hogy Reva túlélésével és menekülésével nem fognak egyáltalán foglalkozni. bejött. A párbaj és a vége nálam felért az Ahsoka-Vader jelenethez, top szint, legmagasabb polc. Zseniális. Leia téma, force téma is befigyelt. magamhoz kell térnem még. Szerkesztve: 2022. Június 23. - Galen Malek89 kimaradt egy fontos mondat 2 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) Most néztem újra szinkronnal! Rendben van! Mi több nagyon igyekeztek! Anger Zsolt, Moser Károly, Sörös Sándor mind ott voltak a szeren! Külön köszönet Revicky Gábor cameójáért! És még megkülönböztetett köszönet Kovács Istvánért, aki Qui-Gon Jinn cameójához tért vissza! Annyira féltem, a hogy a TCW-s Galambos Pétert kapjuk. Nem egy agyon-foglalkoztatott szinkron-színész, Liam Neeson legtöbbször Csernák János, Gáti Oszkár szokott lenni és Kovács István csak ritkán. Nagyon örültem, kitűnő orgánumú hang, a szerephez pedig tökéletes! Utána néztem; 78 éves és jah persze Kevin Costnerként ismerősebb nekem Qui-Gonon kívül, de ő is csak 5-ször volt. Szerkesztve: 2022. Június 23. - csoli1138 6 2 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. 12 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Gratulálok, ön nyert! Ezért jár 1 hónap SWSAGA prémium? 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) Azthiszem, higy még nem tért ki rá senki, de a párbajban van egy sosem látott elem: Kenobi és Vader fogják egymás kezét, vagy inkább úgy mondom, hogy hirtelen jött közelségtől kénytelen kelletlen összemarkolnak. Nekem volt időm ha csak pár másodperc is, a helyzet bizarrságára gondolni, mert ez egy személyes emberi kapocs, egy fénykardpárbaj sem tartalmazott még ilyet, párhuzam csak a mustafari közös erőtaszítással vonható, nekem ez nagyon tetszett, ez nem egy pofon, vagy egy hárított kardcsapás, hanem egy intim dolog, mely annyira bizalmas is tud lenni, amennyire kétségbeejtő, felteszem itt az utóbbit érezték mindketten, főleg Obi-Wan. Szerkesztve: 2022. Június 23. - csoli1138 1 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Asszem ebben a részben benne volt minden, amit hiányoltam az első 5-ből 3 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Én még mindig nem tértem magamhoz. Az kimondottan tetszett, hogy ezekhez a fan service dolgokhoz alázattal és igényességgel álltak hozzá. 1 4 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Tegnap este nem írtam, mert úgy voltam vele, hogy aludni kell egyet, hogy összeszedjem a gondolataimat. Fantasztikus volt, meghatározó Star Wars-élmény. A Disney éra alatt eddig nekem a Rogue One folyosós jelenete, a TCW befejező részei, a TBOBF Luke-os epizódja, és Luke felbukkanása a Mandalorian végén közelítette meg, de ez, amit tegnap láttam, még ezeket is túlszárnyalja. Minden apró részlet a helyére került, és azok a dolgok, amiket egyesek hibaként róttak fel az előző részekben, szintén meg lettek magyarázva. Tökéletesen adagolta a drámát, akciót, humort. Nem tudok mit hozzátenni az előttem leírtakhoz, ez a hat rész együtt a Lucasfilm felvásárlása óta a legjobb Star Wars-tartalom. 4 4 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. (szerkesztve) 48 perccel korábban, Yoda József írta: Asszem ebben a részben benne volt minden, amit hiányoltam az első 5-ből Na ezzel mondtál valamit. Egyáltalán nem értek egyet vele, kicsit vicces is, de akkor is megmagyarázza sok ember véleményét, akik részről részre csalódtak teszemazt. Ez szinte csak egyben értékelhető. Vagy inkább értékelendő. Egy mozifilmet ha pár szeletre felvágunk biztos hogy nem fog tetszeni minden szelet. De egyben hatalmas élmény is lehet az összkép. Egy minisorozat sokkal jobban hasonlít egy mozifilmre mint egy tv sorozatra. Itt is ez van. Egyben tekintsünk rá. Mi marad? Hatalmas élmény. Szerkesztve: 2022. Június 23. - csoli1138 7 2 Válasz
cyrano Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Nem tudtam nem észrevenni, hogy gyakorlatilag Anakin oldozta fel Kenobit. Vagyis Anakinban volt azért egy ici-pici szeretet Kenobi iránt, hogy nem kente a saját nyomorúságát megint Kenobira. Kenobi pedig = a lehető legdzsedisebb JEDI, akit valaha is a hátán hordott a lemesszibb galaxis. Mindig is Ő volt a legkedvesebb karakter számomra és az is marad. <3 2 3 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Nagyon sok újdonságot nem tudok hozzátenni az előttem szólókhoz de én is csak szuperlatívuszokban tudok írni nemcsak az utolsó de az egész sorozatot figyelembe véve. Természetesen nem volt tökéletes de nem is ez a lényeg. Annyi új dolgot és annyi mélységet adott a régi és az új filmekhez is, hogy naná, hogy volt értelme ennek a sorozatnak! Már az elején tudvalévő volt, hogy Obi-Wan el fogja csalni Vadert és a Birodalmat, hogy mentse Leiát és a többieket. A hajón is tetszettek a párbeszédek Kenobi és Leia, Kenobi és Haja, Kenobi és Roken között. Mindeközben vicces volt, ahogy a Főinkvizítor próbálja Vadernek finom elmondani, hogy talán nem csak Kenobit kellene követni. Aztán Vader gyorsan csendre intette. Reva elég ramatyul nézett ki, amikor megérkezett a Tatuinra. Valahogy sejthető volt számomra, hogy bármit is akar Luke-al, valahogy mégis meg fog térni. Tetszett, hogy Owenéknek van respektje, mert első kézből meg is kapja az infót, hogy készüljön, mert közeleg valami rossz dolog. Bebizonyosodott, hogy mind Owen, mind Beru badass tud lenni, ha család védelméről van szó. Nagyon szerették és feltették Luke-ot. Rossz volt belegondolni, hogy mi lesz végül majd velük. Na de vissza a nagy összecsapáshoz! Tényleg pazar párbaj lett az újabb összeakaszkodásból! Vader szokás szerint megint öntelt volt és erőből akart nyerni de Obi-Wan megint ésszel és szívvel nyert. Pedig Vadernek még megvolt a high ground is, amikor betemeti a gödörbe esett Kenobit. De a JEDI visszatért! Annyira érzelmesre és egyben szomorúra sikeredett a folytatás, hogy én is megkönnyeztem. A félig megrongálódott maszk, az a gonosz mosoly Anakinnak. A Hayden, JE Jones hangkeverés, azok az igen jelentős mondatok, mind-mind bővítették és még nagyobb jelentést adtak az ANH-ban elhangzottanak. Kenobi bocsánatkérése vagy amikor Vader azt mondja, hogy Ő ölte meg Anakint. A szívem szakadt meg. És Vader még tényleg mindig tanítvány volt. A végén pedig, amikor ordít, hogy Obi-Wan, az már-már sátáni. Hidegrázós. A Lars farmon történtek pedig nagyon is kellettek ahhoz, hogy Reva szerepe is teljes legyen. Nagyon jól játszott Moses Ingram. Talán itt volt a legjobb. Jól megoldották, hogy Luke ne lássa a fénykardot, illetve tetszett még amikor Luke már eszméletlen és Reva a helyébe képzeli magát. Ez végre emlékeztette arra, hogy nem az valójában, akinek mutatja magát. Ő egy jó ember és nem egy velejéig romlott valaki. Aztán irány az Alderaan! Breha és Bail! Imádtam őket. Persze Leia vitte a prímet most is de olyan jó volt látni őket együtt. Na és persze megérkezik Obi-Wan és érzelmes búcsút vesz Leiától. Szuper volt, ahogy beszélt az örökölt tulajdonságokról Leiának. Aztán egy Hello there! Jaj de jó volt újra hallani és nagyon szimpatikus volt, ahogy Owen bemutatta a hóbortos varázslót Luke-nak. És persze végül a játék model is hozzá kerül. Aztán meg a két nagy cameo! Palpatine és Qui-Gon! Mind a tíz ujjamat megnyaltam! Ez rész meltó befejezése volt ennek a szériának. Örülök, hogy megvalósították. Ez Star Wars volt a legjavából. Jó érzés rajongónak lenni. Minden hibája ellenére is, ez a sorozat megérdemli, hogy szeressék, szeressük. 1 6 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. 1 órával ezelőtt, cyrano írta: Nem tudtam nem észrevenni, hogy gyakorlatilag Anakin oldozta fel Kenobit. Vagyis Anakinban volt azért egy ici-pici szeretet Kenobi iránt, hogy nem kente a saját nyomorúságát megint Kenobira. Magam is észrevettem, sőt tegnap meg is fogalmaztam! Nagyon eltalált, nagyon indokolt, nagyon nagy, keserű és hatásos jelenet! 2022. 06. 22. - 17:33, csoli1138 írta: ..Pár másodpercre, mikor Vader Anakinként beszél akkor az arcán még kék a fény. Aztán jön a kőkemény magyarázó igazság, ami egyben fel is oldozza Obi-Want, akkor visszatér az arcára a vörös, és kétségbeejtően gonosz is az a fél szempár. Elkeserítő, de Kenobi immár nyugodt szívvel elengedheti. Le is "DARTH"-ozza szenvtelenül és mondanom sem kell, hogy ez mennyire kellett! 1 Válasz
cyrano Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. 9 perccel korábban, csoli1138 írta: Magam is észrevettem, sőt tegnap meg is fogalmaztam! Nagyon eltalált, nagyon indokolt, nagyon nagy, keserű és hatásos jelenet! Pedig olvastam a hsz-ed, csak elfelejtettem. Nem csoda, vén marha vagyok már lassan. 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. 1 perccel korábban, cyrano írta: Pedig olvastam a hsz-ed, csak elfelejtettem. Nem csoda, vén marha vagyok már lassan. Semmi gond! Ha ennyire jó inkább kétszer írjunk le valamit mint..háromszor.. Nem Te vagy az egyetlen aki vénül.. 1 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Ez egy elég érdekes cikk volt, IGN ide vagy oda. Olvassátok el, ha van kedvetek. Ne a cimet nézzétek, egy picit félrevezető. Érdekes anyag. https://hu.ign.com/obi-wan-kenobi-disney-series/77874/feature/velemeny-az-obi-wan-kenobi-tobb-problemat-teremtett-a-star-wars-univerzum-szamara-mint-amennyit-mego Válasz
Népszerű hozzászólás csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2022. Június 23. Tisztában van a cikk írója ezzel azzal, de nem tudja kezelni, hogy mit látott, mi hova illik a sagában. Mi miért van. Hogy miért hagyta életben újra Vedert pl. hibának tartja. És úgy veszi hogy plot armor, illetve csak a 4 miatt volt muszáj. Pedig ott a történetben a dolog érzelmi háttere. Aki ezt nem érezte nem rajongó, hideg elemző, semmi több. Olyan dolgot is kihagyott ziccernek ítél meg ami be lett rúgva. Benne a van a jelenetben: a "- Sajnálom! - ne tekints rám kudarcként.. " "akkor a barátom valóban halott" Abszolút tartalmazza, hogy Kenobi Anakin-ként gondol Vader re, ahogy Luke is, mikor ezt Vader Luke-nak Obi-Wanról mondja. Kár volt elolvasni. Szóval a cikk durvábbakat hibázott, mint amit a sorozatról állít. 3 9 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Asszem megvan az új kedvenc párbajom a saga-ban 4 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Egyébként Reva kardját Kenobi megtartotta és elrakta? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. 23 perccel korábban, Kenobi tábornok írta: Egyébként Reva kardját Kenobi megtartotta és elrakta? Vagy elásta. A Tatooine dűnéje alatt lehet, hogy már egy egész fénykardtemető van. 6 Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Lehet, hogy Vader most szerezte meg azt a durva sérülését, ami az Ep6 végén látható a feje felső részén? Nekem legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy Obi-Wan pontosan ott vágta fel a sisakját. 1 1 6 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Igen ez eszembe jutott nekem is, hogy lehet, hogy nem minden sebe a Mustafaron született. De az is meglepett, hogy bár Christensen van a maszk alatt, a hegek miatt vagy a szemkörnyéki sminkkel játszottak de én beleláttam Sebastian Shaw-t is. Remek munkát végeztek. 6 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. 2022. 06. 23. - 20:30, Cpt. Rex írta: Ez egy elég érdekes cikk volt, IGN ide vagy oda. Olvassátok el, ha van kedvetek. Ne a cimet nézzétek, egy picit félrevezető. Érdekes anyag. https://hu.ign.com/obi-wan-kenobi-disney-series/77874/feature/velemeny-az-obi-wan-kenobi-tobb-problemat-teremtett-a-star-wars-univerzum-szamara-mint-amennyit-mego Ez a szerző nem érti a Star Wars-t. 1 4 Válasz
Cpt. Rex Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. 3 perccel korábban, Nute Gunray írta: Ez a szerző nem érti a Star Wars-t. Néha én is elgondolkodom, rajta, hogy lehet én sem teljesen. Vannak filmek, sorozatok, amiket szeretek, az SW-n belül, de van amit ki nem álhatok. Most olvastam, hogy Reva kapni fog saját sorozatot? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. Hozzászólás ideje: 2022. Június 24. 2022. 06. 23. - 20:30, Cpt. Rex írta: Ez egy elég érdekes cikk volt, IGN ide vagy oda. Olvassátok el, ha van kedvetek. Ne a cimet nézzétek, egy picit félrevezető. Érdekes anyag. https://hu.ign.com/obi-wan-kenobi-disney-series/77874/feature/velemeny-az-obi-wan-kenobi-tobb-problemat-teremtett-a-star-wars-univerzum-szamara-mint-amennyit-mego Ebbe a cikkbe számtalan ponton bele lehet kötni és szét lehetne cincálni. De úgyis felesleges. 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.