kolmilan Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 5 órával ezelőtt, Yoda József írta: Ingázó diáknak asszem nem kell, szerintem annak hitt Vagy akart hinni, mert nem akart vacakolni a papírmunkával. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 2 órával ezelőtt, Yoda József írta: Én bízok a magyar szakemberekben amúgy Az a gond, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez (csak) tőlük függ Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 2 perccel korábban, Nabopolasszar írta: Az a gond, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez (csak) tőlük függ Nekem nincsenek ilyen aggályaim Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Mint ahogy a megrendelt 16 000 kínai lélegeztető is szakmailag megalapozott döntés volt... 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 3 órával ezelőtt, Donát írta: Én mindenképp szeretnék oltást, de kizárt, hogy beadassam magamnak az oroszt vagy a kínait. És szerintem nem vagyok egyedül. Ami azt jelenti, hogy szinte senki sem fogja beoltatni magát... Jah, én is hasonlóan. Micsoda helyzet. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Most olvasom, hogy a ruszki tisztifőorvos szerint a vakcinájuk beadása előtt két héttel és a beadás után 42 napig nem szabad inni alkoholt. Pont az oroszoknál? Nem lesz népszerű ez az oltás. 6 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 7 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Most olvasom, hogy a ruszki tisztifőorvos szerint a vakcinájuk beadása előtt két héttel és a beadás után 42 napig nem szabad inni alkoholt. Pont az oroszoknál? Nem lesz népszerű ez az oltás. Akkor ezért tudnak annyit exportálni, ott nem kell a kutyának se. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Máshol se kell. Itt a cikk: https://telex.hu/koronavirus/2020/12/08/orosz-vakcina-alkohol-42-nap Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Máshol se kell. Ez azért nálam is erősen kizárótényező. De amúgy így meg aztán pláne nem értem, amit Nyunyóka magyarázott. Ha a többi oltásnál pl. nincs ilyen korlátozás, akkor ezt csak el kell mondják, nem? Vagy előre nem szólnak, beadnak vmit, aztán utána elmondják, hogy akkor most az oroszt kaptad, ne igyál, vagy mi? Totál értelmetlenség az egész, Meg gondolom mindegyiknek vannak egyedi lehetséges mellékhatásai, gyógyszerek, szerek, amiket nem lehet fogyasztani az oltás környékén stb.. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. (szerkesztve) Ezt még az a 2% se adatja be nálunk aki beakarta, hogy nem lehet inni rá. Szputnyik V. Szerkesztve: 2020. December 8. - Ody Mandrell 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 1 perccel korábban, pb69 írta: Ez azért nálam is erősen kizárótényező. De amúgy így meg aztán pláne nem értem, amit Nyunyóka magyarázott. Ha a többi oltásnál pl. nincs ilyen korlátozás, akkor ezt csak el kell mondják, nem? Vagy előre nem szólnak, beadnak vmit, aztán utána elmondják, hogy akkor most az oroszt kaptad, ne igyál, vagy mi? Totál értelmetlenség az egész, Meg gondolom mindegyiknek vannak egyedi lehetséges mellékhatásai, gyógyszerek, szerek, amiket nem lehet fogyasztani az oltás környékén stb.. Lehet a ruszkik miatt az összes oltás után 42 napot kell várni az ivással. Már látom, hogy nálunk rekord alacsony lesz a hatékonysága. 2 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Éppen most , Donát írta: Lehet a ruszkik miatt az összes oltás után 42 napot kell várni az ivással. Na, hát akkor szerintem még 10% se lesz, aki beadatja. 1 Válasz
Népszerű hozzászólás Frenkie Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Bár egy pár héttel ezelött szombaton kellett volna írnom az oltásról, de akkor elment a kedvem. Most hogy előjött a téma aktuális. Két fórumtásamnak adott válaszomból meg lesz a véleményem is. 3 órával ezelőtt, pb69 írta: Majd az lesz a jó, amikor vki megkérdezi a dokit. Aztán vagy kamuznia kell, vagy majd elmondja, hogy nem válaszolhatja meg melyiket adja be. Jelöletlen kis ampullákból kapunk majd vmit, aztán örüljünk neki. De remélem azért a dokik dokumenzálják kit mivel oltanak, csak mert ez azért baromi fontos lenne statisztikailag, ill. a későbbi esetleges problémák és azok orvoslása kapcsán is. Nagyon remélem nem megint egy Pakshoz hasonló évtizedekre titkosított dokucsomag fog kikerekedni belőle... Pedig pontosan ez lesz. Ne feledjük hogy Magyarországon élünk a simlisek, ügyeskedők országában ahol sz*rnak a törvényre meg arra hogy te mit akarsz. Mi történik a boltokban, zöldségesnél? Ráírják a dinnyére június elején hogy magyar dinnye. Mit tudunk? Hogy a dinnyeMagyarországon júliusban augusztusban érik. Szerintem a vakcinával is ez lesz. Mivel a bizalom a Pfizer vakcinája felé mutat, azt többen beadatnák maguknak, az orvosoknak meg lesz mondva hogy mondják azt hogy az amcsi vakcinát kapja a delikvens, miközben az oroszt vagy a kínait kapod. Te mint laikus úgysem tudod hogy mit kapsz. A beteg megnyugszik, mert azt hiszi amerikait kapott, a kormánynak jó mert többen oltatnak. Persze ezt nem aljaságból teszik. Egyszerűen nincs elég Pfizer-féle(ahogy Wilde írta), kinai, orosz viszont van és a kormány azt fogja kommunikálni(amit mindig) amit az emberek hallani akarnak. Csak így tudják biztosítani a 60-70 %-os átoltottságot ami véget vennek a lassan egy éve tartó rémálomnak. 3 órával ezelőtt, Donát írta: Ami azt jelenti, hogy szinte senki sem fogja beoltatni magát... Pont ennek a következményeiről akartam írni múltkor is. Az teljesen egyértelmü hogy kétféleképpen térhetünk vissza a régi életünkhöz. 1. Hagynak mindent békén mindenki éli az életét, előbb-utóbb kialakul a nyájimmunítás, de lehetséges 40 millió halott. Nyilván ezt nem lehet. 2. A lakosság 60-70%-os átoltottsága. Az is nyilvánvaló hogy az oltás elutasítása nagyon magas. Nem csak hazánkban. Rengeteg az oltásellenes. Ez viszont baj, mert ha önként csak a lakosság mondjuk 30%-a oltja be magát az semmi. Akkor úgyanúgy fertőz a vírus, ugyanúgy iskolák lezárva, sehova nem lehet menni, korlátozások maradnak még nagyon sokáig. Ezt viszont se az emberek, se a vállakozások már nem fogják sokáig bírni. A zenészek, és azok köré szerveződök, a vendéglátósok, repülésben dolgozok, abban reménykednek hogy jövő nyáron ha nem is teljesen de visszaáll sok minden, illetve 2022-ben már egy Sziget nagyságú fesztivál is megtartható. Mi kell ehhez? A lakosságnak a minimum 60%-ának az átoltottsága és pár hónap míg ez kiépül. Aza január februárban oltás, nyárig beépül az emberekbe a védettség és mehetünk nyaralni. De itt nem csak a szabad életről van szó, hanem szó szerint emberéletekről. Sok embernek a vakcina az életet jelenti(krónikus betegek , idős emberek). Magyarán ha beadja magának vagy nem kapja el, vagy pedig ha elkapja enyhe tünetekkel átvészeli. A fentiekből következik hogy a kormányok(egyik sem) fogja azt hagyni hogy csak 30 %-os átoltottság legyen, mert akkor nem lehet enyhíteni a gazdaság nem működik, dominószerűen a vállakozások csődbe mennek, gyerekeke nem tudnak tanulni rendesen, szűlő szív. Főleg azért nem mert van egy vakcina ami ennek belátható időn belül véget vet. Magyarán ha kevesen oltatnak akkor 2 eset lehetséges a kormányok részéről. 1. Kötelezővé teszik. 2. Nem teszik kötelezővé de mindenkinek lesz egy oltási igazolása ,és csak ezzel mehet bárba, moziba, szállhat repülőre, szállodába.Mit fog csinálni a delikvens ha nem akar évekig az otthona és a munkahelye között ingázni? Oltatni fog. A második esetről már vitázik pl a francia kormány. De továbbmegyek. Ahhoz hogy a régi életünk visszatérjen és meg tudjunk pl olyat csinálni hogy nyáron Párizsba megyünk, ősszel Münchenbe ahhoz kell hogy a fejlett világon(Európa, Ausztrália, Usa stb..) minden országban legyen az átoltottság 60%. Hiába lesz mondjuk itthon és már nem fertőz, ha Ausztriában mondjuk még tombol. Ugyanúyg nem tudok menni Bécsbe, és az osztrák sem tud idejönni. Szóval nagyon sok tényezőtől föügg még az hogy mikor fogunk visszatérni 2019 elötti szabad élethez. Magyarán imádkozzunk hogy az emberek többsége legyen bölcs és meglegyen a 60 % önként. Ha nem lesz meg szerintem a 60 év felettieknek kötelezővé fogják tenni. A vakcinákról. Tegnap beszéltem az egészségügyben 30 éve dolgozó barátnőmmel és mondta hogy olyan vakcinát semmilyen körülmények között nem engedélyeznek ami nem biztonságos. Az oroszt és a kínait én akkor el tudnám fogadni ha az EU Gyógyszerhivatala, illetve az az európai szervezet mely ezzel foglalkozik engedélyezi. Így viszont hogy a magyar foglalkozik vele aki ki tudja milyen politikai érdekek mentén dönt nekem is vannak fenntartásaim. Nekem ez a véleményem erről a kérdéskörröl. Igaz 3 héttel később mint igértem. 5 6 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Bravó Frenkie, szépen összeszedted! 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Én nagyon örültem neki, hogy van lehetőség előre regisztrálni a vakcinához, még ha nem is az elsők között kapnám meg. De azzal, hogy benyögte a Cili hogy nem lehet választani, le is tettem róla egyelőre hogy éljek vele, pedig azóta vártam, hogy múlthéten bejelentették indul majd a honlap. Így meg aztán pláne, hogy az orosz orvosok sem bíznak a Szputnyikban. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Most olvasom, hogy a ruszki tisztifőorvos szerint a vakcinájuk beadása előtt két héttel és a beadás után 42 napig nem szabad inni alkoholt. Pont az oroszoknál? Nem lesz népszerű ez az oltás. Így meg pláne nem fogom magamnak beadatni, azért álljon már meg a menet Van amivel nem viccelünk. 4 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Most kiderült, hogy csak félreértette Cili néni a kérdést... A jelenlegi 0 vakcina közül úgy gondolta, hogy nem lehet választani. 1 5 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. 11 perccel korábban, Donát írta: A jelenlegi 0 vakcina közül úgy gondolta, hogy nem lehet választani. Milyen bölcs megfigyelés ez. Pedig most megválaszthatnád, hogy melyikkel nem fogod tudni beoltatni magad. 3 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Na, sejtettem én, hogy kommunikációs zavar van a dologban Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Hozzászólás ideje: 2020. December 8. Vagy csak most visszakoztak az elemi felháborodás láttán. 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2020. December 9. Hozzászólás ideje: 2020. December 9. 12 órával ezelőtt, Donát írta: Most kiderült, hogy csak félreértette Cili néni a kérdést... A jelenlegi 0 vakcina közül úgy gondolta, hogy nem lehet választani. Én eskü megvoltam győződve róla, hogy ezt csak viccből írtad. Most futottam bele a cikkbe, hogy kajakra kiadtak egy ilyen nyilatkoztatot: „Nincs ellentmondás Müller Cecília országos tisztifőorvos és a kormány korábbi nyilatkozata között a védőoltás kapcsán. Magyarország Kormánya 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Amint a lekötött vakcinák megérkeznek és azok a hatóság által engedélyezettek lesznek, elkezdődhet a beoltás. Jelenleg Magyarországon nincsen engedélyezett koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a magyar emberek nem is tudnak miből választani. Erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília. 7 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 9. Hozzászólás ideje: 2020. December 9. CHRISTMAS, IS HERE! https://24.hu/belfold/2020/12/09/godeny-gyorgy-koronavirus-rendorseg/ 1 2 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 9. Hozzászólás ideje: 2020. December 9. 23 órával ezelőtt, Frenkie írta: Ahhoz hogy a régi életünk visszatérjen és meg tudjunk pl olyat csinálni hogy nyáron Párizsba megyünk, ősszel Münchenbe ahhoz kell hogy a fejlett világon(Európa, Ausztrália, Usa stb..) minden országban legyen az átoltottság 60%. Jó, hogy példaként felhoztad Párizst. Az emberek azért készülnek arra, hogy jövő nyáron már lehet utazni, pl. július első hetére sok szállodába már nem is lehet szobát foglalni Párizsban. 1 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Nem gyakran vagyok kárörvendő tipus, de most igen. https://444.hu/2020/12/11/elvittek-a-rendorok-godeny-gyorgyot?fbclid=IwAR0KLQgzsYkrJDG2jzdQQs82KOgQaQSInk4gJ3t1BVm0eIq40h3qaDh-vpQ 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Ideje volt 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Ma mondták nekem munkahelyen, hogy figyeljem magamon, hogy vannak-e Covid tüneteim. Ma például fejfájás miatt kicsit korábban el kellett mennem. Sajnos nem volt nálam fejfájás csillapító, pedig az mindig van, mivel fejfájós vagyok. Éjszaka közepén volt egy kisebb wc-zhetnékem egy kis has és bélfájással. Viszont nem volt hasmenésem. És miután könnyítettem magamon már jobban is lettem. Egyébként sokszor előfordul nálam, hogy mondjuk stressz, vagy lelki problémák miatt is fáj a hasam, belem, vagy éppen a fejem is. Ezért egy kicsit össze vagyok zavarodva, hogy Covid-os lehetek-e vagy sem. Láz. Ez nincs. Még csak hőemelkedésem sincs, illetve gyakran mérem, de eddig még nem volt 36.5-nél magasabb érték. Száraz köhögés. Néha napján ősszel, télen köhögni szoktam, de ha nem vagyok megfázva, akkor ez csak elvétve fordul elő, hogy ritkán. Az utóbbi három hónapban talán összesen 5-6 alkalommal köhögtem. És a köhögések között is nagyobb szünet volt. Egyébként, ha megfázok, akkor szokott lenne erős torokfájásom és nagy köhögésem. Szerencsére idén még nem volt. Fáradékonyság. Az a baj ezzel, hogy ez nálam gyakori szokott lenni, főleg akkor ha sokat dolgozom. Fejfájás. Ezzel az a baj, hogy alapból sokat fáj a fejem. Ha lemegy, ha felmegy a hőmérséklet, ha ideges vagyok valami miatt és még lelki gondok miatt is előjön a fejfájás. Ősz és tél folyamán sűrűn folyik az orrom is. Nehezíti a dolgot az orrsövény ferdülésem is. Az utóbbi időben is szinte naponta volt olyan, hogy reggel vagy délelőtt 1-2 órára elkezdett folyni az orrom, sűrűn fújtam, úgy tűnt, mintha meg lennék fázva, de aztán abbamaradt az orrfolyás. Szóval nem tudom, de ezek alapján, nem tűnik, úgy mintha Covidos lennék. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Biztos ami biztis kérk a háziorvosnál tesztet. Azzal mehetsz a legbiztosabbra. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. 5 órával ezelőtt, Iqvi írta: Nem gyakran vagyok kárörvendő tipus, de most igen. https://444.hu/2020/12/11/elvittek-a-rendorok-godeny-gyorgyot?fbclid=IwAR0KLQgzsYkrJDG2jzdQQs82KOgQaQSInk4gJ3t1BVm0eIq40h3qaDh-vpQ Úgy tűnik vége az ingyenélésnek. 11 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Ma mondták nekem munkahelyen, hogy figyeljem magamon, hogy vannak-e Covid tüneteim. Ma például fejfájás miatt kicsit korábban el kellett mennem. Sajnos nem volt nálam fejfájás csillapító, pedig az mindig van, mivel fejfájós vagyok. Éjszaka közepén volt egy kisebb wc-zhetnékem egy kis has és bélfájással. Viszont nem volt hasmenésem. És miután könnyítettem magamon már jobban is lettem. Egyébként sokszor előfordul nálam, hogy mondjuk stressz, vagy lelki problémák miatt is fáj a hasam, belem, vagy éppen a fejem is. Ezért egy kicsit össze vagyok zavarodva, hogy Covid-os lehetek-e vagy sem. Láz. Ez nincs. Még csak hőemelkedésem sincs, illetve gyakran mérem, de eddig még nem volt 36.5-nél magasabb érték. Száraz köhögés. Néha napján ősszel, télen köhögni szoktam, de ha nem vagyok megfázva, akkor ez csak elvétve fordul elő, hogy ritkán. Az utóbbi három hónapban talán összesen 5-6 alkalommal köhögtem. És a köhögések között is nagyobb szünet volt. Egyébként, ha megfázok, akkor szokott lenne erős torokfájásom és nagy köhögésem. Szerencsére idén még nem volt. Fáradékonyság. Az a baj ezzel, hogy ez nálam gyakori szokott lenni, főleg akkor ha sokat dolgozom. Fejfájás. Ezzel az a baj, hogy alapból sokat fáj a fejem. Ha lemegy, ha felmegy a hőmérséklet, ha ideges vagyok valami miatt és még lelki gondok miatt is előjön a fejfájás. Ősz és tél folyamán sűrűn folyik az orrom is. Nehezíti a dolgot az orrsövény ferdülésem is. Az utóbbi időben is szinte naponta volt olyan, hogy reggel vagy délelőtt 1-2 órára elkezdett folyni az orrom, sűrűn fújtam, úgy tűnt, mintha meg lennék fázva, de aztán abbamaradt az orrfolyás. Szóval nem tudom, de ezek alapján, nem tűnik, úgy mintha Covidos lennék. Ezzel inkább az orvost keresd meg. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Feltéve, ha háziorvos hajlik rá. Anyu hétfőre lett hirtelen lázas 38.2-vel, 2 napra rá el is ment neki úgy ahogy jött. Neki háziorvos elintézte annyival, hogy biztos nem covid, ő ezért hiába nem igényeltet tesztet neki mert állítólag azt is nézik nekik. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Mindenesetre jobb ha a tüneteket olyasvalaki értékeli akinek legalább orvosi képzettsége van. Velünk egyébként teljesen rendes volt a háziorvos. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.