Jump to content

Poe Dameron vs. Plo Koon (KIEMELT SELEJTEZŐ)

Donát

Kiemelt Selejtező #4  

30 members have voted

1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/12/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

• Donát unlocked this topic
  • Donát pinned this topic

Poe az abszolut kedvencem az új trilógiában. Valamiért a kánonban jobban bejönnek a nem erőhasználók nem tudom miért :hmm:

Plo Koon-tól nem tudom elvenni hogy az egyik legbölcsebb Jedi.

Ráadásul neki köszönhetjük, hogy Ahsoka jedi lehetett (meg az íróknak de nah :D ).

Poe nekem még igencsak ellentmondásos karakter. Sokszor kifejezetten antipatikus, a Resistance-ben meg pláne. Ploból sajna nem sokat láttunk, az viszont kifejezetten meggyőző volt. Szerintem egy méltatlanul mellőzött figura, aki sokkal többet érdemelt volna, mert érdekes fazon. Most is inkább ő kapja a voksom.

Poe és Plo esetében is az a helyzet, mint a másik szavazásnál pl. Windu és Aayla esetében. Előbbi jóval több időt töltött a képernyőn, jelentősebb, más kaliberű karakter. A filmek alapján (bár ez számos Jedire igaz) Plo csak egy háttérkarakter, aki vajmi keveset ad hozzá a történethez, nem igazán ismerjük meg, hatalmas kérdőjelek maradnak utána. Szerencsére a TCW csiszolt ezen is, de bármennyire is kedvező irányba, Poe ellen ez kevés. 

Poe számomra is kissé ellentmondásos, bár ez a karakterfejlődésének része. Sokszor felelőtlen, vakmerő és nagyképű, de ezen tulajdonságain csiszolva szép lassan valódi vezetővé érik a TLJ-ban. A képregénysorozatában jobban megismerhetjük, így kiderül, hogy az imént említett negatív tuljdonságai alatt valójában egy törődő, bátor, önfeláldozásra kész ember rejlik. 

Poe nekem is nagy kedvencem, a gyengeségeivel együtt. Mert azt elvitatni nem lehet tőle, hogy minden idegszálával az Ellenállást és Leiát szolgálja, lojalitása sziklaszilárd. Az, hogy van pár hibája? Na bumm... A TLJ végére ezek is megoldódtak. :D 

Plo mester badass meg minden, de nekem olyan mint a többi Jedi. Semmi különlegeset nem tudok rá mondani azon kívül, hogy felfedezte Ahsokát. Ez viszont kevés, hogy rá szavazzak. 

• Donát unpinned this topic