Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A Walt Disney megvette a Lucasfilmet!

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Így van, az internet korában kissé módosulnak a hatások, de ami érték, az  úgyis kiderül hosszabb távon.

A netes fikázás inkább két dolog miatt rosszabb, mint ami régen volt: nem esik jól, ha pocskondiázzák, amit szeretünk, s a net korában sokkal nagyobb a merítés, ahonnan jön erről információ; másrészről vannak olyanok, akik emiatt már meg sem nézik az adott filmet, vagy már eleve előítélettel ülnek be a moziba, s akkor már nem olyan az élmény. Nekem is volt már olyan moziélményem, amit meg sem akartam nézni, annyira rosszakat olvastam róla, aztán valahogy mégis beültem rá, és a romkom kategóriában az egyik kedvencem azóta is (P.S. I love you).

S közben rájöttem, hogy van egy harmadik dolog is: azok, akik szeretnek csatlakozni a mainstreamhez, azok nem szívesen ismerik be, hogy egy film szerintük is jó, ha az általános vélekedés az, hogy az sz*r.

Ettől persze 10-20 év alatt bőven felnő egy olyan generáció, aki ezzel már nem fog foglalkozni, csak hallja itt-ott, hogy milyen isteni az adott film, úgymond apáról-fiúra, barátról-barátra száll ez, mint egy örökség, és így lesz a saját korában lesajnált műből kultikus darab.

Revan, egyébként Te tudhatnád a legjobban, hogy az irodalomban is ugyanez a jelenség megvan, ráadásul sokkal régebb óta létezik, a többi képzőművészetről már nem is beszélve. A saját korukban divatos, jól fizetett, megrendeléssel bőven ellátott festők nevét sok esetben nem is ismerjük, miközben Van Gogh nyomorgott, amikor festett. (az egyik legkedvesebb Doctor Who epizódom, amikor a Doktor elviszi a festőt a Musée d'Orsay-be, ahol meghatottan láthatja, mennyire megbecsültek lettek a művei  :) )  

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Hát azért ez nem így van, az internet óta is emelkedtek filmek kult státuszba ráadásul olyanok amelyeket nem Gipsz Jakab fikázott akármilyen komment szekcióban, hanem hivatásos kritikusok ekéztek. Pontosan ez a "kult" lényege, ha a film megérdemli, hogy azzá váljon akkor az azzá fog válni attól függetlenül, hogy milyen a fogadtatása kezdetben.

Korabeli kritika a Harcosok klubjáról: „klisés, átgondolatlan kritikája az anyagias világnak”, valamint „korántsem korszakalkoktó”,

Én meg vagyok győződve róla, hogy ha A Birodalom visszavág idejében ugyanott tartottunk volna, mint most, akkor szana-széjjel fikázták volna a filmet és a negatív kritikákat próbálták volna reflektor fénybe tolni. Ettől függetlenlül persze a mai világban is jöhetnek kult filmek.

2 órával ezelőtt, Pildi írta:

Így van, az internet korában kissé módosulnak a hatások, de ami érték, az  úgyis kiderül hosszabb távon.

A netes fikázás inkább két dolog miatt rosszabb, mint ami régen volt: nem esik jól, ha pocskondiázzák, amit szeretünk, s a net korában sokkal nagyobb a merítés, ahonnan jön erről információ; másrészről vannak olyanok, akik emiatt már meg sem nézik az adott filmet, vagy már eleve előítélettel ülnek be a moziba, s akkor már nem olyan az élmény. Nekem is volt már olyan moziélményem, amit meg sem akartam nézni, annyira rosszakat olvastam róla, aztán valahogy mégis beültem rá, és a romkom kategóriában az egyik kedvencem azóta is (P.S. I love you).

S közben rájöttem, hogy van egy harmadik dolog is: azok, akik szeretnek csatlakozni a mainstreamhez, azok nem szívesen ismerik be, hogy egy film szerintük is jó, ha az általános vélekedés az, hogy az sz*r.

Ettől persze 10-20 év alatt bőven felnő egy olyan generáció, aki ezzel már nem fog foglalkozni, csak hallja itt-ott, hogy milyen isteni az adott film, úgymond apáról-fiúra, barátról-barátra száll ez, mint egy örökség, és így lesz a saját korában lesajnált műből kultikus darab.

Revan, egyébként Te tudhatnád a legjobban, hogy az irodalomban is ugyanez a jelenség megvan, ráadásul sokkal régebb óta létezik, a többi képzőművészetről már nem is beszélve. A saját korukban divatos, jól fizetett, megrendeléssel bőven ellátott festők nevét sok esetben nem is ismerjük, miközben Van Gogh nyomorgott, amikor festett. (az egyik legkedvesebb Doctor Who epizódom, amikor a Doktor elviszi a festőt a Musée d'Orsay-be, ahol meghatottan láthatja, mennyire megbecsültek lettek a művei  :) )  

Így van, sokan robot módon átveszik mások véleményét és nem is a sajátjukat alakítják ki. Sokszor mikor olvasok ilyen véleményeket, már erősen megkérdőjelezem, hogy az adott illető tényleg a saját véleményét mondja el, vagy másokát átvette és azokat böfögi vissza.

Illetve tényleg vannak olyanok, akik nem mernek szembemenni a mainstream kialakult állásponttal. És én úgy vélem, hogy ez napjainkra túlsúlyba kezd kerülni. Az irodalomban és a képzőművészetben is megvolt ez persze, de most az internet világa ezt alaposan túltolta. Ma már külön jelenség az internetes trollok és az örök fikázás világa.  

• 3 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
4 perccel korábban, Iqvi írta:

Miért akar mindenki elmenni a Batuu-ra?:P

Mert más lehetőség nincs, lévén az az egyetlen és abból is csak egy szeletke, ami a messzi-messzi galaxisból prezentálva van kicsiny bolygónkon is. :D 

Hozzászólás ideje:
12 minutes ago, Darth Cupsy said:

Mert más lehetőség nincs, lévén az az egyetlen és abból is csak egy szeletke, ami a messzi-messzi galaxisból prezentálva van kicsiny bolygónkon is. :D 

Ezennel kérvényezem hogy építsék meg a Coruscantot és az Exegolt is.:D

Hozzászólás ideje:

Állítólag azért, mert akkor jön a Közel-Keleten és Dél Afrikában, és így egyszerre induljon velük.
Én azt sajnálom, hogy addig nincs szinkron a sorozatokhoz. Ha már folyamatosan nyomják az sw filmeket a tv-ben akkor a sorozatokat is odadhatnák valamelyik csatornának.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, ati írta:

Állítólag azért, mert akkor jön a Közel-Keleten és Dél Afrikában, és így egyszerre induljon velük.
Én azt sajnálom, hogy addig nincs szinkron a sorozatokhoz. Ha már folyamatosan nyomják az sw filmeket a tv-ben akkor a sorozatokat is odadhatnák valamelyik csatornának.

Egyetértek.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6?

Lehet, hogy más hosszúságú részek lesznek: pl. az Andornál 20-30 perces lesz egy epizód, az Obi-wannál meg 1 órás, mert így tudják jól tördelni a történetet. Ez persze csak egy ötlet részemről, semmi konkrét infóm nincs, csak arra akartam rávilágítani, hogy a teljes játékidő, összerakva a részeket, lehet akár egyforma időtartamú mindkét sorozat esetében, mert az epizódok száma önmagában még nem teszi azokat összehasonlíthatóvá.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Andornak 12 epizód? Obi-vannak csak 6?

Az Obi-Want filmből gyúrták sorozattá, így is meg kellett toldaniuk, gondolom ennél jobban nem akarták hígítani a történetet.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.