Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Mandalorian sorozat

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nagyon hangulatos ez a kép és bizalommal tölt el a rendezők listája, különösen Filoni! Jelenleg az epIX-et leszámítva ezt várom a legjobban.☺

A Boba és Jango nem mandalore-i doghoz: nekem 2005 elején lett internetem, addig a filmeken és pár képregényen kívül (amik nem foglalkoztak a Fettekkel) nem volt más tájékozódási felületem így a starwas.hu-n találálkoztam először a mandalore-i páncél kifejezéssel Boba kapcsán. Leesett rögtön, hogy egy bolygót takar, azonban automatikusan nem gondoltam arra, hogy a Fettek onnan származnának, bennen az volt, hogy csak a páncéljuk onnanvalósi. Mára már bennem is talán az alakult ki, hogy mandiknak tartom őket, azonban ha példát kéne mondani a bolygó szülötteire biztosan nem őket hoznám fel, a TCW és a Rebels számos olyan karaktert vonultatott fel, akik sokkal jobban megtestesítik ezt az identitást (a Fetteknél ez nem is került elő soha). Szóval, ha Jango és Boba nem mandalore-ról származnak szerintem egyáltalán nem baj, sőt így szerintem a karakterek is érdekesebbek, sokszínűbbé teszi őket, hogy egy olyan páncélt viselnek ami egy tőlük független nép szimbóluma. De a lényeg, hogy szerintem bármennyire is azt hitték sokan, hogy ők mandik, ez sosem volt lényeges eleme a karaktereknek, tehát, nem hiszem, hogy ez le kéne, hogy romboljon bárkiben bármit róluk.

Hozzászólás ideje:

Na én meg azt nem tudtam, hogy szerepelt a Jack Reacherben. Van egy filmje, a Fitzcarraldo, ami annyira nem jó, de a forgatása legendás volt, mert annyira felőrölt mindenkit a stábból, és készült róla egy dokufilm, a Burden of Dreams. Ez a részlet abból van. Hasonlóan kaotikus volt a forgatása az Apokalipszis Mostnak, amihez szintén készült doksi, az In the Heart of Darkness, ott meg Coppola őrült meg. Arra a Burden of Dreams címre utal a Star Wars-dokufilm, az Empire of Dreams címe, ami hasonlóan Herzogéhoz George Lucas szélmalomharcáról szól (aki nem látta: kötelező minden rajongónak, ahogy a Legacy Revealed is).

Herzognak van egy kegyetlenül erős dokufilmje, amiben egy olyan embert mutat be, aki medvékkel élt, és megették őt, és a szerencsétlen dokumentálta az egészet, Herzog pedig megvágta iszonyú erősre, és beszélgetett a hozzátartozóival. Grizzly Man a címe. 

Hozzászólás ideje:

A kép nagyon jó. Nem számítottam arra hogy mandalori lesz a téma. Jól megleptek vele. Kíváncsi leszek hogy kezeli a bolygót az Új Köztársaság. 

Bár a sorozat címéből arra következtetek hogy egy mandalori harcos kalandjait követhetjük nyomon. 

A Birodalom megbukott 2 éve, Első Rend még sehol, az Új Köztársaság még nem biztos hogy megszilárdította a hatalmát. 

Ilyenkor lehet a zavarosban halászni a törvényenkivülieknek. 

Jó lesz ez. 

Hozzászólás ideje:
2018. 10. 05. - 20:05, Bomarr írta:

Ody: Nekem igazából mindegy. Mivel az egész mandalori vonal miattuk jött be hisz az ő páncéljuk adta az ötletet az egészhez valahogy logikusnak tünne hogy azért valami mandalori gyökerük legyen a Fetteknek, de ha nem hát nem. Engem olyan nagyon ez nem érdekel.

Szerintem is így tűnne logikusnak az, hogy mandalorik. Én mindig úgy is gondoltam rájuk.

23 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Őszintén: Boba Fett imázsával ami igazán kibabrált az az hogy úgy halt meg mint valami lúzer. Maga a karakter egyetlen igazi nagy érdeme ami popkulturális ikonná tette az a menő páncélja volt azt meg nem vesz el tőle senki. 

Én úgy tudom, hogy az új kánon szerint

túlélte a Sarlacc-ot, állítólag az egyik forráskönyv szerzője írta ezt és Lucasra hivatkozott.

22 órával ezelőtt, Brodie írta:

Egyébként ennek a kifejezésnek van hivatalos magyar megfelelője? Mert a neten csak ma olvastam: mandalóriai, mandalorit, mandalórit...

Úgy rémlik, hogy mandalori, vagy mandalóri.

Hozzászólás ideje:

Még a Tatooine-nak sincs hivatalos magyar megfelelője, forráskönyvek, ill. regények magyar változataiban rendre "Tatuinként" szerepel. Kíváncsi vagyok, ezt a sorozatcímet hogyan fogják fordítani idehaza, ha egyszer a tv-k közelébe jut. 

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Még a Tatooine-nak sincs hivatalos magyar megfelelője, forráskönyvek, ill. regények magyar változataiban rendre "Tatuinként" szerepel. Kíváncsi vagyok, ezt a sorozatcímet hogyan fogják fordítani idehaza, ha egyszer a tv-k közelébe jut. 

Hát ha idehaza a The Martian nem lehetett "A marsi", akkor a The Mandalorian szerintem Páncélexpedíció lesz! ;)

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pletykák szerint Bryce Dallas Howard és Taika Waititi is szerepelni fog a sorozatban. 

Waititi érdekes mert Temuerra Morrison fajtársa, azaz kiwi. 

Mindannyiunk fajtársa, hisz ember. :) De értem, mire gondolsz. Érdekes kinézete van a fickónak, az tuti.

Hozzászólás ideje:

Minél többet tudok meg erről a sorozatról, egyre jobban érdekel. Ezt az alvilági vonalat, ha tényleg olyan költségvetésből csinálják meg, mint az HBO és a Netflix zászlóshajóit, akkor ez a legkirályabb dolog lehet a Disney éra alatt. :psycho: 

Hozzászólás ideje:

A SW univrzumában biztos nagy kultusza van a fagyinak. Mint ahogy a TESB-es csávónál is látható. Muszáj menteni. :D

Hozzászólás ideje:

George Lucas meglátogatta Jon Favreaut a The Mandalorian forgatásán. Utóbbi születésnapja alkalmából. :)

Dp5t1t9X4AsMuAa.jpg

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

George szinte minden forgatáson ott volt, kivéve a TLJ-t. Amúgy jó ez a Tatooine-i kocsma díszlet. De akár lehet Jabbáé is. 

Tatooine? Mármint úgy érted hogy a világegyetem központja? :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.