Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, ByRoT írta:

Hát ez így korrekt volt. Azért ezt nem gondoltam volna. És ki tudja át-e veszi valaki a hazai SW könyvek/képregények kiadását.

Úgy látom, hogy ha akarunk még SW-t magyarul olvasni, jobb ha megcsináljuk magunk....

Ilyen mennyiségű anyagot nem tudunk lekezelni így páran. 400 oldalas regények nem férnek bele szerintem egyikünk idejébe sem. A Kobalt századot anno lefordítottam, és nem tudom mennyi lehetett, 250-300 oldalas volt talán, de egy évig fordítottam. Az, hogy néhány képregényt, novellát lefordítunk, még oké, de regényeket nem tudunk csinálni. 

Hozzászólás ideje:

Nem tartom kizártnak, hogy a KF harmadik fázisának könyveire keresztet lehet vetni. Mire egy új cég átveszi, az is évekbe telhet. Addigra már itt lesz A Mandalori és Grogu, az Új Jedi Rend film. Majd ahhoz adnak ki regényeket. Vagy az is lehet, hogy addigra egy új KF-hoz hasonló projekt jön és mind a Disney-Lucasfilm, mind az új partner majd azt akarja kiadni.

Hozzászólás ideje:

Hát ez szomorú. Pedig reméltem, hogy egyszer leszek olyan anyagi állapotban, hogy be tudjam gyűjteni a magyarul megjelent képregényeket. Hát előbb ment csődbe az SW magyar kiadása. Sajnos nem lepődtem meg. Ebben az országban, ezekben az időkben, ilyen körülmények között ez már k*rva messze van a meglepőtől.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Jobb esetben is évek fognak eltelni. Most erősen kétlem, hogy van olyan kiadó, akik a nehézségek mellett egy ilyen drága franchise-t bevállalnak. Rossz esetben a Disney olyan magas jogdíjat követel majd az új jelentkezőktől, hogy el is állhatnak tőle.

Igen, én is ettől félek, hogy most évekig állni fog a kiadás, miközben az angol tartalmak száma folyamatosan nő. Ha a legendák kiadása most végleg meg is szűnik, amit őszintén nem sajnálok, akkor sem fogjuk megközelíteni a kánonban a lemaradást, Képregények esetében ez pedig még nehezebb lesz, mert azért könyvek terén nem álltunk olyan rosszul.

31 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nem tartom kizártnak, hogy a KF harmadik fázisának könyveire keresztet lehet vetni. Mire egy új cég átveszi, az is évekbe telhet. Addigra már itt lesz A Mandalori és Grogu, az Új Jedi Rend film. Majd ahhoz adnak ki regényeket. Vagy az is lehet, hogy addigra egy új KF-hoz hasonló projekt jön és mind a Disney-Lucasfilm, mind az új partner majd azt akarja kiadni.

Nem lehetett volna esetleg tovább életben tartani a kánon kiadását azzal, hogy a legendák gyűjteménynek - ami ráadásul keményfedeles volt - el sem kezdik a kiadását? Ezzel azért mind jogdíj, mind pegi anyagköltség szempontjából spóroltak volna.

21 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ostoba voltam, hogy abban reménykedtem, talán mégis rendbe jönnek a dolgok.

Ezt azért egyikünk sem tudhatta. Azokból a jelekből amik eddig voltak, maximum a kiadványcsökkentésre lehetett következtetni hosszú távon, nem pedig a teljes befejezésre. 

32 perccel korábban, kdani20 írta:

Ilyen mennyiségű anyagot nem tudunk lekezelni így páran. 400 oldalas regények nem férnek bele szerintem egyikünk idejébe sem. A Kobalt századot anno lefordítottam, és nem tudom mennyi lehetett, 250-300 oldalas volt talán, de egy évig fordítottam. Az, hogy néhány képregényt, novellát lefordítunk, még oké, de regényeket nem tudunk csinálni. 

A könyvek fordítása az szerintem is lehetetlen. Marad az angol rendelés/olvasás és a képregény fordítás

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Iqvi írta:

Nem lehetett volna esetleg tovább életben tartani a kánon kiadását azzal, hogy a legendák gyűjteménynek - ami ráadásul keményfedeles volt - el sem kezdik a kiadását? Ezzel azért mind jogdíj, mind pegi anyagköltség szempontjából spóroltak volna.

Nem, mert a Legendák már jobban fogyott az utóbbi időben. Nem ezen múlt.

Hozzászólás ideje:

Én egyet nem értettem eddig se de most aztán pláne: a képregényeket miért csak keményfedeles, gyüjtői tehát összefüzött kiadásokban adták ki? Nálunk milliószor gazdagabb helyeken is az alap a puhaboritású egyenfüzetek. Az ilyen keményfedeleseket a gyüjtőknek, tehát egy vékony rétegnek szokás kiadni mindenhol a világon, nálunk meg ez volt az egyetlen opció. Miért? Totál nem a magyar pénztárcákra lett ez igy kitalálva, de eddig letudtam magamban azzal hogy talán a Szukits olyan számokat lát, amiket én nem és azok megmagyarázzák, hogy ezt miért igy kell. De igy hogy bezártak most olyan mintha csak hülyék lettek volna. Már elnézést.

Hozzászólás ideje:

A 2010-es években a képregények kiadása terén az olvasók megkövetelték a lehető legjobb minőséget. Keményfedél, és a lehető legjobb papírminőség. A kiadó csupán követte az akkor aktuális fogyasztói trendeket. Egyébként nem lett volna sokkal olcsóbb puhában se. Olyan 500-700 forinttal kevesebb árat tudnék csak elképzelni a puha után. A jogdíj is kőkeményen magas volt.

Hozzászólás ideje:

Hmm, érdekes, hogy még egy ezres különbség sem lett volna a puha meg a kemény fedeles kiadás között. Mert én most éppen azon gondolkoztam, hogy puhában talán fenntarthatóbb lett volna a kiadás. 

Hozzászólás ideje:

De nem csak a kötésről van szó, hanem arról, hogy több füzet volt egyben kiadva. Látható a külföldi szájtokon is: egyesével kiadva ki lehet adni elég olcsó köteteket. Ha nem kell egyszerre egy nagy összeget kipengetni hanem lehet egyesével kis darabokban is vásárolgatni akkor többen veszik. Ez igy megy mindenhol a világon. Az meg nyilván nem érv, hogy "ezt akarták a rajongók" hisz láthatóan nem akarták. 

Hozzászólás ideje:

Mindenesetre érdekes lett volna, ha a kingpinhez hasonlóan, újság formában adta volna ki a képregényeket a Szukits. 

Hozzászólás ideje:

Na egyébként ezt se gondoltam volna. Már azt hittem, hogy többé nem nagyon fogok képregényeket vásárolgatni. Talán elvétve egyet kettőt. De mivel lehúzzák a rolót most kb. 60 ezres tételben rendeltem. Testmozgásnak se lesz utolsó elhozni ezt a csomagot. Vagy 14 képregényt rendeltem.

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Bomarr írta:

De nem csak a kötésről van szó, hanem arról, hogy több füzet volt egyben kiadva. Látható a külföldi szájtokon is: egyesével kiadva sokkal olcsóbbak a kötetek. Ha nem kell egyszerre egy nagy összeget kipengetni hanem lehet egyesével kis darabokban is vásárolgatni akkor többen veszik. Ez igy megy mindenhol a világon. Az meg nyilván nem érv, hogy "ezt akarták a rajongók" hisz láthatóan nem akarták. 

A gyűjteményes kiadások felé tolódott el a piac az elmúlt években. Ezt csinálta a legtöbb hazai kiadó is. Infinity, Fumax...stb. A Kingpin is egyre inkább átállt a vastagabb, több füzetet tartalmazó kiadványok kiadására. Nem, Magyarországon sajnos a füzetes formátumnak leáldozott. Tehát a füzetes forma vált egyre veszteségesebbé. Pl. Batman sincs már füzetesben, csak gyűjteményesben. A Kingpin másik DC sorozata a DC univerzum szintén csak gyűjteményesben jelenik meg. Ha jól tudom, a többi Marvel kiadványuknál is a több füzetet tartalmazó kiadások vannak.

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Tudod mi lenne gyönyörű? Most mindenki bevásárol, aztán meg kijönnek azzal hogy mégse szűnik meg. :D Szép kis aratás lenne.

Hát, inkább ez az átverés, mint, hogy évekre megszűnjön a magyar kiadás :D

2 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A gyűjteményes kiadások felé tolódott el a piac az elmúlt években. Ezt csinálta a legtöbb hazai kiadó is. Infinity, Fumax...stb. A Kingpin is egyre inkább átállt a vastagabb, több füzetet tartalmazó kiadványok kiadására. Nem, Magyarországon sajnos a füzetes formátumnak leáldozott. Tehát a füzetes forma vált egyre veszteségesebbé. Pl. Batman sincs már füzetesben, csak gyűjteményesben. A Kingpin másik DC sorozata a DC univerzum szintén csak gyűjteményesben jelenik meg. Ha jól tudom, a többi Marvel kiadványuknál is a több füzetet tartalmazó kiadások vannak.

Igen, ez így van, de a Kingpin kötetei nem olyan méretben voltak mint a Szukits képregényei. Méretcsökkentéssel és a keményfedél elhagyásával sem lehetett volna jelentősebbet spórolni?

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Használd a múltidézés gombot (+)

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Iqvi írta:

Igen, ez így van, de a Kingpin kötetei nem olyan méretben voltak mint a Szukits képregényei. Méretcsökkentéssel és a keményfedél elhagyásával sem lehetett volna jelentősebbet spórolni?

De pontosan a Kingpines kiadványok többsége a Szukits-kiadványok méretével egyezett meg.

Hozzászólás ideje:

Azért ez sokkoló. :(
Ha az sw kiadás nem éri meg ma Magyarországon, akkor mit szóljon a többi franchise? Mi az ami még megéri?
Ennyi erővel akkor a teljes sci-fi fantasy kiadás mehet a kukába, ha már a STAR WARS sem jövedelmező.

Hozzászólás ideje:

Eközben Tuan adja ki a Horus Heresyt meg az egyéb hosszú sorozatokat. 

46 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ha ezt megtennék azért fel is lehetne őket jelenteni a fogyasztóvédelemnél.

Mondjuk ez is igaz.....

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, kdani20 írta:

Értelemszerű, a kommentem a keserűségnek szólt, hogy azzal is jobban járnánk valszeg, ha mi kezdjük el fordítani, mert megvan az esélye, hogy jó ideig leáldozott a magyar SW kiadásoknak.

Viszont megmondom őszintén, hogy a kedvem is elment a fan fordítástól is, úgyhogy az is lehet hogy befejezem. Pedig a 2. számot most akartam volna valamelyik nap kihozni a THR Adventures 3. fázisából.

Egész egyszerűen annyira feltorlódna így a munka, ráadásul alig csináljuk páran, hogy ezzel lépést már nem lehet tartani. Itt már nem arról lesz szó, hogy pl: nem jelent meg a THR aktuális fázisából pár képregény és novella. Hanem a konkrét fázis nem fog megjelenni. Egyszerűen annyi lesz, hogy úgyse érjük utol sosem. Így az egésztől a kedvem is elment.

Hozzászólás ideje:

Hát nálam akkor továbbra is marad az angolul olvasás. Ha más nem veszi át az SW-t, akkor másnem AI-al lehet fordíttatni könyveket. DeepL-el leteszteltem az Eye of Darkness prológusát, teljes mértékben olvasható, nyelvtanilag rendben van, félrefordítás nem igazán van benne.

Hozzászólás ideje:

Azon most én is gondolkozom, hogy berendelem angolul a THR-t. De mindent nem fogok bírni anyagilag. Már magyarul sem tudtam mindent megvenni, de angolul talán fele lesz az amit megveszek. 

Hozzászólás ideje:
26 perccel korábban, Iqvi írta:

Azon most én is gondolkozom, hogy berendelem angolul a THR-t. De mindent nem fogok bírni anyagilag. Már magyarul sem tudtam mindent megvenni, de angolul talán fele lesz az amit megveszek. 

Talk Like A Pirate Day GIF

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mindent megvettem tőlük 2005 óta (kivéve Legends új borítós kiadásokat). Hát ez egészen hihetetlen, nem jutok szóhoz.

Szerkesztve: - Nute Gunray

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Tudod mi lenne gyönyörű? Most mindenki bevásárol, aztán meg kijönnek azzal hogy mégse szűnik meg. :D Szép kis aratás lenne.

Ez nekem is eszembe jutott. Bár a magyar könyvpiac állapota alapján nem valószínű, hogy ilyet lépnének.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.