Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Utólag is boldog szülinapot misafeco!

Közben elkészültem egy kis hobbi projekttel. Már régóta szerettem volna csinálni egy olyan klipválogatást, amely összefoglalja valamennyire a magyar pop/rock történelmet. Kiválogattam néhányat a kedvencek közül és mindegyikből bevágtam egy 20-40 másodpercet. A klippek időrendben követik egymást.

Nyilván egy ilyen videónak megvannak a maga korlátai. Sokszor a kifejezetten fontos, alap zenékből nincs semmiféle értelmezhető videóanyag. Máskor van videó, de a jogtulajdonos nem engedi semmilyen formában a megjelenést. 

És persze a felhasznált anyagok minősége is finoman szólva változó (mint az majd látszik). Ráadásul nem akartam egyik összefoglaló videót se túlhúzni. Nem az volt a cél hogy az összes jó magyar dal együtt legyen. Hanem hogy minden korhoz legyen egy könnyen emészthető (értsd: kellően rövid) videó ami nagyjából összefoglalja az akkori feelinget, azzal hogy egy csokorra való jó -vagy valamiért emlékezetes- szám megszólal az adott érából.

Három videóm van feltöltve eddig a Youtube-ra. Ez az alábbi a 60-as, 70-es évek magyar popszámaiból tartalmaz egy válogatást (18 perces):

Ez pedig a 80-as évek válogatása (ez bő 16 perc... ezzel a boritóképpel lehet kicsit túllőttem a célon :D az ott bal oldalt egyébként a Neoton Familia):

És a 90-es évek. Itt már nem volt az a probléma mint az előzőeknél, vagyis itt azért már jóval több videós anyagból tudtam válogatni, cserébe a Youtube jogvédő rendszere jobban szivatott. Például Tankcsapdát vagy Pa-dö-dőt nem lehet felhasználni. Ez 22 perces.

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Közben elkészültem egy kis hobbi projekttel. Már régóta szerettem volna csinálni egy olyan klipválogatást, amely összefoglalja valamennyire a magyar pop/rock történelmet. Kiválogattam néhányat a kedvencek közül és mindegyikből bevágtam egy 20-40 másodpercet. A klippek időrendben követik egymást.

Remek ötlet! Nagyon élveztem végignézni és hallgatni ezt a dalcsokrot, sokszor sajnáltam, hogy olyan rövidek a részletek. :) Régen nagy válogatás gyártó voltam, lehet, itt lenne az ideje megint csinálni ilyen listákat a teljes dalokkal. :) 

Hozzászólás ideje:

Kezd haladni a ki és beléptetésem. A kiadós munkaszerződésem már elkészült állítólag. Sajnos még nem láttam, de remélem, hogy azok lesznek benne, amikben megállapodtunk.

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Nagyon jól sikerült a második randi is. A Padlást néztük meg a Szegedi Nemzeti Színházban. Már tervezgetjük a következő találkozókat is. Én már a lány szülinapjára vettem egy könyvet is – előtte kipuhatoltam, hogy nincs-e meg neki. Természetesen olyan könyv, ami biztosan érdekelni fogja.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Leállt a Facebook és a Messenger. Jaaaaj mi lesz most velünk? :lol:

Szerintem csak titkolják, de valójában az történt, hogy a Skynet öntudatra ébredt és úgy döntött, hogy az első lépése az lesz, hogy lekapcsolja a facebookot, instát, whatsupot, messengert.

Ezen a ponton még nem eldöntött, hogy a Skynet gonosz vagy jófej akart ezzel lenni. :lol: 

200.gif

Hozzászólás ideje:

Nekem kellett volna este a Messenger, Viberem viszont nincs. De legalább mehetek aludni időben :D 

Hozzászólás ideje:
8 hours ago, Donát said:

Szerintem csak titkolják, de valójában az történt, hogy a Skynet öntudatra ébredt és úgy döntött, hogy az első lépése az lesz, hogy lekapcsolja a facebookot, instát, whatsupot, messengert.

Ezen a ponton még nem eldöntött, hogy a Skynet gonosz vagy jófej akart ezzel lenni. :lol: 

200.gif

Ha valóban ez történt, akkor óriási hibát követett el a SkyNet azzal, hogy nem a TikTokkal kezdték a hadműveletet. :hehe:

Hozzászólás ideje:

A laptop használat, az, hogy órák elmentek arra, amiről úgy gondoltam, hogy fél óra, vagy egy óra alatt belejövök. Ez a hülye vezetékes net sebesség, amit a számtech topikban leírtam. Tegnap kb. délután 2-től este fél fél nyolcig szenvedtem vele, pedig a végén még személyes segítségem is volt. Elment az idő, és haladni kéne a munkámmal is. E mellett öcsém is dühös volt a kialakult helyzet miatt. Nem sok kellett, hogy veszekedjünk újra.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Csak egyszer kell beállítani és utána jó lesz. 

Legalábbis egy darabig :evil::D ugye a technika és az a fránya ördöge :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.