Ugrás a kommentre

Filmek

Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Nem véletlen hogy a JW-ben úgy igyekeztek tartani a feszültséget, hogy éles lőszer szinte egyáltalán nem volt senki kezében. Ami oké csak akkor miért az a főgenya mozgatórúgója hogy háborúban használják őket... ahol nagyon sok éles töltény van ugyebár.

Mondjuk pont a velociraptorok bevetésénél volt már mindenkinél éles lőszer. ;) Tulajdonképpen egyetlen jelenetben nem használnak csak éles lőszert. Lentebb meg leírtam, mire használhatják (használták) a raptorokat, és ez akárhogy nézzük, tényleg kihasználható. Elvégre manapság is használják, kutyák szép számmal vannak háborúban, és főleg a szaglásuk miatt. Természetesen a velociraptor vadállat, de idomítható, pláne annak tükrében, hogy az InGennek génsebész hadosztálya van. A filmbeli raptorok még kiállításra születtek, de utánuk létrehozhatnak olyan engedékenyebb fajokat, mint mondjuk a klónok az ep2-3-ban.

És lehetnek még más ágak is a hadászatban, ahol alkalmazhatóak lehetnek, ahol az éles lőszer nem játszik szerepet. Azért az ember elég vad dolgokat tudott már kitalálni ezzel kapcsolatban. Kémkedő galambok (kamera volt rájuk szerelve), vagy az Acoustic Kitty-projekt, amiben a CIA macskákat akart kiképezni arra, hogy a Kremlben és a szovjet követségeken kémkedjenek (10 millió dollár ment el erre). Az első terepen bevetett macskaügynököt elgázolta egy taxi. A felrobbanó patkányok ötlete meg szerintem a csúcs. A britek a második világháborúban próbálták ezt ki, hogy döglött patkányokat preparáltak ki plasztikbombákkal, hogy a német gyárakban hagyva őket okozzanak pusztítást. Ezek a kísérleti jellegű dolgok - és a raptorok is csak kísérleti stádiumban voltak. Vagy az anti-tank kutyák, amik bombával a nyakukon jutottak el a tankokig, ahol aztán jól felrobbantak. A bombadenevér és a bombával felszerelt pingvin (mindkettő az USA kísérlete volt). A hidegháború idején az USA delfinek és oroszlánfókák katonai hasznosításával is kísérletezett.

Persze, ezek java megbukott vagy csak félsikert ért el, okkal - azzal az okkal, ami már azt nevetségessé teszi, hogy ezeket kitalálták. Alapjaiban hülyeségek. De foglalkoztak velük, milliókat költöttek arra, hogy megnézzék, valóban hülye ötlet-e a hülye ötlet. Ha ez a valóságban lehetséges, szerintem egy mozifilmben sem ördögtől való. Tény, hülyeség, amit a JW felmutat, de nem alaptalan és sajnos nem olyan hülyeség, amire ne találnánk példát a valóságban. És a fentiek tükrében, én simán elképzelhetőnek találom, hogy lehettek kísérletek cápákkal is, meg gepárdokkal vagy tigrisekkel vagy oroszlánokkal.

Szóval mutattak egy idióta kísérletet, ami mily meglepő, megbukott. Teljes mértékben reális.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Előre látom már, hogy milyen filmremekek fognak születni ezekből, az Asylum már írja a forgatókönyveket. :D Pláne a kiemelt rész, azért az rendesen megcsavart. :lol:

Rajta vannak az ügyön :D

http://www.youtube.com/watch?v=xilSOkluStI

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje

Itt se szereti mindenki a filmet, elég megnézni a szavazást a topikjában. Egyébként ne hidd azt, hogy most akkor az EPVII mindent lesöpört a színről. ;) Nálam továbbra is a ROTS van az élen, a VII -et még nem tudtam besorolni.

Én csak azon akadtam ki, hogy a JW fent van a listán az SW meg nincs. Persze ezek mindig szubjektív rangsorolások, de azért Te SW fan vagy így más szemmel néztem a dolgot.

Pont az a bajom, hogy SW fan vagyok... vártam valamit, elvártam valamit a filmtől... erre kinyírják az egyik kedvencemet... :angry: :angry: :angry: :angry:

Egyelőre döntően még mindig ez az érzés határozza meg a megítélését, de ez meg talán pont azt bizonyítja, hogy mennyire tudom szeretni az egészet. MOST még haragszom rá, haragszom rájuk - lehet, egy fél év múlva, vagy majd a lemezes újranézés után jobban megbékélek vele.

Egy listaírás meg nálam inkább emocionális, mint racionális dolog. :peace:

Szerkesztve: - R2-D2
A hozzászólás linkje

Dzséjt: Régen csak azért jött szóba az állatok háborús használata mert az ő életük olcsóbb mint az emberé. Nincsenek hátramaradt özvegyek. De ennyi. Régen se gondolta senki hogy ez óriási üzlet lesz vagy majd megforditja a háború menetét. Bocsi de a JW-ben a gonosz inditékai eszeveszett nagy marhaságokból állnak, pláne ha számba vesszük hogy az állatkisérletek óta picit fejlődött a haditechnika.

És nem véletlen hogy komoly projektet senki se szervezett emberevő állatok harci bevetésére. Mert valoszinüleg aki előáll ezzel az ötlettel azt szemberöhögik a felettesei.

A hozzászólás linkje

Előre látom már, hogy milyen filmremekek fognak születni ezekből, az Asylum már írja a forgatókönyveket. :D Pláne a kiemelt rész, azért az rendesen megcsavart. :lol:

A deszantos delfineket repülőgépből ejtőernyővel engedték ki, valamint voltak elképzelések kamikaze delfinekre vonatkozóan is, de ezek azért buktak meg, mert az állatok túl intelligensnek bizonyultak ahhoz hogy feláldozzák az életüket (megérezhették a veszélyt). Ezután merült fel, hogy elektromosan stimulálják az agyi idegpályájukat, ami a mozgásukat irányította volna, viszont ezek a kísérletek nagyon körülményesek és költségesek voltak ezért feladták az ötletet, de próbálkozni próbálkoztak velük és gondolom komoly pénzek mentek el erre is. :)

A hozzászólás linkje

A deszantos delfineket repülőgépből ejtőernyővel engedték ki, valamint voltak elképzelések kamikaze delfinekre vonatkozóan is, de ezek azért buktak meg, mert az állatok túl intelligensnek bizonyultak ahhoz hogy feláldozzák az életüket (megérezhették a veszélyt). Ezután merült fel, hogy elektromosan stimulálják az agyi idegpályájukat, ami a mozgásukat irányította volna, viszont ezek a kísérletek nagyon körülményesek és költségesek voltak ezért feladták az ötletet, de próbálkozni próbálkoztak velük és gondolom komoly pénzek mentek el erre is. :)

Azt hiszem delfinekkel víz alatti aknákat is kerestettek.

A hozzászólás linkje

Dzséjt: Régen csak azért jött szóba az állatok háborús használata mert az ő életük olcsóbb mint az emberé. Nincsenek hátramaradt özvegyek. De ennyi. Régen se gondolta senki hogy ez óriási üzlet lesz vagy majd megforditja a háború menetét. Bocsi de a JW-ben a gonosz inditékai eszeveszett nagy marhaságokból állnak, pláne ha számba vesszük hogy az állatkisérletek óta picit fejlődött a haditechnika.

És nem véletlen hogy komoly projektet senki se szervezett emberevő állatok harci bevetésére. Mert valoszinüleg aki előáll ezzel az ötlettel azt szemberöhögik a felettesei.

Amiket te felsoroltál tényezőként (éles lőszer, puska, tank), azok azért az elmúlt évszázadban nem fejlődtek olyan nagyot. Azt meg a JW-ben sem gondolta senki, hogy a raptorok fogják megfordítani a háborút. És ismétlem, ez csak egy kísérlet volt egy magáncég fejétől. Ki nevette volna szembe? Mármint az alkalmazottain kívül, mint ahogy Owen ki is gúnyolta nem egyszer a hülyesége miatt.

Egy hatalommal bíró hülye kitalált egy hülye ötletet, amit a film is hülyeségként kezelt, és be is mutatta, miért az. Mert az emberevő állat megeszi azt is, aki mellette van, nem ellene. Az egész film az ordibálja, amit te állítasz: baromság az egész ötlet. Ezt szajkózza Owen, ezt szajkózza a film több jelenete. Hiszen az idióta főgenya kicsinálása már pofátlanul az ember képébe nyomja az egészet: ha olyan hülye vagy, hogy egy ragadozó vadállatot akarsz megsimogatni, az le fogja harapni a kezed.

A hozzászólás linkje

Rajta vannak az ügyön :D

Ki pénzeli ezeket a sz*rokat? :D Bár ez nem is Asylum film.

Pont az a bajom, hogy SW fan vagyok... vártam valamit, elvártam valamit a filmtől... erre kinyírják az egyik kedvencemet... :angry: :angry: :angry: :angry:

Legalább jól megcsinálták, ha már ekkora érzelmi sokkot váltott ki belőled. :P

A hozzászólás linkje

Amiket te felsoroltál tényezőként (éles lőszer, puska, tank), azok azért az elmúlt évszázadban nem fejlődtek olyan nagyot. Azt meg a JW-ben sem gondolta senki, hogy a raptorok fogják megfordítani a háborút. És ismétlem, ez csak egy kísérlet volt egy magáncég fejétől. Ki nevette volna szembe? Mármint az alkalmazottain kívül, mint ahogy Owen ki is gúnyolta nem egyszer a hülyesége miatt.

Egy hatalommal bíró hülye kitalált egy hülye ötletet, amit a film is hülyeségként kezelt, és be is mutatta, miért az. Mert az emberevő állat megeszi azt is, aki mellette van, nem ellene. Az egész film az ordibálja, amit te állítasz: baromság az egész ötlet. Ezt szajkózza Owen, ezt szajkózza a film több jelenete. Hiszen az idióta főgenya kicsinálása már pofátlanul az ember képébe nyomja az egészet: ha olyan hülye vagy, hogy egy ragadozó vadállatot akarsz megsimogatni, az le fogja harapni a kezed.

Akkor adja magát a kérdés: a hülyeségeket beszélő főgonosz helyett miért nem kaptunk valakit aki nem totál ostoba? Talán a film "picit" érdekesebb lett volna. Egyáltalán minek volt szükség erre a figurára? A mutáns dinó nélküle jutott ki a szabadba és ez volt a fő feszültség forrás. Ha jól értem ő azért kellett mert az iróknak nem volt jobb ötlete arra hogy miként engedjék el a raptorokat. És ez sajnos nem túl sok gógyira vall, de látva a film többi részét persze cseppet sem meglepő. Hisz normális, érdekes szereplőket se tudtak írni. Akkor miért tudnának összehozni egy komptens sztorit vagy egy emlékezetes gonosz figurát.

Második nézésre sajnos nekem nagyon úgy tűnt, hogy ezt a filmet csak a sok fan service viszi el.

A hozzászólás linkje

Akkor adja magát a kérdés: a hülyeségeket beszélő főgonosz helyett miért nem kaptunk valakit aki nem totál ostoba? Talán a film "picit" érdekesebb lett volna. Egyáltalán minek volt szükség erre a figurára? A mutáns dinó nélküle jutott ki a szabadba és ez volt a fő feszültség forrás. Ha jól értem ő azért kellett mert az iróknak nem volt jobb ötlete arra hogy miként engedjék el a raptorokat. És ez sajnos nem túl sok gógyira vall, de látva a film többi részét persze cseppet sem meglepő. Hisz normális, érdekes szereplőket se tudtak írni. Akkor miért tudnának összehozni egy komptens sztorit vagy egy emlékezetes gonosz figurát.

Megválaszoltad a saját kérdésedet. :)

Második nézésre sajnos nekem nagyon úgy tűnt, hogy ezt a filmet csak a sok fan service viszi el.

Yep. De abban nagyszerű.

A hozzászólás linkje

Amúgy meg... érdekes, hogy a Jurassic Worldot pécéztétek ki, ezen a listán pont nem ő a kakukktojás. Hanem a Törésvonal.

Ez így igaz :D A közeli moziban egymás után adták a két filmet, és hallgattam a stáb alatt a zenéjét, ami nagyon tetszett :) Azt hiszem, ez volt az egyetlen értékelhető ebben a filmben :D

A hozzászólás linkje

Pedig négyen is írták a magvas sztorit, köztük Trevorow. :)

Amúgy a Jurassic World megvalósítása körüli hercehurca legalább olyan jópofa, mint az Alien3-é vagy a Jurassic Park III-é.

A filmről 2001-ben kezdtek pletykálni, nem sokkal a harmadik rész premierje után. A tervek szerint ezt is Joe Johnston rendezte volna, akárcsak a harmadik felvonást, ezt ő később tagadta. Az is kiderült, hogy Sam Niellnek (Grant) három filmre van szerződése, míg a JP3 többi színészének még egyre.

2002 novemberében William Monahan volt az első, aki Spielberg "jobb, mint az első rész története" felvezetésű ötletén dolgozhatott. Ebben a dínók a Sorna szigetről eljutottak volna Costa Ricára, ahol szaporodni kezdtek volna, természeti katasztrófát okozva. Egy Hammond által összeállított csapatnak kellett volna megoldania az ügyet, amit Grant és Malcolm vezet. A film ráadásul végig városi környezetben játszódott volna. Sőt, ebben Neill, Goldblum és Attenborough mellett Keira Knightley-nak is volt egy szerepe, amit aztán 2003-ban kiírtak belőle.

A forgatás megkezdése 2004-ben lett volna esedékes, de májusban Monahan kilépett a projektből, hogy a Kingdom of Heavenen dolgozhasson. A helyére John Saylesre vették fel, azzal a feltétellel, hogy fejezze be Monahan munkáját - vagyis két év után sem volt még kész forgatókönyv. Valami aztán valahol félrecsúszhatott, mert Saylesre végül nem befejezte, hanem teljesen átírta a sztorit. Ebben egy bizonyos Nick Harrist arra bérel fel a Swiss vállalat, hogy képezzen ki öt genetikailag módosított Deinonychust (a poén, hogy a JP-filmekben ezekről mintázták a Velociraptorokat) egy mentőexpedícióra. A régiek közül már csak Attenborough tért volna vissza, a főszerepeket pedig Jeremy Piven és Emmy Rossum kapta volna.

2005-ben - ekkor már a második olyan évben járunk, amiben a tervek szerint forgatni kellett volna - Spielberg még mindig nem elégedett a forgatókönyvvel. Szerinte nem jó a beszélgetés és a kalandozás aránya. Ugyanakkor érdekesség, hogy ekkoriban beszél egy jelenetről, amiben az egyik karakter motorozik a raptorokkal.

2006 januárjában már a Jurassic Park III rendezője, Joe Johnston és a franchise szakértője, Jack Horner fabrikálja az új, harmadik forgatókönyvet. Frank Marshall producer februárban optimista: szerinte a szkript jó, 2007-ben már forgathatnak, és 2008-ban bemutathatják a filmet. Márciusban ezt újra elmondja, és Jonstont jelöli meg, mint lehetséges rendező. A film körüli összevisszaságot talán a következő esemény jellemzi a legjobban: áprilisban Marshall már azt mondja, hogy egyáltalán nincs szkriptjük, csak egy jó ötletük volt. 2006 júniusában még mindig a forgatókönyvön dolgoznak.

2007-ben Laura Dern nyilatkozta, hogy felvették vele a kapcsolatot, hogy visszatérjen Sattler szerepébe, ugyanakkor kiderült, hogy Johnstont nem érdekli a rendezés. Közben beköszöntött az írók sztrájkja is, így a film forgatását már csak 2008-ban kezdhették volna meg és a premiert 2009-re datálták. 2008 végén már se Marshall, se Kathleen Kennedy nem volt optimista. Sőt, Kennedy odáig ment, hogy szerinte Michael Crichton halála talán jel volt arra, hogy hagyják az egészet a csudába. A Universalt viszont még mindig érdekelte a film.

2009 júniusában Marshall konkrétan kimondta, hogy semmiféle történettel nem bír még a projekt, ugyanakkor novemberben Johnson már azt nyilatkozta, hogy a negyedik Jurassic Park-film egy új trilógiát készíthet elő. 2010 januárjában már biztosra mondta, hogy új trilógiát terveznek. Megjegyzem, elég merész terv volt ez egy olyan projektben, amivel akkor már több mint hét éve szenvedtek és még egy filmre se volt történetük, nemhogy háromra.

2011 júniusában került a képbe Mark Protosevich, hogy új sztorit fabrikáljon a JP4 köré. És sikerült is neki, kettőt is összehozott, de Spielberg és Kennedy egyiket sem érezte jónak. Decemberben Kennedy jött azzal, hogy még mindig nincs szkript, a sztorira vonatkozó ötletek megbeszélés alatt állnak, míg 2012 januárjában közölte, hogy a sztoriötletet kiválasztották, s annak feladatát, hogy ebből érdembeli történet és forgatókönyv legyen Rick Jaffa és Amanda Silver kapta valamikor január és június között - utóbbi hónapban árulták el, hogy ők dolgoznak a szkripten. E páros dolgozta ki a Saylesre-változatból átemelet katonai célokra beidomított raptorok szálát (ekkor készültek el a mutáns katonai dínók látványképei), a Spielbergtől származó működőképes témapark ötletét és azt, hogy egy elszabadult gyilkos dínót kell megállítania a szereplőknek - utóbbi az ő sztorijukban egy eddig fel nem fedezett szuperdinó volt, amit Kínában ástak volna ki a nyitójelenetben, és azt klónozzák.

2011. januárban a Universal kitűzte a premier pontos dátumát: 2014. június 13. Kennedy februárban kiszállt a projektból, mert valami más mozival akart foglalkozni, aminek Star Wars, vagy mi a frász a neve. :) Így a férje, Marshall társproducerből előlépett teljes értékű producerré, ami talán jót is tett a projektnek, mert eme váltás után lendültek be az események. Márciusra felbérelték Colin Trevorrowot is, anélkül, hogy olvasta volna Jaffa és Silver szkriptjét.

Mit ad isten, Trevorrow nem találta túl jónak a forgatókönyvet, szóval a Universaltól engedélyt kért némi módosításra, amiben segítségére volt Derek Connolly. A páros megtartotta az alapötleteket (ezt szerintem nem is tehették volna máshogy, ha tető alá akarták hozni a filmet ennyi sz*rakodás után), de kotlani kezdtek rajtuk, mert tudták, hogy ezek így alapjaiban véve igen extrémek. Trevorrow nem akart sosem létező dínót valódinak beállítani, és nem akarta, hogy katonai szolgálatra kiképzett dínók legyenek egy vidámparkban. Így ők a velociraptorok vonalát bukásra ítélt kísérletté módosították, jobban kidolgozták a működő témapark szálát, a Kínában felfedezett dínót meg az Indominus Rexre változtatták, ami jobban belepasszolt a Jurassic Park világába. És persze belepumpáltak megannyi fan service-t.

A Universalnál 2013 májusában kapták meg a forgatókönyv új változatát, és kicsit ki is buktak, mert túl nagy volumenűnek tartották a változtatásokat, úgyhogy visszautasították, ezzel párhuzamosan eltolták a premiert, mert Trevorrow ilyen feltételek mellett képtelenségnek tartotta, hogy 2014. júniusig befejezze a filmet - ennek egyik fő oka, hogy Trevorrow a park több részét is meg akarta építtetni, nem csak CGI-jal "odahányni." Ezután ő és Conolly visszatért a forgatókönyvhöz, hogy lefaragják azokat a túl nagy volumenű változtatásokat. Hogy pontosan mi volt sok a Universalnak, azt nem tudom, bár a háttérsztorit és néhány koncepcióképet elnézve, a filmben valószínűleg sokkal több dinoszaurusz lett volna, nagyobb park, és az Indominus és a raptorok is nagyobb zűrt kevertek volna - sőt, hallottam olyan pletykát is, hogy eredendően mindkét Indominus kitört volna. Emellett eredetileg volt egy második hibrid faj is, a Stegoceratops (Stegosaurus és Triceratops keveréke), ám ezt Trevorrow már korán eltávolította a történetből.

A páros 2013 nyarán újra átdolgozta a szkriptet és a Universal arra szeptemberben végre rábólintott. Szeptembertől 2014 áprilisáig összeszedték a stábot és a pénzt, és 2014. április 14-én, tizenhárom évvel az első pletykák és tizenkét évvel az első forgatókönyv elkészülte után forogni kezdhettek a kamerák. A többi pedig már történelem.

Szóval szerintem Trevorrow és Connolly kihozta a maximumot abból a katyvaszból, amit a kezükbe kaptak, azokkal a feltételekkel, ami biztosítva volt nekik. A fentieket ugye én anno nyomon követtem, ezért is voltam annyira szkeptikus a filmmel kapcsolatban, és még mindig meglep, hogy mindezek után képesek voltak egy élvezetes mozival előállni. És ezért is bízom Trevorrow-ban az ep9-cel kapcsolatban, hiszen ott nem sz*rra kell várat építenie. Nem egy tizenkét éve futó projekt élére kell állnia, amiben már a készítők sem hittek. Nem egy olyan szkriptet kell kikupálnia, ami már hét másik írót járt meg és az ötödik verziónál jár. És nem a semmiből kell építkeznie. Nem mellesleg, ott van mellette J. J. Abrams és Rian Johnson is.

A hozzászólás linkje

Amennyire én tudom a WarCraft stratégia játékokat veszi alapul és NEM a szintén a WarCraft játékokra épülő WOW-ot! Bár lehet, hogy tévedek. Ám ha valóban így van örülök, mert a WarCraft 1-2-3-at szerettem. A WOW-ot már nem!

A hozzászólás linkje

Amennyire én tudom a WarCraft stratégia játékokat veszi alapul és NEM a szintén a WarCraft játékokra épülő WOW-ot! Bár lehet, hogy tévedek. Ám ha valóban így van örülök, mert a WarCraft 1-2-3-at szerettem. A WOW-ot már nem!

Jól tudod, ez az első Warcraft játék történéseit dolgozza fel, de ha sikeres lesz gondolom haladnak tovább 2-3 azután pedig jöhetnek a WoW történései.

A hozzászólás linkje

Azt a világot annyira nem ismerem anno játszottam az 1-el, de az ember és zerg kampány után kifújt a lelkesedés azt sem tudom mi a 3. faj neve icon8.gif, a második résszel meg egyáltalán nem is találkoztam. Ellenben a Warcraft univerzumot elég jól ismerem, úgyhogy én örülök ennek a filmnek. :)

A hozzászólás linkje

Remélem nem bántok meg senkit, de továbbra is az az érzésem, hogy a Warcraft film nagy bukta lesz.

Kevesen lesznek a gamer-ek, hogy mennybe repítsék, főleg ha majd még őket is megosztja a film.

Megnéztem volna, de az a helyzet, hogy az előzetesek pont ellentétes hatást váltottak ki. Sajnos már biztos hogy kimarad moziban.

A hozzászólás linkje

Engem egy StarCraft jobban érdekelne! ;)

Engem is jobban tudna foglalkoztatni egy Starcraft-film, de ennél igényesebb kivitelezésben.

Remélem nem bántok meg senkit, de továbbra is az az érzésem, hogy a Warcraft film nagy bukta lesz.

Kevesen lesznek a gamer-ek, hogy mennybe repítsék, főleg ha majd még őket is megosztja a film.

Megnéztem volna, de az a helyzet, hogy az előzetesek pont ellentétes hatást váltottak ki. Sajnos már biztos hogy kimarad moziban.

Teljesen egyetértek.

A hozzászólás linkje

Nekem egyre jobban meghozzák az előzetesek a kedvemet. Fantasztikusan gyönyörűen néz ki. Ezt a filmet semmiért sem hagynám ki, az összes idei nagy film közül ez érdekel a legjobban.

Szerkesztve: - Darth Revan9
A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.