Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Igen szerintem alig van olyan a fórumon aki névnapi köszöntőt szokott kapni. A névnapok már csak azért is bonyolultak mert minden névhez évente több névnap is tartozik. Már itt a fórumon is előfordult hogy beindult a köszöntgetés aztán az illető jelezte hogy nem ezen a napon ünnepli :)

Mindenesetre boldog nőnapot!

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Meg nem is mindenkinek tudni a keresztnevét :D 

Így van, kedves Norbert.:evil:

Itt is akkor boldog nőnapot a hölgyeknek, Zolinak meg névnapot.

Hozzászólás ideje:
19 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Lehet a Norbert is csak egy nicknév, nem tudhatod :D 

Majd utánadjár a BBH.:D

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Igen szerintem alig van olyan a fórumon aki névnapi köszöntőt szokott kapni. A névnapok már csak azért is bonyolultak mert minden névhez évente több névnap is tartozik. Már itt a fórumon is előfordult hogy beindult a köszöntgetés aztán az illető jelezte hogy nem ezen a napon ünnepli :)

Mindenesetre boldog nőnapot!

Igen, szerintem is macerás, régen próbálkoztam vele, de szerintem innentől jobb lenne hanyagolni, mert úgy fair, hogy vagy mindenkit köszöntünk, vagy senkit.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Iqvi írta:

Nem lesz abból már semmi. És még tovább is fog durvulni a harmadik hullám, ha a szennyvízmintákat nézzük.

Kell ezért erre a dolgokra egy 2 hét ráhagyás mire látni a hatását, de én most inkább húsvét utáni nyitást tippelek és még optimista vagyok.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Kell ezért erre a dolgokra egy 2 hét ráhagyás mire látni a hatását, de én most inkább húsvét utáni nyitást tippelek és még optimista vagyok.

Ez is igaz, de a szennyvízben mért adatoknak is pont két hét kell, hogy éreztessék a hatásukat, ha ezek összecsúsznak, akkor nem lesz jó vége.

Hozzászólás ideje:

Egyrészt a lezárások miatt hamarosan alábbhagy a harmadik hullám másrészt a vakcinázások miatt egyre kevésbé lesz halálos a virus. Aki megkapja az oltást annak ugyanugy benne lehet a szervezetében a betegség és ez a szennyviz adatokon is megmutatkozhat viszont már nem fog annyi ember elpatkolni. Viszont a vakcinának is kell két hét mire kialakitja a védettséget. Az oltás igazán múlt héten lendült be. Ennek majd két hét múlva lesz látszatja.

1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ez is igaz, de a szennyvízben mért adatoknak is pont két hét kell, hogy éreztessék a hatásukat, ha ezek összecsúsznak, akkor nem lesz jó vége.

A vírusnak pláne az új mutánsoknak nem két hét a lappangási ideje hanem pár nap.

Hozzászólás ideje:

Mindenesetre, itt vannak a mai szennyvíz adatok: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/1043-9-het-tovabbra-is-emelkedik-a-szennyvizben-a-koronavirus-koncentracioja 

De persze én is a lezárásoknak és az átoltottságnak drukkolok.

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A vírusnak pláne az új mutánsoknak nem két hét a lappangási ideje hanem pár nap.

Köszi, ezt nem tudtam.

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Donát írta:

Van erre forrásod? Sehol nem láttam még ilyen hírt.

A régi variánsnál az átlagos lappangási idő 5-6 nap. Ez a hivatalos álláspont a járvány kirobbanása óta. A két hét épp olyan szélsőség mint amikor a lappangási idő csak 2 nap.

"The incubation period of COVID-19, which is the time between exposure to the virus and symptom onset, is on average 5-6 days, but can be as long as 14 days."

Forrás: https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/transmission-of-sars-cov-2-implications-for-infection-prevention-precautions#:~:text=The incubation period of COVID,to a confirmed case.

Ez pedig egy későbbi decemberi kutatás eredménye "Based on the data extracted, we report an overall mean and median incubation period for SARS-CoV-2 of 5.894 days and 5.598 days, respectively."

Forrás: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.23.20248790v1.full

Az, hogy a brit mutánsnál ez a lappangási időszak lerövidült a magyar egészségügyisek számoltak be a TV-ben. Erre nincs linkem.

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Bomarr írta:

A régi variánsnál az átlagos lappangási idő 5-6 nap. Ez a hivatalos álláspont a járvány kirobbanása óta. A két hét épp olyan szélsőség mint amikor a lappangási idő csak 2 nap.

"The incubation period of COVID-19, which is the time between exposure to the virus and symptom onset, is on average 5-6 days, but can be as long as 14 days."

Forrás: https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/transmission-of-sars-cov-2-implications-for-infection-prevention-precautions#:~:text=The incubation period of COVID,to a confirmed case.

Ez pedig egy későbbi decemberi kutatás eredménye "Based on the data extracted, we report an overall mean and median incubation period for SARS-CoV-2 of 5.894 days and 5.598 days, respectively."

Forrás: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.23.20248790v1.full

Az, hogy a brit mutánsnál ez a lappangási időszak lerövidült a magyar egészségügyisek számoltak be a TV-ben. Erre nincs linkem.

Köszi!

Ezzel szemben érdekes, hogy a korábbi szigorítások bejelentésekor mindig két hetes érvényesülési periódusra hivatkoztak, a két hetes lappangási idő miatt. 

Hozzászólás ideje:

Érdekes egyébként a novemberi lezárás eredménye, mert ott napok alatt leállt az esetszámok exponenciális növekedése. November 11 és 25 között a normalizálódás jelei mutatkoztak aztán november végén és december elején ugrott meg igazán a járvány. Van egy tippem miért: november végéig rendezték az emberek a karácsonyi bevásárlást. Egyszer ebben az időszakban voltam a Mammutban és ott például lezárások ide vagy oda tömeg volt bent. Ez lehet a másik: a lezárások nagyok lazák voltak főleg egy karácsonyi bevásárlási időszakhoz képest. Igazán a bevásárlások nem voltak jelentősen visszafogva. Annyi hogy nem este vásároltak az emberek.

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Bomarr írta:

Érdekes egyébként a novemberi lezárás eredménye, mert ott napok alatt leállt az esetszámok exponenciális növekedése. November 11 és 25 között a normalizálódás jelei mutatkoztak aztán november végén és december elején ugrott meg igazán a járvány. Van egy tippem miért: november végéig rendezték az emberek a karácsonyi bevásárlást. Egyszer ebben az időszakban voltam a Mammutban és ott például lezárások ide vagy oda tömeg volt bent. Ez lehet a másik: a lezárások nagyok lazák voltak főleg egy karácsonyi bevásárlási időszakhoz képest. Igazán a bevásárlások nem voltak jelentősen visszafogva. Annyi hogy nem este vásároltak az emberek.

A mostai lezárások szigorúságát hogy látod?

Hozzászólás ideje:

Nem minden ember szörnyeteg, csak azért, mert más országból jött, vagy más a bőrszíne, esetleg a vallása. Attól, hogy valaki egy licsit más, még nem kell gyűlölni, ezért hagyom most itt, ezt a videót. 

Hozzászólás ideje:

Nagyon köszönöm a köszöntéseket! Itt is boldog nőnapot kívánok, utólag. :) 

Vírus: a következő két hétben mindenki csak a kikerülhetetlen kontaktokkal érintkezzen. Mivel elég későn lett elrendelve a lezárás, és itt van a brit (+dél-afrikai stb.) mutáns, nagyon durva napok jönnek.

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ilyen számoknál nem tudom mit lehetne tenni....

Hát, ha úgy adódik, tovább szigorítani.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.