Ugrás a kommentre

A The Mandalorian sorozat

Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Még egyszer leírom utoljára, hogy nem az a baj, ha valami cuki, hanem, hogy öncélúan és ezért még előtérbe is van helyezve. Aztán aki most se fogta fel vagy nem akarta az leírhatja újra, hogy a való világban is vannak cuki dolgok az SW-be mé' ne?

Ewokok plüssmacik lévén mégis legyőzték a Birodalmat... egy oroszlán is lehet aranyos mégis le tudja tépni az ember karját.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

34 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Még egyszer leírom utoljára, hogy nem az a baj, ha valami cuki, hanem, hogy öncélúan és ezért még előtérbe is van helyezve. Aztán aki most se fogta fel vagy nem akarta az leírhatja újra, hogy a való világban is vannak cuki dolgok az SW-be mé' ne?

Én is utoljára írom le, hogy ez három percig miért baj egy 155 perces filmben? 

A hozzászólás linkje

Nekem nem a cukisággal sokszínűséggel van bajom, mert pont ez a jó, meg ez egy mese film, de amikor megláttam a Porgokat nekem az ugrott rögtön be , hogy ez a kinézet a mostani technikához, SW nívóhoz igénytelen. Ha valami igényesebbre, kevésbé erőltetettre sikerült volna, simán elsiklok mellette, elfogadom mint a tőbbi lényt is, amit kitaláltak az évek során, a 42 év alatt erre mondtam, hogy na ne már, ez így ilyen formában kevés, Az SW srácok sokkal profibb bábokat is tudnak készíteni.    

A hozzászólás linkje

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én is utoljára írom le, hogy ez három percig miért baj egy 155 perces filmben? 

Itt inkább arra megy ki a dolog, hogy bébi yodánál ez mennyivel jobban működik, mint a porgok esetében, szerintem ennyi. :) 

A hozzászólás linkje

1 perccel korábban, Donát írta:

Itt inkább arra megy ki a dolog, hogy bébi yodánál ez mennyivel jobban működik, mint a porgok esetében, szerintem ennyi. :) 

Baby Yodának teljesen más a funkciója. A kettőt nem lehet összehasonlítani. 

A hozzászólás linkje

Őszintén megmondom, én se bírom a porgokat, szerintem nem is cukik, sőt kifejezetten ijesztő az arckifejezésük valamiért :D@Go Rien Moss-szal is egyetértek kicsit, hogy valóban kilóg a láb, ha nem is a kinézet, de pl ahogy repülnek, az nekem eléggé furi. Viszont ezeket nem rovom fel hibaként, abszolúte szubjektív dologról van szó, így megértem, ha odáig vannak értük sokan, meg valóban, nehogy már pár perc velük rányomja a bélyegét a film megítélésére :D

A hozzászólás linkje

@Donát

Kezdem azt hinni, hogy trollkodsz.

Baby Yoda főszereplő míg a porgok nem azok, sose voltak, csak egy világépítő elem. Az egyikre egy egész sorozat épül, míg a másik csak érdekesség. Ezeken mit is kellene összehasonlítani? 

@Darth Cupsy

Mert Baby Yoda egy főszereplő!!!!! Szerinted az SW filmekben látott dolgok 80%-nak van funkciója? 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Darth Cupsy

Mert Baby Yoda egy főszereplő!!!!! Szerinted az SW filmekben látott dolgok 80%-nak van funkciója? 

Az a baj, hogy te és "porg védegylet" többi tagja is mindig csak az egyik szegmensét ragadja ki a dolognak és ha csak az az egy szegmense lenne akkor annak tükrében tökéletesen semmi baj sem lenne velük, de a tényezők összessége adja bibit. Nem baj ha valaminek nincs funkciója és csak egy világ építő elem, sőt az se baj ha cuki, de ezeket rendszerint nem is tolják az ember arcába, de már ezt is írtam egyszer tuti. Porgokkal se lenne semmi gáz, ha elugrabugrálnának a háttérben, ott is ugyanolyan cukik lennének.
Képzeld el azt, hogy minden egyes cuki porg jelenet helyére az lenne bevágva közeliben, ahogy egy Thala-siren mélabús tekintettel üldögél a tengerparton annak mi értelme lenne? Semmi.  A porgoknak is kb. ennyi értelme van és csak azért vannak rájuk fókuszáló jelenetek, mert cukik.

A hozzászólás linkje

Hello there... 

Nekem úgy tűnik, hogy ez már a fing reszelése. Mindkét álláspontot tökéletesen meg tudom érteni. Elfogadom, hogy Cuspy igen erőteljesen húzza fel a szemöldökét a porgokra. Mi tagadás, ha olyan hangulatban nézem a TLJ-t, akkor én is. Máskor meg teljesen hidegen hagynak. 

Mondjuk, olyat még senkitől sem hallottam, hogy a mini Yoda ne lenne cuki, azt meg már többektől is, hogy a porgok minek. 

Mini Yodához egy kis adalék: Karácsonykor a népes rokonság néhány 8 év alatti csemetéjét leültettem a számítógép elé Mandaloriant nézni. A Yodalino teljes sikert aratott. Elvitte a hátán a filmet, bizonyos szemszögből nézve. 

A hozzászólás linkje

15 perccel korábban, RacerX írta:

Az én rokonságomban is nagy sikert aratott BY. Nagynéném kötött is egy baby Yodát az unokájának. 

Csak óvatosan az ilyen merch termékek gyártásával, mert aztán meg majd az ügyvédek kopogtatnak :D:D:D

A hozzászólás linkje

9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kezdem azt hinni, hogy trollkodsz.

Baby Yoda főszereplő míg a porgok nem azok, sose voltak, csak egy világépítő elem. Az egyikre egy egész sorozat épül, míg a másik csak érdekesség. Ezeken mit is kellene összehasonlítani? 

Nem trollkodom, csak nem értek egyet veled. Mindkét karakter cuki és cukiság faktort hivatott beleilleszteni az adott műbe. Ilyen aspektusból nagyon is összehasonlíthatóak. Ráadásul az elvet is jól mutatja: az embereknek annyi kell, hogy ne az süssön a dologról, hogy na itt van PORG, most ő hivatott a cukiság vonalat reprezentálni a filmben. Illetve az is kell, hogy a karakter a cukisága mellett összeilleszthető legyen a szerepével. Ezért kapnak rengereg bírálatot az ewokok is.

Mint mondtam, nekem vagy épp Neked vagy porgnak ez bejön, de mi nyitottak vagyunk az SWre. Ettől ez még egy megosztó lépés lesz az SW-ben, ahogy megosztóak voltak az ewokok vagy JarJar is. A cuki vonalat a művekben megfelelően kell nyomatni, és pont BY karaktere mutatja meg, hogy lehet ezt sokkal jobban is. Nem véletlenül törte át ő a negatív érzések ködét és tett egyetemes népszerűségre szert. Pont ilyen karakterekre, lépésekre van szüksége most az SWnek, mert az elmúlt években folyamatosan ömlik rá a kritika. 

A hozzászólás linkje

23 perccel korábban, Donát írta:

Pont ilyen karakterekre, lépésekre van szüksége most az SWnek, mert az elmúlt években folyamatosan ömlik rá a kritika.

1977 óta ömlik rá, a PT éra és az internet elterjedése óta érezzük ezt nagyobbnak. De ez itt már OFF.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje

A sori hat "Visual Effects (VFX) Society Awards" jelölést kapott.

Outstanding Visual Effects in a Photoreal Episode
Outstanding Animated Character in an Episode or Real-Time Project
Outstanding Created Environment in an Episode, Commercial, or Real-Time Project
Outstanding Virtual Cinematography in a CG Project
Outstanding Model in a Photoreal or Animated Project
Outstanding Effects Simulations in an Episode, Commercial, or Real-Time Project

A díjkiosztó január 29-én lesz.

A hozzászólás linkje

Azta, milyen vitát indítottam. :lol:

Amúgy elkezdtem nézni a sorozatot. Két részen vagyok túl. Nem szándékozom minden részről külön írni, majd az évadértékelős topikban írok egy hsz-t az egész évadról. De eddig rettentően szuper! Az első élőszereplős Star Wars-kiadás a Disney-éra megszületése óta, amellyel kapcsolatban bátran ki merem jelenteni, hogy profi munka és imádom! 

Baby Yoda pedig... :love:

A hozzászólás linkje

Más, de belefutottam egy elemzésbe amely a Disney+ és az Apple TV+ sikerességét vette gorcső alá. Ugye mindkettő tavaly novemberben indult. Itt egy érdekes grafikon, amely mutatja, hogy a Mandalori mennyire durván verte az Apple sorozatokat. Ráadásul ez csak az első pár hetet mutatja. Szerintem a sikeres évadzáró után még durvább lehetett a különbség.

screen-shot-2019-12-12-at-2-42-46-pm-1.p

• Nagyon tetszik 2
  • Meglepő 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje

9 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Donát van egy rossz hírem. Mi előbb halunk meg, mint az SW. :D 

Hát igen, a Disney vásárlás után nem sokkal felötlött bennem, hogy tök jó, hogy nem lesz vége az SW-nek, de így meg már tuti nem fogom látni az összes filmet ami lesz.  :):( 

A hozzászólás linkje

1 órával korábban, Darth Cupsy írta:

Hát igen, a Disney vásárlás után nem sokkal felötlött bennem, hogy tök jó, hogy nem lesz vége az SW-nek, de így meg már tuti nem fogom látni az összes filmet ami lesz.  :):( 

Death is a natural part of life.

qui-gon-jinn-photo-u7?w=650&q=60&fm=pjpg

Rejoice for those around you, who transform into the Force.

Obi-Wan-Death.jpg

Mourn them do not.

the-force-awakens-han-solo-death-1108235

Miss them do not.

gjjwf8dzco541.jpg

A Star Wars mindig velünk lesz az életünk során. Még ha meg is halunk és lesz is olyan rész, amit nem látunk, az élmény, amit ezektől a filmektől kaptunk, maradandó nyomot hagy a lelkünkben.

Ragyogó lények vagyunk mindnyájan, és azért szeretek ide járni, mert itt mindannyiunk ragyogása részben az SW-ből fakad. Ettől olyan erős ez a franchise.

tenor.gif?itemid=5472199

A hozzászólás linkje

2020. 01. 08. - 0:12, gafz írta:

Az ewokok 1980-83 közt készültek, azaz 34 évvel korábban. És már akkor is megosztók voltak.

Nem voltak megosztók. Tapasztalatból mondom. A lópikulát nem érdekelte. Elhiheted hogy rengeteg osztálytársammal beszéltünk az ep6-ról és soha nem jött szóba hogy az ewok-ok miért győzték le a Birodalmat. Mert senkit nem érdekelt. Nem elemeztük másodpercekre lebontva mi logikus és mi nem. Élveztük ahogy Ody korábban írta.

A hozzászólás linkje

6 órával ezelőtt, Frenkie írta:

Nem voltak megosztók. Tapasztalatból mondom. A lópikulát nem érdekelte. Elhiheted hogy rengeteg osztálytársammal beszéltünk az ep6-ról és soha nem jött szóba hogy az ewok-ok miért győzték le a Birodalmat.

A gyerekek (mint ti akkor) nyilván imádják ezeket, szerintem itt most a felnőttekről volt szó. Közöttük se volt megosztó?

A hozzászólás linkje

7 perccel korábban, Yoda József írta:

A gyerekek (mint ti akkor) nyilván imádják ezeket, szerintem itt most a felnőttekről volt szó. Közöttük se volt megosztó?

Akkoriban nem. Az egy más világ volt. Sajnos nem könnyű ezt átadni azoknak akik nem akkor éltek. 

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.