Ugrás a kommentre

Part 5 - Shadow Warrior


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

5. rész - Shadow Warrior / Árnyékharcos

 

a5.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte:  Dave Filoni

 

Helyszín: Seatos, World Between Worlds

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson / Ariana Greenblatt

Anakin Skywalker - Hayden Christensen

Hera Syndulla tábornok - Mary Elizabeth Winstead

Jacen Syndulla - Evan Whitten

Huyang - David Tennant

Rex százados - Temuera Morrison 

Carson Teva százados - Paul Sun-Hyung Lee

Mon Mothma kancellár - Genevieve O'Reilly

Girard kapitány - Eisa Davis

Jensu hadnagy - Chau Naumova

Lander hadnagy - Brendan Wayne

C1-10P "Chopper" - Dave Filoni

R7

 

Történet

Ahsoka a mélységbe zuhanva kénytelen szembenézni a múltjával és egykori mesterével. A tét nem kevesebb, mint az élete.

 

Érdekességek

- "Hatalmas megtiszteltetés volt magamra ölteni Anakin jelmezét és a Jedi-köpenyt. Ahogy Darth Vader jelmezébe is igazán megtisztelő volt ismét belebújni. Nagy hatást gyakorol, amikor felveszed a jelmezt, és természetesen nagyon jól ismerem a karaktert, és igazán élvezem az érzelmek széles skáláját, amit ki kell fejeznem." - Hayden Christensen (Anakin Skywalker) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Ő (Dave Filoni) tényleg hihetetlen művészi és történetmesélési aspektusból. Egy valódi kreatív erő, a Star Wars iránti szeretete és szenvedélye pedig igazán ragályos. Mindenkit inspirál a környezetében, köztük engem is, és nem is igazán lehet jobb annál, mint olyasvalakivel dolgozni, aki inspirál téged." - Hayden Christensen (Anakin Skywalker) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Egy mélyen rejlő félelmet kezdünk el felfedezni Ahsokában, ami abban gyökerezik, hogy sosem tudott elvonatkoztatni attól, hogy a személy, akit szeretett és a családjának tartott átállt a sötét oldalra." - Rosario Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.  

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 5 - Shadow Warrior

Hát mi volt ez a rész emberek?!?!?!?!

 

Ahsoka és Anakin beszélgetése... flashback-ek a klónháborúkból(!!!), ha jól láttam volt itt Ryloth és Mandalore!!! És REX! :o:o:o És az a jelenet, amikor Anakin nyomul előre és közben váltakozik Anakin és Vader... és ha ez még nem volna elég akkor megemlítik Kanant is!!! Leia említése, Jacen bizony tehetséges! És Fehér Ahsoka is megszületik!!! :clap::clap::clap:

 

Össze kell szednem a gondolataimat. Ez egy hálaisten epizód volt, Filoni remek munkát végzett. Szerintem az eddigi legjobb élőszereplős munkája!

 

CDN media

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én egy kicsit szkeptikusabb leszek, semlegesebb leszek,vagy nem tudom. Minden gyönyör volt a szemnek. Nem arról van szó, hogy nem. De:

Ez a rész Filoni volt maga. Élőszereplős TCW maga a megtestesült álom. +Rebels. (Fan service?) Kár volt leírnom, mert szeretem, fan vagyok. 

A WbW csak színtér volt, ahogy írtam @Dzséjt-nek is, nem volt meg a funkciója ezúttal, ez a jóslatom bevált. "Alibi" volt arra, hogy egy élőbb Anakint mutathassanak be. Egy túlvilágon is kettős Anakint, amivel kapcsolatban van egy kis ellenérzésem egész egyszerűen azért mert nem ilyennek képzeltem. Bölcsességekre számítottam tőle. Titkokra az erőről, a halhatatlanságról a kettős énjéről, és vagy elmentem mellette vagy tényleg csak egy sima de nagyon dögös párbaj/flashback kombót kaptunk melynek a végén annyi a lecke, hogy az életet kell választani. De ne értsétek félre imádom a TCW-t tudhatjátok, maga a megtestesült álom volt ez a pár jelenet, Haydennel, Rex-szel. Ja igen. Anakin kifogástalanul nézett ki. Teljesen tökéletes volt. A fiatalabb Ahsoka is remek volt. Talán a mandalor-ostrom részre castingoltam volna egy kicsit idősebb csajszit, de ennyi. Jacen remek volt, kohizzák belőle amit kell. 

Ahsoka kezén nem volt koordináta. @Bomarr Jöhet a söröm! ;), azért izgultál, mikor taperolták a félgömböt.. Én is... :D Azért egy korty jár neked, mert csak volt valami a gömbbel. Mennyj a midichlorián-számod? ;)

De másik megoldás sem tetszett maradéktalanul, annak ellenere, hogy tetszett, mert kézenfekvő. Purgillel mennek utánuk. Vakon. Na ez nem jó. Mert szinte feltételezi, hogy csak egy helyre járnak, ami szerintem nem igaz. Ami még fájóbb az a kézenfekfősége, mert ezt meg lehetett volna csinálni korábban is. Persze Sabine mondja hogy 10 éve nem látott ilyen lényeket, de akkor ilyenek után kellett volna nyomozni és ha megvannak uzsgyi. 

Remek rész, látványos rész, az Ahsoka sztoriját jól szolgálja a komplett Saga-hoz sajnos nem tett hozzá sokat, pedig ezt vártam. A WbW vadabb funkcióját nem használták. Bölcsen. A sokak szemében a Saga-t rombolta volna. Érdekes volt, de nem elégítette ki minden igényemet. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre és simán az "internet véleményére" is. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na igen, aki mindenféle Erő-titokra, meg WBW dolgokra számított, az koppant. Én mindenképpen elvárások nélkül ültem le megnézni a részt (najó, bevallom, nem teljesen :D) és azt kell hogy mondjam, hogy remek rész volt. Az egész Ahsoka-Anakin rész is előremozgatta a szálakat, Sabine-el kapcsolatban is, Ahsoka pedig tkp. újjászületett, ami a rész végi viselkedésén tökéletesen látszott: mosolygott, vidám természetű volt, nem volt jele már annak a bezártságnak, ami Tano kisasszonyt az évad első felében jellemezte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Bence1997 írta:

Na igen, aki mindenféle Erő-titokra, meg WBW dolgokra számított, az koppant. Én mindenképpen elvárások nélkül ültem le megnézni a részt (najó, bevallom, nem teljesen :D) és azt kell hogy mondjam, hogy remek rész volt. Az egész Ahsoka-Anakin rész is előremozgatta a szálakat, Sabine-el kapcsolatban is, Ahsoka pedig tkp. újjászületett, ami a rész végi viselkedésén tökéletesen látszott: mosolygott, vidám természetű volt, nem volt jele már annak a bezártságnak, ami Tano kisasszonyt az évad első felében jellemezte.

Ebben valószínűleg igazad lesz. Ahsoka tényleg nyerhetett némi ájtatosságot. Újra fogom nézni már az elvárásaim nélkül, akkor valószínűleg a helyére kerül az epizód. De még egyszer aláhúzom, hogy nem negatív kritikát szerettem volna megfogalmazni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem is negatív kritikaként értelmeztem az írásodat. :)

 

Én is újrafogom ma nézni az epizódot (most amúgy is dolgom akad), de ez az epizód egy valamiben felvilágosított, amibe eddig nem is gondoltam bele: a klónok háborújában a jedik tényleg a frontra vitték a fiatalokat. Az első jelenetnél realizálódott ez bennem, hogy itt gyerekek is harcolnak. A TCW ezt az animáció stílusa miatt szerintem nehezen adta át annó, de itt rendesen éreztem. :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szóval igazából ez volt Ahsokának a "fogadd el a magadban levő sötétséget" leckéje, amin átesett Qui-Gon, Obi-Wan, Yoda és Luke is :) annyira azért nem volt hű de extra rész, hogy moziba kelljen küldeni :D 

 

Ja és Ahsoka elkezdett kifehéredni a "halála" után, megyünk tovább a gandalfi úton ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a sorozat részről részre fejlődik, jobb lesz és még mindig tartogat meglepetéseket, újdonságokat. És még nincs vége, hiszen van hátra számunkra három epizód, ami ebből az epizódból kiindulva már az új galaxisban fog játszódni. Na azokat a részeket is lehet várni, nem is kicsit, hihetetlen, milyen magasságokba kerültünk már most a sorozattal. Ez a rész formabontó volt, többek között a rosszak Sabine személyével együtt fel se tűntek az epizódban, így adva ennek időt arra, hogy Ahsoka megreformálja magát. És micsoda újjászületés volt ez…

 

De kezdjük elsőként mégis Jacen Syndullával. A harmadik epizódban csak egy cameo szerepben tűnt fel, az előzőben sem éreztem igazán, hogy olyan fontos karakter lenne a történetben, de amit itt leművelt, az előtt le a kalappal. Volt funkciója, és ami még fontosabb: az előző részben csak úgy ahogy hintették el, hogy esetleg erőérzékeny lehet a fiú, de itt megmutatkozott a képessége. És Kanan nevét is végre megemlítették nagy örömömre. Az ő sorsa igazán érdekes lehet. Egyelőre kérdéses, hogy kinek a tanítványa lehet majd a srác, úgy néz ki, hogy Ahsoka már Sabine mellett marad, szóval ez azt jelentheti, hogy Ezra (bármi is van vele) veheti a szárnyai alá? Megnéznék egy ilyet. A Herával való közös jelenete, ahogy mindketten a víz hangját hallgatták, remekül volt kivitelezve, ugyanakkor kérdéses, hogy Hera miként hallotta a fénykardok hangját? Vagy ezt csak és kizárólag Jacen észlelte és ezt valahogy továbbította az anyjának?

 

Mielőtt még Ahsokára fordulnék, két dolgot említenék meg:

Elsőként is a vizualitás. De ezt összepárosítva a zenével valami tökéletességet sugároz a számomra, az elején például amikor látjuk Seatos erdejét és a szirtet, na ott megcsapott engemet egy kis RJ-stílus, ahogy ott az Ahch-to volt hasonlóan bemutatva. Lenyűgöző volt.

A másik téma a politika. Egyrészt, Carsont öröm látni (megint), reakciója Kananre nekem nagyon tetszett. De a kitartása is Heráék mellett, ahogy megpróbálta feltartóztatni az Új Köztársaság haderőjét. Mon Mothma itt is megmutatta, hogy a bürokrácia nagyon elhatalmaskodott a Köztársaságban, és az, hogy Hera felfüggesztését javasolták… hát ott megállt bennem az ütő.

Huyangot is megemlítem, hát az elején nagyon megsajnáltam a droidot. Ahogy Sabine sisakját fogta és elmondta Herának, hogy Ahsoka és Sabine nem hallgattak rá, nem voltak együtt, szívbemarkoló jelenet volt.

 

Na de most már rákanyarodhatunk az epizód fő cselekményére, ami nem más volt, mint Ahsoka átváltozásának bemutatása. Valahogy sejtettem, hogy előbb-utóbb meg fog történni a Szürke Ahsokából Fehér Ahsokává váló transzformáció. És milyen szépen lett kivitelezve. Kezdjük rögtön a legelején és ezzel visszakanyarodva egy picikét az előző rész végéhez: vajon ez a hely a WBW volt? A kapuk nem voltak jelen, ugyanakkor lehet ez az Erő egy másfajta megnyilvánulása is Ahsoka felé. Lehetséges, hogy minden erőhasználónak, aki belép, az Erő egy hasonló kinézetű, ám funkcionalitásban teljesen másmilyen helyszínt mutat? És ha már ez a helyszín: Ahsoka miképp is jutott ide? Anakin volt érte a felelős? Vagy ez pusztán csak Ahsoka fejében történtek, amit az Erő által Jacen is észlelt?

 

Anakinra kitérve: Hayden brillírozott a szerepben, nagyon örülök, hogy a tavalyi Obi-wanos szerepe után idén itt is láthatjuk őt, lubickolt Anakinként. Viszont vajon ő Erőszellemként jelent most meg? Az aurája nem volt olyan, ámbár lehet a hely sajátossága, hogy az erőszellemek rendes alakként jelenhetnek meg. Az utolsó lecke átadása történt meg ebben az epizódban, amit Anakin úgy ér el, hogy megkísérti Ahsokát, ezzel téve őt próbára. Szembeállítja a múltjával a lányt, honnan érkezett, mivé vált és hogy ennek milyen következményei lehetnek a jövőre nézve:

 

Elsőként kezdünk egy kis fénykardpárbajjal, ahol Anakin újból megmutatja, hogy bizony nem hiába mondták régebben az egyik legjobb fénykardforgatónak. De a kezdés is jól indít, mielőtt még Ahsoka bekapcsolná a fénykardjait: a nő nem akar harcolni régi mesterével, ami szépen reflektál Luke 6. részbeli tettére, amikor ugyancsak kinyilvánítja azt Vader ellen, amit most Ahsoka.

 

A kis párbaj után jött a bomba: klónháborús flashback jelenetek!!! Méghozzá, ahogy észrevettek, legalább két helyszínen voltunk: Rylothon és Mandalore-on! A legelső jelenet vajon előbbihez tartozott vagy esetleg egy még korábbi csatából láthattunk új jelenetet? A fényviszonyok alapján egy pillanatra bevillant a Tethi ütközet. Node a flashback jelenetek. Micsoda élmény volt! Valami ehhez foghatót akartam látni és megkaptam. Köszönöm szépen! Rex is felbukkant, méghozzá mindkét féle páncélt viselve, utóbbinál még Temuera is a hangjaként szólalt meg. Ariana nagyon jó játszotta el a kis Ahsokát és itt kitérnék egy fontos felismerésre az én részemről: ezt már fentebb is említettem, de most újra felhozom. A klónok háborújában eddig nem igazán volt (legalábbis számomra) érzékeltetve, hogy itt milyen fiatalon is harcolnak jedik. Márpedig a valóság durván válaszolt: Ahsokát élőben látni kicsiként nagyon megható volt látni és bizony Anakin beszéde után újra megbizonyosodtam arról, hogy a háború Palpatine mesterterve volt, amivel a jedik szerepét gyökerestül megváltoztatta. Mint ahogy a Kiválasztott mondja, alkalmazkodni kell, ezért faragott Ahsokából harcost. És ha belegondolunk, Ahsoka legjelentősebb éveit (amikor megtörténik számára a felnövés pillanata tinédzserkorában) a háború szabályozta meg. A klónháború tette azzá Ahsokát, amit utána láttunk. Ezt a harcos felfogást alkalmazta Sabine-nál is, valamint emiatt hajtja a vágy, hogy megállítsa Thrawnt. Mert ezt tanulta meg a klónháborúk alatt és eme epizód gyönyörűen bemutatta nekünk, miképp engedte el ezt a részét…

 

Mandalore ostromát látva lehidaltam, egy-két beállítás tisztára úgy festett, mintha az animációs sorozatból láttam volna egy részletet. A párbeszéd itt mester és tanítványa között megidézte nekem egy picit Mortist. Amikor Anakin közli Ahsokával, hogy ő több annál, amit Baylan mondott neki, valamint ő is sokkal több, akkor én ebbe beleláttam azt, hogy szemünk előtt elevenedett meg a Mortisi Atya és a Leány.

A végső párbaj Anakin és Ahsoka között újfent tetszett, amikor Anakin kijött a füstből és közben váltakozott a pre-páncélos Vader és a fekete lovag, a hanghatás tisztára olyan érzetet keltett bennem, mint amikor a Mortisi lények váltottak alakokat. A csörtéjük végül azzal zárul, hogy Ahsokának sikerül legyőznie Vadert, majd úgy dönt, hogy az életet választja és eldobja a kardot. Ezzel szimbolikusan elvágja magát az eddigi énjétől, eltűnik a gyász, a benne lakozó harag és felváltja egy sokkal magasztosabb én. Csakúgy, mint a 6. részben Luke, úgy itt is, ebben a pillanatban mindketten elfogadták, hogy Anakin több, mint Vader, és elengedték ezt, amire Anakin csak a legvégén volt képes.

 

És ezek után megtörténik az átalakulása: Ahsoka a vízben új emberré lesz. Fehér Ahsokává válik, amivel méginkább érzékelhető a Gandalf-hasonlat. Ezzel a lépéssel pedig a togruta még hatalmasabbá vált, mint eddig valaha volt. Hangulatában, kinézetében és az Erőjártasságban is új szintet ér el. A purrgillekkel való kapcsolódására szerintem eddig nem volt képessége, de az új Ahsokának igen. És Rosario remekül játszotta, kisugárzó személyisége volt. A purrgilles jelenetnél szó szerint libabőrös lettem. De itt az egész utolsó néhány percre értem, kezdve azzal, hogy megjelentek a bálnák, egészen addig, amíg fel nem jött a stáblista. Kinerék eddig hibátlan munkát végeznek a zenével!

 

Ahsoka a bálna belsejében (hihetetlen, hogy húztak egy ilyet) újra hozta a régi formáját, ugyanakkor volt benne valami új is, utolsó mondatát pedig maga Gandalf is mondhatta volna. Megvolt Ahsokának a bukás, a vízbe eséssel a halált is megélte, majd ebből újjászületett és egy teljesen új arculatot kaptunk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mi lesz majd Sabine és Ezra reakciója. És mi lesz itt jövőhéten? Végre láthatjuk az új galaxist! Már alig várom!

Ez az epizód az egyik, ha nem a legjobban elkészített alkotás lett, Filoni egyszerűen nagyon érzi a Star Warst. És ha csak belegondolok, hogy ez még nem az évad vége volt és vár ránk 3 rész még, hát igazán kíváncsivá tett kalapos barátunk: vajon mit tartogathat még a tarsolyában? Thrawnt akarok!!!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Szerk.: Talán az egyetlen, amúgy teljesen elhanyagolható dolog, amit fel tudnék hozni negatívumként, hogy a fiatal Ahsokának nem Ashley Eckstein adta a hangját. Na, az még odavágott volna egyet a nosztalgiának és szerintem kedves tisztelgés lett volna hősnőnk eredeti megformálója előtt.

Ezt nem is értettem, hogy miért... :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én most azt gondolom, hogy ez nem az "igazi" (Erőszellem) Anakin volt, ahogy Vader sem Vader volt a Dagobah barlangban. Ez egy Erő általi próbatétel volt Ahsoka számára, amihez felhasználta az Erő az Ahsoka fejében lévő Anakin / Vader képet hogy próba elé állítsa. 

 

Nagyon remélem hogy ez így van, mert ha ez a valódi Erőszellem Anakin lett volna akkor nagyon sok hiányérzetem lenne a beszélgetésük kapcsán. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Donát írta:

Én most azt gondolom, hogy ez nem az "igazi" (Erőszellem) Anakin volt, ahogy Vader sem Vader volt a Dagobah barlangban. Ez egy Erő általi próbatétel volt Ahsoka számára, amihez felhasználta az Erő az Ahsoka fejében lévő Anakin / Vader képet hogy próba elé állítsa. 

 

Nagyon remélem hogy ez így van, mert ha ez a valódi Erőszellem Anakin lett volna akkor nagyon sok hiányérzetem lenne a beszélgetésük kapcsán. 

És szerintem ez nem a WBW volt, csak egy halálközeli élmény.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Donát írta:

Én most azt gondolom, hogy ez nem az "igazi" (Erőszellem) Anakin volt, ahogy Vader sem Vader volt a Dagobah barlangban. Ez egy Erő általi próbatétel volt Ahsoka számára, amihez felhasználta az Erő az Ahsoka fejében lévő Anakin / Vader képet hogy próba elé állítsa. 

 

Nagyon remélem hogy ez így van, mert ha ez a valódi Erőszellem Anakin lett volna akkor nagyon sok hiányérzetem lenne a beszélgetésük kapcsán. 

 

Ez egy érdekes felvetés, erre nem gondoltam, de abszolút elképzelhető lenne ez is. Anakin itt nem a klasszikus "kékes" erőszellem alakban jelent meg, ami persze még nem jelenti azt, hogy nem lehetett erőszellem, de maga az egész szekvencia leginkább Ahsokáról és az ő érzéseiről szólt, a saját belső útjáról, amihez lehetett ez az Anakin csak egy eszköz, amit az Erő vetített így ki. Ettől még ha ez az igazi Anakin is volt szerintem simán lehet, hogy még találkoznak és látjuk még őket együtt. Eleve Hayden itteni visszatérése is nagyon jól sült el, hogy a továbbiakban a folytatásban megérné még visszahozni erőszellemként.

 

14 perccel korábban, gafz írta:

És szerintem ez nem a WBW volt, csak egy halálközeli élmény.

 

Ez bennem is felmerült, vagy legalábbis az, hogy a World Between Worlds és az ide való be és kijutás nagyon máshogy nézett ki a Rebelsben. Persze ez még lehet, hogy csak egy másfajta megnyilvánulása az Erőnek és eléggé hasonlít is a hely a wbw-re, de azért nem vetném el ezt a felvetést teljesen.

 

Egyébként a címről ki mit gondol, hogy pontosan kire és hogyan vonatkozik? Az erőszellem/látomás Anakinra, Ahsokára, esetleg az Ahsokában lévő harcosra, akit meg kell haladnia? Kíváncsi vagyok, nekem nincs egy kialakult véleményem egyelőre ezzel kapcsolatban, de tetszik az epizód misztikuma, hogy néhány dologot kissé homályban hagynak és lehet közösen találgatni...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Wilde írta:

Egyébként a címről ki mit gondol, hogy pontosan kire és hogyan vonatkozik? Az erőszellem/látomás Anakinra, Ahsokára, esetleg az Ahsokában lévő harcosra, akit meg kell haladnia? Kíváncsi vagyok, nekem nincs egy kialakult véleményem egyelőre ezzel kapcsolatban, de tetszik az epizód misztikuma, hogy néhány dologot kissé homályban hagynak és lehet közösen találgatni...

Ezen én is gondolkodtam. Próbáltam valamilyen kapcsolatot keresni az epizód címe és Gandalf története között, egyelőre nem sikerült egyezést találnom. :D

Viszont ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy a cím Ahsokára vonatkozik, a benne lévő harcosra, amin végül felülkerekedik, de vonatkozhat Anakinra is, akinek árnyékán kell túlnőnie a tanítványának.

 

40 perccel korábban, Donát írta:

Én most azt gondolom, hogy ez nem az "igazi" (Erőszellem) Anakin volt, ahogy Vader sem Vader volt a Dagobah barlangban. Ez egy Erő általi próbatétel volt Ahsoka számára, amihez felhasználta az Erő az Ahsoka fejében lévő Anakin / Vader képet hogy próba elé állítsa. 

16 perccel korábban, Wilde írta:

Ez egy érdekes felvetés, erre nem gondoltam, de abszolút elképzelhető lenne ez is. Anakin itt nem a klasszikus "kékes" erőszellem alakban jelent meg, ami persze még nem jelenti azt, hogy nem lehetett erőszellem, de maga az egész szekvencia leginkább Ahsokáról és az ő érzéseiről szólt, a saját belső útjáról, amihez lehetett ez az Anakin csak egy eszköz, amit az Erő vetített így ki. Ettől még ha ez az igazi Anakin is volt szerintem simán lehet, hogy még találkoznak és látjuk még őket együtt. Eleve Hayden itteni visszatérése is nagyon jól sült el, hogy a továbbiakban a folytatásban megérné még visszahozni erőszellemként.

Szerintem lehet így is és úgy is értelmezni Anakint. Ugyanakkor Anakin egy érdekes eset, mert ő például a Sithek árnyékában két alakban is megjelenik Luke előtt a Tythonon, a fiatal és az idős énje váltakozik. Most lehet, hogy vad vizekre evezek (szinte biztos), de mi van, ha ő tényleg az Erőszellem Anakin volt ("I won't fight you." - "I've heard that before." Előbbit picit másképpen, de Luke is mondta neki az EpVI-ban), de mivel ő a Kiválasztott, ezért ő maga az Egyensúly? Ő Anakin, de ugyanakkor Vader is a része, mindig is ott volt vele és a halála után is a részét képezi? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz lett volna megmondani mi következik a WBW-ben, ezért is volt marhára izgalmas várni a mai részre. Persze volt itt még más érdekesség is, de engem leginkább ez érdekelt.

 

Nem kellett csalódnom. Maga a hely a rész alapján olyan lehet, ahova a halott, vagy halál közeli állapotban lévő Jedik kerülnek. Persze ez nem jelenti azt, hogy a korábban elhunyt lovagok ne kereshetnék fel a WBW-t. Ezt láttuk Anakin esetében. Izgalmas a gondolat, hogy talán minden meghalt Jedi először a volt mesterével találkozik ezen a helyen, aki tovább vezeti őt a kozmikus Erő honába. Anakin és Ahsoka kettőse fantasztikus volt! A tanítás lényegét illetően @Rixon értékelésével értek egyet: a múlt feldolgozása és elengedése mindenképpen szükséges a tovább lepéshez. Ahsokát mindig visszahúzta a múltja, igazán nem tudott kiszakadni belőle. Ennek itt most talán vége, aminek szép szimbólumot is adtak a fehér köpennyel. Az életet választva Ahsoka az új lapot választotta, a jövőbe tekintést. Egyúttal elengedte múltjának nyomasztó oldalát is. Legalábbis én így látom. A Mandalore-i visszaemlékezés arra is utalás, hogy később Sabine-nal csődöt mondott. Egyébként nagyon tetszettek a flashback-ek. Teljesen ködös volt az egész, ezzel is hangsúlyt adva annak, hogy ez nem a valóság, hanem csak egy látomás. Anakin/Vader volt a csúcs, Hayden fantasztikusan játszott! Mióta vártam már egy olyan jelent sorra, ahol minden jellemvonása egyszerre van jelen. Ez nyilván csak szellemként várható, és ha bár itt nem reflektált a saját tragédiájára, mégis jó volt látni és átélni az újabb leckéjét. Ejj mit nem adnék egy Luke-Anakin jelenetért!!! Talán lesz akkora szerencsénk, hogy valamikor, valamelyik sorozatban megkapjuk. Vagy talán a Filoni mozifilmben? :P 

 

Hera szála is kitűnő volt, Jacen a sztár! Most már a napnál is világosabb, hogy Erőhasználó a kölyök, és a jövőben talán újra láthatjuk majd. Mondjuk valahogy Rey mellé kerülhetne.

Az ÚK továbbra is racionális a saját szempontjából, de a mi szemszögünkből, akik tudjuk a hátteret irtózatosan balfékeknek tűnnek. Igaza volt Dzséjtnek, Herát még akár le is fokozhatják…. Teva is csak azért úszta meg, mert a történetét igazolták az éppen feltűnő purgillek.

 

Ezek a bálnák élőszereplősben még inkább fantasztikusak! Ahsoka utazását így megoldották, nem kellett a térkép, ami már nem is volt használható. Köszi Huyang, @Bomarra sört felírom. :D 

 

Eddig se volt piskóta a sorozat, de a lényeg még hátra van!! Kétlem, hogy ebből ne készülne második évad. Olyan isten nincs.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

59 perccel korábban, Donát írta:

Nagyon remélem hogy ez így van

Nagyon-nagyon remélem, hogy ez nincs így, mert ez nekem mindent elvenne ebből a jelenetből. Hovatovább, számomra teljesen tönkretenné az egész epizódot, ha az ott csak egy fantáziaszülemény és nem maga Anakin Skywalker.

 

53 perccel korábban, gafz írta:

És szerintem ez nem a WBW volt, csak egy halálközeli élmény.

Az egyik nem zárja ki a másikat, lehet egyszerre mindkettő.

 

36 perccel korábban, Wilde írta:

Ez bennem is felmerült, vagy legalábbis az, hogy a World Between Worlds és az ide való be és kijutás nagyon máshogy nézett ki a Rebelsben.

Rebelsben sem csak a kapukon át lehetett bejutni. Az egész lothali Jedi templom egy vezető volt a való világ és a Világok Közötti Világ között. Emlékezzünk csak vissza arra, amikor Ezra a semmiből megkapta a kyber kristályát vagy amikor Yodával beszélgetett. Ott is a VKV jelent meg, csak akkor éppen hidak sem voltak. És a Chimearán lévő romok is más megközelítést biztosítottak.

 

14 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ő Anakin, de ugyanakkor Vader is a része, mindig is ott volt vele és a halála után is a részét képezi? :hmm:

Szerintem ez teljes mértékben így van. Attól, hogy valaki szellem lesz, nem veszti el a jellemét. Hisz pont az a lényege az egésznek, hogy az megmaradjon. Anakin visszatért a jó oldalra, de ettől még nem vált egy angyalkává. Vader ugyanúgy a része maradt, csak ahogy Yoda, már ő is képes a helyén kezelni.

  • Nagyon tetszik 1
  • Nem értek egyet 1
  • Tetszik 5
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt én is hangsúlyoznám, hogy milyen csodaszépen néz ki ez a sorozat. A purrgilek ábrázolását és a vándorlásuk bemutatását a Seatos légkörében bármilyen nagyköltségvetésű blockbuster sci-fi megirigyelhette volna. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ahsokát mindig visszahúzta a múltja, igazán nem tudott kiszakadni belőle. Ennek itt most talán vége,

Akkor működött volna ez igazán, ha megbeszélik Anakinnel a múltat. Így is szintet lépett, de továbbra is ott lebeg Anakin múltjának az árnyéka kettejük kapcsolata fölött. 

 

Most úgy érzem magam mintha Luke-nak amikor megjelent Obi wan Yoda halála után, nem beszéltek volna arról, hogy Vader az apja. Mert itt most ez történt! "Találkozott" Anakin és Ahsoka és egy szóval nem beszéltek Anakin bukásáról. Malachorról. Arról hogy meg akarta őt ölni Vaderként. 

 

Pont ezért ez csak úgy működik, ha ez nem egy valódi Erő szellem Anakin volt, hanem egy Erő általi próbatétel, amihez felhasználta az Erő Ahsoka Anakin képét. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.