Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Darth Sky írta:

@Whill Rajongói fordítás van az említett sorozatokhoz. Vagy a nyomtatott formátumra vársz? 

Igen, más sorozatoknál el szoktam olvasni a részeket előre angolul, de az SW-ből megvárom a nyomtatott változatot.

Hozzászólás ideje:

Nekem azok mind megvannak, angolul a fent említett kötetben. Én már csak a Poe képregényért lobbizok, ami történetileg nagyon fontos lenne az ST-hez.

Hozzászólás ideje:
2019. 11. 10. - 10:58, Iqvi írta:

Egy kis kérdés azokhoz akik benne vannak a témában:amerikában a star wars képregények kint hogyan jelennek meg? Havonta, kéthavonta kéthetente?

Általában havonta. De egy hónapon belül több is megjelenhet. Ugyanígy volt a legendákba tartozó képregények esetében is.  

Hozzászólás ideje:
2019. 11. 10. - 10:58, Iqvi írta:

Egy kis kérdés azokhoz akik benne vannak a témában:amerikában a star wars képregények kint hogyan jelennek meg? Havonta, kéthavonta kéthetente?

Minden héten megjelenik legalább 1 db SW képregény. Valamikor egy hónapban akár 9 szám is megjelenik, ami durva, hiszen így ha 52 hetet számolunk, azért az kb. 400 képregényt jelent!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
20 órával ezelőtt, Whill írta:

Egyébként @Darth Revan9 szerinted a 2015-ös Lando/Princess Leia/Chewbacca képregények magyarországi megjelenésére van esély akár a külön, akár a Heroes For A New Hope gyűjteményes kötetben? Ha jól tudom, akkor a 2 évnél idősebb kánon képregények közül a Poe-t kivéve már csak ezek nincsenek kiadva, és ezekkel együtt teljes lenne a sor. Főleg a Lando érdekelne, mert még direkt nem olvastam angolul sem, és érdekel benne az a Sith ereklyés szál.

Az a Herores For A New Hope elég vastag. Meglepődnék, ha kiadnák. Eddig tartózkodtak az Omnibus kiadványoktól.

22 órával ezelőtt, Whill írta:

Azért örülnék most a TIE Fighternek, mert a hetekben jön az Alphabet Squadron, és jó lenne nagyjából párhuzamosan olvasni a kettőt. De ha tényleg ez az utolsó esély arra, hogy Legends képregény jöjjön, akkor jöjjön az. Legends képregények közül valóban a Crimson Empire az egyik legerősebb, még régebben olvastam angolul, kiváló képregény. Egyébként akkor három kötetben lesz kiadva, ugye?

Anno azért is sajnáltam, hogy a 2015-ös Lando-t kihagytuk, mert a Momin-utalások miatt jó felvezetés lett volna a Fortress Vader-hez.

Szerény véleményem szerint a Lando minik megjelenhetnek a távoli jövőben. De valószínű, hogy Poe jön előbb.  Egyébként még ha a Tie Fighter nyerne is, és a kiadó előrehozná, akkor is jövő tavasz előtt nem tudják megoldani a kiadást. És akkor ez még optimista becslés.

21 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Úgy olvastam, hogy a TIE Fighter nem túl erős darab. Viszont kánon, amit minőségtől függetlenül sem szeretnék kihagyni.

@Darth Revan9Crimson Empire képregény az, ami Vérvörös Birodalom néven fent van a HálóZsákon? Mert ebben az esetben a TIE-ra szavazok.

Igen, az a Vérvörös Birodalom.

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Szerény véleményem szerint a Lando minik megjelenhetnek a távoli jövőben. De valószínű, hogy Poe jön előbb. 

poe dameron yes GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Nagyon örülök, hogy jöhetnek még Legendák képregények is! Mivel a kiadónál egyébként is elsőbbséget élvez a kánon a Disney nyomására, ezért én elsőként a Crimson Empire-nek örülnék a leginkább (a kánon előbb utóbb így is úgy is jön). Remélem a Lucas és McQuarrie első vázlatai alapján készült The Star Wars-t is sikerül majd kiadni, mert az is igazi csemegének tűnik! Ha már Legendák, a legjobban én is az Old Republic korszak előtti képregényeknek örülnék, ahogy mások is írták a poszt alatti hozzászólásokban: Tales of the Jedi, Dawn of the Jedi... Viszont jelezték, hogy több általunk említett cím nem szerepel a listában. Ezek szerint ezek sem? Mindegy, kíváncsian várom mi jöhet még Legendák képregény fronton! A kánonból meg a The Rise of Kylo Ren és a Poe Dameron szerepel jelenleg a várólistám élén.

Hozzászólás ideje:

Engem ami elsősorban érdekel, fontossági sorrend szerint:

1. The Rise of Kylo Ren (szerintem ezt nem kell megmagyarázni miért :D )

2. Star Wars + Doctor Aphra (jó lenne minél hamarabb eljutni az új korszakig, és a lehetséges crossoverek miatt lehetőleg párhuzamosan)

3. TIE Fighter (az Alphabet Squadron-kapcsolódás miatt)

4. Allegiance

szerk.: Az Age of... sorozatból főleg a Republic érdekelt, az pedig elvileg napokon belül érkezik

Szerkesztve: - Whill

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
12 órával ezelőtt, mui-ruy írta:

Nagyon örülök, hogy jöhetnek még Legendák képregények is! Mivel a kiadónál egyébként is elsőbbséget élvez a kánon a Disney nyomására, ezért én elsőként a Crimson Empire-nek örülnék a leginkább (a kánon előbb utóbb így is úgy is jön). Remélem a Lucas és McQuarrie első vázlatai alapján készült The Star Wars-t is sikerül majd kiadni, mert az is igazi csemegének tűnik! Ha már Legendák, a legjobban én is az Old Republic korszak előtti képregényeknek örülnék, ahogy mások is írták a poszt alatti hozzászólásokban: Tales of the Jedi, Dawn of the Jedi... Viszont jelezték, hogy több általunk említett cím nem szerepel a listában. Ezek szerint ezek sem? Mindegy, kíváncsian várom mi jöhet még Legendák képregény fronton! A kánonból meg a The Rise of Kylo Ren és a Poe Dameron szerepel jelenleg a várólistám élén.

Igen, a Tales of the Jedi és a Dawn of the Jedi sincs rajtuk. Sajnos.

12 órával ezelőtt, Whill írta:

Engem ami elsősorban érdekel, fontossági sorrend szerint:

1. The Rise of Kylo Ren (szerintem ezt nem kell megmagyarázni miért :D )

2. Star Wars + Doctor Aphra (jó lenne minél hamarabb eljutni az új korszakig, és a lehetséges crossoverek miatt lehetőleg párhuzamosan)

3. TIE Fighter (az Alphabet Squadron-kapcsolódás miatt)

4. Allegiance

szerk.: Az Age of... sorozatból főleg a Republic érdekelt, az pedig elvileg napokon belül érkezik

Énnálam még a Jedi Fallen Order Dark Temple is ott van elől. És ahogy észrevettem másoknál is.,

Hozzászólás ideje:

Kis helyzetjelentés a Jedi Könyvtár szavazásáról. Megtörtént amit nem gondoltam volna. A Tie Fighter 1, hangsúlyozom EGY szavazattal, de megelőzte a Crimson empiret, ezzel azt letaszítva az első helyről. Aki szeretné, hogy a Tie fighter, vagy bármelyik cím, amire szavazni lehet, hogy megjelenjen az ne legyen rest szavazni.

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Bomarr írta:

Sajnálom, hogy a régi képregények esetleg a kánon rovására lesznek kiadva :(

Most úgy tűnik a Tie, változtatott ezen. Még mindig vezet.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Kis helyzetjelentés a Jedi Könyvtár szavazásáról. Megtörtént amit nem gondoltam volna. A Tie Fighter 1, hangsúlyozom EGY szavazattal, de megelőzte a Crimson empiret, ezzel azt letaszítva az első helyről. Aki szeretné, hogy a Tie fighter, vagy bármelyik cím, amire szavazni lehet, hogy megjelenjen az ne legyen rest szavazni.

Hol kell szavazni?

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Iqvi írta:

Facen, a Jedi Könyvtár oldalán.

Közben megtaláltam, csak azt hittem ilyen rendes facebookos szavazást írtak ki és nem láttam olyan mezőt az idővonalukon, mint amilyen az szokott lenni. :)

Hozzászólás ideje:
21 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Közben megtaláltam, csak azt hittem ilyen rendes facebookos szavazást írtak ki és nem láttam olyan mezőt az idővonalukon, mint amilyen az szokott lenni. :)

Melyikre szavaztál?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
2 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Sajnálom, hogy a régi képregények esetleg a kánon rovására lesznek kiadva :(

Ez nem igaz. Most utoljára lenne lehetőség még pár Legendát kiadni. Ez nem befolyásolja a tervezett kánon képregények megjelenését. Max csak egy kicsit későbbre tolódik pár kánon cím.

Hozzászólás ideje:

Nemrég felmerült az egyik topikban, hogy A csempész futása mikor játszódik, ha a keretet adó "jelen"-t (YU 34 környéke) leszámítva a sztori 90%-a nem sokkal az Ep4 után zajlik. Amúgy a wookieepedia az Ep4-5 közé teszi a cselekményt, és az én polcomon is ott foglal helyet időrendi sorrendben.

Viszont most, hogy beszereztem A Köztársaság kora: Hősök és Gonosztevők köteteket, kissé bajban vagyok, hová tegyem őket a polcon a képregények sorában. Mivel szinte mindegyik köteten belüli kis szösszenet máskor játszódik. :hmm:

Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, Darth Sky írta:

Nemrég felmerült az egyik topikban, hogy A csempész futása mikor játszódik, ha a keretet adó "jelen"-t (YU 34 környéke) leszámítva a sztori 90%-a nem sokkal az Ep4 után zajlik. Amúgy a wookieepedia az Ep4-5 közé teszi a cselekményt, és az én polcomon is ott foglal helyet időrendi sorrendben.

Viszont most, hogy beszereztem A Köztársaság kora: Hősök és Gonosztevők köteteket, kissé bajban vagyok, hová tegyem őket a polcon a képregények sorában. Mivel szinte mindegyik köteten belüli kis szösszenet máskor játszódik. :hmm:

Én azt a kezdő sztori időpontjához igazítottam. Így jelenleg a második sorban azok az első kötetek. Ebben az esetben sokkal jobb lenne amúgy ha nem egyben hanem füzetenként lehetne elhelyezni a polcon. De hát magyarok vagyunk, megoldjuk okosba.:D

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Iqvi írta:

Én azt a kezdő sztori időpontjához igazítottam. Így jelenleg a második sorban azok az első kötetek. Ebben az esetben sokkal jobb lenne amúgy ha nem egyben hanem füzetenként lehetne elhelyezni a polcon. De hát magyarok vagyunk, megoldjuk okosba.:D

Én egyelőre a Klónok háborúja-érába tettem be (a Mace Windu és A Dathomir fia kötetek közé), mert a legtöbb sztori ott játszódik. :) 

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Én tól-ig formában helyeztem el őket jobb híján az idővonalon, polcra is így kerültek fel nálam.

Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, luke19 írta:

Én tól-ig formában helyeztem el őket jobb híján az idővonalon, polcra is így kerültek fel nálam.

Ezt hogy kell elképzelni.

Hozzászólás ideje:

Nálam a képregények megjelenésük sorrendjében vannak a polcon, míg a regények kronológiai sorrendben (kánon és legendák külön-külön).

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Iqvi írta:

Ezt hogy kell elképzelni.

A köztársaság kora  hősök kötetben a legkorábbi sztori Yavin előtt negyvenben játszódik kb. az a legkésőbbi meg YE20 így ezen két időpont közé lőttem be tól-ig. Így nálam ez a képregény van az első helyen a polcon.  Van egy ilyen kis oldalam is ha nem tudsz róla.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, luke19 írta:

A köztársaság kora  hősök kötetben a legkorábbi sztori Yavin előtt negyvenben játszódik kb. az a legkésőbbi meg YE20 így ezen két időpont közé lőttem be tól-ig. Így nálam ez a képregény van az első helyen a polcon.  Van egy ilyen kis oldalam is ha nem tudsz róla.

Luke, most vettem csak észre ezt az oldalt. Nagyon tetszik! :clap:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.