Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. Így van, az internet korában kissé módosulnak a hatások, de ami érték, az úgyis kiderül hosszabb távon. A netes fikázás inkább két dolog miatt rosszabb, mint ami régen volt: nem esik jól, ha pocskondiázzák, amit szeretünk, s a net korában sokkal nagyobb a merítés, ahonnan jön erről információ; másrészről vannak olyanok, akik emiatt már meg sem nézik az adott filmet, vagy már eleve előítélettel ülnek be a moziba, s akkor már nem olyan az élmény. Nekem is volt már olyan moziélményem, amit meg sem akartam nézni, annyira rosszakat olvastam róla, aztán valahogy mégis beültem rá, és a romkom kategóriában az egyik kedvencem azóta is (P.S. I love you). S közben rájöttem, hogy van egy harmadik dolog is: azok, akik szeretnek csatlakozni a mainstreamhez, azok nem szívesen ismerik be, hogy egy film szerintük is jó, ha az általános vélekedés az, hogy az sz*r. Ettől persze 10-20 év alatt bőven felnő egy olyan generáció, aki ezzel már nem fog foglalkozni, csak hallja itt-ott, hogy milyen isteni az adott film, úgymond apáról-fiúra, barátról-barátra száll ez, mint egy örökség, és így lesz a saját korában lesajnált műből kultikus darab. Revan, egyébként Te tudhatnád a legjobban, hogy az irodalomban is ugyanez a jelenség megvan, ráadásul sokkal régebb óta létezik, a többi képzőművészetről már nem is beszélve. A saját korukban divatos, jól fizetett, megrendeléssel bőven ellátott festők nevét sok esetben nem is ismerjük, miközben Van Gogh nyomorgott, amikor festett. (az egyik legkedvesebb Doctor Who epizódom, amikor a Doktor elviszi a festőt a Musée d'Orsay-be, ahol meghatottan láthatja, mennyire megbecsültek lettek a művei ) 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. 11 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Hát azért ez nem így van, az internet óta is emelkedtek filmek kult státuszba ráadásul olyanok amelyeket nem Gipsz Jakab fikázott akármilyen komment szekcióban, hanem hivatásos kritikusok ekéztek. Pontosan ez a "kult" lényege, ha a film megérdemli, hogy azzá váljon akkor az azzá fog válni attól függetlenül, hogy milyen a fogadtatása kezdetben. Korabeli kritika a Harcosok klubjáról: „klisés, átgondolatlan kritikája az anyagias világnak”, valamint „korántsem korszakalkoktó”, Én meg vagyok győződve róla, hogy ha A Birodalom visszavág idejében ugyanott tartottunk volna, mint most, akkor szana-széjjel fikázták volna a filmet és a negatív kritikákat próbálták volna reflektor fénybe tolni. Ettől függetlenlül persze a mai világban is jöhetnek kult filmek. 2 órával ezelőtt, Pildi írta: Így van, az internet korában kissé módosulnak a hatások, de ami érték, az úgyis kiderül hosszabb távon. A netes fikázás inkább két dolog miatt rosszabb, mint ami régen volt: nem esik jól, ha pocskondiázzák, amit szeretünk, s a net korában sokkal nagyobb a merítés, ahonnan jön erről információ; másrészről vannak olyanok, akik emiatt már meg sem nézik az adott filmet, vagy már eleve előítélettel ülnek be a moziba, s akkor már nem olyan az élmény. Nekem is volt már olyan moziélményem, amit meg sem akartam nézni, annyira rosszakat olvastam róla, aztán valahogy mégis beültem rá, és a romkom kategóriában az egyik kedvencem azóta is (P.S. I love you). S közben rájöttem, hogy van egy harmadik dolog is: azok, akik szeretnek csatlakozni a mainstreamhez, azok nem szívesen ismerik be, hogy egy film szerintük is jó, ha az általános vélekedés az, hogy az sz*r. Ettől persze 10-20 év alatt bőven felnő egy olyan generáció, aki ezzel már nem fog foglalkozni, csak hallja itt-ott, hogy milyen isteni az adott film, úgymond apáról-fiúra, barátról-barátra száll ez, mint egy örökség, és így lesz a saját korában lesajnált műből kultikus darab. Revan, egyébként Te tudhatnád a legjobban, hogy az irodalomban is ugyanez a jelenség megvan, ráadásul sokkal régebb óta létezik, a többi képzőművészetről már nem is beszélve. A saját korukban divatos, jól fizetett, megrendeléssel bőven ellátott festők nevét sok esetben nem is ismerjük, miközben Van Gogh nyomorgott, amikor festett. (az egyik legkedvesebb Doctor Who epizódom, amikor a Doktor elviszi a festőt a Musée d'Orsay-be, ahol meghatottan láthatja, mennyire megbecsültek lettek a művei ) Így van, sokan robot módon átveszik mások véleményét és nem is a sajátjukat alakítják ki. Sokszor mikor olvasok ilyen véleményeket, már erősen megkérdőjelezem, hogy az adott illető tényleg a saját véleményét mondja el, vagy másokát átvette és azokat böfögi vissza. Illetve tényleg vannak olyanok, akik nem mernek szembemenni a mainstream kialakult állásponttal. És én úgy vélem, hogy ez napjainkra túlsúlyba kezd kerülni. Az irodalomban és a képzőművészetben is megvolt ez persze, de most az internet világa ezt alaposan túltolta. Ma már külön jelenség az internetes trollok és az örök fikázás világa. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Július 7. Kezd off lenni a dolog, szoritkozzunk a topik témájára. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Július 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Július 22. A Disney park új látványossága. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. A Galactic Starcruiser árai: Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. 1 órával korábban, Bence1997 írta: A Galactic Starcruiser árai: Oszt' hova megy? 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 4. 28 perccel korábban, NorbiLordi írta: Oszt' hova megy? Szerintem a Batuu-ra. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. 1 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Ez megint mekkora élmény lesz már? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. 18 hours ago, Darth Cupsy said: Szerintem a Batuu-ra. Miért akar mindenki elmenni a Batuu-ra? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. 4 perccel korábban, Iqvi írta: Miért akar mindenki elmenni a Batuu-ra? Mert más lehetőség nincs, lévén az az egyetlen és abból is csak egy szeletke, ami a messzi-messzi galaxisból prezentálva van kicsiny bolygónkon is. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 5. 12 minutes ago, Darth Cupsy said: Mert más lehetőség nincs, lévén az az egyetlen és abból is csak egy szeletke, ami a messzi-messzi galaxisból prezentálva van kicsiny bolygónkon is. Ezennel kérvényezem hogy építsék meg a Coruscantot és az Exegolt is. 1 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
ati Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Úgy tűnik a Disney+ közép-európai megjelenése 2022 nyarára csúszott. 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Folyamatosan tologatják, gyakorlatilag nem tudni mikor lesz. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
ati Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Állítólag azért, mert akkor jön a Közel-Keleten és Dél Afrikában, és így egyszerre induljon velük. Én azt sajnálom, hogy addig nincs szinkron a sorozatokhoz. Ha már folyamatosan nyomják az sw filmeket a tv-ben akkor a sorozatokat is odadhatnák valamelyik csatornának. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. De nem fogják odaadni az tuti. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 13. 1 órával korábban, ati írta: Állítólag azért, mert akkor jön a Közel-Keleten és Dél Afrikában, és így egyszerre induljon velük. Én azt sajnálom, hogy addig nincs szinkron a sorozatokhoz. Ha már folyamatosan nyomják az sw filmeket a tv-ben akkor a sorozatokat is odadhatnák valamelyik csatornának. Egyetértek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Jövőre ez várható. 2 6 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Lesz mit nézni Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Remélem széthuzzák rendesen, hogy az év majd minden egyes hetében jöjjön valami újdonság! 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Remélem én is, hogy nem lesz párhuzamosan futó sorozat. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Mondjuk én majd annak is örülni fogok, ha majd lesz annyi cucc, hogy párhuzamos futással is kitart egész évben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 27. 2 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6? Lehet, hogy más hosszúságú részek lesznek: pl. az Andornál 20-30 perces lesz egy epizód, az Obi-wannál meg 1 órás, mert így tudják jól tördelni a történetet. Ez persze csak egy ötlet részemről, semmi konkrét infóm nincs, csak arra akartam rávilágítani, hogy a teljes játékidő, összerakva a részeket, lehet akár egyforma időtartamú mindkét sorozat esetében, mert az epizódok száma önmagában még nem teszi azokat összehasonlíthatóvá. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. (szerkesztve) 8 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6? Andornak második évada is lehet. Az Obi-Wan más tészta. Szerkesztve: 2021. Augusztus 28. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Ez hivatalos kép? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Az origón volt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. 2022-ben pörögni fog a fórum, csak kapkodom majd a fejem. És akkor a High Republic új tartalmairól még nem is beszéltünk. 1 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. 11 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6? Az Obi-Want filmből gyúrták sorozattá, így is meg kellett toldaniuk, gondolom ennél jobban nem akarták hígítani a történetet. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2021. Augusztus 28. Ez az Andor az utolsó helyen van nálam. Én nem látok benne annyit, hogy több évad legyen. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.