Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

azt is Tuhoy rendezi

Twohy

Hozzászólás ideje:

Babylon

Nagyon különleges filmélmény volt ez az eposz Hollywood hőskoráról, a némafilm és a hangosfilm korszakának találkozásáról. Talán úgy tudnám a legjobban összefoglalni, hogy egy jó háromórás szerelmeslevél a filmezésről. A játékidő egy kicsit túlzásnak érződik, az egész film egy kb. félórás party jelenettel kezdődik, a vége meg majdnem jobban el van húzva, mint A Király visszatérnek a zárása, de ezzel együtt végig lekötött, egy percig nem unatkoztam és nagyon intenzív volt ez az élmény, amit Damien Chazelle megalkotott ebben a filmben. Nagyon erős, nagyon ütős ez a hullámvasút, amin a film végigvezet, van egy baromi jó húzása, sodrása az egész filmnek és ugyan mind a történet, mind a karakterek számomra eléggé hagytak hiányérzetet maguk után, annyira visz magával a film, hogy közben nem zavartak ezek a dolgok úgy igazán.

Ettől függetlenül, ha utólag visszagondolok rá, akkor jóval több karakterizációt kaphattak volna, ezek az egyébként egydimenziós figurák, akik sokszor csak úgy estek bele egyik jelenetből, egyik korszakból a másikba anélkül, hogy igazán reflektáltak volna a bennük végbemenő változásokra, hogy egyáltalán látszott volna valami ív velük kapcsolatban. Fel lehet úgy is fogni, hogy ez egy allegória és igazából a film nem elsősorban a történetére és a karaktereire koncentrál, hanem ez az egész sztori magáról a filmezésről, a filmkészítésről szól és egy ahhoz írt óda (a záró montázs is ezt támasztja alá). A főszereplő Diego Calva maga a néző, akit elvarázsol ez a világ, Brad Pitt és Margot Robbie pedig Hollywoodnak a megtestesülései, de ettől még mégis ezeket a karaktereket nézzük 3 órán keresztül és bennem maradt hiányérzet velük és a történettel kapcsolatosan is.

Az egész film a 2/3-áig nagyon jó volt, de a third actre elkezdett szétesni (ahol Tobey Maguire egy gengsztert játszik az hihetetlenül kilóg az egészből) és mintha nem is találná magát a film. Sok érdekes dologba belekap, lehetne komédia, dráma, romantikus film, társadalomkritikus alkotás, de valójában csak egy korrajz a 20-30-as évek dekadens Hollywoodjáról. Megmutatja az árnyoldalát is ennek az "álomgyárnak", de közben azért érződik egy szokásos hollywoodi önfelláció is az egészben.
Ettől függetlenül akit egy kicsit is érdekel Hollywood, ez a klasszikus korszak, meg a filmkészítés az mindenképpen nézze meg. A színészi alakítások zseniálisak és a rendezés, ahogy össze van rakva a film, az utolsó harmadát nem számítva szintén pazar. Az operatőri megoldásokban, jelenetfelépítésben, vágásban fantasztikus húzások vannak benne és egy maradandó élményt tud adni, még úgy is, hogy nem voltam teljesen elégedett vele... a hétvégén láttam, de még mindig itt motoszkál a fejemben, ennél nagyobb elismerést meg nem nagyon tudok adni!

Hozzászólás ideje:

Van pár ilyen több részes himihumi, ami kimaradt az életemből. A John Wick is, vagy a Halálos iramban, de Marveles mókákat sem hajtottam. 

Most láttam egy előzetest, ami mosolyt csalt az orcámra. :D Ez most komoly? :cool:

Hozzászólás ideje:

Najó, ez az a film amire nem tudtam eddig, hogy szükségem van :rock:

Sok fellépését láttam Bert-nek, de a Machine sztori a kedvenc, szinte kívülről fújom :D Ha már Hamill-t meggyőzték, akkor rossz nem lehet 

Meg is hozta a kedvem az előzetes, hogy ezredszerre is megnézzem :D 

Hozzászólás ideje:

Tegnap ismét megnéztem a Free Guy-t. Azt kell mondanom, hogy másodjára is pont annyira tetszett, mint moziban - nagyon. :D A sztori is aranyos, a látvány is ötletes, jók a poénok is. Nálam bejutott a többször nézős kategóriába akcióvígjáték témában. :)

Hozzászólás ideje:

Most néztem meg egy régi filmet. Nem vagyok se aktuális, se naprakész, de ez a film, az Annihilation szétszórta a DNS-em :drink:, mindjárt kinövök valaki kertjében :rock:

Hozzászólás ideje:

Állitólag borzalmas lett ez a 65 cimű film. 

A legtöbb helyen 10/5 vagy 6-ös értékelést kapott. :( 

A trailer jó volt pedig. Én személyesen nem láttam még, szóval véleményt nem is tudok irni róla. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex

Hozzászólás ideje:

Múlt héten olvastam egy cikket ami a lehúzó kritikái apropóján íródott. A muvi legfőbb erényének többen Adam karakterét tartják míg a többi elemét már nem érzik valami nagy számnak.

Hozzászólás ideje:
2023. 03. 12. - 17:57, Pildi írta:

Tegnap ismét megnéztem a Free Guy-t. Azt kell mondanom, hogy másodjára is pont annyira tetszett, mint moziban - nagyon. :D A sztori is aranyos, a látvány is ötletes, jók a poénok is. Nálam bejutott a többször nézős kategóriába akcióvígjáték témában. :)

Én ma délután tudtam le. Nekem az első nézés volt. Nagyon bejött. Sanszosnak érzem hogy én is újrázom majd. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.