Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Mondjuk nem értem hogy miért ilyen fontos hogy a guide mit ir majd. Mióta számitanak a guide-ok kánonnak? Tudtommal kánonnak az SW művek számítanak. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. 56 perccel korábban, Nute Gunray írta: A zygerriaiakat továbbra is nagyon utálom, Számomra a Star Wars legundorítóbb népsége. 18 perccel korábban, Bomarr írta: Mondjuk nem értem hogy miért ilyen fontos hogy a guide mit ir majd. Mióta számitanak a guide-ok kánonnak? Tudtommal kánonnak az SW művek számítanak. Talán a hivatalos álláspont miatt van súlya. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Ha valamit az SW megtanitott szerintem hogy a hivatalos álláspont állandóan változik. Ahhoz aztán láthatóan tényleg senki nem akar igazodni. Épp elég nekik a valódi kánon művekhez igazodni. Válasz
misafeco Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. 3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Számomra a Star Wars legundorítóbb népsége. Már a Clone Warsban tettek róla, hogy mindenki megutálja őket, ezzel az epizóddal nálam még rádobtak egy lapáttal. Viszont stílusuk az van. Az ostorok, a nyílpuskák, az elektroháló-kilövő mind-mind teljesen egyedi a Star Wars világában. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Remekül megalkotott kultúra, az kétségtelen. Őszintén lehet szurkolni a bukásukért. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Talán a hivatalos álláspont miatt van súlya. Én is úgy vagyok vele, hogy amit a guide-okban írnak az hivatalos, vagyis kánon. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Nyilván bárki bármit vehet kánonnak csak attól az még nem lesz az. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szóval a hivatalos forrásból származó infó nem számít kánonnak? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. 12 perccel korábban, Darth Sky írta: Szóval a hivatalos forrásból származó infó nem számít kánonnak? Ja, ezt most én se értem. Amit hivatalosan leírnak az a jelenlegi kánon. Ha ez nem számít akkor nem volt értelme bevezetni 2015-ben az új rendszert. Elég lett volna ha figyeljük a mozgóképes alkotásokat és hozzájuk igazítunk. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szerintem Bomarr arra gondol, hogy teljesen irreleváns, hogy valaki háttérinfóban miket mond, amíg in-universe műben nem születik az állításról megerősítés vagy cáfolat. Mert, ha mondjuk most azt mondják, hogy Muchi=Pateesa, jövőhéten meg mondjuk kidobnának egy képregényt amiben a két rancor együtt szerepel, az a kánonban semmilyen törést nem okozna, mert semmilyen más műben nem szerepel ennek ellentmondó tényező, csak pl.: a wookiepedián, mert valaki egyszer egy interjúban azt állította, hogy Muchi=Pateesa. De ha normális írásos nyoma is marad, arra is volt már példa, hogy valami háttérinfós könyv egyik állítását nem vették figyelembe (ha jól emlékszem a Naboo uralkodói ciklussal volt valami). Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Egy interjú vagy egy Twitter-bejegyzés szerintem sem kánon, de egy guide, ami starwars.com-on megjelenik, szerintem nagyon is az. Eddig soha nem is volt kérdéses ezek kanonitása Válasz
mui-ruy Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. (szerkesztve) Az epizód írója Tamara Becher-Wilkinson mondhatni megerősítette, hogy Muchi a rankor ugyanaz akit Luke kinyír A Jedi visszatér-ben. Itt megint arról van szó, hogy az írónak fogalma sem volt hogy az Aftermath regényben meg volt említve a rancor neve és neme. Kb. ugyanaz az eset áll fenn, mint az első rész esetében Kananékkal. Újabb pofon a kánon irodalomnak, újabb átírás. Persze ez is egy olyan dolog amit könnyű kimagyarázni. Igazából nekem fel sem merült, hogy nem ugyanaz a rancor lenne, egyrészt mert azt a könyvet pont nem olvastam, másrészt mert Bib Fortuna Jabbának szerette volna leszállítani Muchit, és végül sikerrel is járt a küldetés, tehát egyből beugrott hogy "jé akkor ez AZ a rancor!". Plusz a kora is rendben van. Innentől világos hogy miért tették bele. Egy újabb összekötő kapcsot akartak a sagában, csak nem tudták hogy ezzel megint ellent mondanak egy korábbi kánon műnek. Egy picit. Szerkesztve: 2021. Május 30. - mui-ruy Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. (szerkesztve) 43 perccel korábban, mui-ruy írta: Az epizód írója Tamara Becher-Wilkinson mondhatni megerősítette, Másfél oldal óta ezen ment a vita. Szerkesztve: 2021. Május 30. - Ody Mandrell Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Ezek az írók miért nem olvassák mondjuk a Wookieepedia-t? Vagy Filoniék úgy gondolták, a Pateesa nem hangzik valami jól? A sok kis apróságból lesz a nagy gömböc ami gurul le a lejtőn, recseg az egész canon-rendszer. Ha az sw.com guide-ban ez megjelenik, akkor ez hivatalos. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. (szerkesztve) 13 perccel korábban, Nute Gunray írta: Ezek az írók miért nem olvassák mondjuk a Wookieepedia-t? Ez szerintem megint csak a Story Group szándékos figyelmen kívül hagyása, mert nem hiszem, ha nekik el lett mondva, akkor nem szúrják ki a dolgot és valami javaslatot nem tesznek. És ha ez megtörtént akkor mennyire kell már nagyképű f*sznak lenni ahhoz valakinek, hogy egy nyomorult korábbi névhez ne tudjon/akarjon alkalmazkodni? Amúgy lehet ilyen "sebtapasz" dolgokat gyártani, hogy átnevezték később vagy nekem is van egy pl.: a Pateesa elvileg szövegkörnyezettől függően huttul kedvesemet vagy havert jelent, így lehet hogy Muchi volt az igazi, becsületes neve, csak Malikili magában hívta "havernak", de ha már (egyre többször) ilyen "sebtapaszokat" kell alkalmazni, akkor az kezd Legends szagú lenni. Szerkesztve: 2021. Május 30. - Darth Cupsy 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hozzászólás ideje: 2021. Május 30. Hát én valahol éreztem, hogy ez a rancor, az a rancor. Említettem is, hogy nem bánnám. Mi értelme lett volna ha másik? Továbbra is áldom a hozzáállásomat, hogy nem nagyon olvasok mióta újraalkották a kánont. Kánonról is... jajj .. Kananról is itt értesültem, tőletek, Patessa-ról is itt hallottam először. De az epizódot még előtte láttam, Bibbel és az utalásokkal remekül működött a számomra. Szerencsés vagyok. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Kijött a guide. Muchi nem az a rancor akit az EPVI-ban láttunk. 2 4 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. 18 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Kijött a guide. Muchi nem az a rancor akit az EPVI-ban láttunk. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy a story group elment szabadságra, vagy sztrájkol. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. 1 hour ago, Ody Mandrell said: Kijött a guide. Muchi nem az a rancor akit az EPVI-ban láttunk. Hála a Tervezőnek! 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hát nekem úgyis jó volt, így is jó lesz. Este dobom a képet! 1 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Nem rémlik, de szerepelt már Ord Mantell mozgóképen valaha? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Az EPV-ben említi Han a Hoth-on, de ennyi. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. 8 perccel korábban, Nute Gunray írta: Nem rémlik, de szerepelt már Ord Mantell mozgóképen valaha? Ha Filoniék megcsinálták volna a Son of Dathomir c. történetet, akkor ott debütált volna először. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. Hozzászólás ideje: 2021. Május 31. A Forces of Destiny egyik részében Leia az Ord Mantellen szerzi meg a fejvadász ruhát, amit Jabba palotájában visel (legalábbis a hivatalos leírás szerint ez Ord Mantellnek lett szánva): Van két másik rész is, ami ugyanitt játszódik: 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Június 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Június 1. Teljessé vált a guide, jó szemezgetést. 2 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. Behozva a lemaradásomat, pótoltam az utóbbi két részt. Ez egy kifejezetten aranyos kis epizód volt, némileg elütött a korábbi részek sötétebb hangulatától és inkább a kalandra helyezte a fő hangsúlyt. Az Ep. VI emblematikus szörnyét itt már-már cuki kis állatként mutatták be, még ha érzékelni is lehetett, hogy a rancorok nem házikedvencek, de nem azt a legyőzendő vadállatot, hanem a megmentésre váró szegény párát lehetett látni benne. Az is tetszett, hogy Omegát sikerült úgy beleszőni ebbe a kalandba is, hogy részt is vegyen benne, de azért a helyén kezeljék, hogy még egy gyerek. Így, hogy eredetileg megmondták neki, hogy várjon a hajónál, megvolt az, hogy nem volt ott a frontvonalban velük, de aztán mégis hasznossá és a csapat értékes tagjává tudta magát tenni azáltal, hogy ő sietett a megmentésükre, mikor fogságba estek. A zygeriaiak visszatérése is tetszett, főleg úgy, hogy rajtuk keresztül is reflektáltak a galaxisban bekövetkező változásokra. Ugyan, mint ahogy azt Padmétól megtudtuk az Ep. I-ben, a Köztársaságban tiltva van a rabszolgatartás (még ha nem is mindenhova terjed ki ez a protokoll), de az új világrendben, a Birodalomban, az ilyen népeknek, mint a zygeriaiaknak is lehetősége nyílik, hogy szabadabban működjenek, ők például a győztesei is lehetnek egy ilyen átalakulásnak. A legutóbbi feltűnésük kapcsán a TCW-ben még egy olyan korszakban láthattuk őket, amiből mégiscsak kirívónak számított a hozzáállásuk, míg a Birodalmi érában már egy olyan fénytörésben tűnnek fel, hogy ők gyakorlatilag illenek is ehhez a korszakhaz. Az is milyen más volt, hogy anno Anakinon keresztül kaptunk egy személyes kapcsolódási pontot a rabszolgasághoz, míg itt konkrétan Omegának el kellett külön magyarázni, hogy mit is jelent a rabaszolgatartás. Egyébként ez a szolgaság - szabadság szál megjelenik a sorozat fő motívumai között is: a Bad Batch klónjai a szabadságot választották (mert nekik megvolt rá a lehetőségük), míg a többi hagyományos klón a Birodalom kényszerű szolgája maradt. Az már egy másik kérdés, hogy szegény rancor cseberből vederbe került azzal, hogy most nem a zygeriaiak fogják fogságban tartani, hanem Jabbánál lesz elzárva, bár lehet ott jobb sors vár rá. A szereplők közül Omega miatt volt emlékezetes az epizód, az, hogy most már fegyvere is van és minél jobban beintegrálódik a csapatba (kommunikátort is kapott) és a BB szerves részévé válik, így előrelépett a karakterek szintjén a sorozat, ezzel együtt itt inkább egy ilyen kis mellékes kalandot kaptunk. Az ilyen típusu részeket nagyon szerettem a Rebelsben, mikor együtt van a csapat és van valami kis heti kaland, ez sem volt rossz, bár nem lesz a kedvencem. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Június 10. 1 órával korábban, Wilde írta: de az új világrendben, a Birodalomban, az ilyen népeknek, mint a zygeriaiaknak is lehetősége nyílik, hogy szabadabban működjenek, ők például a győztesei is lehetnek egy ilyen átalakulásnak. Ez adja a kérdést, hogy vajon eddig a Zygerrián nem ők uralkodtak? Raney szavai erre is utalhattak. 1 órával korábban, Wilde írta: szegény rancor cseberből vederbe került azzal, hogy most nem a zygeriaiak fogják fogságban tartani, hanem Jabbánál lesz elzárva, bár lehet ott jobb sors vár rá. Biztos jobb soros várt rá, mert örült Bib Fortunának, aki viszont boldog volt. Szóval ott egy jó kapcsolat jelei mutatkoztak. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2021. Június 11. Hozzászólás ideje: 2021. Június 11. 21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Ez adja a kérdést, hogy vajon eddig a Zygerrián nem ők uralkodtak? Raney szavai erre is utalhattak. Valami ilyesmire gondoltam én is, vagy valamiféle visszatérésre utalt itt a "dicső" múlthoz. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Október 17. Hozzászólás ideje: 2021. Október 17. Ez a rész még jobban tetszett. Kiváló lett. Végre megtudtuk,hogy a zigériaiakra tud támaszkodni a Birodalom is. Omega megint nagyon ügyes volt. Muchi-t megkedveltem, sajnálom, hogy Jabbához került. Legalább tudom, hogy Muchi-nak hívják A Jedi visszatér rankorját. Így jobban fogom sajnálni a halálát. Gondolom, a nagy darab ember meg a gondozója volt. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Létrehozta: Ody Mandrell,
Epizód guide
Ajánlotta: Ody Mandrell
0 válasz
A teljes hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.