Jump to content

Taika Waititi Star Wars filmje


Yoda József
 Share

Recommended Posts

11 perccel korábban, reaper írta:

Hivatalos FB-oldalról: Taika Waititi SW-filmet rendez és ír, utóbbit Krysty Wilson-Cairns-szel közösen. Leslye Headland sorozatát is megerősítették.

Itt van a bejelentés: https://www.starwars.com/news/taika-waititi-announce

 

Mivel 2022-re ő már be van táblázva egy Thor-filmmel, ez alighanem a 2024-es film lesz, vagy egy teljesen új projekt még később.

Edited by Yoda József
Link to comment
Share on other sites

Remélhetőleg ebből lesz is valami :D Azután, hogy ő rendezte a Mandalori fináléját azért ez erősen benne volt a pakliban. Viszont annyi visszatáncolás után, meg premier dátum nélkül valahogy nehéz ennek különösebben örülni. Először jussunk el oda, hogy bejelentik hogy mikor jön a film, mikor kezdik forgatni és kb. miről szól. Legalább érát mondjanak.

Link to comment
Share on other sites

Hát én valamiért azt hittem, hogy ez alap, hogy a következő Star Wars filmről van szó, de igazatok van, ilyet nem írtak sehol.

 

És hány ilyen bejelentés is volt már? Josh Trank spin-off film, Colin Trevorrow ep9, Solo társrendezők, Trónok harca alkotóinak a mozifilm sorozata, az Obi-Wan sorozatnak is más volt még a készítője az első bejelentéskor, Rian Johnson trilógiája. Így már kevésbé veszem komolyan.

Link to comment
Share on other sites

Tényleg a Rian Johnson trilógiáról olyan rég nem jött hír, hogy már el is felejtettem hogy hivatalosan még az is lesz. Legalábbis a lefújását még nem jelentették be. A Solo bemutatója előtt egyébként arról is volt szó, hogy James Mangold (a Logan rendezője) készít majd Boba Fett filmet. Erről ugyan hivatalos bejelentés nem jött, de a források amik megirták majdnem tutibiztosra vehetőek. Aztán a Solo bukása után a Boba Fett film is süllyesztőbe került.

Link to comment
Share on other sites

Nem, először csak annyit mondtak, hogy a 22-es film az ővék, de hogy a későbbieket ki késziti arról nem volt szó. A GOT-osoknál arról se volt szó hogy hány filmet csinálnak csak annyit hogy egynél többet. Akkor olyan tipp is volt hogy felváltva lesz ez meg a Rian féle trilógia. Aztán most lehet egyik se lesz.

Link to comment
Share on other sites

4 perccel korábban, Bomarr írta:

A Solo bemutatója előtt egyébként arról is volt szó, hogy James Mangold (a Logan rendezője) készít majd Boba Fett filmet. Erről ugyan hivatalos bejelentés nem jött, de a források amik megirták majdnem tutibiztosra vehetőek. Aztán a Solo bukása után a Boba Fett film is süllyesztőbe került.

Mondjuk ez lehet nem is baj. Szerintem Boba eleve nem elég erős karakter ahhoz, hogy önálló filmje legyen. A franc tudja miért kultkarakter lett, de ő tipikusan olyan, akinek jót tesz a kevés szerep. Az 5-ben vagány, a 6-ban szánalmas, a Legends-ben a feltámasztott karaktere szintén utóbbi. A PT-ben és a TCW-ban nem sok szerepe volt, de az jól állt neki, sokat lendített rajta. Csak hát ott pont nem volt még a kultikus páncél.

És ugye az ilyen karakterfilmekkel nagyon vigyázni kell, mert a Solo is olyan, hogy szerintem tök jó film, de pont nem Han miatt. Mondhatnám úgy is, hogy a saját filmjében le-lejátsszák a vászonról. Oké, hogy ebben Ford hiánya is erősen közrejátszott, de akkor is. Az alvilág és fejvadász témában lehetett volna potenciál, csak pont ugyanaz a szitu, mint a Solonál. Ha belegondolok milyen fejvadászokat mutattak fel az animációs sorozatok, akkor Boba hozzájuk képest pehelysúlyú. Valahol a filmekben látott alvilági arcokkal tenném egyenlővé, az meg nem túl erős egy SW mezőnyben.

Ráadásul most van egy sorozatunk, ahol végig egy mandit nézhetünk, ezután már pláne felesleges lenne egy Boba Fett film. Páncél pipa, hallgatag és vagány főhős pipa, mandalore kultúrája és alvilág, mint potenciális témák pipa. Nem látom hol lenne itt az a rés, ahová pont egy Boba beférne, mint főszereplő.

 

Mangold kapcsán: érdekes, hogy felmerült ő is, ill. most Waititi. Mindketten megkaptak a Marvel univerzumban 1-1 ikonikus karaktert, hogy folytassák a sztorijukat. Na most ez Mangold esetében az első Rozsi-filmmel totális katasztrófa.

Sokakkal ellentétben nekem a Logantől is a hányinger kerülget. Az egyedi stílusa és elbeszélésmódja miatt persze jobb, mint az a szamurájos agymenés, de egyébként úgy vélem, hogy szörnyen túlértékelt gyenge eresztés. Semmi ötlet, semmi kreativitás, csak ezerszer lerágott klisék gagyi tálalásban. Csak a brutalitással és a színészekkel akart eladni mindent, így lett egy hatásvadász förmedvény. Bár rengetegen az egekbe magasztalják, szóval végül is sikere lett ezzel a koncepcióval.

Más kérdés, hogy SW film közelében nagyon nem szeretnék olyan figurákat látni, akik ilyen "tisztelettel" és "igényességgel" nyúlnak olyan parádés karakterekhez, mint pl. egy Rozsomák/Farkas.

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

6 perccel korábban, pb69 írta:

Sokakkal ellentétben nekem a Logantől is a hányinger kerülget. Az egyedi stílusa és elbeszélésmódja miatt persze jobb, mint az a szamurájos agymenés, de egyébként úgy vélem, hogy szörnyen túlértékelt gyenge eresztés. Semmi ötlet, semmi kreativitás, csak ezerszer lerágott klisék gagyi tálalásban. Csak a brutalitással és a színészekkel akart eladni mindent, így lett egy hatásvadász förmedvény. Bár rengetegen az egekbe magasztalják, szóval végül is sikere lett ezzel a koncepcióval.

 

Na én ezt gyökeresen máshogy látom. Mondjuk én bírom mindegyik Farkas-filmet, de nálam a Logan a csúcs, sőt maga a karakter is akkor ért a csúcsára. Szerintem nagyon jól nyúlt hozzá.

Link to comment
Share on other sites

23 perccel korábban, Yoda József írta:

Ez lett volna eredetileg a 22-24-26-os filmhármas, nem

A kirúgáskor derült ki, hogy a GoT készítői egy trilógián dolgoztak. :)

 

Húúúha... hát nem tudom, hogy mit gondoljak erről. Bár még nem láttam olyan sok Waititi filmet - pontosabban egyet :D -, a hallottakból nem tudom mennyire jó döntés ez. Persze a Mandi 8. epizódja nagyon jó lett, de ott azért figyelte őt Favreau és Filoni kettőse is. Itt viszont szabad kezet kaphat, amely nem tudom, hogy mennyire sülhet el jól. Mindenesetre felkeltették az érdeklődésemet, mondjuk nem a pozitív irányba. :D

Link to comment
Share on other sites

Ha fel kellett volna sorolni, hogy kik azok a rendezők, akiktől megnéztem volna egyszer egy SW filmet, Taika Waititi biztos, hogy ott lett volna ezen a listán. Kedvelem a stílusát, a humorát és kíváncsi lennék mit hozna össze a messzi-messzi galaxisban egy egész estés filmben, amit a sajátos hangvételére szabhat... persze nem egy számozott epizódban, de mivel a Skywalker-Saga úgy is véget ért, így adott a lehetőség és nyitott a játéktér. Nagyon örülök a hírnek és kíváncsian várom a filmet, de ahogy fentebb is írtátok... azért várjuk meg, hogy eljusson ez abba a fázisba, amikor már konkrétumok is vannak.

Link to comment
Share on other sites

Én örülök a bejelentésnek, Waititi kreatív és tehetséges rendező, aki egy sajátos, az eddigiektől merőben eltérő stílust vihet a franchise-ba. Nekem a Hétköznapi vámpírok és a Jojo Nyuszi is nagyon tetszett.

 

Csak kapjon szabadkezet, hagyják érvényesülni. Bár ő most egy népszerű, jól csengő név, nem hiszem, hogy Disney azért szerződtette le, hogy aztán minden kreativitását korlátozzák, lecsupaszítsák. 

Link to comment
Share on other sites

Amiben biztosak lehetünk hogy 22, 24 és 26-ban jön új film, ezen már nem változtat a stúdió. (Kivéve egy mostanihoz hasonló rendkívüli esetbe..)

Közbeeső 23-as, 25-ös filmet a sorozatok miatt kizártnak tartok. Tehát a már bejelentett rendező/forgatókönyv író/ producer ellenére nem érdemes háromnál több filmmel számolni.  (nyilván már gondolnak a 26 utáni időkre, de azt az addig elkészült filmek, sorozatok nézettsége, fogadtatása ezer képen befolyásolhatja.)  

Én most még is úgy gondolom hogy Taika Waititi fogja rendezni a 2024-es filmet. 1. Mert már korábban hallottam pletykaként, és most hónapokkal később megerősítik. 2.Mert már kipróbálták vele a közös munkát a Mandalorian évadfináléjával a közös munkát, és úgy tűnik "át ment a teszten."

Ha csak nem lesz mondjuk  a Thor filmje túl rossz, akkor nem tudom elképzelni hogy  Colin Trevorrow sorsára jutna. 

Szerintem is az lenne nála jó ha új történetet kezdhetne, saját karakterekkel. (Mint RJ-nak, ha még készíthet SW-t.) Jó lenne a Jojo nyuszi érzelmi világához hasonlót látni, de a Thor Ragnalokénál azért kevesebb humorral.  

Link to comment
Share on other sites

2 perccel korábban, Fives írta:

Közbeeső 23-as, 25-ös filmet a sorozatok miatt kizártnak tartok. Tehát a már bejelentett rendező/forgatókönyv író/ producer ellenére nem érdemes háromnál több filmmel számolni.

Igen, és itt szerintem egyelőre az olyan nagyobb szabású projektekről, mint pl. egy újabb trilógia, le is mondhatunk. Amúgy se hiszem, hogy most ilyennel "mernének" próbálkozni, inkább maradnak a független, max. egymáshoz lazábban kapcsolódó alkotásoknál. Egy trilógiánál fennáll a veszélye annak, hogy ha az első rész nem váltja be a reményeket, akkor para van. Egy újabb "váltsunk rendezőt (és koncepciót)" húzást meg szintén aligha vállalnának be. Sokszor láttuk már nagy brandeknél is, hogy egy tervezett trilógia simán félbemarad és elhasal, ha az első 1-2 film nem válik be.

Az más kérdés, hogy ha valamely ilyen függetlenebb film annyira beválik, akkor benne lehet a pakliban, hogy folytatást kap, bővítik,aztán később majd lesz belőle akár egy trilógia is, vagy új saga.

6 perccel korábban, Fives írta:

Ha csak nem lesz mondjuk  a Thor filmje túl rossz, akkor nem tudom elképzelni hogy  Colin Trevorrow sorsára jutna.

Hát szerintem a Ragnarök után már nehéz lenne rosszabb Thor filmet készíteni. Már csak azért is, mert azzal már megtörték a Thor-vonalat és a karaktert. A végjáték is ezt a szerencsétlen szálat fűzte tovább. Innentől kezdve Thor már eleve többféle stílust képvisel, ráadásul nem épp szét átmenettel ezek között. Rontani ezen már nem lehet, nincs benne kockázat. Valamelyik irányhoz úgyis passzolni fog az egész, mindkettő elég népszerű és sikeres volt.

Egyetlen dologgal lehetne elcseszni a projektet, ha ide is be lenne erőltetve a pol.korrektség és valami genderőrület. De őszintén szólva, pont egy Waititiből nem nézek ki ilyesmit, hogy így meg tudnák hajlítani. Pont amiatt, mert több tabut is ledöntött már. Mjölnirrel hadonászó Portman kisasszony ide vagy oda. :P 

Link to comment
Share on other sites

15 perccel korábban, pb69 írta:

inkább maradnak a független, max. egymáshoz lazábban kapcsolódó alkotásoknál.

Szerintem is, első sorban  hogy a kínai piacon is sikeresebben szerepeljenek, ahol már az ST és a két spin of is elvileg azért nem működöt mert túlságosan épült az ott sokáig elérhetetlen filmekre. 

Nyilván az amerikai képregények sem jelenhettek meg sokáig, de egy Marvel hős eredet történeténél könnyebb felvenni a fonalat, mint egy Saga 7.részénél. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 perccel korábban, Fives írta:

Szerintem is, első sorban  hogy a kínai piacon is sikeresebben szerepeljenek, ahol már az ST és a két spin of is elvileg azért nem működöt mert túlságosan épült az ott sokáig elérhetetlen filmekre. 

Nyilván az amerikai képregények sem jelenhettek meg sokáig, de egy Marvel hős eredet történeténél könnyebb felvenni a fonalat, mint egy Saga 7.részénél. 

Hát ha a kínai piac felé fognak nyitni, akkor felejtős az eddigi mély mondanivaló. Jön a F&F féle akciótömeg. Senki se akarja azt egy SW -től. :)

Link to comment
Share on other sites

3 órával ezelőtt, pb69 írta:

Hát szerintem a Ragnarök után már nehéz lenne rosszabb Thor filmet készíteni. Már csak azért is, mert azzal már megtörték a Thor-vonalat és a karaktert. A végjáték is ezt a szerencsétlen szálat fűzte tovább. Innentől kezdve Thor már eleve többféle stílust képvisel, ráadásul nem épp szét átmenettel ezek között. Rontani ezen már nem lehet, nincs benne kockázat. Valamelyik irányhoz úgyis passzolni fog az egész, mindkettő elég népszerű és sikeres volt.

Egyetlen dologgal lehetne elcseszni a projektet, ha ide is be lenne erőltetve a pol.korrektség és valami genderőrület. De őszintén szólva, pont egy Waititiből nem nézek ki ilyesmit, hogy így meg tudnák hajlítani. Pont amiatt, mert több tabut is ledöntött már. Mjölnirrel hadonászó Portman kisasszony ide vagy oda. :P 

Fura, nekem a Ragnarök a kedvenc Thor-filmem, és összességében az egyik kedvenc Marvel-filmem is. Waititi belevitt egy olyan frissességet a Thor-sorozatba, ami már a Star Wars-ban is nagyon kellene. Igaz, volt egy-két dolog ami az SW-ben már túlzás lenne, de szerintem tisztában van a helyzetének a súlyával, és nem fogja széttrollkodni.

Link to comment
Share on other sites

7 órával ezelőtt, pb69 írta:

Egyetlen dologgal lehetne elcseszni a projektet, ha ide is be lenne erőltetve a pol.korrektség és valami genderőrület. De őszintén szólva, pont egy Waititiből nem nézek ki ilyesmit, hogy így meg tudnák hajlítani. Pont amiatt, mert több tabut is ledöntött már. Mjölnirrel hadonászó Portman kisasszony ide vagy oda. :P 

Hát a következő Thor-filmben pedig pont ilyenek lesznek.

 

 

Kicsit vicces ez, hogy a 2024-es film rendezőjéről beszélünk, amikor előtte lesz még egy 2022-es.

Olyan, mint amikor a Jóbarátokban Joey filmjét "a következő utáni Scorsese" rendezte. :D 

Link to comment
Share on other sites

5 órával ezelőtt, Whill írta:

Waititi belevitt egy olyan frissességet a Thor-sorozatba, ami már a Star Wars-ban is nagyon kellene.

Hát, szerintem az nem jó megoldás erre, hogy bohócot csinálok a főhősömből és egy totálisan más hangulatot és stílust emelek be egy amúgy már kialakult profilú világba. Ami ráadásul tök jól működött is. Sőt, az addigi Thor filmeknek is megvolt a maguk humorvilága, ami remekül ült. Csak épp más volt. A Ragnarök nem egy rossz film úgy általában, csak Thor filmnek szánalmas szerintem. Egyszerűen azért, mert dobta a stílusjegyeket és tiszteletlenül nyúlt a saját főhőséhez. Sokkal inkább hasonlított egy Galaxis őrzőire, mint Thorra. Csak hát olyan film meg már volt, inkább annak egy újabb részét kellett volna odaadni neki.

Szóval, ha vmi nagyon nem hiányzik a SW-ból, akkor az ez. Szerencsére a Mandalorian zárórésze nem mutatott ilyen jegyeket, így remélem a filmjét se éri ez a veszély. Illetve az is igaz, amit pedzegettetek, hogy ha egy teljesen új spin-offot kap, akkor ott működhet egy "modernebb" felfogás is.

Link to comment
Share on other sites

Ti mit szólnátok, ha a Mandalorian western stílusa, és a Doctot Aphra őrültségét vegyítené Taika a Star Wars filmjében?:D

Link to comment
Share on other sites

Én nem szeretnék olyan SW filmet, vagy SW karaktert amin nevetni lehetne. Ez már Jar-Jarnál sem jött be nálam, de az ewokokon sem nevettem, bár akkor még gyerek voltam. A Solo film poénjait szeretem. Attól függ, hogy milyen közegben fog játszódni a történet. Ha csibész karakterekről van szó jöhet a humor, ha drámai karakterekről szól a történet, akkor nem. 

Link to comment
Share on other sites

A Star Wars-nak van egy nagyon egyedi, nyers humora ami gyakran nem is helyzetkomikummal, hanem inkább vágásokkal, kameramozgással éri el a hatását. Ilyenekre gondolok, mint az űrkocsma vagy Salacious Crumb. Bár a Last Jedi nekem nagyon tetszett, a Marveles humor amivel abban próbálkoztak nem nagyon jött be. A Mandaroianban látottak alapján szerintem Waititi érzi az SW-humort és nem fogja túltolni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information