Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Clone Wars animációs sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nagyon nagyot csalódtam Anger Zsoltban.  Ha jól tudom a színészeknek szerződésük volt, ezért kellett elválniuk a TCW szinkronizálását is. Zsigmond Tamara gyerekvállalás miatt tudta otthagyni a sorozatot,  Gruber Hugó meg ugye meghalt, de a többiek mind maradtak. Szilágyi Tibor Dooku hangja, egy interjúban említette, hogy lejárt a szerződésük így már nem csinál több sw szinkront, és utálta az egészet. Mire a hatodik évad szinkronizálása meghezdődött addigra már nem volt kötelező vállalniuk. És Szilágyi Tibor és Anger Zsolt már nem is tértek vissza. Nos reméletm Anger Zsolt a Kenobi sorozatra visszatér, mert még mindig ő szokta szinkronizálni Ewan McGregort.
Az meg megint elképesztő hülyeség, hogy Berzsenyi Zoltán ide hívták, míg a Bad Batch és a Mandalorian szinkronjához meg nem. Amennyire jó munkát végeznek a Marvel szinkronokkal, egyszerűen döbbenetes mennyire telibeszarják az swt.

Szomorú kijelenteni, de a Skywalker saga szinkron szempontjából már menthetetlen. Azt remélem, ha eljutunk majd más korszakokba, ahol tiszta lappal kezdhetnek, akkor ott jobban odafigyelnek majd. 

Hozzászólás ideje:

@ati

A fb oldala szerint a sorozatra visszatér, de épp Rómában forgat, ezért nem tudta vállalni a TCW záró évadát. De nem tudom, ez igaz-e. Mármint, hogy hivatalosnak tekinthető-e a visszatérése. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, ati írta:

Ez már nagyon zsé kategóriás szinkron...... szó szerint nevetséges.... :facepalm: 

Még jó, hogy van választási leletőség(angol), és nem kell ezzel a ramaty szinkronnal bármit is megnézni. 

Ha meg a 6-10 éves kölyköket veszik alapul, akkor nekik úgy is mindegy, milyen a szinkron.....és ez igy van, mert egy gyereket nem érdekli a szinkron minősége, csak hogy magyar legyen... 

Hozzászólás ideje:

2022. 04. 19. - 10:26, ati írta:

Amennyire jó munkát végeznek a Marvel szinkronokkal, egyszerűen döbbenetes mennyire telibeszarják az swt.

Sziasztok! Igen, hát kissé kaotikus lett a casting, pedig a régi stáb csinálta ezt az évadot is. Tippre inkább a Disney adhatott rövid határidőt a munkára, persze igaz, elég nagy kihívás is logisztikailag a szervezés (mind a színészek, mind a stúdió eléggé be lehetnek táblázva), de nem hiszem, hogy akkora baj lett volna, ha Disney+ indulása után csak hetekkel később kerül fel egy-egy magyar hang, de az legalább minőségi lehetett volna. Nyilván javítva nem lesznek a problémák, a Disney mégsem Netflix ;) 
Arra még kíváncsi leszek, hogy az első évad bővített epizódjait hogy oldják meg.

• 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nem tudom nektek is feltűnt-e ez a dolog a Disney+-on:

9 éves rokonomat szoktatom az SW-re, aztán ha tehetem mutogatom neki a TCW epizódokat. Nyilván nem várhatom el tőle hogy eredeti nyelven nézze, közben meg olvasson is. Viszont feltűnt hogy jó néhány epizódnál nincs se magyar hangsáv, se magyar felirat. Volt 1-2 rész ahol meg csak magyar hangsáv volt. 

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Na ém ebbe csak most futottam bele. Ejj. Na akkor nem bánom, hogy megvan az archívumomban minden. 

Nyilván vannak toldogatott epizódok, de nem biztos, hogy csak ez a baj, mert mikor Savage lecsapkodja a fejeket a Fekete Nap kerekasztal jelenetben, az is toldott rész, mégis szinkronos.. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Nyilván vannak toldogatott epizódok, de nem biztos, hogy csak ez a baj, mert mikor Savage lecsapkodja a fejeket a Fekete Nap kerekasztal jelenetben, az is toldott rész, mégis szinkronos.. 

Lehet azért, mert ott csak szerkeszteni kellett a hangot, plusz szöveg nincsen, míg a többi részben új szöveget is kellett volna rögzíteni.

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lehet azért, mert ott csak szerkeszteni kellett a hangot, plusz szöveg nincsen, míg a többi részben új szöveget is kellett volna rögzíteni.

Lehet, nem is tudom, hogy hány rész lett bővebb az első megjelenéshez képest. 

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Ha a TCW az elmúlt időszakban érkezett volna, akkor Dooku valahogy így nézett volna ki. :)

fyy2dyxetfy91.jpg

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Ha a TCW az elmúlt időszakban érkezett volna, akkor Dooku valahogy így nézett volna ki. :)

fyy2dyxetfy91.jpg

A ToJ egyértelműen kimunkáltabb és realisztikusabb, viszont a TCWs meg karakteresebb. Összességében jól illett mindkét dizájn az éppen megjelenítendő Dookuhoz. Nekem a ToJ verzió a klón háborúk idején túlságosan kellemes megjelenésű lett volna, így örülök, hogy inkább a jobb oldalon lévő "gonosz" designt használták.

Hozzászólás ideje:

Az igaz, hogy a TotJ-s változat Darth Tyranushoz nem illett volna, de szerintem a TCW-s Darth Tyrannus így is e legelb*szottabb karakterdizájn a sorozatban. Simán állampolgárságot kaphatna a Scipión, mert kiköpött muun feje van. Szóval nekem a TotJ-s változat sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszik.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Az igaz, hogy a TotJ-s változat Darth Tyranushoz nem illett volna, de szerintem a TCW-s Darth Tyrannus így is e legelb*szottabb karakterdizájn a sorozatban. Simán állampolgárságot kaphatna a Scipión, mert kiköpött muun feje van. Szóval nekem a TotJ-s változat sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszik.

Muszáj volt. Dookunak mindig nagy volt az arca. :P 

• 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A napokban felkerültek a Disney+-ra az eddig hiányzó első évados bővített/rendezői epizódokhoz tartozó bővített szinkronok is (meg javították az ötödik évados hangformátumhibákat - ha jól nézem). Beletekerve a részekbe nekem úgy tűnik, hogy nem újak a hangpótlások.
Szóval nagy öröm ez így nyárra, most már csak sok-sok idő kellene újranézni a sorozatot :yes:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

15 éve a mai napon jelent meg a Klónok háborúja mozifilm (és ezzel együtt kezdődött el Ahsoka Tano története, akinek következő állomása jövő szerdán folytatódik :hb:)

Image

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Beleszaladtam egy Dave Filoni háttérsztoriba. Sam Witwer (Maul) egyszer megmentette a sorozatot egy kontinuitási zavartól. 

Lehet a retconolgatások oka néha csak az, hogy nincs ott mindig ez a srác. 

Filoni is emberből van, néha kiesik ez-az. 

https://youtube.com/shorts/46eRPwKp2ZY?si=xH05bOssyFd_rKyE

Hozzászólás ideje:

A retconok szándékosak, ez csak egy hiba lett volna. Ilyenek akadnak itt-ott. Attól függetlenül szép havítás volt Wihtwertől. Amúgy is vágja ezt a témát, mert például a Solóban neki köszönhető, hogy Maul nem az ep1/TCW beli kardot használta, amit elvesztett a film cselekménye előtt, a mozi készítői mégis azt akarták  használni. Witwer szólt, hogy inkább a sötétkardot, vagy a Rebels-ben használt kardot kéne használni, hogy ne legyen kontinuitási hiba.

Szóval ja, jó hogy ez a fickó arra sertepertél néha. :) 

Hozzászólás ideje:
2023. 09. 22. - 20:58, Dzséjt írta:

Neki köszönhető, hogy Maul nem az ep1/TCW beli kardot használta, amit elvesztett a film cselekménye előtt, a mozi készítői mégis azt akarták  használni. Witwer szólt, hogy inkább a sötétkardot, vagy a Rebels-ben használt kardot kéne használni, hogy ne legyen kontinuitási hiba.

Szóval ja, jó hogy ez a fickó arra sertepertél néha. :) 

Azóta azzal mentésével is találkoztam. 

Ebben a Padmés dologban Filoni nem gondolkodott teljesen félre. Kicsit más megfogalmazással nem az jönne le, hogy Anakin alzheimeres. 

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
2007. 03. 24. - 10:39, Donát írta:

Egyetértek az előttem szólókkal. Ez eléggé gáz :) Sajnálom nagyon a dolgot. :D

Donát

Zseniálisak ezek a 2007-es hozzászólások. :lol:

2007. 03. 24. - 10:26, Bomarr írta:

Oké, ha ez a sztori, akkor az én lelkesedésem is ezen a ponton szünt meg létezni. Az SW óriási terepet ad a fantáziának, s hogy egy ilyen izzadságszagu történeti vázzal sikerült előrukkolniuk az bizony finoman szolva nem sok jót sejtet.

Picit reménykedek, hogy ez nem igaz, de mostmár akkor inkább várom az élő-szereplős TV-sorozatot. Azt legalább Lucas irja, s lassan ugy tünik ebben a világban épkézláb történetet irni márcsak ő tud.

:D

2007. 03. 23. - 23:36, Ody Mandrell írta:

Azért jó lenne több info, mert ez így leírva elég gáz, szerintem. :)

Szerencsére milyen jól sült el végül, bár tény, hogy nem a mozifilm volt a legerősebb eleme a sorozatnak.

Hozzászólás ideje:
2007. 03. 23. - 18:58, Dzséjt írta:

Hojéééé... hát ez az Anakinnak tanítványa van és Jabba fiát elrabolták, és a Jedik próbálják megmenteni (mert gondolom olyan jóban van Jabba a Jedikkel, ahog az az ep6-ból kiderült) dolog padlóra küldte a lelkesedésem eme művel kapcsolatban... :)

2007. 03. 24. - 0:35, Dzséjt írta:

Hát, Jabba az ep1-2-ben marha sok Jedivel találkozott... főleg, hoyg az ep2-ben nem is szerepelt :)

Ami meg Anakin illeti, jó lenne végre egy olyan EU mű, ami nem szarja le teljesen a filmeket. Pl, most hirtelen Anakinnak tanítványa terem. Na, egyrészt, ahhoz nem bíztnak eléggé benne, hogy mester legyen, de egy tanítványt azért rá mernek bízni? Az egyik csak egy cím, egy szó, a másik meg komoly felelősség. Másrészt, ha volt már tanítványa, miért nem volt erről szó a filmekben? Elég komoly potenciál ez, hogy Anakin a mester cím visszautasításakkor ezt is a Tanács, de legalább Obi-Wan fejéhez vágja. Persze valszeg ebből is majd a jó öreg "Anakin pocsék mester és Sötét Jedit nevelt szegény padawanból" dologgal elintézik, de akkor meg a Tanácsnak lettt volna egy jó érve, miért is nem lehet mester Anakin. Ergo megint jön a kérdés, miért nem említik ezt a filmben?

:D 

19 perccel korábban, Donát írta:

Szerencsére milyen jól sült el végül, bár tény, hogy nem a mozifilm volt a legerősebb eleme a sorozatnak.

Nem volt teljes a leírás. :) Úgy tényleg hülyeségnek tűnt, mert miért is segítettek volna a Jedik egy bűnöző fiát megkeresni? A filmben viszont ennek jól megágyaztak. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.